Förbereder pyssel...

Jag fick ett presentkort på Konstnärsshopen i julklapp. Det använde jag idag. Dels köpte jag en tvålform och rosenpotpurri, dels köpte jag en fin ram(utan glas) som jag ska sätta hönsnät i och hänga alla örhängen och halsband på.

Tvålen, som jag redan hade hemma, ska bli som små rosor med rosenblad i. Kul "ge bort"-presenter! :o)


Ramen ska få hänga i badrummet, det kommer att bli kanonfint och praktiskt!


Närbild!


Det var tänkt att vi skulle gymma ikväll, men jag har två "krampknutor" vid skulderbladen och jag får inte dessa att släppa. Det blir sålunda spikmatta ikväll och vi satsar på att besöka gymmet i morgon istället.


Jag fick ett sms i morse...

Min äldsta bror är ju, som jag har berättat, i Thailand. Han har under sina två veckor där fått se kusten och inlandet. I dagens sms berättar han att de ska göra Bangkok i två dagar innan det är dags för hemresa. Det ska bli roligt att få se alla bilder han tagit!

Vid halv tre-tiden i natt kom maken hem från Stockholm, där han varit på PV-styrelsemöte. Det blåste visst fruktansvärt mycket, så han valde att inte köra över Höga Kusten-bron utan tog den "gamla" vägen istället. När han väl kom

Här är det vindstilla idag, skönt! Tror att det kanske blir en loppistur till Umåker och sedan ska nog dotterns hår tonas. Ni ser, inga större planer idag! ;o)


Slö lördag...

... blev det inte.. Morgonpromenad med Bessie och sedan en skogstur med Agge.. närmare bestämt 5,1 km lång tur. Solen sken genom de höga tallarna. Svetten lackade, både av plusgraderna och ansträngningen. Härligt!!!

Grannarna ovanför håller på att flytta. Jag minns inte om jag skrivit om dem här eller om det bara var på Facebook.. Nåja, blir det en upprepning så får ni stå ut! ;o)

Det var i början av december som vi höll på att gå upp i atomer. I lägenheten ovanför var det ett himla springande, fram och tillbaka. Och ja, jag vet att man får "tåla" vissa saker när man bor i lägenhet, men jag tror inte att ni förstår vad jag menar. Ungen sprang, fram och tillbaka(längst bort i hallen till vardagsrummet och tillbaka) oavbrutet i över en halvtimme varje morgon och minst två timmar varje kväll! Möjligen kunde det vara tyst en kvart på kvällen. Kan det ha varit stopp för middagsätande??

I över två veckor, varenda morgon och varenda kväll. Jag vaknade, innan alarmet ringde, av att han sprang däruppe. Det gick till slut inte att fokusera på något annat än detta intensiva kutande. Irritationen flödade från oss alla. Men till slut insåg vi att det bästa vore att gå upp och tala om för dem hur väl det hördes ner till oss.

Tryckte sålunda tillbaka ilskan, ringde på och blev mött av mamman och sonen som precis vänt om i vardagsrummet och nu kom kutande ut i hallen. Det gav mig en perfekt öppningsreplik för jag tittade på honom, log och sa: "Är det du som har så mycket spring i benen?".

- "Oj, hörs det ner till er?", frågade mamman.
- "Typ, jaaa", svarade vi.

Det var tur att Johanna också var med för hon sa:
- "Det är ganska svårt att koncentrera sig på läxorna när man hör honom springa fram och tillbaka".

Nu kom även pappan till dörren och de lovade att få honom att sluta springa så intensivt. De verkade i allafall inte bli sura, så vi hade nog tryckt undan den där ilskan rätt bra. Grannsämjan ohotad! ;o)

Samma kväll hördes ingenting ovanifrån. Morgonen efter var det också helt tyst och likaså på kvällen. Det var skönt, men samtidigt tänkte jag: "Har de bundit fast ungen, eller??". Han måste ju få röra sig, som alla barn behöver. Men dagen därpå hörde vi honom igen, tack och lov! Men inget vansinneskutande utan bara "vanliga ljud", om ni fattar hur jag menar.

