NTI-gymnasiet...

Vilken skola!! Medialinjen verkar ju kanonbra.. Jag är lite lyrisk men undrar samtidigt vad haken är!! :o)

Skolan är helt ny (startade i augusti) här i stan men har ju funnits runtom i landet i många herrans år.. Det är en liten skola med ca 80 elever som nu går första året. Fräscha, moderna lokaler med supermodern utrustning. Inga långa korridorer med klassrum utan öppna ytor och varje klassrum hade fönster både utåt(tack o lov! Hehehe) och inåt. Studios med hightec-utrustning. Medialinjen delas i två klasser år 2: en som jobbar med tv/film och den andra med grafisk kommunikation, alltså foto bl a. Det är det sistnämnda som min dotter är intresserad av. Det fanns två EC-klasser som läser nätverk och programmering samt en Mediaklass.

Lärarna arbetar mellan 8 och 17 varje dag. Det betyder att när elevernas skoldag är över vid tretiden, så finns lärarna tillgängliga, s k resurstid, mellan 15 och 17. M a o så kan eleven stanna kvar, leta upp berörd lärare och få hjälp med läxor eller förberedelse inför prov. Det förekommer inga lärarlösa lektioner! Det som känns positivt är att dessa läraren är nyanställda(men med yrkeserfarenhet), de verkar ha visioner och lust att lära ut.. I jämförelse med de lärare som jobbat i 20-25 år, som tappat lusten att lära ut och bara väntar på pensionen.. Och ja, det finns sådana, tyvärr!

På skolan har eleverna möjlighet att käka frukost innan lektionerna börjar. Det var ett stort plus. Lunchen äter de på en restaurang i närheten och frukt serveras varje eftermiddag. Ska man orka plugga, så krävs det bra mat..
Alla hade inneskor vilket gjorde att man fick lite "hemmakänsla" i lokalerna. Många av eleverna var där på kvällen och stämningen verkade genuint trevlig. Det blir nog så när det är så få elever. "Alla känner alla" liksom. Det är positivt, tycker jag. Ingen försvinner i mängden och otäckheter som mobbing torde upptäckas rätt snabbt på en sådan här liten skola.

Skolan har gjort en deal med en körskola också. Förhandlingar pågår om att få till ett rabatterat pris på teori- och körlektioner. Men det som är klart i nuläget är att teorilektionerna ska hållas på skolan och när övningskörning ska ske så kommer körskoleläraren med bilen till skolan för att hämta eleven. Smidigt!

Min känsla var "Här skulle jag vilja gå!". Har jag missat något? Eller är den så bra som den verkar vara?


Kommentarer
Postat av: Ia

Ibland kan faktiskt även bra saker vara sanna....har jag hört ;)



Passar på att önska Dig en skön helg också....Ni har väl vitt och vackert gissar jag...här är det vitt men lite varmt....



Kram Ia

2008-12-05 @ 11:41:15
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Maria

Ha en underbar semestervecka! Skicka lite snö hit är du snäll. :-)



Vad konstigt det där med mail adressen...jag ser inte din email. Det står ju att det inte ska publiceras...skumt.



Jag har ett recept på saftglögg föresten. Kanske det skulle vara nåt. :-)

2008-12-05 @ 18:44:07
URL: http://desertchick.blogg.se/
Postat av: Maria

Och skolan låter ju hur bra som helst! Tänk om det hade varit så på min tid. :-D

2008-12-05 @ 18:44:55
URL: http://desertchick.blogg.se/
Postat av: victor

Hej, Jag skriver om åldrandet,dvs varför vi åldras och vad vi kan göra åt det. Åldrandet är en sjukdom som dödar 100 000 gamla människor varje dag ofta efter att ha torterat dom i åratal innan. Så spana in min blogg och följ med i hur vi ska besegra åldrandet och förlänga människors liv radikalt.

2008-12-05 @ 18:48:50
URL: http://victorbjoerk.blogg.se/
Postat av: Anonym

hIHIHIHIHI så kul skrivit,japp det är/var läskigt!

2008-12-05 @ 18:57:44
URL: http://thedevilwears.blogg.se/
Postat av: Anna

Den där skolan låter fantastisk! Kan det vara SÅ

bra nånstans?

Ha en skön helg!

Kram Anna

2008-12-05 @ 20:20:57
URL: http://annabackhouse.blogg.se/
Postat av: Dagens Eko

När allt låter så där blir jag misstänksam. Det finns ingen i din bekantskapskrets eller så som har gått där innan och få lite insider-tips på? Det kan ju va så illa så det verkligen är en bra skola

2008-12-06 @ 16:18:37
URL: http://dagenseko.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0