Lucka 18 eller Det här saknar jag...

Det är många människor som jag saknar, på olika sätt. De som inte finns i livet längre, som bl a min pappa, mormor och morfar. Och de som bor för långt norrut, som min mamma, mina bröder med familjer och övrig släkt. Även makens familj finns för långt bort, men åt andra hållet.

Jag har i många år tyckt att det varit skönt att fira jul hemma, men på sistone så har jag känt att det hade skulle vara mysigt att fira med nära och kära. Samtidigt är det skönt att slippa packa bilen och ge sig ut på vägarna. Få se hur vi gör nästa år.

Vet inte om det är ovanstående som gör att jag saknar julstämning i år. Omgivningarna utanför har verkligen gjort sitt för att känslan ska infinna sig. Det snöar fluffsnö och det är vitt så långt ögat når. Här har det städats idag och snart är det dags för julgranspyntning. Det, i kombination med julmusik, kanske kan få igång julkänslan *håller tummarna*

Igår blev det inte mycket skrivet om lucka 17, men nu sitter jag och minns en julafton. Jag var kring 11-12 år och i julklapp fick jag tre "skraptavlor". Det var ett mönster(stads- och parkmotiv) i grått tryckt på den helsvarta ytan. När man skrapade(med en speciell grej) längs det gråa mönstret försvann det och silver framträdde istället. Oj, så roligt det var och jäklar så snygga de blev.. när jag var färdig med dem på Annandagen! Jag tror faktiskt att de finns kvar i någon "spara"-låda längst in i förrådet! :o)

Vad gör du för att få julstämning?




Kommentarer
Postat av: litentanta

Julstämning? Hmm, det var ju enklare när dottern var yngre, då fick man en hel massa medelst automatik, dagis överöste ju en med julskapelser och alla luciatåg man genomlevt..



Numer klickar jag in lite rött här och var, jo, jag gillar faktiskt rött men BARA på jul, och sen är det Spotify som får gå varm m alla möjliga jullåtar. Här är min största favorit just nu förresten



http://www.youtube.com/watch?v=3QEVNu6qVIM



Ha det bäst i fluffet!

2010-12-18 @ 15:40:17
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: imse

Jag har mina jullistor på Spotify. Gör inte så mycket mer i år.

2010-12-18 @ 16:33:23
URL: http://zvammel.blogspot.com
Postat av: Marie-Louise

Jag har inte riktigt fått någon julkänsla ännu, men den kanske kommer. Nu till veckan som kommer hoppas jag få tid att julfixa :)

2010-12-18 @ 18:39:08
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Det är först den sista veckan jag får julstämning och allra mest är det nog när jag har packat in julgåvor, så som jag har gjort i dag. När de får ligga framme i vardagsrummet, då är det jul.

2010-12-18 @ 19:06:52
URL: http://svorskan.se
Postat av: Åsa

:-) du är rar du! ingenting har hänt och jag har inte snöat inne, tar mig en låååång paus bara.

2010-12-18 @ 20:30:01
URL: http://asonet.blogg.se/
Postat av: Kristina

Musik musik och musik och tända ljus. Ikväll på julfesten på kyrkan när jag haft andakten och alla stod framme i kyrkan med tända ljus i en mörk kyrka o sjöng Nu tändas tusen juleljus då blev det stämning

2010-12-18 @ 21:07:10
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Heidi

Vi har hemma barn i åldrarna 11 och 13. Det gör att man har varit tvungen att julpynta. Annars vet inte jag om jag hade haft någon julstämning egentligen. Har inte ens köpt så mycket julklappar än heller. Väntar i det sista. Det där känns ibland så där halvintressant att stressa med alla traditioner faktiskt. Men det ska bli gott i julafton med all god julmat tycker jag:)

Ha det gott!

Heidi

2010-12-18 @ 22:40:28
URL: http://denpositivasidan.blogspot.com
Postat av: Agneta

detta år har vi inte lyckats få till det på samma sätt som de andra åren med granpyntning, tomteuppsättning, julmusik osv....visst finns det uppe men med en i familjen borta på sjukhus sedan 2 veckor och som blir kvar där ett antal veckor till så blir det inte samma sak iallafall men jag och barnen tar det som det kommer och vi försöker att ta vara och ta hand om varandra istället. Men men, julafton ska firas på annat håll så då kompenseras det nog upp rejält tror jag?! ;-)

2010-12-19 @ 11:12:27
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Ama de casa

Vi tänder ljus och lyssnar på julmusik på datorn. Fast det är nog en bugg i windows media center, tror jag. För ungefär var tredje låt blir "Lyssna på ditt hjärta". Bra slump, va? Dessutom - hur kan den tycka att den schlagern är en julsång?

Så just nu har jag julstämning med Elvis istället :-)

2010-12-19 @ 14:49:49
URL: http://amacasa.wordpress.com/
Postat av: Daniel

Tända ljus, julmusik, brasa & en bra bok

Try it!

2010-12-19 @ 16:01:40
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: puzzelkvinnan

Ja,bakar ,pysslar,lägger pussel och dricker alkofri glögg rätt ofta..............bla

2010-12-19 @ 20:48:49
URL: http://puzzelkvinnan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0