Svininfluensan...

Läser att vågen av svininfluensa kommer att drabba Sverige i höst. Själva influensan i sig verkar inte vara värre än andra influensavarianter. Problemet är att det är ett nytt sorts virus och fler kommer att drabbas, vilket gör att samhället kommer att påverkas både i stort och smått.

Det diskuteras också om vaccinet ska vara gratis. Självklart vore det önskvärt, men det är väl i princip omöjligt. Varifrån ska dessa pengar tas i så fall? Landstingen har redan stora besparingskrav och jag tycker att det räcker att influensan i sig kanske stoppar planerade operationer och annat som patienterna väntat länge på. Det blir ju förmodligen ännu värre om vi inte betalar vårt vaccin själva. Det är angeläget att hålla den viktiga vårdpersonalen frisk, så deras vaccinationer ska landstinget definitivt stå för!

Jag inser att jag är i riskzonen för att drabbas. År efter år har gått utan att jag fått den förhatliga influensan som florerar med olika namn varje år. Sist jag låg sjuk var 1986 då jag hade något som kallades för "Ryska sjukan". För varje år som gått har jag insett att sannolikheten för att jag ska insjukna ökat radikalt..

Så.. om ett par månader kanske jag ligger pall i min säng och nöffande feberyrar!! ;o)

Kommentarer
Postat av: imse

Jag tycker att kommun och landsting kan bjuda sin vårdpersonal på vaccinet. Vanligt influensavaccin kostar inte många kronor i inköp, men det här är väl lite dyrare. Tillverkarna vill nog göra sig en rejäl vinst, denna gång.

2009-07-15 @ 17:06:02
URL: http://zvammel.blogspot.com
Postat av: Katinka

Ja, jag hade influensan sist vintern 2000 så det var också ett tag sedan, men att vaccinera mig borde jag väl inte göra?



Och självklart, vårdpersonal som utsätter sig för sjukdom ska få gratis vaccination. Vi andra kan gott betala!

2009-07-15 @ 18:16:10
URL: http://presentabel.blogspot.com
Postat av: Miiqa

Om alla andra vaccinerar sig, betyder det att jag kan slippa undan utan att bli sjuk då? För då borde ju ingen kunna smitta mig ^^

2009-07-15 @ 19:10:53
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Sussi

Huga, det får jag verligen hoppas att du får slippa!!

Jag har haft influensan en gång och det var säkert 10 år sen så jag börjar nog också ligga i farosonen.. Men jag slipper gärna för sist jag hade den så trodde jag att jag skulle dö. Fy så dåligt jag mådde. Sambon blev riktigt orolig han med för jag åt inte på flera dagar hihi



KRamisar

2009-07-15 @ 20:46:30
URL: http://allt-om-inget.bloggagratis.se
Postat av: Kim P

Jisses, du har ju helt rätt! Så har jag liksom aldrig sett på saken. Jag kan inte ens minnas att jag någonsin har haft influensa, så risken för att jag ska drabbas är förmodligen extremt stor!



Självklart ska vårdpersonalen få sitt vaccin gratis, vem ska annars ta hand om oss när vi ligger totaldäckade i flunsan??

Vi kommer nog att vaccinera oss hela familjen. Barnen absolut!

2009-07-16 @ 08:27:29
URL: http://lasipp.blogg.se/
Postat av: Ylva

Jag såg en enkät i vår tidning Smålänningen idag och av fem tillfrågade var det ingen som tänkt på att vaccinera sig. Frågan är kanske felformulerad, för jag tror nog att de flesta vill vaccinera sig senare. Om de verkligen tycker att alla ska göra det så ska åtminstone jag göra det! Jag förstår att du vill vaccinera hela familjen.

2009-07-16 @ 14:34:53
URL: http://yfronten.blogg.se/
Postat av: Anna

Tänkte nästan att du övergett oss här i bloggvärlden! Men du har inte haft lite att göra. Funderade och sökte på nätet efter lite mindre lekar till festen men jag hittade inga, sorry.

Hur ska du göra med svininfluensan? Vet inte om jag borde vaccinera mig, jag har likt dig inte varit sjuk i något som "gått" inga magsjukor, influensor eller annat sen jag var barn så procenten att jag drabbas är hög :)

Ska vaccinera ungarna iallafall, men jag brukar inte få, måste ha världens bästa immunförsvar.



Nu fick jag främmande, ta det lungt på festen och ha nu så kul du bara hinner innan ölen slår till :)

2009-07-16 @ 16:24:42
URL: http://wiccan.blogg.se/
Postat av: nilla

Ja, det kanske är en för stor kostnad att vaccinera alla gratis. Å andra sidan känns det inte bra att vissa inte kommer ha råd att vaccinera sig.

Eftersom denna influensa tydligen drabbar unga människor värre skulle det vara bra om alla barn blev vaccinerade gratis i skolan. Men det kanske är för dyrt...

2009-07-16 @ 18:43:27
URL: http://nillalivet.blogspot.com
Postat av: kristina

Tänk jag trodde att alla skulle vilja vaccinera sig så man inte blir en smittbärare o orsak till någon annans sjukdom. Pratade med en kompis som är svårt lungskadad o som drabbats av panik över att riskera bli smittad av någon bärare för det skulle innebära döden för henne. Det är dyrt vara sjuk oxå 7 dagar hemma från jobbet sa de på tv ikväll så det måste vara billigare att låta vaccinera sig även om man måste betala ur egen ficka.

2009-07-16 @ 22:35:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0