Jag undrar...

På Fryshuskyrkans hemsida står det:

"Sofia församling i Stockholm anställer en imam under nio månader. För att arbeta bland unga människor på Fryshuset. Imamens arbete ingår i ett större projekt som genom vägledning, utbildning och dialog bland unga vill motverka främlingsfientlighet och rasism. Projektet vill också föregripa konfrontationer och motsättningar som har sin grund i bristande förståelse för den andres tro. Sofia församlings beslut är en konkretion av de värderingar som lyfts fram i Svenska kyrkans ”Ja till respekt”..."

"De vill ge uttryck för en tro som inte gör våld på andras tro, som respekterar varje människas lika värde och tror att Gud inte gör skillnad på människor."

På tal om respekt och att "Gud inte gör skillnad på människor", räknas troende homosexuella in här?

Kommentarer
Postat av: Kristina

Jag är ledsen, men jag tror inte det.

2011-03-16 @ 17:54:46
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Husfrun

Jag är skamligt okunnig om religioner men jag tror tyvärr svaret är nej.

2011-03-17 @ 12:47:42
URL: http://villafreja.blogspot.com
Postat av: Ylva

Vi har haft temadagar på skolan med gäster som pratat bland annat om homosexualitet, rasism, SD, genus och CP-skador. Eleverna verkar nöjda men en klass råkade få träffa två CP. Det är så viktigt att prata om fördomar! Synd om homosexuella som inte är accepterade av kyrkan.

2011-03-17 @ 18:45:21
URL: http://yfronten.blogg.se/
Postat av: Britt

Mejla till Sofia församling och fråga. Det finns ganska många församlingar som är öppna för att bjuda in homosexuella till gemenskapen och att viga samkönade brudpar.

2011-03-17 @ 20:40:14
URL: http://brittsbetraktelser.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0