Auktionstripp...

I morse var vädret inget vidare, så det var toppen att tillbringa tiden på inomhusauktioner. Vi åkte till Norrmjöle bygdegård, men där var det inget som intresserade oss. I stället var det i Holmsund det roliga fanns. Bl a en Volvo PV som gick för 29 000 kronor. Själv hade jag sett ut en ekskänk som jag ville bjuda på. Några andra tittade också på den, men överliggaren var lös så den såg lite skranglig ut. Anders tittade på den och sa att det bara var att sätta fast den ordentligt. Flera timmar gick innan snubben med klubban kom till just denna möbel. Han sa "Får jag 300 kronor?". Ingen sa något. Sedan sa han "Får jag 200 kronor då?" och då räckte jag upp handen. Det kom inga fler bud så skänken blev min! Jag är så nöjd så! Får den hemkörd i morgon.
Fotade den, men kan inte lägga in bilden. Får göra ett nytt försök i morgon när den står på plats i sovrummet!

En kall öl och en vacker tavla...

Igår kväll cyklade jag och maken in på stan och tog en öl på Bishop Arms uteservering. Det var soligt och varmt, men det blåste rätt ordentligt. Visserligen ingen kall vind, men troligen var den orsaken till min nackvärk idag.
På torget fanns det olika stånd som sålde godsaker från bl a Tyskland, Italien och Holland. Vi köpte en påse med karamelliserade små våfflor; supergoda! Och sedan fick jag syn på osten! Wow, vilken bjässe! :o)
När vi kom hem så hade dottern målat min vardagsrumstavla färdigt. Ni förstår väl att jag blev jätteglad över den.
Slutligen en bild på de vackra, turkosa örhängena som jag fick av vännen Kristina. Älskar dem!
Få se vad vi hittar på idag. Det är ju min sista semesterdag idag. Nog skulle jag gärna ha haft ledigt ett par veckor till, men jag har haft turen att ha haft varmt under semestern, vilket både kropp och själ mått gott utav. Så jag känner mig redo att börja arbeta igen. Framför allt så är jag så tacksam över att jag har ett arbete att gå tillbaka till efter semestern.
PS. Fick tips om att skriva <div><br/> där jag vill ha mellanrum i min text. Jag hoppas att det funkar för av någon anledning kan jag inte komma in på min blogg via min bloggadress! Hmrff.. Ge mig en kommentar om det funkade eller ej.. DS
Update: Verkade inte funka så bra, så jag tog bort det.. Nej, nu mejlar jag till Blogg.se och ska försöka att låta som Sverker Olofsson när jag skriver "Ska det vara så här? Va?"..

Vänskap...

Igår träffade jag Kristina. En härlig människa som jag mötte på en COPE-kurs för några år sedan. Hon och hennes man var med på kursen som handlade om tonåringar och hur man kan förekomma de "problem" som kan dyka upp i den åldern.
Efter kursens slut så utväxlade vi mejladresser. Kontakten efteråt blev dock rätt sporadisk, men när jag började blogga så lämnade jag min bloggadress till henne. Jag minns inte riktigt om hon hade en egen blogg redan då, men det var i allafall via dem som vi började "prata" mera regelbundet. Dessutom addade vi varandra på FB.
Åter till gårdagen. Nu skulle vi äntligen träffas IRL! Jag åkte förbi Blomsterlandet(tror jag det hette) och köpte med mig en planta till henne; en syrenhortensia. När jag kom fram till hennes hus så tänkte jag för mig själv: "Jösses, var ska hon plantera den?". Hennes trädgård var nämligen makalöst vacker och full med olika växter. Blommor, träd och t o m upp-och-nerhängda tomatplantor! ;o) Men hon försäkrade mig att hon skulle hitta en bra plats. Häcken skulle bort och rosor planteras och i ena änden, ja där skulle min planta sättas.
Den här roliga skylten möttes jag av:
Och så en bråkdel av alla blommor hon hade:
Vårt möte blev långt; 4,5 timmes prat om allt möjligt! Vi tillbringade tiden i hennes trädgård och det var så varmt att även om det stundtals kom regndroppar från himlen så blev vi inte blöta. Dropparna torkade bort direkt som de landade på oss!
Hon visade mig också alla pärlsmycken som hon gör. Oj, så fina de var! Jag beställde raskt ett par söta änglaörhängen och ett svart makraméarmband med silverdetaljer. Dessutom var hon så snäll att hon gav mig ett par underbara örhängen med turkosa pärlor(har dille på turkost just nu!). Lägger in bilder på dessa senare.
Sådana här möten uppfyller mig med glädje, möten där jag både "ger och får"!! :o)
(Och fortfarande funkar det inte med styckeindelningen.. blir så fruktansvärt irriterad på det!)

