Bussbolaget Nobinas klädkod...

Bussbolaget Nobina här i Umeå låter inte sina arbetare köra buss utan slips! Busschauffören, som avstod sin slips och blev hemskickad, påstod att slipsen ändå inte syntes under den tjocktröja som han tvingats ha på sig de här kyliga veckorna. Men det hjälpte inte, han fick inte köra sin buss utan slipsen knuten runt halsen.

För någon sommar sedan hade vi en annan busschaufför som höll på att avlida i hettan(vill poängtera att det definitivt inte var förra sommaren!!! Haha) och ville ha på sina shorts. Det fick han inte! Då tog han på sig en av företagets kjolar istället! Det stod nämligen ingenting i klädreglementet om att kjol var förbehållet de kvinnliga busschaufförerna.

Jag tycker att bussbolaget borde lägga sin energi på viktigare saker än att haka upp sig på slipsar och shorts. En viss "uniform" är viktig; något som talar om vilket företag du tillhör. Men jag tror att vi alla antar att den som sitter bakom ratten på en buss är en busschaufför och anställd av bussbolaget! ;o)

Som passagerare är jag dock mer intresserad av att bussen kommer i tid och att man sätter in två bussar de tider då man vet att många kommer att åka med. Det tycker jag både för att jag anser att har jag betalt fullt pris så ska jag också få en sittplats, men också för att det är en stor säkerhetsfråga. Skulle bussen krocka kan man ju tänka sig hur många av de som står skulle skadas??

En annan sak som fungerar väldigt dåligt är sms-resorna. Trots att resenären skickat iväg ett sms en bra stund innan bussen kommer, så kommer det ingen bekräftelse. Bussen kommer och resenären får inte åka med utan att kunna visa upp ett giltigt sms. Ibland är chauffören hygglig och låter resenären kliva på och visa upp sms:et så fort det kommit. När tjejernas kompis J skulle åka hem efter sitt besök här i Umeå skickade hon iväg ett sms, men fick ingen bekräftelse.. eller jo, den kom ca två timmar senare, då hon satt på bussen norrut! Uselt system, m a o!

Och ibland får tvingas de skicka iväg både 2-3 sms innan ett resegodkännande kommer. Och tro mig, 2-3 resor läggs på mobilräkningen, trots att personen bara åkt EN resa! Det är för jävligt, rent ut sagt!

Dessutom tycker jag att det är väldigt märkligt att jag kan köpa ett stort antal resor genom att använda mitt VISA-kort, men utan att visa någon som helst legitimation eller använda min kod!! Märkligt!!

Så ärligt talat, jag skiter verkligen i om busschauffören har slips eller inte!!



Snart så...


Kommentarer
Postat av: Vigdis

Haha...en film på mig som dansar Zumba blir det nog inte ;) Men jag tänkte slänga in ett par 80-tals kort på mig sen i anledning en 80-talsfest jag ska på senare i kväll =p



Ha en fin lördagskväll!



Kram!

2010-02-27 @ 13:45:35
URL: http://nyandning.blogg.se/
Postat av: Gun

Ja herregud vad de lägger energi på oviktiga saker. Egentligen tycker inte jag ens att uniform är viktigt. Det skulle kunna räcka med en skylt på bröstet som visar att man är busschaufför. Slips är löjligt att kräva! Och att sms-biljetterna fungerar så dåligt är ju uselt. Det måste väl chsufförerna veta om och borde lita på ens ord om att man köpt biljett tills de gjort något åt problemet.

2010-02-27 @ 13:45:37
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Britt

Jag tycker att bussbolaget kan ha lite olika branchkläder så att det syns att man jobbar för företaget...men att det fins en valfrihet i fall man bara vill ha en piké och en tröja eller om man vill ha skjorta, slips och kavaj. Ser ju lika stiligt ut i allafall och vi får trevliga busschaufförer utan kläder som skaver. För visst är det därför de blir lite sura i slutet av skiftet?



Tur vi inte har dessa sms-biljetter än...inte vad jag vet i alla fall. Jag åker ju med årskort på bussen som jag betalar med löneavdrag varje månad. Hur billigt som helst. Och hur praktiskt som helst.

2010-02-27 @ 14:29:00
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Oskar

Sv: Haha, ja! I vanliga fall brukar jag vakna upp med ett leende på läpparna EFTER att jag har sett en röv!



Förlusten rent sportsligt är endast landslagets men hedersmässigt så var det nog både befolkningen och spelarnas. Eller?



Angående ditt inlägg idag så dog jag av skratt när jag läste om han som tagit på sig kjolen. Jävligt smart! :D

2010-02-27 @ 14:53:48
URL: http://oskarnilssons.wordpress.com/
Postat av: Ulrika Fabulousforty

Ja, huvudsaken måste väl vara att man kommer fram dit man ska och helst i tid. Jag trodde att sms-biljetter skulle underlätta och inte tvärt om..? Värdelöst att det funkar så dåligt, kan tänka mig att bussbolaget blir nedringt av alla klagomål!

SV: Japp, det snöar här också! Massor! Jippiee...:/

2010-02-27 @ 15:22:31
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Agneta

såja..läst ikapp alla inlägg jag missat :-) och som vanligt lika mkt kloka inlägg från din sida!



Busschaufförens klädsel håller jag med dig om, den måste ju kvitta så länge han eller hon ser proper ut och att det finns något som visar tillhörighet till bussbolaget?! jag är glad att jag kan ha de kläder jag vill på mtt jobb, men vissa dagar hade det inte skadat med skyddskläder ;-) försök äta middag med 5 st 1-2 åringar utan att själv få mat på dig..

2010-02-27 @ 15:40:30
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Maria

Nu gick det bättre du :) Ja tur att FB finns :)

Kram

2010-02-27 @ 16:14:36
URL: http://hundramil.blogspot.com
Postat av: Znogge

En praktisk och ändamålsenlig klädsel är väl att rekommendera. Anpassad efter arbetsuppgiften och väderläget!



Själv tycker jag också att säkerheten och att tiderna hålls är betydligt viktigare. Jag menar vad betyder en slips... Om man jämför med em fartdåre eller en försenad buss?



Trevlig lördagskväll!



(Duktig dotter förresten!)

2010-02-27 @ 16:31:38
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Kristina J

Ja det verkar väldigt tramsigt det här med slipsbråket. Herre gud, jag bryr mig inte det minsta om chauffören har slips eller inte. Däremot bryr jag mig, precis som du, om bussarna kommer i tid, att det finns plats på bussen och att chauffören kör som folk. Tyvärr tycker jag att det finns en del att önska vad gäller lokaltrafiken här i stan - och då handlar det INTE om klädseln på chaufförerna.

2010-02-27 @ 19:03:43
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Bara Jag

Jag undrar hur många passagerare som egentligen lägger märke till slipsen..... Skulle någon ens lägga märke till att slipsen saknades???

2010-02-27 @ 21:34:48
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Marie Kuokkanen

Det är väl inte slipsen han kör med. Huvudsaken att han kan framföra bussen på ett säkert sätt med eller utan slips

2010-03-06 @ 22:42:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0