Jag har efteråt tänkt på det här. Hur fasen orkade föräldrarna med detta springande? Jag skulle ha blivit tokig om mina barn gjort så.. Jag menar, spring hit och dit, ja.. Men detta var ju som ett maratonlopp, varenda dag. Och jag fattar inte hur pojken orkade springa så där mycket, han var bara 2-3 år gammal.

Nåja, idag flyttade de till eget hus. Undrar vilka som kommer att flytta in? Det vore kul om det var några med liknande konstellation som vi, tonårsföräldrar alltså. Vi får väl se.

Nu ska jag och Carro ut med Bessie och samtidigt gå förbi Coop och handla lite middagsmat. Sedan blir det soffan för resten av kvällen.

Ha en skön lördagskväll, mina vänner!

Telefonväkteri...

Här kan ni hitta telefonväkteriet som igår gjordes med Statsminister Fredrik Reinfeldt. Det var väldigt intressant att lyssna på!!

När det gäller frågan kring kombinationen arbete/a-kassa så fick man dock inga tydliga besked. Arbete ska premieras. Men har du inte ett heltidsarbete utan du bara får jobb på timtid, då straffas du genom att inte få stämpla. Ett timjobb på t ex två timmar gör att du tappar stämplingsmöjigheter för resten av veckan. Helt sjukt! Jag kan hålla med om att ersättningen kanske inte var tänkt till att kunna stämpla upp till heltid, om du har ett fast jobb på deltid, år efter år. Det kan jag köpa.

Men det känns som om Reinfeldt inte förstår att det på många arbetsplatser inte finns möjlighet att anställa på heltid. Däremot vet alla att det är otroligt viktigt att "få in foten" på en arbetsplats. Och att jobba per timme måste ju ändå vara bättre än att personen sitter hemma och rullar tummarna. Dessutom, ju mer du kan ställa upp på timtid på en arbetsplats, ju större är chansen att just du blir tilltänkt till ett längre vikariat eller blir heltidsanställd. Så har det varit i alla tider och så tror jag att det är även idag!

Men dessa regler gör att människor, med specifik yrkeskompetens, måste söka sig till helt andra arbeten. När det gäller tolkyrket blir det inte bara en förlust för tolken, som inte ges möjlighet att jobba inom sitt yrke, utan också för vår verksamhet, då vi behöver dem som arbetskraft. I förlängningen drabbas våra tolkanvändare, som riskerar att bli utan tolk.

Det känns så fruktansvärt tråkigt och onödigt!Antikrundan...

Varför kan jag aldrig hitta en ful tavla på loppis för 150 kronor, som sedan visar sig vara värd minst 200 000 kronor??
Hm, kanske beror det på att jag aldrig köper hem fula saker! ;o)


Foto: Pia

Hemliga drömmar???

Idag hade jag ett intressant samtal med en kollega.

Hon är, liksom jag, inte speciellt intresserad av att köpa och bära sista modet vad gäller kläder. Hon, liksom jag, använder väldigt sällan make-up. Och, i allafall jag, använder endast symaskinen för att fålla upp gardiner och byxor. Ändå gillar vi bägge programmen Top Model och Project Runway.

Detsamma när det gäller mat. Hon är, liksom jag, inte speciellt intresserad av egen matlagning. Jag själv har endast ett par tre paradrätter. Hur många hon har glömde jag dock utreda! ;o) Däremot gillar vi bägge program som t ex Top Chief och Gordon Ramsays kockprogram.

Vad handlar det om egentligen? Hyser vi egentligen hemliga drömmar om att bli modeller, stylister, designers eller proffskockar? :o)

Det närmaste Top Model jag kommit! ;o)


Hoppsan...

