Var kommer jag ifrån... egentligen???

Alltså, börja inte grunna i sådana banor.. jag menar inte "hur jag blev till"!!! ;o)

Nä, jag började fundera när jag läste inlägget "Logiken i det?" hos Mamma J. Det handlade om huruvida körledarna i Körslaget verkligen kommer från den ort de representerar.

Och då tänkte jag: "Varifrån kommer då jag?". Om någon ställer frågan och den är av arten "uppväxt" så brukar jag svara att jag kommer från Yrttivaara, en liten by i Norrbotten. I annat fall svarar jag Umeå.

För tänk, på heltid har jag egentligen bara bott i min hemby i drygt 15 år! Efter 9:an blev det två år i Malmberget, ett år i Piteå och helgerna hemma i byn. Dessutom bodde jag i Karlstad i nästan ett år för att sedan hamna här i Umeå. Här har jag bott i snart 22 år, med avbrott för ett år i Luleå då maken studerade på KTH.

Så vad är jag då? Norrbottning eller västerbottning? ;o)

//Kvinna med identitetskris behöver hjälp! ;o)



Kommentarer
Postat av: znogge

Det blev onekligen en aning komplicerat! Jag brukar säga att "jag är född i X-stad men bor sedan många år i Y-stad"! Dock inte Ystad ;-)

2010-03-30 @ 13:55:05
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Selma

Jaaa, du var kommer man ifrån. Jag tycker nog att jag är jämte och Östersundsbo även om jag inte är född i Ösd eller bor där nu. Lätt är det inte och vad spelar det egentligen för roll?

2010-03-30 @ 14:01:44
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Ama de casa

Helt klart norrbottning. Det är ju där du är född och uppväxt!

:-)

2010-03-30 @ 15:29:02
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Em

Ja, säg det.. Själv är jag från Oslo, men jag har bott i Sverige rätt många år, så när det gäller land är jag svorska. :D

2010-03-30 @ 16:22:38
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Bara Jag

Vilken dialekt har du nu?? Låt det ge en fingervisning ;-) Blandning? Då måste det ju vara båda.

2010-03-30 @ 16:23:08
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: ansepanse

då har jag det också i så fall, har flyttat mer runt om i Sverige och då blir det ännu svårare att veta var man hör hemma

kramar

2010-03-30 @ 17:09:22
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Ulrika Fabulousforty

Västerbottning with a twist!!

Men framförallt stolt Norrlänning!!



SV: Vovven har ju funnits med i stort sett hela barnens liv. Det är klart att det känns svårt för dom. Kram tillbaka!

2010-03-30 @ 18:22:34
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Magda

Jaaaa... De blir Kiruna i Påsk...Eller snarare Vivungi... =) I hans föräldrars stuga...Men vi kommer att bo i husvagn... Efter som även hans syster ska dit...De blir riktigt, riktigt mysigt...



Ja detta med att säga vart man är i från... De är svårt... Jag är född i Boden ...Bodde där till jag var 2... Sen flyttade vi till Luleå...Där jag bodde till jag hade fyllt 18 år...Då flyttade jag till Råneå... Där bodde jag i 17 år innan jag flyttade tillbaka till Luleå??? Hmmmm... Sååå... Större delen av mitt vuxna liv har jag bott i Råneå... Men Luleå är nog där jag ursprungligen kommer i från...

2010-03-30 @ 19:02:17
URL: http://magdafunderarnu.blogg.se/
Postat av: anna

Ja, vart kommer jag ifrån, i så fall?



Född i Gävle, men familjen bodde i Sandviken då. Flyttade till Brunflo (utanför Östersund) vid 4 års ålder, tillbaka till Gästrikland men till Ockelbo efter nio månader, till Anderstorp i Småland vid fem års ålder, sen till Jönköping när jag var 21, till en liten ort utanför Gränna när jag var 25. Här bor jag kvar. Ja, som sagt, vad skulle du säga?

Gästrikland eller Småland???

2010-03-30 @ 19:27:06
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Eva

Man kommer från där man är född..tror jag..!

