SD...

"Upp mot fyra tusen människor manifesterade mot Sverigedemokraternas intåg i riksdagen på Sergels torg i Stockholm på måndagskvällen".

Jag vill på inget vis försvara SD:s agerande i kyrkan idag. Och jag förkastar deras ideologi
, men jag kan inte tycka att det var särskilt smidigt av biskopen att, inför riksdagens öppnande, hänvisa till demonstrationen och säga "Det är inte värdigt en demokrati som vår att göra skillnad på människor". Det var ju rätt självklart att hon riktade sina ord till SD-representanterna.

Jag ville verkligen inte ha in SD i vår riksdag och gjorde vad jag kunde för att det inte skulle ske.

Men jag ställer inte upp på den här omvända utfrysningen/mobbningen som riktas mot SD och deras väljare! För då är jag ju inte ett dugg bättre än SD!!!

Folk har, på ett demokratiskt sätt, faktiskt röstat in SD i vår riksdag, vare sig vi vill det eller inte. Kanske är det dags att börja lyssna på vad väljarna vill, smula sönder SD:s argument och visa på hur främlingsfientliga de verkligen är, i toppen av partiet. Men det kan vi inte göra om de inte får komma till tals. Sätt ljuset på monstren! Jag tror inte heller att alla som röstat på dem är rasister eller nazister. Många har röstat pga ett missnöje, att de inte blir lyssnade på. Och det måste tas på allvar.

Under hela valrörelsen lades "locket på". SD fick inte debattera eller komma till tals. Hade de fått göra det så hade kanske väljarna insett vilken grundideologi SD verkligen hade och lagt sin röst på något annat parti.

Att fortsätta "stoppa huvudet i sanden" kommer bara att göra folk ännu mer arga och det kommer att göra SD ännu starkare! Är det verkligen det vi vill?



Kommentarer
Postat av: Gun

Fast det biskopen framförde är vanliga kristna demokratiska värderingar om alla människors lika värde, och framförs alltid vid riksdagens öppnande, och har så alltid gjorts, på ungefär samma sätt som idag av biskopen, så varför sluta med det nu, bara för att SD sitter med?

Jag håller absolut med om att SD ska få föra fram sina åsikter, helt klart, men vi ska samtidigt inte gå på tå för att de är med. Jag vägrar tycka synd om dem.

2010-10-05 @ 21:25:17
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Gun

Oj, jag lät kanske lite aggressiv, det var inte meningen, men jag tycker så illa om allt de står för..:) Kram

2010-10-05 @ 21:27:54
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Pia Hagman

Gun: Sv: Ingen fara.. jag är oxå upprörd av allt de står för, men det jag reagerade på var att hon så tydligt hänvisade till demonstrationen MOT Sd dagen före, inte att hon pratade om människors lika värde..



Jag tycker att det är de andra partierna som "tassar på tå" och beter sig som om de är livrädda och helst stoppar huvudet i sanden istället för att ta en diskussion och smula sönder SD:s argument. Herregud, när man hört vissa representanter från SD prata så tappar de ju koncepten efter ett par meningar. Det är ju hur lätt som helst att smula sönder deras argument.. Jag är rädd för att denna utfrysning bara gör människor förbannade och det stärker troligen SD:s ställning istället för tvärtom.

2010-10-05 @ 22:34:04
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Gun

Sv: Det håller jag absolut med dig om, nu måste man låta dem komma till tals, och de andra partierna börja debattera och argumentera mot dem. Det är enda sättet.

2010-10-05 @ 22:43:28
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Mia systeryster

Du har så rätt! De kommer att bli ännu starkare om man ska fortsätta försöka hålla dom borta.

2010-10-05 @ 23:09:42
URL: http://systerystersdagbok.blogg.se/
Postat av: sara - Glitterögon

Tycker i allmänhet att de rödgröna vill ta en debatt och att de andra kör huvvet i sanden, men jag kan ha fel. Är inte så där jätte med på tåget av nyheter, så att säga.

2010-10-06 @ 09:47:51
URL: http://glitterogon.wordpress.com
Postat av: Marie

Helt rätt Pia !

Rucka inte på de demokratiska rättigheterna, varesig vi gillar partier eller inte... för då är vi illa ute !



Kramen ♥

2010-10-06 @ 10:01:10
URL: http://ochharmed.blogspot.com
Postat av: Kristina

Håller med dig Pia. Jag är ej helt förtjust i Biskopens predikan , nu har jag ej läst hela den så jag vet bara vad andra skrivit. Men alla människors lika värde ska framhållas i kyrkan och älska din nästa som dig själv men jag tycker hennes predikan blev väldigt mkt lag, dvs du ska och du måste och inte det som är kyrkans stora budskap att man kan få förlåtelse, att all kärlek bottnar i att förlåta och börja om på nytt, det är då man kan börja älska alla. Jag menar inte att man ska skyla över fel o stoppa huvudet i sanden för då blir det ingen förändring. Jag önskar att alla partier ville ta diskussion med sd precis som du säger så man kan visa felen i deras politik. Nu blev det igår bara att de fick ännu mer uppmärksamhet, även om den var negativ.

2010-10-06 @ 17:14:50
Postat av: Svorskan

Jag visste inte att det hänvisades till demonstrationen dagen innan. Då håller jag verkligen med dig, det är fel. Men oavsett tycker jag att SD borde bete sig vuxet och sitta/stå kvar i en sådan situation, men MEST galet utifrån den här infon är det kyrkan som står för.