Lister och tavlor...

Nu är äntligen listerna uppsatta i vardagsrummet. Allt har nu ställts i ordning och tavlorna har blivit uppsatta. Jag har ju en ny mobil som jag fotat lägenheten med, men av någon anledning är sladden för att få in bilderna på datorn "puts väck".. Måste kolla med Carro var hon lagt den. Sen ska ni få se lite bilder!
Kristina berättade att man måste göra två radbyten för att få till styckeindelningen i sina inlägg. Men när jag testar så verkar inte det heller hjälpa! :o(
Det kom också en fråga om vad jag skulle ha virknålen till. Jo, jag har rivit ett gammalt påslakan i smala remsor och ska försöka mig på att virka en sådan där rund matta. Ni som är i min årgång minns säkert dessa. Man kunde också virka dem med plastband i olika färger. Herre jösses, så kreativ jag är! ;o)
Jag vill ha en stor tavla ovanför soffan och Johanna har lovat att måla något till mig. Men jag får inte veta vad tavlan kommer att föreställa. Spännande!
Har precis kommit hem från en liten shoppingrunda på stan. Till Classe Ohlson gick vi för att införskaffa mera akrylfärg och fräscha penslar. De turkosa panelgardinerna fanns kvar på rea på Indiska; de blir snygga i vardagsrummet.

Seriös shopping och träig matematik...

En shoppinglista kan ibland se ut så här:
- Trälim
- Bäddmadrass
- Vardagsrumslampa
- Vädringsställ
- Virknål, modell större
- Krukväxt till köket
Tjejerna klev upp tidigt och cyklade iväg till sina sommarjobb. Första arbetsdagen av femton. Det känns bra att de fått jobb. Det är viktigt att få "jobba för brödfödan", ta ansvar och tjäna egna pengar.
Själv har jag sommarjobbat inom kyrkan(gräsklippning, krattning o dyl), på torvbrytning(rensade ohyggligt många mil diken) och plantering av skog(jobbigt, men mysigt). Dessutom "tvingades" jag till barnarbete hemma. Plocka bort singlet som hamnat på gräsmattan under vinterns traktorskottande och stapla alternativt kasta in ved..
När jag förra veckan stod där vid vedkapen hos mamma så tänkte jag på en sak. Hur många gånger hanteras samma träd egentligen innan den hamnar i vedpannan? Så här kan det se ut hos just min mamma:
- Trädet fälls
- Stammen kvistas
- Lastas på traktor/fyrhjuling
- Lastas av på gården
- Sågas i kortare längder i vedkapen
- Klabbarna klyvs i 2-6 delar, beroende på storlek
- Läggs i transportören som samlar alla vedklabbar i en stor hög
- Från högen staplas veden in i travar alt kastas in i ladan
- Klabbarna läggs i en släpvagn, skottkärra eller dyl
- Körs upp till huset där de kastas in i pannrummet i källaren
- Där staplas veden ännu en gång
- Klabben läggs in i pannan och värmen i huset stiger!
Parentes: Fattar inte varför mina styckeindelningar försvinner när jag publicerar mitt inlägg? Så otroligt irriterande!!! :o(

Osynlig...

... eller bara inspirationslös; det är frågan! Verkar vara himla svårt att få till ett inlägg här :o)
Det är skönt att vara hemma, även om jag älskar att vara hemma i byn. Pysslar på i lägenheten. Jag har fortfarande en kartong som väntar på att tömmas, men det är prylar och tavlor som ska in i vardagsrummet så fort listerna är uppsatta.
Jag har min lilla datorplats i vardagsrummet. Det är perfekt för då kan jag göra två saker samtidigt; datorgöra samt tv-tittande! ;o) Har tillfällig haft en vit köksstol framför datorplatsen(passar inte alls till brun skinnsoffa, brun bokhylla och brunt linneskåp), men igår hittade jag en frän brun stol på en antik- och loppisboa. En snurrstol i trä, men utan hjul. Otroligt skön att sitta på var den också; det är ju ett plus!!! Träsmak i häcken är ju ingen hit!
I samma veva hälsade vi på goda vänner som har stuga i Ånäset. Gott fika och trevliga samtal. Det gör vi gärna om!
I förrgår cyklade vi till The Phonehouse för att lämna in Johannas smaschade mobil. Men av någon anledning(oklart hur det gick till!!) gick vi ut därifrån med tre nya mobiler och den trasiga! Abonnemangen moderniserades en aning; det behövdes.
Carro hade nyligen fått en Nokia 6700 slide, men var inte nöjd med den. Såå.. mor i huset tog den istället och hon fick en ny. Satt igår och lekte, ömsom med MacBooken, ömsom med mobilen. Nu har jag nya signaler för både ring- och sms-signalen. Vet ni hur förvirrande det är?! :o)
Här blåste som tusan i morse, men nu verkar det ha mojnat en aning. Klarblå himmel och strålande sol. Lägenheten är städad och fin; fick värsta rycket i morse. Så nu finns det bara en sak att göra: Gå ut! :o)

