Allen Carr...

Känner ni till honom? Han har skrivit boken "Äntligen icke-rökare". Jag läste den och på långfredagen, efter middagen, rökte jag min sista cigarett. Rökte den under rätt ceremoniella former(i allafall i mitt huvud!) och sedan fimpade jag.

Jag har ingen längtan efter att röka. Däremot hade jag rätt många stunder igår, stunder då jag vanligtvis brukade röka, då det kändes tomt i kroppen, en ledsenhet liksom. Det var en ganska jobbig känsla som dubblades då jag dessutom var ganska ledsen över att påsken inte blivit som det var tänkt och för att vi legat ordentligt sjuka hela veckan. Att kläderna i torkskåpet fortfarande var fuktiga när jag skulle hämta dem var liksom pricken över i:et. Jag bröt ihop i tårar! Nåja, det var inte så allvarligt som det verkade. Men det blev bara för mycket just den kvällen!

Dessutom vet jag att det är "det lilla nikotinmonstret" som bara försöker säga "åh, är du lite ledsen va?! Kanske ta en liten cigg då?!" Men nej, jag har bestämt mig. Jag behöver inga cigaretter!







Kommentarer
Postat av: Kristina

Vad DUKTIG du är! Det bästa jag gjort (förutom dottern då förstås) är att sluta röka. Men jag var inte vidare duktig, för jag ersatte det med snus i stället :(

2011-04-25 @ 00:31:36
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Britt

Jag hoppas verkligen att det går bra med ditt slutande. Det är ju en befrielse att slippa rökat när man äntligen lyckats sluta...sen kommer ju stunderna med tomhet komma krypandes...men då är det ju bra att du är medveten om att det bara är vanans makt som försöker få dig att tro att du behöver röka. Heja Pia!

2011-04-25 @ 01:15:26
URL: http://brittsbetraktelser.blogspot.com/
Postat av: Svorskan

Åh! Vad bra! Den boken är bara SÅ toppen! När man läser den på rätt sätt (jag läste den som en lättläst roman första gången och då gick det inte riktigt in, men sen har jag läst den flera gånger om) så får man verkligen hjälp med tänket! Skön känsla, eller hur?



Sv: Jag ser även bra på nära håll, jag kan läsa ut glasögon också (alltså när jag har bifokala linser), men efter vad jag har förstått går det är reglera styrkerna lite så att jag eventuellt tar bort liiite av synen på långt håll och får ett ännu mer skärpt syn på nära. Jag känner att jag inte behöver anstränga mig riktigt så mycket med läsglasögon som med linser, så det är därför jag vill testa. Men jag kan ha det så här också och det är underbart att slippa leta efter glasögon hela tiden.



Ha en underbar söndag! Hoppas du får möjlighet att njuta av friska luften och känna alla underbara dofter!

2011-04-25 @ 06:23:39
URL: http://svorskan.se
Postat av: Monica

Duktig Pia!

Det är värt att gråta mellan varven om man lyckas sluta:))

När jag väl slutat (med hjälp av Champix då)så har jag aldrig ens tänkt tanken att röka igen ens för en sekund! Och det är bland det bästa jag gjort, livet känns så mycket lättare! T o m ev lunginflammationer är lättare för man kan andas på ett helt annat sätt:))

Håller tummarna för dig.

2011-04-25 @ 07:36:21
URL: http://pudal.se
Postat av: Husfrun

Vad härligt. Vad duktig du är!

2011-04-25 @ 08:55:10
URL: http://villafreja.blogspot.com
Postat av: Anneli

Heja, heja! Jag har inte läst den boken men en annan skrift + att jag tog till Champix. Känns jättebra - men jag känner igen känslan av ledsenhet, saknad efter plocket och stunden där man stod inne i sig själv liksom och funderade eller bara lät tankarna gå. Visst - jag skulle kunna ställt mig och gnagt på en morot i stället; men hur skulle det sett ut!

2011-04-25 @ 08:58:25
Postat av: Ia

Heja på Pia!!!!

2011-04-25 @ 10:08:59
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Gun

Åh vad bra gjort! Jag har förstått att den är väldigt bra den där boken.

2011-04-25 @ 10:45:40
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Cina

Åh vad duktig du är! Jag håller tummarna för dig! Kämpa på!

2011-04-25 @ 11:18:20
URL: http://cinaslada.blogspot.com/
Postat av: Monica

Vad glad jag blir! Jag hoppas att det går bra för dig. Jag ska hålla båda tummarna för dig. Hårt!



Jag slutade för ca 3 år sen och det var banne mig det bästa jag har gjort i mitt liv! Det finns inte ens i min värld att börja igen.

2011-04-25 @ 11:41:42
URL: http://hassedotter.wordpress.com
Postat av: litentanta

Nu är du den tredje jag läser om, inom tidsrymden ett dygn bara, som berättar om den där boken OCH bestämt sig för att sluta röka....

Kan det vara något att läsa kanske? Rökning är ju inte direkt nyttigt för vare sig plånbok eller hälsa..



Ha en härliger söndag nu!

2011-04-25 @ 11:46:35
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: Åsa

Jag har inte läst boken men hört talas om den. Bra jobbat!!!

2011-04-25 @ 13:03:41
URL: http://asonet.blogg.se/
Postat av: Elisabeth

Gud vad du är duktig!! Fortsätt i den andan..go girl!! Lycka till! kram

2011-04-25 @ 17:04:43
URL: http://mammaamu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0