Hemma igen...

Det blev tre dagar hos svärmor i Mariestad. Det innebar släktträff, loppiskartongsrensning och många glada skratt. Dessutom tajmade vi in vårt besök så bra att vi fick träffa en rätt nykläckt bebis också! :)


Vi tog oss också till Kristinehamn för att hämta makens nya "pärla", en vit PV Sport. Lite kul var också att brorsan till en tidigare ägare bodde i närheten och där hade ett nostalgicafé. Vi åkte dit och han och frun blev jätteglada över att få se bilen igen. Speciellt frun som hade kört den rätt mycket! :)


På söndagen bar det vidare till bloggvännen Ia och hennes Micke. De hyr ett torp utanför Västerås. Där skulle vi lämna pv:n ett par dagar. Det tackar vi speciellt för! Vi kände nämligen inte för att ta med oss två bilar in till Stockholm. Väl i torpet bjöds vi på god lunch och åskväder!! ;) Lite hurviga blev vi, det kändes verkligen att temperaturen sjönk när regnet kom! Men det spelade ingen roll, för jag tyckte att det var så himla roligt att få träffa dem och speciellt Ia förstås. Kul att få höra hennes gotländska! :)

Dottern tog en bild med mobilen. Observera det fina torpet och omgivningarna bakom oss. Jag förstår nu varför hon längtar dit när hon är i sin lägenhet i stan.


Så var det dags för den sista längre stoppet på vår road trip, Stockholm. Har ju världens bästa kusin som lånade ut sitt hus under de två dagarna som vi skulle vara i huvudstaden. På måndagen blev det tidig uppstigning för då skulle jag och Carro till Amerikanska ambassaden. Träffade på en mor och dotter från Ö-vik, som också skulle ordna med visum. Vi fick stå i kö utanför ambassaden i en timme ungefär. När våra tjejer blivit inkallade gick jag och mamma Mia iväg till Sveriges Radio där vi tog en fika tillsammans. Det tog väl drygt en timme innan tjejerna var klara och utsläppta igen! :)


Jag och Carro tog bussen in till stan igen och gjorde "Götgatan". Anders och Johanna kom efter ett tag och då gick vi ner mot Gamla stan och SF-bokhandeln.


Sedan mötte vi upp med familjen Ekeståhl-Unger och vi hamnade på slottsgården där vaktavlösningen ägde rum.


Tillsammans tog vi sedan Djurgårdsfärjan över till Gröna Lund.




Det ser inte ut att vara speciellt fint väder, men för mig var det perfekt. Tillräckligt många plusgrader(läs +25) för att kunna gå lättklädd även om solen inte skiner; det är min definition på bra sommarväder! :) Det var så skönt att det inte var strålande sol för då hade jag inte pallat att gå där. Det verkade nämligen inte finnas speciellt många "skuggiga" sittplatser.

Det är stor skillnad på Gröna Lund och Liseberg, den saken är klar. En förklaring till att Göteborg "vinner" är att Liseberg har en betydligt större yta till sitt förfogande och det är A och O liksom. Där är det lummigt och grönt och man kan njuta och strosa runt ett par timmar där utan att behöva åka en enda attraktion. Vill man komma ifrån värsta "larmet" så finns det små "parker" med bänkar lite här och var. Liksom lite på sidan om.

På Grönan kändes det som om man satt fokus på att trycka in så många attraktioner som möjligt på en alltför liten yta. Men, nu är jag en sådan som inte åker speciellt många attraktioner och är en som värdesätter skuggiga, lugna platser.. Därför passar Liseberg mig bättre än Grönan. De "galningar" som åker det mesta, ja de struntar nog i mysfaktorn utan lägger förmodligen större vikt på att det ska bli många häftiga åk istället! Och det kanske är det en nöjespark går ut på! :)



På tisdag förmiddag vinkade vi hejdå till huvudstaden och åkte mot Västerås igen. Träffade Ia när vi hämtade PV:n och sedan delade vi på oss inför resan norrut. Maken och Johanna i PV:n och jag och Carro i Forden.

I Sundsvallstrakten förändrade sig landsskapet markant. Från soligt och somrigt till senhöstigt och snöigt!! Lite chockartat faktiskt. Temperaturen sjönk hastigt från +22 grader till +14! Fick efteråt höra att det regnat så våldsamt att affärer tvingats stänga och massor av källare blivit översvämmade.

Här kommer ett mobilfoto av hageldrivorna!!


Hemma vid 20-tiden och himlars så skönt det var att få lägga sig i sin egna säng! Det finns allt en sanning i talesättet "Borta bra, men hemma bäst"!!! :)

Det har varit en underbar road trip och framför allt att vi gjort den tillsammans, hela familjen. Vi har haft roligt allihopa och jag kommer verkligen att spara resan i min minnesbank!

Nästa år blir det också familjeaktiviteter. Resa till USA för att hämta hem Carro och PV-träff på Gotland. Dessutom har vi en bal och en student att fixa också! Kanske borde köpa en Trisslott.. eller nå't?! ;)



Det var endast fem län som vi inte åkt igenom eller stannat i. Dessa var Jämtlands, Härjedalen, Dalarna, Kalmar och Gotlands län. Inte illa, inte illa alls!! :)




Kommentarer
Postat av: Gun

Då var vi i Sundsvall ungefär samtidigt då! Plötsligt var det 10 grader och så bröt helvetet lös, typ. :)

2011-07-14 @ 19:30:13
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Pia

Välkomna hem. Låter som ni har haft det alldeles fantastiskt. Tur att du har semester så du kan vila upp dig lite :)

2011-07-15 @ 08:17:17
Postat av: Thowe

Wow vilken bil! :)

2011-07-15 @ 08:33:00
URL: http://thole.blogg.se/
Postat av: Mia

Men oj, ser nya bergodalbanan ut så ? ha ha ha jag bor här i sthlm !!

Jag har inte varit in till city på evigheter, bara jobbat och sovit känns det som.

Vilken skön Swidensemester ni haft.. lite avis

Kram ♥

2011-07-15 @ 16:44:50
URL: http://applenochgras.blogspot.com
Postat av: krulli

Jösses vad fin bilen var! Den skulel passa härnere runt hörnet från mitt jobb. På Volvo-museet!

2011-07-19 @ 01:26:58
URL: http://magbloggen.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0