Där gick det mer än en dag.. Är dock inte låg längre. Vädret vände och det blev ju strålande sol och minusgrader till igår. Härligt! Långpromenad med Bessie.

Skurade två badrum skinande rena.. nästan så jag behövde solglasögon för att gå in där efteråt! :o) Ett långt samtal med brorsonen och ett väldigt kort samtal med brorsan i Thailand blev det också.

På eftermiddagen blev det en visit på badhuset med Johanna. Oj, det var många månader sedan vi simmade. Men nu är vi på G igen! Känns gôtt!

Idag har det också varit bra väder, men nacken tog stryk av gårdagens nyttogöromål. Tog mig dock till jobbet, där vi hade arbetsplatsträff hela dagen. Kul att träffa alla kollegor, framför allt de som inte bor i Umeå med omnejd. Lunchen åt jag ute, ensam. Pallar inte riktigt med ljudnivån som blir i lunchrummet när vi är så många där samtidigt.

I morgon får jag min ofantligt efterlängtade massage. Det ska bli wunderbart!

Nå, inte vet jag ju om det här inlägget blev speciellt kul. Men nu vet ni att jag lever i allafall! Om det nu är någon som undrat?! Hahaha..


Lika låg...

... som lågtrycket. PLUSGRADER här idag! Nej, nej.. inte än!

Och som alltid vid lågtryck, ökad värk och noll ork! Tur att jag tränade igår istället för idag! I morgon är jag ledig och hoppas på aningens kallare väder.

Men hur kul är det att läsa om vädret här på min blogg? Har jag så dålig inspiration? Ja, så är det. Lika bra att lägga av och luta ikull sig i sin säng istället.

Återkommer när jag har något roligare att skriva om! ;o) Förhoppningsvis blir det i morgon!

Tog jag några foton???

. Det är klart att jag inte gjorde. Men det borde jag ha gjort. En före- och efterbild hade ju varit coolt!

När vi plockat fram alla burkar med Kristinas pärlor, så kändes det lite övermäktigt. För himmel, tusentals pärlor var det! Hennes stora köksbord och köksbänk var fyllda av pärlor av alla det slag. Lägg till snören, trådar och nålar. Samt påsar; från små plastpåsar till fina presentpåsar.

Vi jobbade på, stundtals i en behaglig tystnad. Ni vet, en sådan tystnad som man bara kan få tillsammans med en riktigt god vän. I fyra timmar, med ett avbrott för energipåfyllning i form av macka och fruktkaka, kämpade vi på. En bokhylla flyttades från köket till dotterns rum. Där staplade vi burkar, som nu var sorterade, med små pärlor, askar med färgkoordinerade pärlor, burkar med berlocker, örhängen och lås. Allting samlat på samma ställe.

Vi var jättetrötta efteråt. Men nöjda. Och jag hoppas att det här ska hjälpa henne med pysslandet. Att slippa slösa på den lilla ork hon har för att hitta det hon söker och istället använda energin till att göra de fantastiska smycken som hon gör.

Jag fick med mig ett vackert armband hem. Ett svart makramearmband med detaljer i silver/rosa/blått. Bilden gör det inte rättvisa.
Förresten, jag vill tipsa om ett suveränt nagellack för er som, liksom jag, har problem med naglar som går av eller delar sig. Den stärker nageln och som en bonus så får man längre naglar på ett par dagar.Känner mig så stolt över att äntligen ha fina naglar. Den här färgen är inget jag skulle ha på jobbet, men hemma funkar det! :o) Hm, vilket snett långfinger jag har!! Det liksom drar åt vänster..


En liten väderleksrapport också, så här på slutet av mitt inlägg.. Igår -3 grader, idag -18 grader! Himmel, så det hoppar upp och ner. Men så länge solen skiner, oavsett graderna, så är det okej!Pärldag...

