V som i Volvo...

= Varsel!!

Det är tryckt stämning här i Umeå efter att 670 personer till varslats på Volvo Lastvagnar.  I höstas var det 520 stycken som fick veta att de kanske blir av med sin anställning. Det är nästan en halvering av fabrikens totala arbetskraft.

Jag lider så med dessa människor. Många är unga, småbarnsföräldrar som nyligen kanske köpt hus. Dessutom finns det många par där båda jobbar på Volvo och där bägge varslats. Vissa kanske tvingas sälja sitt hus? Men vem har råd att köpa hus i dagens läge?

Min man arbetar också på Volvo, men än så länge är han trygg; han har jobbat där sedan -84. Men fortsätter Volvos försäljning att gå så här dåligt.. ja då vet man ju aldrig vad som händer framöver.

Det är ju inte bara Volvoarbetarna som får det tufft. Alla underleverantörer(ofta mindre företag) tappar en stor kund och är säkert tvingade att avskeda folk.. Sådant här sprider sig tyvärr som "ringar på vattnet".

Kommentarer
Postat av: spiderchick

oj då har han jobbat länge!



Mitt företag har också varslat. Men jag klarade mig som tur var...

2009-01-14 @ 19:00:11
URL: http://spiderchick.blogg.se/
Postat av: Micke

Jag tror ingen sitter säker på sin stol idag.

O vi har nog inte nått botten ännu.

Det är skit, man vet inte om man skall bli arg eller ledsen.

2009-01-14 @ 19:17:59
URL: http://pappamicke.blogg.se/
Postat av: Nippertippan

Det är jätte jobbigt med all varsel och uppsägningar. Det är en så sjuk ekonomi idag. Arbetskraft behandlas orespektlöst. Jobbigt.

Kramizar:)

2009-01-14 @ 22:58:01
URL: http://hemtillnippertippan.blogspot.com
Postat av: Maria

Jobbigt! Hoppas han klarar sig. Här i USA varslas det också överallt. Likaså på mitt jobb. Inte kul att förlora jobb i dessa tider.



Kul med afrodans föresten!

2009-01-15 @ 20:34:29
URL: http://desertchick.blogg.se/
Postat av: E

Jag tycker att det är beklämande och så oerhört tragiskt med allt varsel, även att man själv inte blir drabbad så är det så många. Ja, jag är knappt msk nu heller ;-D

2009-01-15 @ 20:42:24
URL: http://thedevilwears.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0