"Tänk om det var män som blev våldtagna"...

Jag satt på bussen och läste dagens Aftonbladet. Kom fram till debattsidan och läste denna artikel. Den var så oerhört klokt skriven. Jag fick verkligen en "inre bild" av hur det skulle vara om det var männen som blev antastade, som var tvungna att berätta om sitt sexliv i rätten och som inte blev trodda utan fick höra att han varit för berusad eller att han "bett" om det. 

Tråkigt nog så finns det även män som blivit antastade, slagna och våldtagna. Dessa män tror jag definitivt kan ha haft svårigheter att bli trodda. Va?! En man som inte kan freda sig mot en kvinna! Men, trots detta, så är majoriteten av kränkningarna riktade mot kvinnor.

Ingen, vare sig man eller kvinna, borde någonsin behöva uppleva detta. Jag förstår inte att vissa människor anser sig ha rätt att kränka andra genom att ta till våld på endera eller andra sättet. Vilken ynkedom!  

De skulle förpassas in under en sten, som de usla kryp de är!


Kommentarer
Postat av: Em

Jag sitter precis med en tidning framför mig (och skriver ett blogginlägg om liknande) som skriver så här när det handlar som att slå en annan: Kvinnor misstänks bara vid 13% av de anmälda fallen.



Detta betyder ju inte att det behöver vara rätt siffra, för jag tror att det är svårare för en man att anmäla mansmisshandel, tyvärr. Oavsett så är våld i alla dess former förkastligt. Det är viktigt att barn växer upp med en uppfostran där de vet hur de skall kunna reagera annorlunda. Skolan kunde kanske vara bättre på att lära barn konflikthantering. Redan i småstadiet.

2010-04-13 @ 20:01:32
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Em

Sv: Det är med cigg som med män, det är inget som heter "bara den kvällen" för mig. ;D Men jag tänker ta ut skilsmässa om en stund igen, jag måste bara först reda ut lite saker med min läkare (nästa vecka). Men att vara "gift" en liten stund, några månader kanske, kommer jag nog att vara. :D

2010-04-13 @ 20:04:36
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Bara Jag

Den jag levde med ansåg inte ens att det var våld....

2010-04-13 @ 22:00:14
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Anna

Hann inte svara på ditt sms, sen glämde jag att du skickat. Har ju brottats med magsjuka bland barn och sambo sen fredag förmiddag!! Och ännu håller ungarna på av och till är det inte en lite kräcko så blir det en plörrö i brallan!



Hur har det gått med visningarna? Det kommer Pia ska du se, du behöver inte oroa dig, det var ju jätte fint. Har minsann varit o spanat in det på hemnet :)



Nä nu ska jag koppla av bakom FB en stund, sen soffan o slutligen sängen :) har jobbat kväll så jag är nyss hemkommen.



Kramz

2010-04-13 @ 22:23:48
URL: http://wiccans.wordpress.com
Postat av: Gun

Ja, usch, det är hemskt!

2010-04-14 @ 11:06:31
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: sara - Glitterögon

Jag blir så arg och upprörd över sånt. Vedervärdigt.

2010-04-14 @ 11:55:49
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Daniel

Men behandlas dessa stackars män lika i rätten?



Blir de utfrågade vilken klädsel de hade? Var männen för vågat klädd? Visade de för mycket av bringan? För mycket av mittpartiet?



(som dom gör för tjejer?? Hmmm... undrar)



Men tragiskt är alla sexuella trakasserier

2010-04-14 @ 13:05:38
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Znogge

Hade det varit män tror jag det hade varit annorlunda. Mer hänsyn och så. Nu händer det visst män men inte i lika stor omfattning alls.

2010-04-14 @ 13:22:13
URL: http://znogge.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0