Orkar inte...

... skriva så mycket här på bloggen ikväll! Och inte har jag orkat besöka er alla heller. Har ont både här och där så det blir sängen nästa!

Mitt upprörda inlägg igår genererade, för mig, rekordmånga kommentarer. Det var roligt, men samtidigt blev jag beklämd när jag läste vissa av dem. En del är i eller på väg in i en utförsäkring och mår, av självklara skäl, inte så bra. Andra hade någon i dess närhet som befann sig i den situationen.

Men jag är också glad över att flera av er uppmärksammat detta ämne på era bloggar. Vi kan inte längre bara "knyta näven i byxfickan"!! Det måste bli en förändring av det här sjuka sättet att behandla våra medmänniskor!




Kommentarer
Postat av: Ulrika

Vila upp dej ordentligt, och sov så gott så är du pigg och rask igen i morgon!! Natti, natti!

2010-01-14 @ 22:31:09
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Dreamsalive

Krya på dig!



2010-01-14 @ 22:46:16
URL: http://dreamsalive.blogg.se/
Postat av: Gun

Du har så rätt! Jag har tagit upp det flera gånger men borde kanske göra det igen.

Sov gott! Hoppas du mår bättre imorgon.

2010-01-14 @ 23:11:59
URL: http://horni.blogg.se/
Postat av: Kristina

Hoppas du mår bättre när du fått vila. Du skriver så många kloka tankar så du borde nog sitta i regeringen mer än en dag Kram från din utmattade vän

2010-01-14 @ 23:23:35
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: imse

Absolut, det borde inte längre tolereras av oss medborgare.



Krya på dig!

2010-01-15 @ 11:25:36
URL: http://zvammel.blogspot.com
Postat av: Em

EN sak är positivt. Jag har sjukpension 50%(utan tidbegränsning) och kollade faktisk upp i går och jag kan jobba mer hur mycket jag vill EXTRA om jag bara meddelar Försäkringskassan hur många timmar. Sen påstår de att de inte kommer att ifrågasätta min sjukpension om jag sen inte orkar jobba mer än 50% igen. DET är positivt! Då behöver jag inte vara rädd för att prova på att jobba mera. (Ville bara komma med ett litet ljusglimt i mörkret..) KRAM

2010-01-15 @ 15:07:12
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Agneta

Hoppas att du nu får en lugn och fridsam helg så att du kan vila upp dig ordentligt!

En varm kram från Skåne

2010-01-15 @ 18:43:40
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Em

Sv: Jag har precis börjat forska lite i det hela, men efter vad jag förstod så behöver jag inte endast "prova på" att jobba mera, jag kan göra så resten av livet om jag vill (det är under förutsättning av att man har permanent sjukersättning och det har jag). Det betyder i realiteten (om jag har förstått rätt) att jag alltid måste jobba 50% ochdet gör jag ju också, men utöver det kan jag ALLTID känna efter vad som är rätt för mig. Ett väldigt smidigt system som inte finns i Norge (tror jag, försöker kolla upp lite där också just nu). Men om du vet mer eller om du förstår att det är något jag inte vet, så blir jag jätteglad om du informerar mig. Jag är rädd för att gå i någon fälla. Men om systemet verkligen fungerar så, så kan det inte bli bättre för min del.

2010-01-16 @ 12:54:36
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Em

Sv: Det jag är lite rädd för (jag tjänar såpass mycket att de kommer dra av på min sjukersättning oavsett, men det är helt okej) är att säg jag jobbar 75% eller till och med 100% i två, tre år och sen kommer det plötsligen en lag-ändring som gör att jag då förlorar min sjukersättning. Sånt vet man aldrig, då måste jag kanske börja kämpa igen! Mitt mående kan vara väldigt upp och ner och sen beror det även på mitt arbete. just nu har jag turen att verkligen stortrivas på jobb, vill ibland nästan heller vara där än någon annanstans och det är klart att oavsett om man är frisk eller inte så bidrar det till att man vill/kan och orkar jobba mera. Men jag får nog våga lita på systemet.. Lite skeptisk är jag dock. Man vet ju aldrig.

2010-01-16 @ 13:20:00
URL: http://egoinasmamma.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0