Orken är slut...

... efter dagens äventyr... Jag har en stegmätare och jag ska definitivt kolla om upp om inte ansträningen av att gå upp till en vulkan ska generera extra steg... Det är ju inte som att gå på stan, på slät asfalt! ;o)

Skriver mer i morgon..


En massa F väntar...

Frukost
Fira
Ooops, där tog F:en slut!! Men strunt samma, jag tror det blir en bra dag. Solen skiner och det är redan härligt varmt utomhus. C U!



Yihaa, efter mycket väntan laddades bilden upp.. Då vet jag det.. då kommer det fler bilder ikväll!! Fotot på mig är taget när vi väntar på att åka iväg till hotellet.

Båttur...

... till Perissa blev det idag. Här i Kamari är stranden svart, men ganska stenig. Perissas strand bestod av svart, KOKHET sand! Shit, jag trodde att vi skulle få brännblåsor under fötterna. Man kan säga att vi lärde oss jädrigt snabbt att kliva ur skorna så precis vid vattenbrynet! :o)

Innan vi tog båten så var det info-möte med Apollo. Två danska tjejer och en svensk presenterade sig, Apollo och vilka utflykter som fanns att anmäla sig till. Ja, vi förstod väl lite drygt 1/3 av vad de sa!!! Den ena tjejen pratade fullständigt obegriplig danska och den andra lite halvdanska/halvsvenska.. Det är inte lätt att vara norrlänning sådana här gånger, hahaha!!!

Vårt fina hotell är byggt i sektioner och etager. Vi bor högst upp och har en vidunderlig utsikt från vår uteplats. En trappa ner från oss finns en liten pool och vid den låg jag och Johanna i eftermiddag. Carro skypade med kompisar under tiden! :o)

Nu är det dags för middag och sedan ska vi promenera nerför berget för att hitta busstationen. I morgon, efter frukost, ska vi nämligen ta lokalbussen till huvudstaden Fira. Det ska bli jättekul!

PS1. Förresten, jag upptäckte att det blir väldigt många steg på stegmätaren här på ön!! :o)

PS2. Är skitsur över att det inte går att ladda upp några bilder...

Mors Dag...

Att vakna i ett främmande land, i en främmande säng, i ett främmande hotellrum kan vara.... alldeles, alldeles underbart! Speciellt när man ser solen lysa därute och ljuset silar sig in genom de vita, flortunna gardinerna. Har sovit lite oroligt, förmodligen både pga "ny" säng men också för att jag hade maken ute på vägarna. Blev glad när jag vaknade och såg sms:et "Jag är hemma" på mobilen. Typ strax före tre i natt var han visst hemma.

Efter att ha duschat sitter jag nu här, på Mors Dag, och tittar på mina sovande döttrar. Tänk, för snart 18 år sedan blev jag mamma! Vart har tiden tagit vägen? Så fort det gått. Och jag är så stolt över vilka fina tjejer det blivit..

Till min kära mor vill jag säga: Grattis på Mors Dag! Jag älskar dig!!!

PS. Jag tycker att du gjort ett riktigt bra jobb med din dotter också! ;)

Santorini, day I...

Bilresan ner till Åkersberga gick jättebra och vi fick en trevlig kväll tillsammans med kusin Yvonne och hennes make. God mat och dryck samt en promenad i omgivningarna. Sov inte speciellt många timmar innan Yvonne skjutsade in mig och tjejerna till Arlanda. Anders åkte iväg till klubblokalen, där han skulle ha styrelsemöte hela dagen. I skrivande stund sitter han i bilen på väg hem. Tror att han var strax utanför Sundsvall. Usch, det betyder att han har ca 30 mil kvar! Håll tummarna att allt går bra resten av vägen också. Ogillar när han kör hem så där.. mitt i natten.. :(

Själva landade vi kring halv två på Santorinis lilla flygplats. Bussen körde oss nästan ända fram till Antinea. Vi bor högst upp i Kamari, vid bergets fot. Shit, vilken motion vi kommer att få genom att gå upp och ner till Strandpromenaden varje dag :)

Jag önskar att jag kunde ladda upp bilderna som Carro tagit, för vi bor på ett superfint hotell. Vi har ett jättestort rum, fräsch och fint med en egen liten uteplats med utsikt över havet. Bakom oss reser sig berget högt.. mäktigt! Bilderna får väl komma som ett potpurri när vi kommer hem igen..

Idag har vi promenerat i omgivningarna. Tjejerna har fotat massor redan. Det finns ju massor av fina vita hus med blåa luckor här. Hahaha!!! Och massor av "inkastare" på Strandpromenaden. Men lagom med andra turister, skönt att det inte är så packat med folk.

