Ljuger Liza Marklund???

Jag har alltid haft lite svårt för Liza Marklund. Norrbottning som snackat en hel del skit om just norrbottningar.. Dessutom har jag aldrig förstått varför hon som författare höjts till skyarna. Jag menar, hennes böcker är väl ok, men nog finns det massor av svenska författare med mer substans i berättelserna och ett "flödigare"(existerande ord?) och ordrikare språk..Läste Gömda och Asyl och var otroligt upprörd på det svenska rättssystemet som gjort att en familj måste fly Sverige pga alla hot.. Och nu kanske det visar sig att många saker i böckerna är rena lögner!

Monica Antonsson släpper sin bok på måndag "Mia - sanningen om Gömda". Där ska det tydligen preciseras vilka lögner som Liza skrivit i sin bok. Gå gärna in på Monicas blogg och läs om detta! Har ju inte läst Monicas bok än men det känns otroligt att hon skulle ge ut den om inte det fanns klarlagda fakta i den. Sålunda känner jag mig jävligt lurad av Liza Marklund och Maria Eriksson.. De har fått mig att tro på en fruktansvärd historia som kanske visar sig inte vara sann!!

Men det värsta är, om nu Gömda är en salig blandning av lögner, hur de i såfall förstört för de kvinnor som faktiskt är hotade till livet och som behöver hjälp av samhället och rättssystemet. Dessa kvinnor har ofta svårt nog att övertyga andra om hur situationen är; hur svårt ska det inte bli för dem att bli trodda efter de här avslöjandena?

Ja, jag kanske går händelserna i förväg.. sorry.. men "Mia - Sanningen om gömda" har i allafall en köpare på måndag - och det är jag!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0