Haiti...

Här sitter jag framför datorn i ett varmt hus med elektricitet. Med en välfylld kyl, iskallt vatten i kranen och en spis som fungerar. Med tv-apparater och datorer i flera rum, två toaletter. En egen skön, nybäddad säng.

Jag sitter här i huset med mina två underbara ungar som inte behöver svälta. Som inte förlorat sina föräldrar. Som inte behöver få sina ben amputerade med hjälp av en bågfil. Som inte behöver ropa på en räddning som aldrig kommer. Som inte behöver lida brist på trygghet.

Jag lider med folket på Haiti och allra mest lider jag med barnen. Det är tusen och åter tusen barn som blivit föräldralösa. Det gör ont i mitt hjärta när jag tänker på dem. Jag skulle vilja ta allihopa i min famn och viska till dem att "allt kommer att bli bra"!

Jag stödjer organisationen Läkare utan gränser. De utför ett heroiskt arbete på många ställen i världen, men just nu är det naturligtvis stort fokus på Haiti. Ge dem Ditt stöd! Snälla!

Stöd vårt arbete!

LÄKARE UTAN GRÄNSER har som enda ledfackla att rädda liv och lindra nöd, oavsett var eller när. Vi är oftast först på plats - vår utrustning är redan packad. Men din hjälp behövs – vårt arbete är endast möjligt tack vare frivilliga bidrag.

Eftersom vi själva är på plats och ger hjälpen, vet vi att den når fram. Och ditt bidrag används alltid där det behövs som mest.

Tack för ditt stöd. Ditt bidrag gör skillnad!

Plusgiro: 90 06 03-2
Bankgiro: 900-6032
SMS: skicka ordet LIV till 72990 (50 kr)
Det är ingen avgift för de SMS som är avsedda som gåvor till Haitis svårt drabbade befolkning. Vanligtvis går ca 44 kronor till Läkare Utan Gränser av en gåva på 50 kronor


Kommentarer
Postat av: Britt

Jag stödjer också Läkare utan gränser och har så gjort i flera år! Har en kompis som arbetar åt dem.



Skulle vi drabbas av samma katastrof som dem i Haiti hade vi dött efter några timmar - vi hade frusit ihjäl. Ingen hade hittats levande efter en vecka.

2010-01-23 @ 22:44:03
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Vigdis



Det är så hemskt, och så svårt att riktigt föreställa sig den katastrof som drabbat Haiti!

Jag tvingade mig själv att titta/lyssna på en bildreportage. Människors förtvivlade röster, desperata barnaskrik, kaos och gråt...

Barnen känns nog värst (om man nu får säga så)som kanske har förlorat anhöriga, fått amputera kroppsdelar, som har stora smärtor, som ser och lever allt detta och ska försöka leva ett "normalt" liv sen. :(

Skickade också till Läkare utan gränser här om dagen.

Kram fina vännen

2010-01-23 @ 23:16:16
URL: http://nyandning.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Jag gråter till varje nyhetsreportage, ändå kan man inte fatta vidden av detta oerhörda elände.

Jag har sms:at och sms:ar igen och hoppas att hjälpen kommer fram i tid! Kram!

2010-01-24 @ 12:13:28
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Maria S

Vi stödjer också läkare utan gränser och hoppas att hjälpen kommer fram. Det går knappt att föreställa sig vilket lidande som pågår i Haiti just nu. Jag skäms sådana här gånger över vad man kan klaga över i sin egen vardag, man borde vara mer tacksam!!!. Det gör ont i hjärtat att se hur dom har det, och önskar man kunde göra mer!!

2010-01-24 @ 12:32:22
Postat av: Vigdis

Sv.

Ja, visst är dem äckliga!

Det är roligt med innomhusbana så man har möjlighet att köra minigolf året om. Det är faktiskt kul =)



Ha en fin söndag min vän!

2010-01-24 @ 13:53:31
URL: http://nyandning.blogg.se/
Postat av: Em

Jag är jätterädd för vad som kommer att ske med alla "överblivna" barn sen. Det finns en marknad i den världsdelen med att sälja både bar nsom arbetskraft, men också inre organ etc.. Jag orkar inte ens tänka tanken.

2010-01-24 @ 14:35:56
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Kristina

Jag lider oxå med dem, gråter vid varje reportage och tänker tänk om alla ville ge något så ofantligt mycket det då kunde bli. Tänker oxå på dom som far dit och jobbar och orkar se all denna nöd och ändå kunna ge allt, dom är så oändligt värdefulla

2010-01-24 @ 16:06:47
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Agneta

Vi stödjer även vi Läkare utan gränser, har även lagt i pengar till Röda Korset när man varit och handlat.

Det är så ofantligt stort det som har hänt och kommer att ta lång tid att bygga upp igen så att det fungerar någorlunda. Läste ett repotage innan idag där en kvinna dumpade kroppar i tusentals i massgravar. Vad rör sig i hennes huvud för resten av livet? Och barnen därnere, det är jobbigt att bara tänka på dem. Kan ibland känna mig så hjälplös härhemma, man vill göra något för dem..men det bästa alla kan göra nu är att sända mer pengar till de som är där för att hjälpa till i katastrofens vågskvalp.

2010-01-24 @ 17:11:24
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: LissenTo

Det är ofattbart och svårt att förstå i den här trygga delen av världen.

Jag borde göra mer..........

2010-01-24 @ 20:22:40
URL: http://lissento.blogg,se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0