MTV:s Sweet 16!!!

Sitter framför MTV och bara gapar! Det finns otroligt bortskämda ungar med rika föräldrar, den saken är klar. Jag undrar i mitt stilla sinne vilka bridezillas de där tjejerna kommer att bli inför sina bröllop, om de beter sig så här när de bara fyller 16 år!

(Och ja, i dessa program ingår det definitivt massor av bortskämda killar också, men i det här inlägget har jag fokuserat på tjejerna!)

- En tjej ville ha en speciell designerklänning, men krävde att den skulle färgas i en annan kulör som skulle passa hennes skor! Sure, baby!!!
- En annan krävde att få flygas in med helikopter till festen för det skulle ju vara coolt! Of course, darling!
- Den tredje blev helt jä*la hysterisk över att föräldrarna hade mage att ge henne den nya, svindyra bilen på hennes födelsedag istället för på festdagen som skulle vara en vecka senare! Sorry, sweetie!!
- Den fjärde tjejen skulle ha zebra-tema på sin fest och försökte måla en vanlig häst randig. När det inte funkade så skrek hon till mamman att någon måste fixa en zebra från djurparken. När mamman opponerade sig(det var f*n första gången någon förälder gjorde det!) så sa dottern att mamman faktiskt kunde hämta en i Afrika! I Afrika??!! Jeeez!

Men det är ju egentligen inte ungarnas fel.. nej, det är ju föräldrarna som inte satt några gränser eller ställt några krav på sina barn. De uppfostrar inte sina barn att leva i verkligheten utan de får leva i en sorts fantasi hela tiden. Inte konstigt att de beter sig på det där sättet! Tragiskt!

Däremot fanns det rika föräldrar som insett (bättre sent än aldrig!)hur bortskämda deras barn var och innan de fick ha sin fest(då de fyllde 16, 18 eller 21) så sände föräldrarna iväg sina döttrar till olika ställen i världen och då menar jag till den fattigare delen av världen.. (eller till Norge!! Dottern kom precis förbi här och sa att de blivit skickade även dit!! Öhh, Norge är ju inget fattigt land direkt!! Fattar ingenting!! Skitsamma, det avsnittet har inte jag sett!!) 

Det kunde t ex vara till ett fattigt stamfolk i Mongoliet eller Afrika. Där skulle dottern delta i stammens dagliga göromål under en tid, minns inte om det var en eller två veckor! (Hmm, funderar fortfarande på vad de fick göra i Norge ;o) !!!)

Jag vet, jag tänkte samma sak som ni.. En eller två veckor?? Baah, vad ger det?? Men för ett tjej som gjort manikyr två gånger i veckan, köpt bling-bling på samma självklara sätt som vi köpt mjölk och som aldrig har skurat en toalett, så förstår ni vilken kontrast det blir.. De fick se(och delta) i en helt annan verklighet än den de hade hemma. Riktigt kul att se på och framför allt var det roligt att höra dem säga hur mycket de uppskattade allt de hade hemma.

Huruvida den insikten blev permanent eller ej efter den här tiden, ja se det förtäljer ej programmet!! ;o)

Kommentarer
Postat av: Egoinas mamma

Man tror inte det är sant!! Men när det gäller att skicka folk till Norge så tror jag det är rätt bra, ALLA där är fruktansvärt blygsamma och snälla!! Moahaha!! :D (Fattar heller inte varför NORGE??)

2009-08-09 @ 20:11:03
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Ylva

Jag tror att man kan få ganska mycket insyn i hur andra lever på en vecka.



Snål som jag är köpte jag min brudklänning på Lindex och det är en vanlig klänning som jag kan ha flera gånger. Färga klänning så att den matchar skor?!

2009-08-09 @ 20:47:12
URL: http://yfronten.blogg.se/
Postat av: kristina

Man kan knappt tro det finns såna bortskämda ungar men ja vet ju att det gör det. Önskar att de fått se vad min systerdotter fick var med om när hon var volontär i SAfrika, där familjemedlemmarna tog över hennes tallrik o sög av det sista på kycklingbenen som hon betalade för att få äta. Det var det protein de fick i sig eljest var det bara ris som fanns för familjen. Det var fruktansvärt att sitta o äta och veta att de ej själva hade råd att äta kyckling. När man varit med om sånt så uppskattar man livet kollosalt

2009-08-09 @ 23:04:41
Postat av: Miiqa - jag överlevde min barndom

Det känns helt horribelt, jag har också sett det programmet och ibland blir man helt j-la mörkrädd!



(Sen började jag skratta åt Norge, men det är ju en helt annan sak)

2009-08-09 @ 23:52:58
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Anonym

man blir både rädd och förbannad...

2009-08-10 @ 11:40:57
URL: http://kvinnanmedkoftan.blogspot.com/
Postat av: Katinka

Haha.. ja, det där är ju helt otroligt måste jag säga. Man blir ju rädd när man hör det. Tack och lov att man själv sluppit undan sådana rika föräldrar liksom...

2009-08-10 @ 12:36:01
URL: http://presentabel.blogspot.com
Postat av: Petra

Man börjar må illa när man ser dessa program. Men jag har inte tittat på ett helt program ännu, bara delar av eländet så vill man kräkas. Flickorna brukar titta, sucka och stöna åt dessa bortklemade prinsessor. Då tänker man vilka underbara barn man har. Hoppas att du mår bättre nu kramizar från vännen

2009-08-10 @ 14:52:27
Postat av: Ia

Rensa fisk kanske ;)



Ja, vi har också sett nåt av dessa avsnitt och gjorde då klart att familjens dotra inte fick nåt sånt när hon fyllde 16!! Förståndig som hon var så förstod hon det :P

2009-08-10 @ 16:36:42
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Bettan

Jag har sett ett sådant program hos dottern när jag var där på middag, jag satt alldeles förstummad!

Dottern berättade då också om programmet då en tjej vart skickad till Norge, tror om jag minns rätt att hon fick rensa fisk:)

Galet vilken snedvriden bild av världen dessa barn får!

Kram

2009-08-10 @ 19:57:37
URL: http://coolbettan.blogg.se/
Postat av: Marie S/fotonörden

Ha ha.. Norge.. nordNorge kanske (kalt och kallt) !!



Amerikaner... tror ju att deras lilla bit av stater täcker hela världskartan, vi andra länder trycker i ett litet hörn på kanten !



Kramen !!

2009-08-10 @ 22:56:46
URL: http://svedenholm.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0