Brevbärare...

Det finns många yrkesgrupper som jag beundrar och respekterar högt, såsom poliser, brandmän, socialarbetare, fritidsledare och undersköterskor.. Ja, det finns många, många fler som skulle behöva uppmärksammas och som gör ett fantastiskt jobb..

Men i mitt inlägg ikväll så är det Brevbärarna jag vill lyfta fram.. Vilka hjältar, i ur och skur* är de ute av en enda anledning: för att se till att vi får vår post. Att vi sedan erhåller mest reklam och vita fönsterkuvert; ja det kan vi ju inte lasta dem för!!


Många av brevbärarna cyklar och de är faktiskt de största hjältarna. En stor fördel för dem är att de inte behöver ödsla all sin fritid på löpbandet; de får ju all motion de behöver av att arbeta!  

Ibland kör de ut posten med en liten postbil! Undra om det är de äldre, lite trötta veteranerna som får köra bilen eller om Posten vill spara på orken hos de unga brevbärarna?? Typ "låt de yngre sitta så de orkar stå när de blir äldre".

Egentligen är det ju otroligt att det finns några brevbärare kvar överhuvudtaget! Jag menar, Posten håller ju på att avveckla sig själv så det dröjer väl inte länge förrän vi själva får hämta "dagens postskörd" på ICA.

* "i ur och skur" - vad f-n har klockor med vädret att göra??

Kommentarer
Postat av: Ia

Tack för hyllningen!!



Jag är en gammal brevbärare...både cykel, moped och bilburen sådan :P :P :P

2009-01-12 @ 17:05:39
URL: http://kajsalisa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0