Här är det ett strålande väder idag. Och jag sitter inomhus. Skäms på mig! Men min nacke jäklas ordentligt, så här var det lugna gatan i morse. Maken gick ut med hunden och själv tog jag en värktablett och läste tidningen.

Strax ska jag iväg till fina Kristina där jag ska hjälpa henne med sortering av pärlor. Hon gör de mest fantastiska smycken av dessa. Jag är lycklig ägare till två par örhängen och ett vackert änglahalsband. Ska boka in henne snart för ett smyckeparty hemma hos mig. Det blir kul!

Hoppas att jag kommer hem med några bilder på hennes alster. Jag tycker att jag har börjat året dåligt vad gäller sådant; hur svårt ska det vara att komma ihåg att fota olika saker?? Väldigt svårt, verkar det som i allafall! :o)


Foto: Pia

Hoppas ni alla får en riktigt skön lördag! C U!

Älskade gardiner...

När jag var ute och gick en kväll så insåg jag att vissa lägenhetsinnehavare verkligen inte hade gardiner i sina fönster. (Och nej, de ska inte flytta. För om det vore på det viset.. ja, då har de "flyttat" i ett antal månader nu)

Jag förstår inte det där, att ha fönstren gardinlösa. Det första(nästan) som jag gör när jag flyttat in är att putsa fönstren och hänga upp gardiner. Gardiner gör mitt hem ombonat och mysigt.

Jag använder en del av Maria Montazamis, numera berömda, citat angående hennes läppstift:

Utan gardiner i fönstren känner jag mig rädd, naken och exposed! :o)Längtar som en tok...

Det här bokade jag!! Halvpension(frukost och middag) blir perfekt. Och så såg jag att det fanns turkiskt hamam på hotellet. Mmmm, det ska jag försöka boka direkt vi kommer dit. Hoppas det är lika bra som när jag fick det i Alanya för det var den bästa spa-upplevelse jag varit med om!

När kan man börja packa, tro?! ;o)I brevlådan...

Idag fick jag två pocketböcker i brevlådan. Det var från ett pocketogram som vi fått från jobbet. En väldigt bra present till en person som älskar böcker! Tack Karin!Hur jag än försökte få den här bilden rättvänd så funkar det inte! Hm..


Men med den här bilden gick det bra. Märkligt!


Idag är det så vackert ute att det nästan gör ont. -10 grader, klarblå himmel, strålande sol och träd där varenda gren är infrostad. Bilden tagen från balkongen.


Så trots att jag gärna skulle vilja åka till värmen, så älskar jag sådana här dagar här i norr! :o)

Kalimera.nu...

Nu är det bestämt. Santorini blir det. Tog kontakt med Kalimera och beställde en e-broschyr om ön. Det var en väldigt personlig och trevlig information om allt man behöver veta. Allt från hur man reser dit, boende, sevärdheter och namn på billiga och bra tavernor. 15 sidor med suverän information och vackra bilder för 59:-. Fantastiskt!

Så.. trots den lilla avundsjukan vad gäller broderns vistelse i Thailand så har vi nu något att sukta efter. Resan bokas dock med avbeställningsmöjligheter. Vi har vissa krav på oss, jag och tjejerna, fram till avresan sista helgen i maj. Uppfyller någon av oss inte dessa krav, ja då avbokas platsen. Inser att den som måste sköta sig bäst är ju moi. Jag kan väl inte skicka iväg tjejerna själva till Grekland!! ;o)Thailand...

Är lite lätt avundsjuk på min äldsta bror som, i skrivande stund, befinner sig i Thailand. Efter elva timmars resande till Bangkok och direkt vidare till Phuket misstänker jag att han just nu sitter skönt tillbakalutad med en flerfärgad drink i sin hand. Femton härliga dagar ska han vara där, i solen och värmen.

Sa jag att jag var lätt avundsjuk?
Sömnig...