2010-03-30 @ 19:31:03
URL: http://kominochtaentitt.blogspot.com
Postat av: anne

Ujujuj...Jag har inte bott på samma ställe mer än max 7 år sedan jag var...17 år...

2010-03-30 @ 19:35:27
URL: http://annnne.blogg.se/
Postat av: puzzelkvinnannnan

Ja, jag tror att man räknar där man är född.Sen pratade man om att man var inflyttad till p el u.

Inte lätt..........

2010-03-30 @ 19:45:47
URL: http://puzzelkvinnan.blogg.se.
Postat av: Kristina J

Jag är född i Gävle, men vi flyttade därifrån när jag var ungefär två månader. Sedan bodde vi i Luleå tills jag var ungefär 19 år, men där uppe har jag inte bott sedan dess. Ändå säger jag alltid att jag är från Luleå eftersom det är där jag har växt upp. Jag har ingen släkt kvar i Luleå heller, så jag har lite svårt att säga att jag åker "hem" när jag åker dit. Vart "hem" är vet jag faktiskt inte riktigt. Men en sak som jag reflekterat över är att det sista som lämnar en är ishockeylaget - av någon anledning har mitt hjärta alltid klappat lite extra för Luleå hockey trots att det är snart 30 år sedan jag flyttade därifrån!

2010-03-30 @ 22:59:24
URL: http://mammispammis.se
Postat av: litentanta

Vet du vad? Vi kör lite mer globala termer tycker

jag, då blir du åtminstone Norrlänning, kanske bara

svensk, eller skandinav, europee, näääääää, du är en

"jordling", eller hur?



(eller så kan vi säga att snart är du en på rätt

sida om älv-ing, det är allra som bäst!)



Kramen på sig!

2010-03-30 @ 23:58:38
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: Dom kallar mig Yngve

Ah, det här är ju en ganska svår nöt att knäcka! Min första instinkt var att kalla dig västerbottning, eftersom det är du bor nu och där du har bott längst. Men så kom jag att tänka på min pappa... Som är född i till stor del uppvuxen i Stockholm, flyttade till Piteå som tonåring och så småningom landade han i blekinge, varpå han nu är bosatt sedan 18 år. Om jag inte tänker helt fel har han alltså bott här nere i södern längre än någon annanstans men jag kan absolut inte räkna min farsa som bleking. Herregud, det är knappt jag räknar mig själv som bleking - och då blev jag ändå nedflyttad hit som 4-åring. Men för min del (och min pappas) tror jag att det handlar om att vi ALLTID får just frågan ''var kommer du ifrån?'' eftersom ingen av oss pratar blekingska.



Du får väl lyssna till ditt hjärta, som det så fint heter :)

2010-03-31 @ 02:15:05
URL: http://antipod.blogg.se/
Postat av: Cina

Jag var bara 2 år när jag kom med mina föräldrar från Småland till Södermanland. Jag säger ändå att jag är inflyttad smålänning, jag känner som så att mina rötter är därifrån, jag är där ofta och ja, det rullar bara på så.

Men snurrig kan man bli!

Kram!

2010-03-31 @ 12:05:26
URL: http://cinaslada.blogspot.com/
Postat av: Kristina

Ja det kan jag oxå fundera på.Född i Västergötland, bott på Gotland, sen Kalix sen Arvidsjaur, gymn i Piteå sen Umeå,sen Uppsala sen Umeå och har bott I Umeå längst men jag är inte västerbottning möjligen Umebo, men säger jag är Norrbottning , där har jag mammas rötter o den enda bestående platsen där det finns släkt kvar. Ha en fin helg ifall vi ej hörs Kram.

2010-03-31 @ 13:29:50
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Em

Sv: Jag ger dig länken till länken till tv-videon. :D Egoina dyker upp kl 10.07 i inlägget och sen varar det ca 20min tror jag. Ifall du är nyfiken.

http://egoinas.se/2010/march/jag-vagar-knappt-titta.html



Jag känner också att jag är mest beroende för att jag vill vårda mina relationer på nätet. Det är egentligen inte min egen blogg och inläggen som tar tid, det är kommenterandet. Men Oj! vad trevligt det är! :)

2010-03-31 @ 16:05:09
URL: http://egoinasmamma.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0