Bra idé, va?!

Mamma undrar om man kan göra tvärtom med vågen? Hon skulle behöva lägga på sig ett par kilo. Jag föreslog då att hon skulle ta ett mjölpaket under vardera armen och ställa sig på vågen. Det borde göra susen. Eller??!! ;o)

Det verkar vara betydligt svårare att gå upp än ner i vikt. Självklart finns det olika orsaker till att människor har svårigheter att tappa kilon. Men för de flesta av oss, alltså vi som har några extra volanger på magen, beror det på att intaget är högre än det vi gör oss av med. Det är ju enkel matematik, som t o m jag med -3 i allmän matte kan klura ut. Men, det mesta är enkelt i teorin! ;o)

Min mamma skulle troligen ha varit ganska rund, om hon varit en person som gärna suttit inomhus, tittat på tv eller stickat hela dagarna. Hon dricker nämligen massor av koppar kaffe varje dag och varje kopp inkluderar en ordentlig skvätt grädde och två teskedar socker. Men, hon gör sig av med allt. Genom spring i källartrappan för att kolla att elden i pannan. Och för att kunna elda krävs ved som hon hämtar i ladan och staplar in i pannrummet. Vintertid blir det tre timmars snöskottande varje gång det snöat. Sommartid är det krattning efter att hon kört med gräsklipparen.

Det roliga är att hon kan tycka att hon, efter tre timmars skottning på förmiddagen, behöver ta en promenad på eftermiddagen! Ibland tror jag att min mamma är en förklädd Duracell-Kanin! :o)

Min mamma, kisande mot solen. Bilden tagen i Särkijärvi.




Kommentarer
Postat av: Bara Jag

Vilken krutdurk till morsa!!

Kram!

2011-02-09 @ 10:06:37
URL: http://blogg.rhode.se/
Postat av: puzzelkvinnan

Jaja samma som med mig.Be henne handla hem Protein pulver som hon blandar med vatten.En sådan drink varje dag.För mig är den ett måste nu.Finns på konsum ica el en hälsokost.Det är bara att fråga i affären.Din mamma är så läcker ,hälsa från mig.Kram pia

2011-02-09 @ 11:55:33
URL: http://puzzelkvinnan.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Vilket energiknippe hon verkar vara mor din :) vad härligt.

2011-02-09 @ 15:53:34
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Kristina

ja tänk om man hade lite av den energin. Otrolig mamma du har Kram till den otroliga dottern dvs du

2011-02-09 @ 22:46:38
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Selma

Lite sådan sprutt skulle jag behöva.

2011-02-10 @ 10:23:28
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0