Barnflickor...

Läste en så bra artikel i dagens AB. Det handlade om barnflickor vs förskolan..

Enligt författaren till artikeln, Ira Mallik, så finns det på AF gott om annonser där det söks barnflickor som "ska lämna och hämta på dagis, läsa läxor på eftermiddagen med barnen och dessutom städa och laga mat".. Enligt Ira så bor dessa familjer av en tillfällighet på Östermalm, Täby, Danderyd eller på Lidingö. (!) Är någon förvånad???

I annonserna står det också, enligt Ira, att "barnflickorna förväntas arbeta vissa kvällar och helger samt följa med på semestrar så att föräldrarna kan få egentid".. Det är så man storknar!! När ska dessa människor träffa sina barn egentligen???

Hon fortsätter:
"enligt moderaternas framtidsvision så ska barn vistas max 40 timmar i veckan på förskolan". Okeeej.. då är det inte lätt att vara t ex ensamstående och jobba heltid=40 timmars arbetsvecka!!
"Moderaterna uppmanar ensamstående och låginkomsttagare att "tänka till" för att få ekvationen att gå ihop". Nog för att jag fick en riktigt svag 3:a i allmän matte, men t o m jag kan räkna ut att det är en omöjlig ekvation..

Ira tar också upp en hel del kring dessa barnflickors anställningsvillkor vilka faktiskt är urusla!! Barnflickan kan hittas under "avdrag för hushållsnära tjänster"!!

Men avslutningen av artikeln tycker jag ändå säger allt:
"Pratet om barnens bästa handlar egentligen om en annan sak: klass!! Den övre medelklassens barnflickor framställs som en jämställdshetsåtgärd för den karriärinriktade kärnfamiljen, medan den förskola som många ensamstående, LO-medlemmar och låginkomsttagare är helt beroende av likställs med misskötsel av barn"

//Jag är inte skuld till att ett visst parti sitter vid makten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0