Home staging...

Jag tror det heter så i allafall. När man "pimpar" till hemmet och avpersonifierar huset vad gäller fotografier på oss. Har ni några bra idéer på vad man ska tänka på vid en husvisning? Är lite lost liksom! 

Försöker passa på att tänka "loppis", "Röda Korset", "lägenheten" eller "Returmarknaden" när jag nu rensar i köksskåp(herregud, hur många plastlådor har jag egentligen??) och lådor(är det nödvändigt att spara sitt gamla körkort eller alla barnens handgjorda magneter från -97?). 

Vi ska ju faktiskt flytta från 143 kvm till 85,5 så nu är det radikal gallring som gäller!



Kommentarer
Postat av: Em

Ta bort allt du kan ta bort. Rena ytor, minst möjligt lull-lull, men fräscha färgklickar (beror ju på hur det är :D). Släpp in maximalt med ljus, dra gardiner åt sidan eller ta bort de. Belysning i hörnor får rum att se större ut. Otända doftljus som har stått framme några dagar ger behaglig doft. Hehe - jag hittar på, men det kanske ger några idéer.



Visst är det mycket man samlar på sig? Helt otroligt.

2010-03-06 @ 12:03:07
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Britt

Ja det är väl som Em skriver....så mycker rena ytor som möjligt. Inga magneter och personliga lappar på kylskåp, inte så mycket handukar och badlakan, tvättkorg, flaskor i badrummet, ta bort skor och kläder i hall, sovrum.



Rensa bort mycket innan du flyttar...du kommer ändå upptäcka att du bar med för mycket och kommer rensa mycket när du väl är på plats också. Och hur mycket du än rensar har du för mycket kvar. Hörde någon säga att allt du inte använt eller tänkt på på 1 år ska du kasta bort...för det behöver du inte. Kanske lite drastiskt.

2010-03-06 @ 14:42:11
URL: http://metrobloggen.se/brittsbetraktelser
Postat av: Ia

Ta bort allt som är personligt eller har nån form av ekonomiskt värde!!! De där doftljusen är jag dock mer tveksam till...det kan ju vara flera än jag som är doftöverkänsliga ;) Lägg lite halverade citroner på braiga ställen istället!!!!



2010-03-06 @ 15:01:02
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Ulrika Fabulousforty

Visst har man åt skogen för mycket skrot i huset!

Jag skulle behöva en container på gården att slänga allt i, då skulle ni få se på rensning!! Tänk så skönt det kommer att kännas sen, när det är gjort - befriande! Lycka till!

2010-03-06 @ 15:29:39
URL: http://fabulousforty.blogg.se/
Postat av: Kristina J

När vi bodde i Sthlm och var inne i köp- och säljsvängen minns jag att jag inte gillade att gå omkring i en lägenhet med foton uppsatta överallt och andra personliga saker, typ diplom etc. När vi skulle ha visning inför våra försäljningar var vi noga med att se till att inte ha små värdeföremål framme, blir det mycket folk på en visning är det inte säkert att alla kan hålla fingrarna i styr. Dessutom är det ju bra att tänka på att folk kommer att titta på allt - varenda garderobsdörr kan öppnas etc, så det gäller att se till att ha lite ordning.

2010-03-06 @ 17:39:24
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Kristina

ja oj vilket jobb. Såg just att man kan ställa frm gröna äpplen, men inte doftljus för dt kan dölja ev mögeldoft.Ha lite färgklickar m plädar mm allt enl förkvälls homestaging



Jobba ej ihjäl dig

kram

2010-03-06 @ 18:57:11
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Magda

JA de är ju svårt, man blir ju hemma blind...Men sanningen är ju .... Plocka bort från bänkar...Rensa bort möbler som är överflödiga...Stora golvytor o dylikt, är de folk vill ha rymd!! Rensa bort kläder från hatthyllor... Lämna bara något plagg snyggt upphängt... Färska blommor i vas, typ tulpaner... Personliga saker ska inte ligga framme... Rensa även i badrum o tvättstuga... Så dessa utrymmen känns rymliga... Baka en sockerkaka så de doftar i huset...



Hmmm... Tänk även på att utsidan när du kommer till huset ska kännas välkomnande... Man ska känna när man kommer till huset att man vill gå in... Hallen är de som ger första intrycket!!! De ska locka besökaren att vilja se mer!!!



Lycka till!!!

2010-03-06 @ 20:36:08
URL: http://magdafunderarnu.blogg.se/
Postat av: Bara Jag

Så lite prylar som möjligt utan att det ser obebott ut. Låg profil vad gäller färger - inte blanda för mycket. Detta gäller tyvärr även i skåp och lådor - folk rotar i ALLT! Gärna en skål med godis (med papper på) så att folk känner sig som hemma ;-)

2010-03-06 @ 21:54:57
URL: http://myworldmytruth.blogg.se/
Postat av: Lotta

Det man ska tänka på är att det ska vara stilrent. Med andra ord ta bort fotografier plus annat som bara ni kan sätta värde på. Gärna tulpaner el. andra blommor i vas.

Tänk nu på att inte lägga en massa i skåpen, garderober för folk öppnar och snokar överallt.

Lycka till!

Kram

2010-03-07 @ 18:36:05
URL: http://lottaf.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0