Skräcknatten...

Det var en höstkväll och det närmade sig midnatt. Mamma arbetade natt, pappa var på älgjakt och tillbringade natten i jaktkojan. Jag var 13 år.. Inget att oja sig över, jag var cool och hade inga problem alls att vara ensam hemma.. Ni minns, det är långt mellan gatlyktorna i byn och ännu längre mellan grannarna.. Ute var det inte stjärnklart utan dimmigt och alldeles svart!

Jag satt och såg på Rosemarys baby(av alla jäk-a filmer!!) när det plötsligt BRAKADE till i ena fönstret i vardagsrummet. Jag fick nästan en hjärtinfarkt och släckte tv:n och lamporna i en svepande rörelse och kastade mig under täcket i mina föräldrars sovrum och tänkte: "Nu får de komma och ta mig".. Minuterna gick och ingen kom.. Vad gör jag då? Jo...

jag kliver upp, tar förskäraren från kökslådan, går ut på bron och låser ytterdörren efter mig.. Jag tänkte som så att eftersom jag måste runda knuten så kanske "galningen" smiter in och då måste jag ju leta igenom hela huset, från källaren upp till vinden, när jag kommer in igen..

Jag står med förskäraren vid knuten.. lyssnar och spejar ut i mörkret.. kastar mig sedan runt hörnet med kniven framför mig.. ingen där! (är ju ofantligt tacksam över att mina kompisar inte kommit på idén att skrämma mig för då hade jag nog stuckit ihjäl dem!) Nej, istället hittade jag fjädrar på marken nedanför fönstret och förstår då att det är en uggla som brakat in i fönstret.. Jaha, tänkte jag, gick tillbaka och låste upp dörren, satte ner kniven i lådan, slog på tv:n och fortsatte kolla Rosemarys baby!!! :o)

Hade detta hänt idag så hade jag nog suttit i ett hörn och skakat.. aldrig i livet att jag hade gått ut!!!


Kommentarer
Postat av: Ia

Tack för dagens bästa skratt....dels då kommentaren i min blogg och dels berättelsen ovan här!!!Jag kunde onekligen se scenen framför mig!!!!!!För övrigt håller jag med Dig...vissa saker känner jag också att det är onödigt att jag får veta!!!!

2008-10-15 @ 13:42:35
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Anna

Huja jag kan känna hur rädd du blev, men lite roligt håller jag med Kajsalisa att det var, kan oxå se dig smyga runt knutarna :) Men vad tuff du var trotts att du var bara 13 år!! Modigt gjort.Har svarat hur du länkar på din mailKramz bruden

2008-10-15 @ 14:43:55
URL: http://wiccan.blogg.se/
Postat av: Jenny

Men visst är det märkligt hur orädd man var som liten och vilken total räddhare man är idag. Skrattade åt ditt äventyr, men känner även igen mig.

2008-10-15 @ 18:15:03
URL: http://nennyland.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0