Home sweet home...

Så är man hemma igen! Känns riktigt skönt, även om det är lite vemodigt att lämna byn.. som alltid! Lovar att skriva mer i morgon, men nu är jag jättetrött efter tågresan och uppackning. Vi ses i morgon!

Tor kom på besök...

Ursäkta kraftuttrycket men jäklar anamma vilket kraftfullt besök vi fick här i byn igår. Ett åskväder av sällan skådat slag.

Vi stod på bron allihopa och såg hur ovädret kom närmare och närmare. De svarta molnen tornade upp sig framför oss. Och det blixtrade, dundrade och blåste "orkan"-vindar. Vinden var så stark att vi inte orkade öppna ytterdörren!!! Det gick tyvärr inte att fota hela urladdningen, för regnet föll nästan vågrätt i den starka vinden och på köksfönstret verkade det som om någon stod och sprutade på det med vattenslangen; helt omöjligt att se något genom det.

Vädersiten www.yr.no hade i sin prognos lovat regn och mulet fram till klockan sex då de visade endaste en stor sol. Det kändes väldigt avlägset i och med ovädret, men prick kl 18.00 var himlen klarblå! :o)

Min kusin och hans kompis åkte innan ovädret till byn bredvid och hälsade på min storebror. När de var på väg tillbaka hit så blev de tvungna att stanna. Ett stort antal träd hade nämligen blåst ner över vägen! Vi tog bilen för att kolla läget. Det var febril aktivitet när vi kom dit och motorsågsljudet hördes lång väg.



Efter middagen tog jag med våra gäster till Linafallet; dit ska man åka när solen skiner så vackert på omgivningarna runtomkring själva fallet.



Idag har ägorna gräsklippts. Krattningen stod jag och Johanna för. Idag är första dagen som inte varit varm.. eller jo, graderna visar på en hel del värme, men vinden är kall. I och för sig rätt okey då man är ute och arbetar! :o)

I morgon em är det hemfärd för mig, Johanna och Bessie. Ska bli skönt att komma hem och få höra hur Carro haft det på Arvikafestivalen i dagarna tre.

Take care!

Annars är allt bra!!!

Bortser man från en bil som plötsligt tvärdött in the middle of nowhere och en 17-årings totalkraschade
(i bildörren) mobil så är livet underbart!! ;o)

Vedstapling - check
Vedkastning - check
Vedeldning - check
Kött och palt - check
Total koma - check



Byn...

Äntligen har jag tagit mig för att göra ett litet inlägg.. Innan vi åkte fick jag höra att det var kallt här, men det har jag då inte märkt av. Solen skiner så fint och det är lagom varmt ute.. Jag njuter!

När tåget stannade i Jörn fick jag möjlighet att byta några ord med vännen Maria(som hälsade på sin mamma) som tagit sig till stationen för att vinka till oss!! :o)


Bessie är inte så van att åka tåg, men det gick riktigt bra. Trots att det var andra hundar med i kupén. På kvällen tog vi en promenad till Särkijärvi där Bessie fick simma. Åh, vad hon njuter av det!!
     

Igår jobbade vi så svetten lackade. Vi klöv en massa ved och staplade i travar. Nog får man arbeta för kost och logi på det här stället!! ;o)








Tog sedan en långpromenad igen; den här gången ner till älven, Rautakoski där mamma och Johanna faktiskt doppade sig!!! Jag var lite fegare och doppade bara fötterna!! Hahahaha.. 
     



Idag ska vi iväg till min mormors barndomsby, Palohuornas. Där är det en Världsbyadag och troligtvis lär vi stöta på en hel del släktingar och gamla barndomskompisar! Kanske säljer de suovas(saltat och rökt renkött) där!! Mums!!!