Så känns det kväll. Googlar resor till Grekland och inser att jag måste fixa en karta över landet och dess öar. Blir liksom inte klok på var öarna egentligen ligger och deras förhållande till varandra. Men nu ska jag stänga ner datorn och lägga mig, kolla på Top Model och sedan sova. En bra plan, tycker jag.

C U!


Foto: Pia

Stjärnorna på slottet...

Jag är rätt besviken på den här omgången av "Stjärnorna på slottet". Alla är liksom så hövliga och det finns liksom inget djup i diskussionerna.

Men igår var det var Ulf Brunnbergs dag. Och då hände något, då blev det betydligt mindre ytligt och inte lika jobbrelaterat som när t ex Monica hade sin dag. Hennes dag var som en enda lång uppräkning av vad hon plitat ner i sitt CV. Boring!

Därför gillade jag gårdagens program och Ulfs öppenhet. Det visade en helt annan sida av honom. En sida som inte hade ett dugg med komik att göra, ingen rolig Vanheden så långt ögat nådde. Han delade med sig av sina minnen från uppväxten och vad som varit hans drivkraft. Intressant.


Paparazzibilder...

Jag ska erkänna en sak. Jag gillar skvallertidningar. Ja, jag vet det är tabu. Det är skämmigt att vilja läsa sådana tidningar. Man ska inte vilja göra det. Istället ska man säga "nja, jag brukar väl bläddra i dem hos frissan för det finns ju inget annat att läsa där".

Jag har grunnat litet på varför jag gillar dessa skvallertidningar. Jag tror inte att det är för att jag är speciellt intresserad av hur kändisarna lever. Eller vilka de hänger ihop med. Eller vilken frisör de går till. Eller vilket märke det är på deras handväskor.

Nej.

Det intressanta är skillnaden mellan "röda mattan"-foton och alla paparazzifoton, som är tagna när kändisarna kommer gående i mjukisbrallor, är omålade och har en "bad hair-day". När de inte är så där perfekta som efter tre timmars styling.

Då känner jag att vi ändå har något gemensamt; vi är alla bara vanliga människor med vanliga fel och brister. Och det känns skönt. Det visar också på att med styling kan vi alla förbättra vårt naturliga jag. Och vissa människor har en otrolig naturlig skönhet. Dessa finns både bland kändisar och oss andra.

Samtidigt vet jag att det är egoistiskt av mig att vilja se dessa foton. För det måste vara fruktansvärt jobbigt att, som kändis, bli fotad när man minst anar det och sedan tvingas se sig själv på bild i en massa tidningar. Det måste vara oerhört frustrerande. Speciellt om det är en bild som man helst av allt hade velat bränna upp.

Det bl a är ju något som verkligen skiljer oss åt. För ingen bryr sig om att jag lufsar omkring i mjukisbrallor, har håret på ända eller petar mig näsan. Eller kanske finns det folk som bryr sig om det. Men jag är i allafall inte tillräckligt intressant för att hamna på ett foto i tidningen! Tack och lov för det!!

Grekland...

Sitter och tittar på resor. Till ett varmt land. Till Mamma Mia-land.

Jag hade gärna velat att vi skulle ha åkt alla fyra, men maken vill verkligen inte flyga så då blir det bara jag och tjejerna som åker. Istället blir sommarsemestern mera efter hans önskemål. Då blir det PV-träff någonstans i södern, så vi passar på att köra lite campingstuk över det hela i ett par veckor. Inget tältande dock! ;o)

Vi hade kunnat hamna i Thailand i februari, men resan som brorsan(som vi skulle haka på) gör blev ändrad och han åker redan nu på måndag istället. Känns lite tidigt, det har ju nyss varit julledigt. Dessutom hade jag velat att en av veckorna åtminstone var en lovvecka för tjejerna. Så det blev inget! *snyft*

Men vi vill ju komma iväg till solen! Och det ska vi, men vi skjuter på det fram till Kristi Himmelfärdsveckan. Och försöker nu ta reda på var i Grekland vi ska till. Ställde frågan på FB och fick tips om många platser. Nu vill jag dock ha mera specifika exempel. Det Vi vill komma till ett ställe med massor av saker att titta på(och fotografera/måla av), ett bra hotell, gärna med all inclusive eller halvpension och självklart ska alltihopa vara till ett bra pris!