I morgon, efter frukost, travar vi ner till Restaurang Prince. Där ska Apollo hålla info-möte om utflykter osv. Då får vi se vad vi ska haka på. Måste ju ta oss på andra sidan berget.. om inte annat för att få se solnedgången! :)

Men nu är jag slut i mina ben och trött i ögonen, så jag säger Godnatt..




Packa pappas kappsäck...

... eller i allafall våra resväskor!!! I morgon bitti bilar vi ner till Stockholm och får härbärge hos kusin vitamin för att sedan flyga till Santorini tidigt på lördag morgon.

Jag kan meddela att lyckan var stor när jag kom hem från jobbet i dag. På hallgolvet låg nämligen ett brev med mitt sprillans nya VISA-kort i. Puh!!!! Det var tur att det ändå skulle bytas för annars hade jag aldrig fått det innan vi åkte..

Igår fick jag testa på Norrmejeriers förslag till mjölkförpackningar. Det var roligt och inte minst viktigt. Att få tycka till om något som verkligen är min vardag i min kyl! Vi får väl se vilken förpackning det blir till slut. Mitt val eller något annat.. 200 kronor i Rikspresentkort fick jag för besväret. Det var en helt okej ersättning! :o)

Vi får väl se hur mycket jag kan blogga från Grekland. Men blir det inget, så.. let it be!!! Då får det väl bli en sammanfattad reseberättelse när jag kommit hem igen..


Ta hand om er! Kram!







Dagens checklista...

- Kliva upp skittidigt för att "haffa" tvättstugan innan någon annan. Check!
- Bli glad över att jag lyckats med ovanstående. Check!
- Köra fyra maskiner tvätt. Check!
- Vika ihop tvätten och få in det i skåpen. Delvis påbörjad.
- Morgonpromenad med Bessie. Check!
- Askmolnsuppdatering. Ständigt pågående..
- Snackat med vår bankmänniska Stephan ang VISA-kortet. Check!
- Naprapatbesök kl 14.00.
- Till Nolia kl 17.00 för att bedöma två nya förpackningar som Norrmejerier har.
- Sätta mig vid symaskinen och sy resterande fållningsobjekt.
- Skriva ett "brev från värdfamiljen" på engelska. Påbörjad.
- Fylla i formuläret för att få vara värdfamilj. Påbörjad.
- Längre promenad med Bessie mitt på dagen.
- Hälsa på Kristina.
- Få besök av Marie.
- Plocka ihop kläderna som ev ska till Tanzania. Check!
- Leta fram bikinin. Check.
- Kolla att bikinin passar.
- Dammsuga lägenheten.

Nä, nu får det väl räcka för idag..


© P Hagman

En "så där"-dag...

Ikväll har jag insett att jag nog skulle stannat i sängen i morse.. I allafall så borde jag ha lagt mig igen direkt jag kom hem i eftermiddags! ;o)

Jag och Johanna skulle åka iväg och sola, men stannade till på OKQ8 för att ta ut pengar i Bankomaten. Jag tryckte in kortet, slog koden, valde summa, nekade till minneslapp och satte upp handen för att ta tag i kortet som... aldrig kom ut igen! Men va fasen nu då? Tryckte på "avbryt", men det enda som hände var att det kom upp en text där det stod typ: " Kortet behålls. Var vänlig kontakta din bank". Suck. Så vad göra?? Jo, hoppa in i bilen, köra ner på stan, in på Swedbank, vänta i en dryg halvtimme.. allt för att få veta att om jag har tur så kommer det ett nytt kort i brevlådan i morgon eller på torsdag. Det var nämligen så att mitt VISA-kort skulle förnyas i juni och tydligen skickas det ut i god tid.

Till slut kom vi hem igen och då svidade jag om till träningskläder och tog cykeln till badhuset och zumbapasset. Jag är så glad att jag stack dit, det är alltid lika kul att få dansa. Sen blev det lite solning också..

Efter välbehövlig dusch och middag från Subway sitter jag nu och halvsover i fåtöljen med datorn i knät.

Funderar på de stackars islänningarna som återigen måste sanera överallt. Tänker också på alla djur som kvävts av askan.

Och så den rent egoistiska funderingen:
- Ska askan komma till Arlanda på lördag morgon? För att stoppa flyget till Grekland. Pleeze, säg nej!!!

Nu går ögonen rent i kors, så jag säger väl god natt till er!








Ett morgoninlägg...