Nä,  nu har jag faktiskt inte tid med detta längre!!! ;o) C U!


MacBook...

Nu har jag blivit ägare till en MacBook!!! Känns himla bra, men lite förvirrande är det allt! Den är aningens annorlunda uppbyggd kontra en pc. Är övertygad om att jag kommer att bli supernöjd så fort jag fattat allt! Hahahaha..
Här pågår packning för min och Johannas resa upp till mamma i Norrbotten. Tåget går sketatidigt i morgon; 07.41! Huvaligen! I packningen kommer min vita fina dator att finnas med. Jag ska sitta på tåget och filulera lite över alla funktioner och hur jag ska slippa alla "tankevurpor" eftersom jag jämför med pc:n hela tiden! Min gamla laptop ska min mamma få. Hon har ju ett mobilt bredband som hon betalar en hel del för, men som bara används de gånger vi kommer upp! Slöseri! Så nu blir det datakurs!
Nu ska jag försöka föra över alla favoriter till Mac:en. Är så rädd att jag ska tappa någon blogg som jag följer. Så har jag inte hört av mig på ett tag; snälla skriv en rad! :o)
Ska, som vanligt, försöka uppdatera bloggen och förhoppningsvis få in lite bilder.. inte fullt så disiga nästa gång(hoppas jag). Ta hand om er, duscha kallt, drick ordentligt i värmen.. själv ska jag tydligen åka mot kallare breddgrader. + 12 grader i Gällivare! Suck, bara att packa ner fleecejackan då!!! *surar* Får väl ändå vara glad över att det är tvåsiffrigt i allafall! ;o)
Take care!!

Följ med...

... på min morgonpromenad!

Insåg dock, när jag laddat in bilderna från mobilen, att jag måste putsa "kameran" innan jag fotar något mer. Ber om ursäkt för taskig kvalitet!! :o( Dessutom var det så soligt ute(me like!) att jag inte såg vad jag skulle fota utan bara tryckte av! :o)

Strax utanför porten står min nya fina och snyggt ljusrosa cykel:


Så börjar det gröna och sköna nästan direkt utanför porten.




Min favoritblomma.. Men vad tusan heter den nu igen??? Doftar underbart!



Hagaparkens mysiga lilla bäck. Jag gillar verkligen att det finns massor av träd, buskar och vatten här..


På flera ställen finns små söta broar för att ta sig över den lilla bäcken.


Mäktiga pilträd..




Och mitt i allt gröna finns en fin lekplats omgiven av en skyddande häck. Hoppas mina brorsbarnbarn kommer ner snart så vi kan gå hit och leka lite.. :o)


Hade min nyinköpta skor på mig. Det kanske är "ute" att ha gladiatorsandaler, men det struntar jag i. Sköna är de!!!


En liten undanskymd plats att vila sina ben på!


Sådärja.. detta var en liten del av den gröna oas som finns här på Haga. Nu ut i solen igen!! C U!

Mysterium???

Nästan prick tre dagar sedan jag skrev här. Hm, vad händer med mitt bloggande och bloggläsande egentligen? *förvånad*

Som jag skrev tidigare, jag har massor med inläggsidéer i skallen, men verkar liksom inte få ner dem på pränt. Det måste vara solen och värmen som gör att det "geggar" ihop sig i huvudet.. Bloggen uppstår nog i sin forna glans (!) till hösten, när mörkret och kylan kommer!

Idag har vi varit på loppisturné. Fynden blev tre böcker till mig(måste ju börja samla igen!!!), en söt låda med lås till Johanna, två Polaroidkameror till Carolina och en påse munkar (ätbara, alltså!) till oss alla.

Här är det mulet idag, men kring 23 grader varmt. Alldeles, alldeles underbart! :o) Jag fodrar inte klarblå himmel, så länge det finns en grundvärme ute. Dagar då man sitter i bikini i solen och får ta på sig fleecejacka då man hamnar i skuggan går fetbort! Men än så länge slipper vi det! Jihaa!





Men himmel så svårt det kan vara...

... att få tid till att sitta vid datorn! :o)

Helgen var ju full av PV-entusiaster, närmare bestämt 193 st. Här kommer bilder på några stycken av de 113 vackra bilarna!
Same procedure as always; klicka på bilderna så blir de större! Voila!

     

Jag och Anki fick uppgiften att rätta frågorna på rallyt som gjordes på lördagen. Det vi inte kan om bilar nu, det behöver man inte kunna!!!! Vi insåg rätt snabbt att det fanns massor av synonymer för olika saker och svaren kunde naturligtvis vara skrivna på typ norska också. Vi skrattade vansinnigt mycket den eftermiddagen och ringde våra män stup i kvarten för att få veta om något skulle tolkas som rätt eller fel!!!

