Påsken 2012...

Hej och hå.. nu ska här, först och främst, sammanfattas en hel påskhelg. En helg som spenderats i bästa byn i världen.

Vi kom fram till Yrttivaara ganska sent på skärtorsdagskvällen. Kom i säng strax efter midnatt. Sömnen behövdes inför det stundande skidloppet senare den dagen.

Långfredagen bjöd på minusgrader och en hel del sol. "Jag kom, jag sågs och jag segrade... blev nästsist"!!!
Så min målsättning från förra gången infriades, att "inte komma sist i 2012 års tävling"! :)

Och ser ni.. fotot är taget direkt efter loppet och jag står upp och jag är inte blålila i ansiktet.. Vilken förbättring från förra gången, hahaha..

@ Johanna Hagman

Här har ni 1:orna i dam- och herrklassen. Ja, om man vänder på resultatlistan förstås.. :)

@ Johanna Hagman

Fick äntligen träffa Champoo igen, det var två år sedan sist. Det är min bror Mats-Olas sambo. Hon flyttade till Hakkas i början av året. Hon är utbildad thaimassör och hårfrisörska. Så fort hon fick ett fullständigt personnummer och F-skattesedel så började hon jobba. Se här, så mysigt hon gjort i sitt massagerum. Det var så inbjudande, med thaimusik i bakgrunden. Och kunderna strömmar till, både för massage och hårklippning. Själv fick jag en tvåtimmars massage, vilket var helt underbart, speciellt efter skidtävlingen.
Minns inte om det var på påskafton eller påskdagen som vi åkte till en by bredvid för att lyssna på ett grupp, där jag kände två personer. De var jätteduktiga och det blev en hel del dansande till låtarna.Tjejerna var ut med Julia & company vid ett flertal tillfällen. De åkte skoter, grillade och pimplade. Anders åkte ut med en kompis på skoterturer. Bland annat var de till Sammakko för att titta på skoterrace. Då följde Johanna och Anna med. Jag och mamma tog sparken och promenerade längs skoterleden. Det var så härligt och bilderna i föregående inlägg är tagna vid den turen.Det är precis det här som är VÅR för mig. Inga blommor och sådant. Nej, det ska vara massor av kall snö och en sol som värmer gott från en klarblå himmel! Både Anna och Champoo såg väldigt tveksamma ut när jag sa det. De anser det vara vinter! :)

Det var en riktigt bra helg. Jag fick lite egentid med mamma, träff med släktingar och vänner och en wunderbar massage! :)

Johanna hade bestämt sig för att stanna i byn. Vi andra åkte söderut på annandagen och plockade upp Sarah(en annan Taiwanesisk utbytesstudent) i Gyljen, Överkalix. Hon hängde med oss ner till Umeå och stannade till torsdag. Samma dag så tog Johanna bussen tillbaka hem igen.


Det kommer ett inlägg...

... vilket år som helst!! :) Nåja, efter helgen lovar jag att det ska komma en rapport om påskhelgen i Yrttivaara och om allt som händer i helgen också..

Medan ni väntar kan ni njuta av härliga vårbilder från Yrttis!Fläcksuddarsvampar, del II...

Finns att köpa på ICA och Dollar Store. Tror den finns på många andra butiker också.. typ Liedl(vet inte om det stavas så.. finns inte i Umeå)..

Fläcksuddarsvampar...

Ni vet hur te- och kaffekoppar brukar se ut efter ett tags användning.


Då tar man en sådan här vit sak. Blöter den i vanligt vatten och sveper svampen runt i koppen.


Då blir resultatet så här:


Och svampen ser ut så här efteråt:

Men det är bara att skölja den och använda den på nytt..

Jag pratar alltså om:


"The best a housewife can get".. Hahahaha.. Nämen, seriöst.. Inga kemikalier, bara vanligt vatten behövs. Perfekt att använda till att rengöra t ex diskhon också. Det finns oanade användningsmöjligheter! :) Enda varningen: gnugga inte svampen på några ytor. Bara dra svampen lätt över det du vill rengöra!

Har ledig dag idag och jobbade igår, vilket förvirrade många av mina arbetskamrater.. De tittade frågande på mig och undrade: "va? Är det inte onsdag idag? Vad är det då för dag?". Hahahaha.. Har tvättstuga nu på förmiddagen och sedan planerar vi att åka norrut i eftermiddag.

Påskledigt hemma i byn. Tänkte mig vara med på skidtävlingen på Långfredagen. Det borde inte bli samma "nära-döden-upplevelse" som för två år sedan eftersom jag både tränat bra(dock ej så mycket på skidor i år) och slutat röka.. Men vi får väl se!

Önskar Er alla därute en riktigt Glad Påsk!!!

RSS 2.0