... hör inte till vanligheterna.. Det firar vi med en somrig bild. Ha en bra dag allihopa!


© P Hagman

Kulturnatta...

Åkte ner på stan igår och bland det första jag såg var K-ung-vinnaren som stod och spraymålade ett jättelik tavla.


Ca 2,5 timme senare såg den ut så här:

Det där ögat var nästan läskigt verklighetstroget!!!

Träffade vännen Maria och vi satt på en bänk, liksom på första parkett, och lyssnade på när hennes dotter tillsammans med sina klasskompisar spelade klassisk musik.


Sedan kom det massor av dansanta tjejer:






Och så de allra sötaste av dem alla, breakdansarna.. Två små som härmade de stora killarna!!! Vilka sötnosar!! Och skitduktiga var de också..




På kvällen kom Maria och hennes man Josef förbi oss och sedan promenerade vi in på stan. På torget spelade Roger Pontare tillsammans med Lycksele- och Umeåkörerna(från Körslaget). Men vi ledsnade rätt snabbt och gick vidare.

Hamnade på Bishop Arms!! Där träffade vi Kerstin som var barnens dagmamma för många år sedan.. Det var kul! Dessutom fick vi deras bord när de gick, helt perfekt!! :o) När vi ledsnat på BA gick vi till Harry's och svängde våra lurviga lite granna. Var hemma vid tvåtiden och en stund senare kom tjejerna också hem..


Jag & Maria på Bishop Arms

När jag vaknade i morse.. eller det var väl mera sen förmiddag hade jag fått ett sms. Som meddelade att jag fått en plats på Zumbapasset kl 14.30. Okeeej... var väl inte så pigg på det just då, men när eftermiddagen väl kom.. ja, då cyklade jag iväg. Och det är jag glad för! Det var jättekul och svettigt!!

Innan zumban blev det dock diverse sömmerskegöromål..



Vanliga jeans blev jeansshorts. Fållning av byxor. Hål i tights blev lagade. Maskinen står dock kvar på köksbordet för i morgon ska jag korta av en klänning och sy in en kjol.

Nu är jag ganska trött. Klockan är snart 23.00 och jag undrar hur tidigt jag kommer att vakna i morgon bitti?? ;o)




Äntligen är jag tillbaka på banan igen...

Åh, vad jag har saknat att träna! Lunginflammationen och de onda revbenen satte ju stopp för tränandet och användandet av överkroppen, så den senaste månaden har jag bara promenerat.

Men i och med Blodomloppet i torsdags så är jag på G igen. Igår gick jag på Bodybalance för första gången. Oj, så bra pass det var, att få stretcha ut hela kroppen ordentligt. Efteråt var det Zumba i en timme. Det var en, för mig, ny instruktör. Lite ovan, tappade bort sig men på det stora hela tyckte jag att hon var bra. Hon gav mig massor av energi och det tycker jag är viktigt!

Gissa hur slut jag var igår kväll? Jag satt i fåtöljen och undrade hur tusan jag skulle få benen att röra sig i riktning mot sovrummet. Hahaha.. Men det gick till slut.

I morse kändes kroppen ganska trött, men inte speciellt ond. Jag vet att om jag inte tagit passen igår så hade jag förmodligen haft träningsvärken from hell idag! Det gäller att tänka smart!! ;)

Idag är det Kulturnatta här i stan. En trevlig tillställning med massor av aktiviteter under hela dagen och långt in på natten. Härligt också att det verkar vara klarblå himmel och strålande sol därute. Ska strax ut med Bessie och känna efter..

Avslutar med en fin tavla som Johanna målat till en utställning som K-ung haft.
Molnen är också så coola, tycker jag. Me like!


Rapport med bilder från Kulturnatta kommer. Tills vidare önskar jag er alla en underbar lördag! <3

Blodomloppet...

I morse, när jag vaknade, så hade jag huvudvärk och ordentligt ont i nacken. Det var kallt, grått och trist ute. Jag kände mig inte alls taggad för Blodomloppet. Men mitt på dagen bröt värsta åskvädret ut och vips hade vi chocksiffror på temp-mätaren! +17 grader och sol! Wow!

