Säkerhetskontroll...

Jag fastnade i säkerhetskontrollen igår på Bromma flygplats! Vet ni hur läskigt det var??

Jag har lärt mig att dra ur skärpet ur brallorna och låta det åka igenom scanningen på bandet. Mitt metallbälte har nämligen varenda gång gett upphov till världens tjutande från apparaterna och svettattacker från mig!!

Nåja, igår var inget undantag. Jag kastade min vattenflaska i sopkorgen, tog ur skärpet ur brallorna och gick segervisst genom portalen. Inget tjut!! Blev ju inte förvånad för jag är ju för tusan rutinerad vid det här laget.
Döm om min förvåning när vakten kommer framrusande till min "låda"(den jag lagt min handväska och tygväska i) och frågar mig vad för sorts vätska jag har i min väska. Öhhh!! Paniken rusar genom min kropp och jag stammar fram "ingen vätska alls"! Jag hade ju för tusan kastat min vattenflaska. Han hugger tag i hela lådan och ber mig, med vänlig röst, att "stiga åt sidan".. Just de där tre orden är liksom inget man vill höra.. Och man inser rätt snabbt att det är en order!

Så jag "stiger åt sidan", snällt och fogligt. Vi tömmer min tygväska och längst ner hittar han en flaska med handsprit. Jag trodde jag skulle dö.. "Nä, jag har ingen vätska i kassen". Hur dum kände jag mig inte då?
Vakten öppnar flaskan och ber mig ta lite på händerna. Och det var ju faktiskt ingen dum idé med tanke på svinfluensa och så!! ;o) När jag smetat in lite desinfektionsmedel på mina händer så sniffade han lite, stängde locket och bad mig packa ihop allt igen och sedan gå vidare in i gaten.

När jag med skakande ben står och sätter tillbaka allt i väskan och för in bältet i hällorna på mina jeans så slår det mig:

HUR KUNDE JAG KOMMA IGENOM SÄKERHETSKONTROLLEN I UMEÅ UTAN ATT NÅGON REAGERADE???? Vaa?? Är det ok att eventuellt vilja spränga någon i Umeå i luften än att göra det i Stockholm?? Vad är det för jä*la diskriminering?

PS. Babben Larsson stod framför mig i incheckningen. Spännande va?! ;o) DS.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0