Byta fru???

Såg nyss ett program på TV4+ som handlade om två fruar som bytte familjer under två veckor. Rätt intressant faktiskt.

En kontrollerad, oerhört strukturerad fru som styrde familjen med järnhand. Aktiviteter i massor, fullspäckat schema varenda dag. Umgicks med sina döttrar i bilen medan hon skjutsade dem till rodden, gympan, latinlektionerna osv. När maken träffade sina barn förtäljer liksom inte historien.

Den andra frun lät ungarna springa vind för våg.. på sitt tivoli! De var hemskolade, men flickorna fick i princip göra sina uppgifter när och om de hade lust. Inga regler att följa. Mamman påtalade om och om igen hur viktigt det var att barnen hade roligt, men de hade svårt att behålla sina vänner, eftersom de reste runt med tivolit. De bodde självklart i en husvagn.

Två ytterligheter i samma värld. Det enda ord jag kan komma på när jag tänker på deras liv är att lagom är bäst. De positiva bitarna från varje familj hade bildat en harmonisk, lycklig familj!


©Carolina Hagman

PS. Jag var tvunget att byta från Safari till Firefox för att få styckeindelningen att fungera! Tack söta Gun för ditt mejl!

Kommentarer
Postat av: Åsa

jag håller med dig, lagom är bäst!

2010-08-05 @ 21:39:34
URL: http://asonet.blogg.se/
Postat av: Dom kallar mig Yngve

Firefox är din vän!

2010-08-06 @ 00:00:07
URL: http://antipod.blogg.se/
Postat av: litentanta

Jag kör Chrome numer och får helt enkelt klistra in koden <br /> för varje radbrytning... Har tänkt ge Chrome någon vecka till och än så länge är jag hyfsat nöjd, alltså Googles egna webläsare...men just det, du har en Mac eller hur?



Såg det där programmet härom kvällen, en rent överdiktatorisk moder, militärisk "plastpappa" som drillade sina stackars barn i allt.... Dög det inte fick de ut på gräsmattan, på framsidan, framför alla grannarna, och springa straffrundor, göra armhävningar osv.. Så sorgligt =(



Samma otroliga kombination när, en väldigt rörig familj med ganska taskig hygien, städkänsla och lite sådär "white trash"-känsla över det hela.. Där hamnade den nitiska, domderande, tandborstfixerade modern och jag lovar, hon GRÄT över att barnen inte borstade tänderna varje morgon..



USA är en konstigt land, för mycket, för lite, för fel.... lagom är bra även om vi kanske kallas fega och tråkiga, jag trivs i min lagom röriga, lagom stora lägenhet med min "lagomt" lata tonåring och min lagoma rabatt ;-)

2010-08-06 @ 00:23:50
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Lagom är bäst, tricket är att veta vad lagom är.... ;-)

2010-08-06 @ 00:32:33
URL: http://blogg.rhode.se
Postat av: Selma

Kanske ska man nöjd med att man är lite tråkigt urvattnat mittimellan.

2010-08-06 @ 09:44:07
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Kristina

det tänkte jag aldrig på att de var firefox som var grejen jag kör ju alltid m firefox

kram

2010-08-06 @ 23:51:52
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Agneta

ja, som vanligt så är det lagom som är bäst. Gäller bara att pricka in det där lagom som passar in på en själv. Det som är lagon för min familj kanske inte är lagon för en annan som har lite andra förutsättnningar. Men man kommer långt med vanligt sunt förnuft!

2010-08-07 @ 11:18:33
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: anne

Jag såg delar av det där programmet igår och fick då bara ont i magen av människors enfald och dumhet.

2010-08-12 @ 12:19:41
URL: http://annnne.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0