Med risk för att bli ännu mer förvirrad än jag redan är, ber jag er ändå om tips. Både på ställen i Grekland, men även bra, prisvärda hotell.Babbel...

Det blev riktigt blidväder ett par dagar. Usch och fy, säger jag till det. Dessutom halkade jag till i måndags kväll när jag var ute med Bessie. Det small till i nacken och jag var yr och hade ont resten av kvällen. Jag är aldrig yr annars, om man bortser från de gånger jag varit hos massören och hon fått igång blodcirkulationen. Så den där yrseln gjorde att jag blev ordentligt illamående! Usch och fy, säger jag till det också.

På tisdagen mådde jag bättre och blev det kallare ute. Det tackar jag för! Jobbade och tränade sedan med Agge. Efter duschen lade jag mig och läste Marian Keyes "Oväntat besök på Star Street". Jag gillar verkligen hennes sätt att skriva. Den boken och "Det trasiga fönstret" av Jeffery Deaver köpte jag för ett presentkort som jag fått via Panel.se. Har nämligen varit med på olika undersökningar som de gjort och då har jag tjänat ihop poäng, som omräknades till pengar. Sådant gillas!

Idag har jag lekt sömmerska efter det att jag tagit mig en lång sovmorgon. Jag köpte lakan billigt på IKEA och har idag sytt ihop dem till att täcka en dubbelsäng. Lagade ett par byxor och ett par tights när jag ändå hade maskinen framme. Det blev tyvärr för stor belastning på nacken som svarade med att bränna och svida, men ispåsen hjälpte bra.

På eftermiddagen hade jag ett långt och trevligt samtal med vännen Maria. Vi har inte träffats på länge så vi hade en hel del att "gå igenom"!! För en stund sedan kom hon och hennes dotter förbi med två paket, som jag skulle ha fått i julklapp. Ett innehöll två superfina, lila tofsar á la Maria Montazami och det andra en förpackning med flera Ahlgrens Bilar-påsar. Det sistnämnda anser hon funkar mot alla sjukdomstillstånd! Jag är säker på att hon har rätt! ;o)

Nu ska jag ut med Bessie och sedan blir det sängen nästa. Orkar nog inte med någon besöksrunda ikväll. Hoppas ni har det bra allihopa! <3
Hej hopp...

Jag finns, jag är.. men inte riktigt här!! :o)


Gamla foton...

Precis som Ia har jag roat mig med att scanna in gamla foton. Skrev ut en hel del som jag sedan limmade in i mammas "dagbok", som hon får varenda jul. En dagbok som hon duktigt skriver i varje dag. På ungefär varannan sida har jag limmat in ett foto och det här året blev det en längre tillbakablick än det vanligtvis brukar vara. Här kommer ett urval av de bilder som jag satte in.

Storebror Robert och liten Pia


Syskonen Wennström vid juletid.

Här är en bild på min stiliga pappa. Måste fråga mamma var detta är taget och anledningen till att han var så uppklädd med slips och allt. Det var inte alltför ofta som min pappa använde slips. "Snara" kallade han den!! :o)


Här är min kära mamma vid jaktkojan. Himmel, så cool hon ser ut i solbrillorna!


Maken(då sambo) och pappa njutandes av vårsolen.


När jag växte upp gick jag i skola i Hakkas, en mil från min hemby. Men när äldsta brorsan Mats-Ola började 1:an så fanns det en skola i Yrttivaara. Jag tror att fotot är från den tiden.


Här har jag visst tagit mig in i brödernas rum och grejar med deras bilar. Shit, så lockigt hår jag hade när jag var liten. Idag är det rakare än rakast!! