Materialister???

Nej, det är vi inte.. I allafall inte på det viset att vi alltid köpt det senaste i teknik- eller designväg..

Men nog har vi saker. Det inser jag när jag tittar på allt härhemma genom mina "sälja huset-ögon"!! Det är ju inga högar á la reklamblad från 40-talet eller samlingar av plastpåsar som jag menar. Nej, det är saker som vi sparat för eventuella kommande behov. Att vi inte öppnat vissa kartonger sedan vi flyttade hit -98 har liksom inte med saken att göra!! ;o) Jag antar att många vet vad jag pratar om. Ju större yta, ju större möjlighet att spara på saker!

Mina böcker t ex har alltid legat mig varmt om hjärtat. De är ca 800 vid det här laget och jag har alltid sagt att "mina barn kommer inte att få ärva några pengar efter mig.. de får ärva min boksamling istället!".

Men något har hänt inom mig den senaste tiden. Jag kom på mig med att titta på alla böckerna i bokhyllan och tänkte: "Njaa, en sjättedel kan jag tänka mig att behålla!". Det är stort.. för att vara mig! :o)


Kommentarer
Postat av: Em

Jag har de senaste åren rensat ALLT. Till och med knapporna i sylådan har jag gått genom. Böcker, bälten, halsdukar, kläder, köksskåp, verktyg, you name it! Jag slängde otroligt mycket och det var skönt. Skulle jag behålla något så skulle jag anse att det inte gick att ersätta det med något, jag skulle inte kunna köpa liknande på Ikea etc. Jag blev av med det mesta. Men det var en konstig känsla. Jag sålde en hel del på blocket också. Fick in några tusenlappar.

Sv: Jag är dålig på svensk geografi, men du bor rätt långt norrut, gör du inte det? Annars försöker jag få ihop en minibloggträff nästa helg i Stockholm.

2010-03-05 @ 22:07:14
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Gun

Det bästa med att flytta är att man måste rensa och slänga. Vi har flyttat några gånger, men tyvärr har vi lyckats samla på oss för mycket prylar igen.

2010-03-05 @ 22:28:52
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Kristina J

Fördelen med att ha flyttat mycket är att man inte samlar på sig så himla mycket. Jag och maken har haft ett par kartonger var som vi släpat omkring på i alla flyttar, aldrig packat upp utan direkt ställt in i förråd. Men vid senaste flytten bestämde vi oss för att det fick vara nog, annars skulle dottern ärva dessa kartonger och även hon bära runt på dem i sina framtida flyttar. Gamla kopparsaker och kaffeserviser som våra förfäder haft har liksom inte längre något värde för oss.

2010-03-05 @ 23:01:48
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Dom kallar mig Yngve

Åh... Böckerna. Det är mitt största bekymmer inför en flytt, och då har jag ''bara'' hunnit samlat på mig cirka 300 stycken. Tack och lov är jag grymt duktig på att rensa ur bland saker jag inte behöver/vill ha. Kanske för duktig, har fått ångra en del bortrensningar. Men mina flyttkartonger blir i alla fall lättare ;D

2010-03-06 @ 03:27:52
URL: http://antipod.blogg.se/
Postat av: Ia

Förstår precis vad Du menar....däremot är jag nog inte kommen lika långt som Du i tanken att göra mig av med några böcker. Jag mer planerar att man kanske kan stoppa dom i kartonger och märka upp i alfabetsordning...jag gissar att antalet är ungefär lika med Dina...skulle kunna öppna ett eget bibliotek :P



Ha en skön helg!!!

2010-03-06 @ 09:11:13
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Micke

Vi har nog samma uppfattning, att flytta är ett bra sätt att rensa o kasta eller som jag tycker

lämna till second hand eller andra organisationer.

Möjlighet är att andra kan få en uppleva glädje o nytta av saker som man själv inte har någon behov av.

När vi rensade sist så plockade jag ut en hel del böcker som lämnades ner till Röda Korset.

2010-03-06 @ 09:41:35
URL: http://hubbeshusse.blogg.se/
Postat av: litentanta

Voi, voi för att flytta... Jag har, eller hade? tonvis med böcker själv också men som sagt var, det här var ju vår 13:e flytt och numer har alla böcker, utom några gamla, myspys-doftande verk, hamnat i förrådet. Numer bor ju jag i vardagsrummet, bokhyllorna får varken plats, eller håller samman, så jag får försöka att leva utan dem... :-(



O vet du vad, jag handlar ju ofta nya, dvs gamla på Myrorna eller liknande, eller mitt absoluta favoritställe på nätet, Adlibris, så jag kan nog fylla upp ännu en lägenhet om jag skulle vilja ;-)



Det är skönt att rensa ut men den här flytten har varit lite väl mycket av en flopp dessvärre, jädra bollande med piller gör att jag inte hittat orken att ta tag i allt så det är fortfarande en massa "oklart" här hemma... Fast jag har faktiskt hittat tonvis med stöd för just den biten, jag är ju inte den enda med sviktande hälsa och noll ork, "vänner" på ett ep-forum skriver att de själva inte kommit sig för att göra klart ens 1 1/2 år efter senaste flytten och då kan jag andas ut. Man får anpassa efter verkligheten liksom, eller hur?



O du, jag jobbar inte på den "lilla" fjaskbutiken på Haga inte, jag är ju på självaste Forum jag, ska det vara så ska det var det största hihi!



Kramen på sig (o plastburkar o sånt, hivva iväg för tusan, på några månader sitter man där med tonvis med nya ändå, all glass o allt sånt kommer ju packat i kartonger o burkar ändå!)

2010-03-06 @ 10:45:43
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: Kristina

Jag vet som flyttat många ggr, men när vi flyttade hit sa vi aldrig mer förrän vi flyttar på hemmet. Detär jättesvårt göra sig av med saker som är behäftade med minnen. Annat kan man slänga men ej minnessaker. När jag sorterar är det mkt som blir kvar trots allt. Men jag förstår när du ska ner på halva ytan så måste en del iväg. Tycker du är fantastisk som kan göra dig av med böcker, det är ju ens vänner, fast en del är väl mer som avlägsna bekanta! kram

2010-03-06 @ 18:52:46
URL: http://ruach.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0