Tjohoo.. ajajaj.. I´m back!!!

Weekenden på Österåsens hälsohem var en av de bästa sakerna jag någonsin kostat på mig själv!

Jag och min namne drog söderut på fredag morgon. Stannade till i Örnsköldsvik där vi strosade runt lite i gallerian och passade på att äta en god lunch. Sedan åkte vi vidare och kom fram till vår destination vid 13-tiden. Alldeles vid uppfarten (kändes som det var en halv km från själva hälsohemmet) såg vi en enorm skylt. Jag fick nästan en hjärtattack när jag såg den.

Det stod "Här börjar tobaksfri zon"!!! Jag visste ju att det var rökfritt, men trodde väl inte att jag skulle behöva smyga iväg sååå himla långt för att röka!! Just i det ögonblicket kände jag ett "ångerhugg" i magen! Blev tydligen så jä*la chockad av skylten att jag glömde fota den!! ;o)



  

Hälsohemmet var ett gammalt sanatorium och området var jättestort(och rökfritt!! Herregud!) med massor av paviljonger. Vi checkade in och rummen var spartanska men med gigantiska fönster, enorm takhöjd och en otroligt vacker utsikt.
     


Somliga har fått för sig att vi åkt iväg på en spa-helg. Jag hävdar å det bestämdaste motsatsen. Man får nämligen inte ett rörelsemönster à la 90-åring av att ligga i lerbad eller av att få massage eller ansiktsbehandling.

Nej, den numera krumma kroppshållningen, de korta stegen och de djupa stönen vid nedsättning och upptagning av kropp från t ex en soffa eller toastol(!) beror på att vi varit på ett bootcamp innehållande vattengymnastik, funktionell cirkelträning, stavgång, boxing, avspänning och Qi-gong. Däremellan intressanta föreläsningar av olika slag(då fick man ju i allafall vila ett tag! Hahaha).

Skämt åsido(obs! Träningsvärken är inte något skämt!) så var det skitkul att få prova på de olika träningssätten och bli så där otroligt slut i både kropp och själ. Jag har inte grubblat alls, jag har bara levt i "nuet" hela helgen! Det var precis vad jag behövde..



Poolen var underbar, 35 grader varmt vatten!! Mmmmm... Det fanns en bubbelpool där vi tillbringade en stund på lördagskvällen; det gjorde mirakel för våra ömma muskler! Det fanns också framställt bål att dricka och en jordgubbsskrubb, som gjorde att kroppen doftade underbart! Jag tappade förresten snabbt räkningen på hur många gånger jag duschade under den här helgen!! ;o)

Maten var vegetarisk och supergod! Jag har ätit så mycket "konstigt" de här dagarna, olika grönsaker och rotfrukter som jag aldrig hört talas om! Massor av frukt och bär!! Det vore ju sannerligen inga problem att äta rätt och varierat om man skulle få det serverat så där varje dag! :o) Tyvärr blev det inte många bilder tagna inomhus eftersom mobilen helst skulle stanna på rummet. Borde ju ha tagit med den för att fota de vackra "matborden"! Nåja, ni får tänka er hur det såg ut.

Däremot tog jag en hel del bilder utomhus. Österåsen ligger högt upp med utsikt över Ångermanälven. Makalöst vackert! Vi hade ju också en otrolig tur med vädret hela helgen.



Efter lördagens träning, bubbelpool, bad och bastu så slocknade Pia halv tio på kvällen. Jag hade dessutom haft oturen att få en tempurmadrass i min säng. Ja, jag vet.. den är säkert jättebra när man vant sig vid den men det tar troligen mer än två dagar! Så jag vaknade vid femtiden på morgonen av att kroppen gjorde ont, delvis av träningsvärk men också pga madrassen! Kände mig jättepigg så klockan halv sju(ni läste rätt!!) var jag varmt påklädd och stegade ut i den kyliga gryningen för att fota dimman över älven.

(Bilden blev för mörk pga att jag använde blixt.. Men ni ser dimman va?!)


Himlen var jättevacker och dimman gjorde landskapet så där trolskt och mystiskt.. Det var en av mina härligaste naturupplevelser, faktiskt! :o)




Ett Qi-gongpass och en frukost senare senare återkom jag och vännen P till utsiktsplatsen och då såg det ut så här:




Det var kyligt ute och äntligen var bladen så där frostiga som jag gillar.. Här kommer ett litet potpurri av bilder: 

   

Vi var 18 stycken i "Kom-igång"-gruppen och det var trevliga människor allihopa. Alla "instruktörer" var också jättegoa och inspirerande. Mina förväntningar var höga inför helgen och de blev definitivt infriade! En helg som jag skulle önska att alla fick uppleva. Vi bestämde oss för att göra detta till en årlig tradition; det är vi värda!!

Ett speciellt tack till min vän som följde med!

