Google...

Har roat mig med att googla på en massa saker. Min hemby, mammas hemby, gamla foton på Gällivare kommuns fotoarkiv, mitt nuvarande efternamn och mitt flicknamn.

Hittade bl a en fin bild på min mormor och morfar. Den kan ni se här! Dessutom en bild från pappas klass i byskolan i Yrttivaara. Ett härligt foto från en utflykt de gjorde. Det är mysigt med gamla bilder. Förresten moster, jag väntar på bilderna från Muddus!!! ;o)

Annars har jag mest tillbringat dagen i tvättstugan. Det känns i nacken ikväll; jag blir verkligen helt slut av upphängningen av blöta kläder. Bläää, säger jag till det. Men, men.. det går över med en tablett och en stund på spikmattan.

Jag har också plockat fram lite saker som jag ska sälja på loppis. Jag och Agge har bokat bord till den 6/3 på Ersboda. Ev vinstpengar går den här gången till oss själva, dvs fickpengar under vår Greklandsresa.

När det gäller vårt fadderbarn i Tanzania kommer vi faddrar att ha en loppis någon gång i maj för att dra in pengar. Det var så roligt att vi vid årsskiftet kunde föra över 6000 kronor för hennes skolavgift för hela 2011. Kanske kan vi lyckas få ihop ännu mer pengar i år. Då kanske vi även kan bidra med en summa pengar till lillasysterns skolavgifter.

Det känns bra att kunna stötta deras äldsta bror, boende här i Umeå, som är ansvarig för sina syskon därnere. De har nämligen inga föräldrar i livet längre. Det är väldigt roligt att "sponsra" på det här sättet. När man vet att alla pengar kommer exakt dit de ska. Inte ett öre går till några administrativa avgifter eller till någons lön. Dessutom är det kul att kunna få inside-information från brorsan om hur det går för henne och syskonen :o)

Nä, nu känner jag mig lätt illamående av nacken igen. Dags för spikmattan. C U!






Kommentarer
Postat av: Cina

Hoppas att det kommer att gå bra vid båda "loppisarna", både er egen och för fadderbarnen. Vad smart! Ska nämna det vid vårt nästa faddermöte, gemensam loppis.

Hoppas nacken blir hjälpt av spikmattan nu!

Kram!

2011-02-16 @ 22:12:06
URL: http://cinaslada.blogspot.com/
Postat av: yvonne

Häftigt. Känner igen massor av namn från skolbilden, bl a min moster (din faster) Betty, sen känner jag igen namnen på i stort sett alla. Kul!

2011-02-16 @ 22:49:09
Postat av: Kristina

Vad kul att ha den närheten till sitt fadderbarn! Jag brukar också roa mig med att googla på alla möjliga och omöjliga gamla släktingar och ställen. Jag hittade min morfar på bild, han dog långt innan internet fanns och det känns lite lustigt att han finns att tillgå på ett ställe som han aldrig i sin värld hade kunnat föreställa sig skulle finnas.

2011-02-16 @ 22:50:35
URL: http://mammispammis.se
Postat av: yvonne

Häftigt. Känner igen i stort sett alla namn från skolbilden, min moster/din faster Betty finns ju där. Ida Barrel som var fotograf minns jag vi gick till och fotade oss och vi tyckte hon var såååå gammal så och hade en jättegammal fotostudio i Malmberget.

2011-02-16 @ 22:55:53
Postat av: Gun

Vad bra det låter, att sponsra så som ni gör. Vad roligt att känna att man verkligen gör något, och veta att pengarna når fram.

2011-02-16 @ 23:15:01
URL: http://gunsgalleri.blogg.se/
Postat av: Marie-Louise

Det är ju jätte bra när man kan sälja av saker och fixa lite fickpengar, hoppas ni får in bra med pengar. Och det låter ju superbra att ni har bra kontakt med fadderfamiljen :)

2011-02-17 @ 10:05:19
URL: http://madredetres.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Google öppnar för möjligheter som är fantastiska!

Det känns bra när man VET att hjälpen kommer rätt utan dyra mellanhänder....

KRAM!!

2011-02-17 @ 14:56:11
URL: http://blogg.rhode.se/
Postat av: Svorskan

Jag roar mig också med att Googla lite ibland, man hittar lite av varje. :D

2011-02-17 @ 18:23:23
URL: http://svorskan.se
Postat av: Kristina

Trist att nacken ska fara . Ryggar är verkligen sköra.min har varit vidrig idag SÅ jag hoppas det blir bättre för dig i morgonKram

2011-02-17 @ 19:17:35
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Svorskan

Jag hoppas damen mår bra idag. :) Ha en underbar helg!

2011-02-18 @ 17:19:32
URL: http://svorskan.se
Postat av: Britt

Jag har även hittat mig själv och min klass i 1:an på Malmstaskolan i Gällivares bildarkiv. Hur kul som helst att botanisera i det arkivet.

2011-02-18 @ 20:29:40
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0