Agge och Clara kom förbi mig vid 18-tiden och vi cyklade till I20-området(gamla regementet) där loppet skulle gå av stapeln. Om jag fattat det rätt så var det drygt 9000 anmälda deltagare; det är rätt häftigt!! :o)





Vi var ganska många från jobbet som skulle delta, men på olika sätt. Vissa skulle gå, andra skulle springa 1 mil och vissa, som typ jag, Agge och Karin N, skulle springa(ibland gå!) 5 km! ;o)

Jag hade tänkt gå istället för att springa. Trodde nämligen inte att jag skulle orka. När jag tränat löpning, ca 3 gånger, så har jag kanske orkat upp i 1-1,5 km.. Och här handlade det om fem kilometer! Bra odds, va?! Men Agge peppade mig jättemycket och jag är så glad för att hon gjorde det. Jag orkade nämligen springa ca tre kilometer av fem! Är väldigt nöjd med mig själv och väldigt tacksam för Agge som trodde på mig när jag själv inte gjorde det! <3

Vann på lotteri gjorde jag också!


Två taggade kamrater, Agge och Karin, innan loppet..


Och en taggad Pia med solen i ögonen!


Den uppmärksamme ser att jag inte har några glasögon på mig.. Hade linser dagen till ära och himmel så skönt det var att inte behöva knuffa upp glasögonen hela tiden pga svettig näsrygg! ;o)

Vid målgång fick man medalj. Jajamen.. och en riktigt snygg medalj också!


Dessutom fick man två t-shirts och en illgrön vattenflaska. Men dessa förvarades av en kollega och jag får nog dem i morgon. Efter loppet åkte vi alla tillbaka till jobbet för att dela på "matkassarna", som vi fått för att vi fixat tillräckligt många deltgare för att få ihop tre lag.

Nu är jag trött. Misstänker att jag kommer att ha ont lite här och där i morgon.. Men det kan det vara värt. Det var faktiskt en superbra kväll..

Från det ena till det andra.. ni minns kanske att jag häromdagen skrev om hur jag begärt ett utdrag ur belastningsregistret. Idag kom brevet. Jag VET att jag inte gjort något kriminellt, men ändå bultade hjärtat som en stånghammare under de sekunder det tog att öppna kuvertet från Polisen. Precis som om jag skulle ha glömt om jag gjort några brott eller ej! ;o)


Men där stod "... inga uppgifter att redovisa".. Puh!! ;o)


Nu är klockan kvart över elva. Dags att avrunda och önska alla en god natt.




Kuckeliku, klockan är...

... sju fem!!! Va?! Nu tycker jag att dessa tidiga mornar börjar gå till överdrift. FEM!! Det är ju faktiskt mitt i natten! :( Dessutom vaknade jag alldeles svettig. Jag hoppas verkligen att det är något tillfälligt och inte något tecken på ni-vet-vad!! :/

Så nu har jag varit uppe över en timme. Den har ägnats åt avkylning/sköljning, tedrickande, fejsbookande och bloggläsande. Det blev m a o inte en helt bortkastad sömnlös timme! (Det finns alltid något att vara glad för!)

I lördags eftermiddag åkte vi hem till Agge och Christer. Där blev det grillat med massor av smarriga tillbehör. Vi tog sedan bussen ner på stan och hamnade på Bishop Arms.

Kors i taket! Jag kom ihåg att fota maten! ;o)


I morgon kommer en tjej från Explorius hit. Hon bor utanför Umeå och är områdesrepresentant. Hon ska göra hembesök och intervjua oss inför vårt värdskap, dvs eftersom vi önskar ta emot en utbytesstudent i höst. Det ska bli spännande! Vi har också fått ett frågeformulär som ska svaras på och ett personligt brev måste skrivas.

För att få ta emot en student krävs bl a ett utdrag ur belastningsregistret. Så nu har jag skickat iväg en ansökan för att få ut dylika(blanka och fina!) papper på mig och maken. För säkerhets skull satte jag dit ett frimärke som verkade passande för just detta ärende! ;o)


Innan middagen igår bestämde jag mig för att ge mig ut i skogen. Jag sprang/gick 2,5 km. Fy, så mycket kondis jag tappat efter lunginflammationen! :( Men, men.. det är bara att kämpa vidare och jobba tillbaka den!


Skogen egna stilleben!


Bessie.


Nu är klockan tjugo över sex. Dags att ge hunden mat och göra mig i ordning för arbetet.

Ha en bra dag allihopa!

Ett beslut taget...

Jag har inte kunnat träna ordentligt sedan veckan före påsk. Det har mest blivit promenader då benen(läs underkroppen) är det enda som fungerar utan problem. Jag har haft så fruktansvärt ont i revbenen att jag knappt kunnat lyfta armarna utan att det gjort ont.

Sedan, efter att jag suttit i flera timmar på Exploriusmötet och tittat uppåt, pajade ju min nacke.. Tillbaka kom den där förhatliga svidande, brännande smärtan och det hopplösa illamåendet. I samma veva hade jag uppsökt en sjukgymnast på Smärtmottagningen. Jag ville gärna få utarbetat ett bra gymträningsprogram som min nacke skulle klara av.

Men han ville ju undersöka mig ordentligt först. Allt detta provocerande av nacken i ytterlägena gjorde ju inte min smärta mindre. Dessutom tyckte han att jag skulle ta det lugnt med träning, absolut inte något ansträngande som
t ex combat. Då tappade jag sugen helt. Inget kändes kul längre. Jag mådde skit, rent ut sagt och ångesten kom. "Ska det vara så här nu?", "Tänk om smärtan och illamående inte släpper?".

Nu har jag bestämt mig för att avboka tiden hos sjukgymnasten och strunta i hans övningar. De får mig bara att må sämre. För även om jag kanske skulle må bättre i nacken på sikt av dessa övningar, så är jag inte beredd att må så dåligt just nu. Vi ska snart åka till Grekland och då vill jag må bra som möjligt.

Jag ska tillbaka till hur jag mådde innan jag blev sjuk i påskas. Jag ska träna det jag har lust att träna och det jag tycker är kul, som t ex combat. För det var glädjen som gjorde att allt funkade, tror jag. Och det var många år sedan som jag mådde så bra, i både kropp och själ, som innan jag fick lunginflammation.

Många är rädda för att sluta röka eftersom de tror att livet blir tråkigare. Det blir det inte. Det var bara jag som hade otur! ;) Någon frågade hur länge jag hållt upp och då svarade jag: "Jag blev icke-rökare på långfredagen, allt annat är oviktigt". Men det har väl gått drygt tre veckor nu..

Igår var jag på en pub med maken och två vänner. Efter en lång stund kom jag på att jag, i vanliga fall, nog hade rökt flera cigarettet vid det laget. Det kändes så skönt att sitta kvar i värmen och inte behöva gå ut i kylan och regnet. Jag har noll och inget sug efter att röka och det känns underbart!

Har du inte läst boken av Allen Carr; gör det! Vad har du att förlora? Möjligen tiden det tar att läsa den.



Rätt meningslöst va?!

Hur meningslöst är det att sitta och titta på själva omröstningen efter att man missat(läs ratat) själva sjungandet??

Nå, så ser verkligheten ut för mig just nu. Efter att ha ätit en suverän grillmiddag hos vännerna Agge och Christer tog vi bussen ner på stan och hamnade på The Bishop Arms.

Men nu är vi hemma.. Röstningen pågår och herregud.. Saade ligger topp tre just nu! Och hans låt är ju typ den enda jag hört så jag får väl heja på den då! Dessutom vore det väl rätt kul för alla melodifestivalälskare om Sverige slapp kvala in nästa år!! :)

Yes!!! Äntligen...

Det finns något som många av oss bloggare satsar stenhårt på. Det är att vara först att kommentera hos Gun, Svorskan och Ama!!! (Dessa bloggar är för övrigt tre favoriter. Om ni inte redan är bekanta med dem, kika gärna in där!!)

Jag har äntligen, ÄNTLIGEN, lyckats hos en av dem! Yihaa!

Gun skriver: Grattis till förstaplatsen! Förstår att du är lycklig! ;D

Det här ska jag leva resten av mitt liv dagen på!! ;o)

En riktig skitdag...

Svidande, brännande smärta i nacken, domningar och ett obehagligt illamående. Dessutom vet jag inte vad jag gjort, men jag har värsta sträckningen i höger sida bröstkorg. Som gör ont när jag rör mig. Ja. Det var dagen idag. Ingen kul dag. Alls. Over and out!

Blir glad i själen av den här blomman tagen i fina Kristinas trädgård förra sommaren.

Vi smider planer...

- Planer inför den stundande Greklandsresan.
Växla lite pengar. Leta rätt på en bra bikini. Hämta upp den där lådan med sommarkläder. Ja, det känns rätt angeläget för nu är det ju varmt ute! :o)

- Planer kring Carro och hennes år i USA.
Det är mycket att tänka på. Mycket är redan gjort, vad gäller engelskatest och kopior på ditten och datten. Alla sprutor är tagna och läkarintyg skrivna. Nu är det bara en kopia på slutbetyget som ska in. Dessutom måste hon söka visum och då måste hon boka en tid på ambassaden i Stockholm. Det tar visst en hel dag att svara på några få frågor och få själva visumet utfärdat. Så det krävs lite planering för det.

Sedan handlar det om packning. En kollega har en Samsonite-resväska som vi ska få köpa. Det bästa är att den är grön och det är bra. Svart är liksom ingen vidare färg på de där bagagebanden! :o) Jag har pratat lite med Carros värdmamma ang årstiderna där, så vi vet vad hon ska packa med sig. En enda väska med innehåll som ska funka i tio månader!! Nå.. vi får se till att alla vinterkläder kommer med och så mycket som möjligt av andra kläder. Men hon lär ju få möjlighet att shoppa kläder när hon är där.

Vi börjar inse att hon ska åka snart. Preliminärdatumet är den 9 augusti. Vi börjar få in i skallen att hon faktiskt ska vara borta i tio månader och vi bara kommer att se henne på Skype. Inte kunna krama henne på alla dessa månader. Att säga hejdå på flygplatsen kommer att kännas väldigt jobbigt! Uschiamej, det gör faktiskt lite ont i hjärtetrakten när jag tänker på det. Samtidigt som jag vet vilken häftig upplevelse det kommer att bli för henne. Once in a lifetime, liksom!

- Planer kring vår resa över 2012.
I maj nästa år ska jag, maken och Johanna åka över till USA för att hämta hem Carro. Få möjlighet att träffa hennes värdfamilj IRL och få se hennes skola. Dessutom hoppas vi få kontakt med en Volvo PV-samlare i Troy(ca 2,5 timmars bilresa från Logan) och släktingar som bor i New York. Dessutom turistande för oss alla fyra i NY. Vi ska se om vi kan få ihop allt.. det vore bra häftigt!

Carro slutar skolan i USA den 24 maj. Och Johanna slutar gymnasiet 12 juni. Men.. Johanna har en bal några veckor innan hon tar studenten. Det gäller att planera väl så vi får ihop allt!! :o)

- Planer på att själva ta emot en utbytesstudent i augusti.
Om allt går i lås så kommer vi att ta emot en tjej från Kina, som för tillfället är inne på sitt andra high school-år i USA.Hon har samma intressen som Johanna, dvs hon gillar att teckna/måla, fotografera, simma och kolla film/TV. Det känns jättespännande och pirrigt. Hon stannar i fem månader.







Mors Dag???

Satt och läste på FB och såg att amerikanarna firar Mothers Day idag! Blev lite förvirrad och var tvungen att googla för att inte missa att gratta min kära mor. Tyckte dock att det kändes lite för tidigt i maj och den känslan var rätt. Det är ju alltid den sista helgen i maj, i år den 29 maj, som vi här i Sverige firar Mors Dag!

Men när jag var ute och googlade hittade jag en rolig lista över årets alla temadagar. Vet dock inte hur förankrade dessa är för det var både dagar med traditionella teman och dagar med lite annorlunda teman. Gå gärna här och läs bl a om den 12/4 som är Lakritsdagen(YES!!) och Handduksdagen som firas den 25 maj till minne av författaren Douglas Adams. Han var mest känd för sina böcker i serien Liftarens guide till galaxen och det är i dessa böcker som handdukarna är ett viktigt inslag. Douglas skrev att handduken visade på att man som liftare hade allt annat viktigt bagage med sig men under tiden lånat ut eller blivit av med handduken.

Jag har legat och snurrat i sängen från halv sex i morse. Fattar inte varför jag inte kan sova. Visserligen har jag ont i revbenen och nacken, men inte så ont att jag borde ligga vaken pga det. Jag vet att det är en konstig tanke, men kan det vara så att jag helt enkelt sovit färdigt? ;o)

Man ska inte tvivla på väderleksrapporterna! Igår var det riktigt varmt och idag blir det nog en kanonfin dag. Klockan 8 i morse var det redan +10 i skuggan. Äntligen lite värme!! Och det märks direkt på träd och buskar, det knoppas för fullt! "Musöron" på björkarna!

Vi ska åka upp till Ånäset idag och hämta en moped. Jag undrar om han försöker skaffa sig en veteranfordonssamling. Det verkar nästan så! :o)

Nu är det dags att gå ut med Bessie och sedan få i sig frukost. Ha en riktigt skön söndag allihopa!


© P Hagman



En otippad start på lördagen...

Vaknade strax efter sju i morse. Det är alldeles för T.I.D.I.G.T för att vara på en lördag!!! Satt här och tänkte: "Undra om jag ska vara så crazy att jag beger mig till gymmet nu?". Och nog var jag crazy alltid. Klockan nio cyklade jag iväg och tränade sidestep och löpning i en timme. Kul att få testa nya skorna. De funkade bra, men konditionen märker jag har försvunnit dessa sjukveckor :o( Men, trots det så är jag faktiskt lite imponerad av mig själv, att jag tog mig iväg!!
Här en bild på mig med träningsstassen på. Notera min koncentrerade blick i mobilen.. haha, jag är liksom inte van att fota mig själv! :o)


Efter välbehövlig dusch hoppade jag och tjejerna på våra cyklar och tog oss in på stan. Jag fyndade en hel massa faktiskt. Det var nog bara nätadaptern och fikat på Wayne's som var på ordinarie pris!



Vi hittade en bok om Sveriges traditioner(ord 79:-, nu 10:-), som Carro ska använda när hon ska hålla föredrag om Sverige i skolan i USA. Missade att fota den.


Hittade en klänning på Sisters vars ordinarie pris var 399:-, men med 70% rabatt gav jag endast 120:- för den.
En perfekt klänning att ha i Grekland.


Sedan hittade jag ett par mörklila fejk-Converse i en fyndlåda. De kostade egentligen 199:-, men var nedsänkta till 99:-. Sån't gillas!!


På bokhandeln ramlade vi över en City guide över New York(ord 179:-, nu 50:-). En sådan kan behövas nästa år när vi åker över för att hämta Carro. Då blir det säkerligen ett antal dagar i New York. 


En rätt effektiv dag, så här långt..

Och ja, värmen kom!! Solen skiner och det är 13 grader varmt i skuggan.. Helt klart skönare än +3!!

I morgon släpper kylan greppet...

Enligt väderleksrapporten för i morgon och söndag ska det bli +16 resp +20 grader varmt! Jag har lite svårt att tro på det när det just nu är +4 grader ute!! Dessutom är vädret sådant att det inte är solskyddskräm som man behöver utan det är snarare rostskyddsmedel som krävs.

Men, "den som lever får se", heter det ju. Så vi får se. I morgon.


Ja, jösses, vilken vändning...

I eftermiddags var det Exploriusmöte på Kafé Station. Flera timmars information om Carro och de andras resa till USA. Det var 13 familjer där, men det var bara fyra, inkl Carro, som redan fått en placering. De hade också bokat in tre tjejer som varit utbytesstudenter 09/10 för att berätta lite om sina upplevelser. Det var intressant! Och väldigt matnyttig information.

Innan mötet avslutades så tog AnnBritt, Norrlands kontaktperson, till orda. Hon berättade att de hade tio studernter som gärna ville komma hit till Sverige och nu undrade hon om någon av oss skulle kunna tänka oss att bli värdfamilj. Det visade sig att det fanns en tjej från Australien som bara ska vara här i fem månader, augusti-december.

Vi funderade på att ta emot en student när utbytesåret först kom på tal. Då tänkte hon åka med Rotary och då var kravet att vi också skulle ta emot en student. Men, jag kände att jag inte mådde tillräckligt bra i kroppen så det blev inget. Och det blev istället organisationen Explorius som vi valde. Och det känns helt rätt.

Så, nu sitter vi här och funderar om vi ev ska ta emot en student under fem månader :o)

Väntar på att få läsa studentens profil för att se om vi har något gemensamt. Och vilka förväntningar hon har. Sedan blir det nog en hel del intervjuer med oss för att se att vi duger som värdfamilj. Och så ska vi tänka efter noggrant! Men det blev en spännande vändning av den här eftermiddagen!!! :o)

Allen Carr's bok "Äntligen icke-rökare"...

Den funkar! Och det har gått tolv dagar sedan jag upphörde röka. Det har egentligen bara varit en dag som varit riktigt, riktigt skitjobbig. Jag tror att det var den 4:e eller 5:e dagen.

Den dagen var riktigt tuff. Och det handlade inte om regelrätt röksug/nikotinlängtan. Nej, den dagen insåg jag att jag hanterade många av mina mindre behagliga känslor genom att försöka röka bort dem istället för att ta tag i dem. Och av någon outgrundlig anledning så hopades alla dessa känslor i huvudet och kroppen just denna dag.

Jag diskuterade högt med mig själv flera gånger under den dagen. Emellanåt rann tårarna också.
"Nej, jag vill inte ta tag i det här. Ge mig en cigg för f-n!".
"Aldrig i livet!! Du behöver inga cigg. Fundera istället på hur en icke-rökare skulle hantera det här".
"Jag skiter i alla icke-rökare!! Jag behöver en cigg nu! Jag VILL röka".
"Det vill du inte alls göra! Skärp dig nu! Sätt dig och skriv ner allt du känner dig stressad över".

Sagt och gjort. Så gjorde jag. Jag skrev ner allt jag kom på. Saker jag mådde dåligt av. Som stressade mig. Som var "måste"-saker. Saker som jag försökte ha koll på. Dåliga "samveten". Saker som handlade om mig, som rörde familjen och, inte minst, allas ansvar härhemma. Spännvidden var stor på vad det kunde gälla, stort som smått. Men allt blev nedskrivet.

Och jösses, vilken skillnad det blev efteråt, speciellt kroppsligt och själsligt. Jag själv blev varse om att jag ibland har en tendens att skjuta fram olika saker istället för att få dessa bortgjorda direkt. Så det var vissa punkter som blev avbockade redan nästa dag. Känner också ett helt annat stöd nu från de övriga familjemedlemmarnas sida, ett delat ansvar för saker härhemma. Det känns jättebra!

Boken har alltså inte bara gett mig ett rökupphörande utan den har också sett till att jag tagit tag i saker som jag under en lång tid försökt ignorera och skjuta ifrån mig. Det känns som en nystart i livet!




USA...

Carros amerikanska värdfamilj består av mamma, pappa och fem barn, men endast två av barnen bor kvar hemma. Familjen bor i ett villaområde(med egen pool!) i ett litet samhälle som heter Logan som ligger i sydöstra Ohio. De har två katter, två miniatyr Chiuaua-hundar och fem fiskar!

Det känns jätteskönt att Carro har fått sin placering redan nu. Enligt Explorius kan studenten bli tilldelad en familj så sent som några dagar innan avresa. Usch, det hade mitt hjärta inte klarat av, tror jag.

Carro har redan både mejlat och chattat med två av tjejerna i familjen. De är jättetaggade på att hon ska komma. Kul! Jag och mamma Lori har också skrivit till varandra och det känns toppenbra. Skönt att ha lite tid på sig att få pejl om vem hon är! Mamma till mamma, liksom! ;o) Facebook är toppen.. Kanske blir det Skype också, så småningom!! ;o)

I morgon eftermiddag är det Explorius-möte på Café Station. Då ska vi få information om allt det praktiska kring resan, visumfrågor och annat väsentligt. Det känns väldigt bra att vi fått hennes placering för då känns det verkligt, det gjorde det inte riktigt innan! :o)

Nähäpp.. efter en lång dag på jobbet och sedan en kväll i tvättstugan är mina ögonlock väldigt tunga. Sweet dreams!




Dessa gardiner...

Jag minns att jag tog upp det en gång, det här med att ha gardiner eller inte.. De allra flesta tror jag ändå väljer att ha gardiner, men frågan är hur ofta de byts. Aldrig, vartannat år, varje årstid, två gånger per år eller..?

Jag är av den sorten som definitivt vill ha gardiner och det ska vara både sommar- och vintergardiner samt julgardiner. Med andra ord, jag byter gardiner i alla rum sommar och vinter. I köket blir det tomtegardiner under några veckor kring jul.

Till vintern vill jag ha mörkare, murrigare gardiner som bonar in mig ordentligt. När sedan ljuset återvänder, ja då vill jag inte stänga ljuset ute med allt det mörka i fönstret. Nej, då byts alla gardiner ut mot skirare, färggladare längder.

Idag har jag och maken fixat vardagsrummet sommarfint. Jag älskar mina turkosa gardiner! Ursäkta de mörka bilderna.. Svårt att fota i motljus med mobilen.





Jag är så less på mina krukväxter. Jag måste ta mig ut till något blomsterställe och införskaffa lite nya sorter. Och snygga krukor vill jag också ha.

Förresten.. Jag har ju sagt att jag inte saknar något från huset. Men det är inte riktigt sant. Vi saknar vår grill som vi hade på baksidan av huset. Att grilla hör våren och sommaren till och vi vill också! Men eftersom man inte får grilla med kol på balkonger så har vi införskaffat en elgrill. Definitivt inte samma sak, men bättre än ingen grillning alls, liksom..

När det gäller min "revbenssmärta" så har den lättat, men fortfarande gör det djävulskt ont vid vissa oförsiktiga rörelser. Dessutom kräver kroppen fortfarande en siesta varje dag. Himmel, hur ska det gå på jobbet i morgon? ;o)
Får försöka ta en power nap vid lunchen.

Ikväll ska jag se Mästarnas mästare. Läste något om att alla andra gjorde allt för att "sätta dit" Ingemar eftersom han var nästan omöjlig att slå. Jag hoppas att de andra skäms över sitt agerande.. det verkade så i artikeln i allafall. Bra!


RSS 2.0