Persiska mattor...

... kristallkronor och vackra tavlor. Det var ett urval av vad som fanns på auktionen som jag och maken besökte på Ersboda FH idag. Men hade jag varit ute efter en gigantisk matta, värde ca 35-40 000 kr, så hade jag kunnat fynda. Både mattorna och kristallkronorna gick för 1/6 av det egentliga värdet.

Det fanns flera tavlor som jag gärna hängt upp på väggen, men buden hamnade kring 1 500-2 000 kronor/tavla, där det ursprungliga priset legat på ca 6 000 kr. Men i nuläget kändes det inte riktigt som om jag kunde tänka mig att lägga denna summa på en tavla. Men det är klart, det hade ju varit en investering.

Det var speciellt en konstnär, som jag inte kan komma ihåg namnet på, som jag föll för. Hennes målningar var roliga och hade glitter och påklistrade strass-stenar här och var på motiven. Det är så störande att jag inte minns vad hon hette. Ska försöka googla lite mer.

Igår kväll visade temp-mätaren -0,9!!! Fy tusan, säger jag bara. Tung i huvudet och kroppen, halvapatisk. Men när jag vaknade i morse så förstod jag att det blivit kallare. Mer alert i kroppen och lättare att andas, liksom! :o) Gick på en långpromenad med Bessie och solen visade sig strax ovanför horisonten.




Är mäkta imponerad över "skottarna" i den här stan. Trots mängden snö som kommit under vintern så har de kontinuerligt sett till att ploga upp alla gångvägar i Hagaparken. Det tackar vi för, jag och Bessie! :o)


Ikväll ska jag baka äppelkaka igen. Fick liksom "blodad tand" efter förra gången!


Kommentarer
Postat av: Kristina

Tänk om min lampa funnits där,vilken miss i så fall. Vackra bilder och lycka till med äppelkakan kram

2011-01-08 @ 16:21:54
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Kul att du uppskatta kommunens plogning. Jag gör inte det, inte sen i fredags. Skulle lämna sonen på fritids, det var oplogat kl 8 på morgonen. OK, de kanske inte hinner jämt, det kan jag ta. Men när jag hämtade honom kl 14 så var parkeringen nästan oforcerbar. Jag fick våldgasa mig in o sen ut efter hämtningen. Däremot så hade en traktor varit där o PLOGAT ISBANAN! Vem f-n kan använda den när man inte tar sig fram?? Kunde han/hon inte tagit några skopor närmast vägen, så man kunnat parkera?!

2011-01-08 @ 16:56:33
Postat av: Svorskan

Jag är en sån som är ovillig att betala mycket för det jag hänger på väggen, men OM jag ser något som jag verkligen faller för (det sker en gång vart tionde år typ), DÅ kan jag betala mera om det behövs. Förstår att det är irriterande att inte komma ihåg hennes namn.

2011-01-08 @ 19:52:25
URL: http://svorskan.se
Postat av: Britt

Här hade de inte skottat på dagisgården så jag och barnen skottade hela förmiddagen och eftermiddagen igår. Det känns lite i den sjuka axeln...men inte så farligt.



Snöovädret är på väg hit. Det blir mildare och lågtrycket börjar kännas i alla gamla skador. Man är som gamlingarna som känner väder.



Jag såg en gång döhäftiga tavlor hos en avlägsen bekant som var annorlunda och kul. Det var stora oljemålningar på människor som sprängde ramar(bokstavligt) eller hängde utanför ramen. Hon hade också klistrat på saker på tavlorna och ramarna, men även arbetat med lera utanför ramen, låtit ramen gå sönder. Har heller ingen aning vem som gjorde de tavlorna...och det är nu 20 år sedan jag såg dem här i Luleå.

2011-01-08 @ 23:04:58
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Marie-Louise

Ja äppelkaka är inte helt fel :)

Vilka mysiga bilder du visar.

2011-01-09 @ 14:21:45
URL: http://madredetres.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0