Vasakyrkan och Nolia...

Igår kväll tog jag cykeln till Vasakyrkan. Det blev två timmar fyllda av fin sång och musik av Bakers Cottage, Lovisa Laurantzen, Emma Örnberg, Anne-Louise Bäckström & Anna Sandström, Alice Lind & Rut Sandström, Amigos Plus, Lisa Eriksson och Kristina Sturk. Träffade mina vänner Kristina och Anders där, vilket var väldigt roligt. Efteråt bjöds det på ett riktigt gofika också.

Inne på kyrkans toalett hittade jag följande mobil ovanför skötbordet som verkar vara uppbyggd efter devisen "Man tager vad man haver"!!! :o) Det röda som har formen av en citron är faktiskt en liten badanka i plast!


När jag kom hem slog jag på tv:n och såg de sista tio minutrarna av programmet "Så mycket bättre". Insåg att det nog varit en väldigt bra avsnitt så jag letade fram det på tv4-play och fick se det i sin helhet. Strunt samma att det nästan är ett plagiat av "Stjärnorna på slottet"(om man bortser från deltagarnas tolkningar av huvudpersonens låtar).

Jag gillar verkligen dessa samtalsprogram där deltagarna tillåts prata till punkt och till och med fördjupa sig i något ämne. Häftigt också med en sådan spännande blandning av människor. "Stjärnorna.." är ett av dem, "Sommarpratarna" ett annat. Och det verkar som om jag nu fått ett tredje favoritprogram i "Så mycket bättre"...

I morse tog jag denna bild när jag och Bessie var ute på morgonpromenaden. Senare på dagen kändes det inte som om det var oktober. Nej, det kändes som härligt vårväder med takdropp och varm sol! ;o)


Tog en tur till Nolia-loppisen. Tjejerna följde med och de fyndade massor av dvd-filmer. Själv hittade jag ett "Gör  papper själv"-kit samt en hel del böcker..


Den här har jag tänkt köpa länge..


Så så några deckare.


Ikväll har jag hjälpt Carro med en bildanalys. Det var himla intressant, vi tolkade bilden rätt olika. Hon hade läst det finstilta i hörnet och det gjorde inte jag.. tack så mycket, jädra åldrade ögon!!! ;o) Men just det där med tolkningar är intressant. Hur olika man kan tolka t ex ett konstverk. Spännande!!!

Nu ska jag göra lite nytta i form av diskbänksrensning och pappersplockning. C U!




Kommentarer
Postat av: Kristina

Så kul att ses,ser att du börjat fylla på bokhyllan igen. Tänk att du alltid gör fynd på loppis!! Ha en bra kväll här räknas matte o jag är dötrött Kram Kristina

2010-10-24 @ 19:22:43
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Selma

Det lät som en diger dag.

2010-10-24 @ 20:07:36
URL: http://frunatmaken.wordpress.com
Postat av: Svorskan

Vid en tillfällighet hamnade jag på samma kanal och såg det programmet jag med. Jättetrevligt var det. Jag fick nog med mig nästan hela. Första boken du visar verkar intressant. Länge sen jag läste, alldeles för länge sen.

2010-10-24 @ 21:00:00
URL: http://svorskan.se
Postat av: litentanta

NÄÄÄÄÄÄÄÄ, var det loppis på Nolia igen?! O jag som verkligen kollat på saker som hände i helgen i stan :-( (men nu gick jag ju hela vägen hemifrån via kyrkan på Haga o ner på stan, det var ju lite nyttigt om inte annat!)



Ha en bra måndag nu, hoppas vi får

samma härliga väder i morgon igen,

mer vår till Sverige!



Kramen!

2010-10-25 @ 01:13:51
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: Malin

Jaså, då såg du "guben min" som spelade åt bla Anne-Louise och Anna:). Kul att du tyckte det var bra!Kramis

2010-10-25 @ 09:44:05
Postat av: Marie-Louise

Jag tyckte också om det programmet. Precis som du säger så får de prata till punkt, äntligen. Och tolkningarna av sångerna var roliga att se.



Härligt med loppis. Jag lyckas också alltid hitta massor av böcker när jag går på loppis :) /Kram

2010-10-25 @ 09:50:24
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Daniel

Härligt med kyrka & sång, mäktigt.

Och loppis vet du att jag gillar- läs å njut!

2010-10-25 @ 14:18:41
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Svorskan

Sv: För min del är jag övertygad om att jag hade mått så otroligt mycket bättre HELA tiden om jag klarade av att leva i nuet hela tiden också. Jag känner av det när jag har en bra dag, en dag i nuet. Då känner jag mig i balans och vilar om jag behöver vila och gör nyttiga saker om jag känner för det. En helt annan känsla än när jag håller på med mina dumma "måsten". ;)

2010-10-25 @ 14:55:15
URL: http://svorskan.se
Postat av: Agneta

även jag såg programmet i efterhand, kändes som om blandningen av personer gjorde att det bara måste ses! KOmmer att se resternade program med, tycker att idéen med att tolka andras låtar är hur bra som helst!

2010-10-25 @ 20:03:05
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Cina

Jag såg också programmet och tyckte mycket om det. Precis som jag tycker om programmet "sommarpratarna". Idag försvinner "det goda samtalet" i allt brus och allt ska gå så snabbt, vara högljutt och stökigt. Riktigt skönt är det att se program där folk faktiskt samtalar och lyssnar på varandra.

Boken av Ann Heberlein har jag läst. Jag tycker mycket om den och känner igen vissa avsnitt så det gör ont ända in i hjärteroten. Jag säger inget mer, utan ser fram emot att höra sen vad du tyckte!

Ha en bra vecka!

Kram!

2010-10-26 @ 13:29:53
URL: http://cinaslada.blogspot.com/
Postat av: Ia

Du måste verkligen berätta vad Du tyckte om Heggan..har hört om henne en del sista tiden!!!!!

2010-10-26 @ 15:08:10
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Åsa

Fy fasen va med snö!! NI verkar ha ahft en bra dag iaf, kul mobil! Har inte sett något av programmen du skriver om, men kasnke skulle ta och göra det.

2010-10-27 @ 20:36:47
URL: http://asonet.blogg.se/
Postat av: Ylva

Heberleinboken tyckte jag var bra, men det är synd om hennes familj när hon berättar för personliga saker.

2010-10-28 @ 18:12:36
URL: http://yfronten.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0