Men nog är det väl ändå konstigt att man kan må så otroligt bra, trots att hela kroppen värker! :o)

PS. Det känns väldigt bra att just denna text blev mitt tusende inlägg!! ;o) DS


Kommentarer
Postat av: anna

Kul att du är tillbaka på bloggen igen, kompis!:)



Du verkar ha haft en fantastisk helg. Lagra energin...

Vi hörs! Kram Anna

2009-10-11 @ 21:09:18
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: coolbettan

Ja det gjorde jag, jag började tycka om saker med mig själv och njöt av allt utom hushållssysslorna men hade flera saker inplanerade som drev mig framåt och njöt av att vara på sjön och bara få vara utan en massa måsten. Jag var en bra bit på väg till att bli en människa i lugn och harmoni, jag såg mållinjen.



Kram

coolbettan

2009-10-11 @ 21:24:28
URL: http://coolbettan.blogg.se/
Postat av: Egoinas mamma

Grattis till 1000 inlägg, jag är inte där än. Vad vackert det var där! Visst vande du dig lite med att inte röka så ofta? ;) När du skriver här så låter du jätteladdad på ett väldigt positivt sätt, vad roligt! Jag själv har tempurmadrass och precis som du skriver så behövs det nog mer än två nätter för att kunna vänja sig, men när man har gjort det är det underbart! Däremot fixar jag inte att ha tempur-kudde, det känns konstigt.



Glad för din skull, lite avundsjuk också! Låter underbart!

2009-10-11 @ 21:37:01
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Mamma J

Låter härligt!



Men, cliffhangern från inledningen ang rökningen: Hur gick det?!

2009-10-11 @ 22:51:33
URL: http://mammanj.blogspot.com
Postat av: Kristina

Du ser ut att ha haft det underbart, Ljuvlig natur o som vanligt så vackra bilder att jag får ont(vackert ont) i hjärtat bara av att se dem. Hälsohem är verkligen toppen och att få känna att man är så nyttig och ger kroppen det den vill ha. Bra ide att göra det till en årlig tradition. Du låter så pigg när du beskriver allt behåll den känslan i morgon oxå. Lite av maten brukar man kunna fixa hemma oxå så man känner sig så där oförskämt nyttig en period i alla fall. Ha en skön natt i dein egen säng

2009-10-11 @ 23:30:33
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: marie

Grattis till ditt 1000e inlägg. och vilket inlägg sen.....

Så härliga bilder och så underbart ni verkar haft det.

Ja, det är väl såna upplevelser man ska unna sig lite oftare. Åtminstånde 1 gång om året ....

Tack för alla fina bilder du delade med dej av, så rofullt o vackert.

ha en skön måndag. kram

2009-10-12 @ 08:45:45
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/
Postat av: Lusamusa

Ser fantastiskt ut. Hoppas du fått ny inspiration!

2009-10-12 @ 09:24:15
URL: http://www.lusamusa.blogspot.com/
Postat av: Lotta

Vad skönt det hade varit och åka iväg på en helg med olika aktiviteter för kroppen.

Det såg väldigt rofullt ut. Nu har ni fått ett års energi att ni orkar ta itu med vad som helst. :)

Ha det så bra och sköt om dig!

kram

2009-10-12 @ 10:40:40
URL: http://lottaf.blogg.se/
Postat av: Cina

ÅH! Det låter jättehärligt! Verkligen! Och ser härligt ut! Men precis som någon undrade, hur gick det med rökningen? Smet du iväg?

Trevlig start på veckan att läsa ditt 1000.e inlägg! Tack!

Kram!

2009-10-12 @ 12:09:24
URL: http://cinaslada.blogspot.com/
Postat av: Bettan

Jag hoppas du redan nu planerat in ett återbesök!!

Det är du värd & jag förstår att du njutit av denna helg!!

Kramar svägerskan

Postat av: Malin

Vad härligt att det blev lyckat!

Heja er!!

Kram

2009-10-12 @ 16:21:40
Postat av: Ylva

Det var ett rejält tusende inlägg! Vilken härlig helg ni haft och en massa snygga bilder har du tagit också. Tänk tillbaka och försök återskapa lyckan senare i höst när allt är grått och trist!

2009-10-12 @ 17:10:18
URL: http://yfronten.blogg.se/
Postat av: Agneta

Det lät intressant med olika program där. Det skulle jag nog behöva ha!! Hälsohem verkar så stort området! Som slott..

Kramm

2009-10-12 @ 18:32:43
Postat av: Petra

Ni verkar ha haft det riktigt mysigt och jobbigt därborta...Vilka härliga bilder, jag får lust att måla....puss hej

2009-10-13 @ 13:10:39
Postat av: Lotta

Låter verkligen som att du haft en härlig helg! Det var ni väl värda. Vem vet, jag kanske hakar på nästa år... Kunde behövas. :)

2009-10-13 @ 14:37:10
URL: http://dreamsalive.blogg.se/
Postat av: piajl

Vilken härlig miljö Ni fick vara i.Bilderna säger allt.Kram Pia

2009-11-02 @ 23:34:54
URL: http://piajlblogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0