"Lyckan, kärleken och meningen med livet"...

Nu har jag läst ut boken "Lyckan, kärleken och meningen med livet" av Elizabeth Gilbert. Jag måste säga att jag rekommenderar den varmt. En klok och stundtals väldigt rolig bok!

Den handlar om en kvinna på drygt trettio. Hon har en man, ett fint hus, ett framgångsrikt arbete. Hon och maken försöker dessutom skaffa barn. Men.. hon är inte lycklig! En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att ta reda på vad hon egentligen vill i livet.

Hon beger sig ut på en lång resa. Först till Italien, där hon lär sig konsten att njuta(spec av mat). Sedan reser hon till Indien där hon via meditation lär sig nå sinnesro. Slutligen tar hon sig till Indonesien för att hitta balans och kärlek. En resa i att ta ansvar för sitt eget välmående.

Nu är det kanske inte alla som har möjligheten att sticka iväg ett år för att "hitta sig själv". Men jag tror att vi alla kan lära oss av hennes erfarenheter och använda oss av dem, även om vi stannar kvar i Sverige!

Kommentarer
Postat av: Gun

Åh, den har jag också läst, den är jättebra! Efter att ha läst den snöade jag in på Bali och ville jättegärna åka dit, men det blev Malaysia istället, vilket vi inte ångrar en sekund.

2009-11-01 @ 13:20:51
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Den har jag inte läst, men det låter som en bok jag borde läsa. Känns som att jag har hittat mig själv, men jag tror att lugn, kärlek och sinnesro är något man behöver påminna sig om hela livet. Jag tror inte man hittar sig själv och sen är det okej för all framtid. Vi förändrar oss ständigt och måste hitta oss själva ständigt. Du skriver alltid så bra inlägg och om bra saker!

2009-11-01 @ 13:45:03
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Fröken Einstein med en smärre psykos

Tycker det låter som en bok jag läste i somras: "Rädd att flyga".



sv: Haha, nu blev jag nyfiken på vad du tror att det är ju! :D



Kram!

2009-11-01 @ 15:05:05
URL: http://flischyflaschoo.blogg.se/
Postat av: Mamma J

Mmm, jag tyckte också om den jättemycket.



Har lagt den på "spara-hyllan" för att läsas igen så småningom :-).

2009-11-01 @ 15:42:31
URL: http://mammanj.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0