Som ni redan vet så hatar jag att tälta, men att göra det uppe i luften kan kanske vara en fördel.. Man slipper förhoppningsvis myrorna, spindlarna och alla andra otäcka insekter! Men nog fick det vara fullständigt vindstilla innan jag skulle lägga mig däruppe! ;o)



     

Makens pärla! 

  

Under rallyt hade Anders med sig en reporter från VF och i måndagens tidning fanns PV-träffen nämnd både på förstasidan och mittuppslaget! Inte illa!!!





Redan på fredagen fick jag också träffa familjen Jönsson från Markaryd. Anders lärde känna dem förra året i Töcksfors(PV-träffen). Frun i familjen såg så fram emot att få träffa mig, vilket ju betyder att min käre make pratat rätt snällt om mig till dem!!! :o) På lördagskvällen, efter middagen och lysande underhållning av Kung Bore, gav hon mig en otroligt fin ängel.



En närbild av ena vingen.. visst är det vackert?!



Hellens Angels!!! När man säger namnet så tror man nästan att det handlar om något helt annat! :o)



I nuläget är det ingen som vet var nästa PV-träff ska gå av stapeln.. Jag håller tummarna för Gotland, men inget är klart än!

Sol ute...

... sol inne, sol i hjärta, sol i sinne!!! Underbart! Men det betyder oxå att man inte ska sitta inne vid datorn. Och det har jag inte gjort idag.. speciellt mycket.. i allafall! ;o)

Nu ska vi iväg för att köpa en ny cykel till mig.. Till moi!! Ja, det ska vi.. Det blir ett längre inlägg ikväll.. Ville bara att ni skulle veta att jag lever. Hehehe!

Övernattning...

Nu åker jag till Vännäs igen och den här gången tänker jag övernatta därborta. Ingen internetuppkoppling alltså..

Ha en underbar dag och kväll, kära vänner!! C U!

Grillfest...

Sista arbetsdagen = semester!!! Yihaaa! :o)

Slutade lite tidigare eftersom jag börjat en timme tidigare än jag brukar göra. Hann förbi Studio 44 för lite hårklippning. Bild kanske kommer senare om jag kan lista ut hur man tar ett hyggligt foto på sig själv med mobilen!!! En promenad med Bessie har jag också hunnit med. Nu ska jag strax hämta upp Anki för vidare färd mot grillfesten i Vännäs.

Kanske blir det att "perkla" finska eller engelska ikväll!!! Det kanske pratas tyska också, men det blir nog en kort konversation från min sida då det enda jag kan säga är "Jag heter Pia" och "Jag älskar dig" på det språket. I och för sig, efter den sistnämnda meningen kanske man inte behöver prata mer!! ;o) Men nej, jag säger nog de där kärleksorden på hederlig svenska till min man istället.. :o)

Har jag berättat att jag har semester nu? Jaså, det har jag gjort! Sorry!!! ;o)

C U!


Gräsänka...

Klockan tio i morse tog flickorna bussen norrut; en resa på åtta timmar. Puh!!! De ska till sin "mommo" och delta i Byadagarna där. De kommer hem nästa vecka. Gud, vad det känns tomt härhemma! :o(

Jag funderar på att boka flygbiljetter för mig och Carro ner till Stockholm. Jag åkte till Turkiet med Johanna och det var toppenbra för vår relation. Jag skulle vilja göra samma sak med Carro. Men hon är inte intresserad av sol- och badresor och det finns inte riktigt tid till att vara borta en hel vecka. Hon ska ju med UNF till Arvikafestivalen 16-18 juli..

Så, då tänkte jag "hm, kanske tre dagar i Stockholm? Vi kan gå på Fotografiska museet och spatsera runt i omgivningarna med kamerorna runt halsen". Ska kolla om jag hittar några billiga biljetter och hotellrum.

Jag är gräsänka ikväll. Anders är ute i Vännäs och grejar med träffen.. Det börjar tydligen komma deltagare redan ikväll. Nåja, helt ensam är jag ju inte.. jag har ju Bessie härhemma! :o)

I morgon gör jag min sista arbetsdag och en semester på fyra veckor väntar. Det ska bli så härligt! Känner att jag behöver vila nu. Hoppas på en jämn värme utomhus hela sommaren.


En cool dörr fotad på Portobello Road, London.







RSS 2.0