2010-10-06 @ 19:13:05
URL: http://svorskan.se
Postat av: Bara Jag

Jag håller verkligen med dig! På vilket sätt är "vi" annorlunda om vi inte respekterar SD trots deras ideologi? Vi har demokrati i vårt land och den gäller alla partier...



Sv. Jag och tvättmaskinen har partajat hela dagen idag :-) 3 maskiner tvätt har det blivit ;-)



KRAM!

2010-10-06 @ 22:55:02
URL: http://blogg.rhode.se
Postat av: Kristina

Håller med dig! Jag gillar ingenting som SD står för, men de är invalda i demokratins namn och då bör de också behandlas därefter. Sedan hoppas jag bara att de sanerar sig själva, gör bort sig, inte klarar av sina uppdrag så vi slipper se dem i riksdagen efter nästa val igen.

2010-10-06 @ 23:38:34
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Ia

Äh...nu hade Gun skrivit det jag tänkte skriva igen....



Jag är helt med Dig och har sagt det flera gånger härhemma att det är inte demokrati att frysa ut...men att biskopen sa det hon sa handlar ju mer om våra kristna värderingar, oavsett om man själv räknar sig som troende eller inte så är vi ett kristet land!!

2010-10-07 @ 13:04:38
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Daniel

Ja låt dem komma till tals. Och låt andra komma med motargument. Alla ska få komma till tals.



Finns ett parti i riksdagen i Finland som heter samfinnarna. Dom vill utrota tvåspråkigheten i Finland, de vill få bort finlandssvenskan med all makt. Så de underkvar en halv miljoner människor här. Men de har ju oxå rätt att få tala ut

2010-10-07 @ 13:30:11
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Svorskan

Sv: Ja visst ville man bli förvånad om det inte var något som var fel längre. ;) Men jag är glad för (VÄLDIGT glad för) att slippa leva med smärta. Jag fattar inte hur ni står ut. Jag vet att man växer med "uppgiften", men ändå. KRAM

2010-10-07 @ 15:54:28
URL: http://svorskan.se
Postat av: Malin

Jag håller med dig Pia. Det finns ett missnöje bland svenska folket som gjort att SD har kunnat segla in i riksdagen. Detta pga av att ingen av de andra partierna har diskuterat immigration eller integration och det ÄR ett känsligt ämne men för tusan, vi måste kunna adressera frågan. Dessutom är det som du säger, ett misstag att SD har ignorerats av de andra partierna och har på så sätt lyckats stärka sina aktier. Fram för debatt och låt oss visa på SD's alla svaga punkter. Ett främlingsfientligt men också kvinnofientligt parti. Det är bara att läsa deras partiprogram. Det de har är så tunt att det är skrämmande.

2010-10-07 @ 17:52:33
Postat av: Linnéa

ja visst ser den! :)

2010-10-07 @ 19:34:31
URL: http://typlinnea.blogg.se/
Postat av: Pia Hagman

Svorskan och Ia: det var just det, att hon hänvisade till den där demonstrationen, som jag tyckte var osmart.. inte det övriga hon pratade om.

2010-10-07 @ 19:34:56
URL: http://anjocapi.blogg.se/
Postat av: Åsa

Jag håller så emd dig!!

2010-10-07 @ 19:40:55
URL: http://asonet.blogg.se/
Postat av: Agneta

håller fullt med dig i vad du skriver, hade en sådan diskussion med en kollga innan idag om precis just detta. Låt dem få komma till tals, så att de argument och de ideologier de har kommer ut och kan motdebbateras och smulas itu.

Jag tror inte många av de som la sin röst på SD egentligen har någon som helst aning om vad det är de röstat på...tyvärr!

2010-10-07 @ 23:20:55
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Anna

Håler med dig till fullu Pia, en utfrysning av dom kan ha helt motsatt effekt än vad vi önskar. Det är ju bättre att låta dem komma till tals tids nog inser folk vad deras idelolgier är. Som det är nu så går media ut med att de är rasister. Man läser bara någon kommentar här och där från SD att nej det är vi inte, det är som att säga att de som är med i miljöpartiet ör mot miljöfrågor!!

Låt de komma till tals så att man verkligen inser vad de är ute efter!



Onej, ingen idé med undanröjningar när pappasflicka är med :)) om jag så höjer rösten lite så surar hon :)) Hon är så frän alltså, det är verkligen pappas lilla flicka.



Verkan är väls om igår, lite bättre tycker jag, nacken och ryggen ialf, men nu är det fingrar, knä, tår och andra konstiga leder man har :) men jag överlever. Just nu går jag på ren ilska, jag är ovän med min telefon!!! :)

2010-10-08 @ 11:01:50
URL: http://wiccans.wordpress.com
Postat av: Marie-Louise

Jag håller med dig, vi kommer ingen vart om vi försöker tiga ihjäl dom. Då kommer de bara växa sig starkare. Låt de komma till tals så att alla får höra, med egna öron, vad de verkligen står för, då ändrar sig många väljare skulle jag tro. Trevlig helg. /Kram

2010-10-08 @ 13:03:08
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Ha en underbar helg!! KRAM

2010-10-08 @ 16:07:06
URL: http://svorskan.se
Postat av: Mamma J

Jag skriver under på precis allt du skriver! Håller med dig fullt ut.

2010-10-08 @ 20:54:10
URL: http://mammanj.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0