Vilken överraskning!!!

Jag brukar alltid hävda att de blommande krukväxter jag köper hem aldrig blommar en gång till.. mitt bootcamp är alldeles för tufft och de blommor som kräver en jämn vattning är loosers i det här sammanhanget! ;o)

Och de senaste månaderna har krukväxterna inte haft någon hög prioritet från min sida. Dels för att jag inte kommit ihåg att vattna dem, dels för att jag troligen kommer att investera rätt många nya växter då vi flyttat.

Så döm om min förvåning när jag plötsligt vände på en av växterna och upptäckte detta:Jag har fått se en sådan här blomma tidigare, men det är på jobbet och jag är definitivt inte växtens "care taker"!!

Detta har aldrig hänt i mitt hem! Jag är i chock! Och kolla, det är inte bara en blomma utan flera knoppar..Den har tydligen mått bra av obefintlig vattning och nu frågar jag er som har s k "gröna fingrar":

Vad ska jag göra för att få den att blomma vidare? Jag hoppas att svaret är att jag bara ska fortsätta att ignorera den för den instruktionen kan jag nog hantera!! ;o)

Så härligt det var att öppna ytterdörren i morse. Klockan var strax efter sju och det var sommarvärme utomhus. Det verkar bli en lika varm dag som igår. Härligt! 

Hallå ryssvärmen, du får stanna precis så länge du vill!! 

Kommentarer
Postat av: anna

Grattis! Din blomma (klivia) är verkligen vacker!

Gå in på klivia på Google och kolla hur den ska skötas...

Vi har en sån som bara blommat en gång på tio år, så jag vet inte riktigt hur den funkar. Men den lever än.Ha en skön helg! :)2010-05-15 @ 09:14:03
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Em

Jag har inte heller gröna fingrar. Men efter vad jag har hört så blommar växter för att formera sig och det gör de som mest när det blir "kris". Så fortsätt ignorera du, men ge de perioder med tillväxt, så att de behåller kraften som skall till. ;) God morgon!

2010-05-15 @ 09:27:43
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Marie

Vad kul :-) och vilken livkraft det finns i växter (ibland)... jag har en Monstera som klarat sig i 6 månader utan vatten, den var lite hängig när jag kom men nu har den rest sig och börjar bli mörkgrön igen.

Jag tror du ska göra som du gjort...vattna när du kommer ihåg... och se lite hur den står idag vädersträckmässigt så att den får stå nästan lika när ni flyttar.

Ha en bra och varm lördag ...kraaam♥

2010-05-15 @ 11:30:25
URL: http://applenochgras.blogspot.com
Postat av: Monica

Jag är urdålig på att vattna mina blommor men de blommar ofta som bara den. Grejen är att om de får torka ut ordentligt så börjar de blomma när man väl ger dem vatten eftersom de "tror" att de inte ska överleva och tar tillfället i akt för att föröka sig. Allt handlar om överlevnad. Det är oftast lättare att vattna ihjäl blommorna än att torka ihjäl dem.

Lycka till med flytten! Kram

2010-05-15 @ 11:55:46
URL: http://hassedotter.wordpress.com
Postat av: Cina

Ditt camp har ju lönat sig! Du ska nog fortsätta som du gör, blommor är väl bevis på att man gör rätt. Eller nåt?

Trevlig helg!

Kram!

2010-05-15 @ 13:49:22
URL: http://cinaslada.blogspot.com/
Postat av: sara - Glitterögon

Men det är väl så med blommor som är nära att dö, de blommar för att överleva. Lite skötsel och kärlek mellan varven... och så näradödenupplevelse igen sen, så ska du se att den blommar om igen.

2010-05-15 @ 16:45:56
URL: http://glitterogon.blogg.se/
Postat av: Kristina

Clivior är ju roliga får de stå lite bortglömda och gärna lite svalt så kommer blomningen igång. Kul att den gör det nu.

håller med dig om att det är härligt att vakna till sommarvärme ssk som vi har en lite snöhög på baksidan Kram

2010-05-15 @ 19:01:31
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Naturflickan

Det låter som en bra blomma. En sån skulle man ha^^ Här dör alla tyvärr;)

2010-05-15 @ 19:37:51
URL: http://naturflickans.blogg.se/
Postat av: litentanta

Här blommar inga blommor, utom svärmoras förtidigt köpta morsdagsblomma, som då snart är stendö för övrigt, men lite lila är den...22 grader nästan innan jag masade mig upp, på skuggsidan, har ju varit en underbar sitta o svettas i solen-dag =) Heja Ryssland, bjussa mer säger bara jag och håller tummarna!

2010-05-15 @ 23:28:40
URL: http://litentanta.blogg.se/
Postat av: Dreamsalive

Blomman är jättefin, men tyvärr kan jag inte ge några goda råd. Gröna fingrar är inte min grej. Fast jag har en orkidé som snart blommar för andra gången. Den har fått obefintligt med vatten en gång i veckan, och stått bakm en gardin.Hoppas nu din blomma står sig riktigt länge.

2010-05-16 @ 09:53:51
URL: http://dreamsalive.blogg.se/
Postat av: puzzelkvinnan

Ja det är samma för mig....man får en chock om de överlever.Och skulle de dessutom bli blommer ja ,då skulle man väl svimma..........

2010-05-16 @ 23:13:30
URL: http://puzzelkvinnan.blogg.se.
Postat av: Selma

Om jag minns rätt behöver de ha det lite svalt och bortglömt över vintern för att blomma. Inte pyssla om för mycket och gärna kallt som sagt en viloperiod. För blommade makens klivior varje vår men sen jag flyttade ner har de inte fått frysa tillräckligt så i år ville de inte.

2010-05-17 @ 16:52:02
URL: http://frunatmaken.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0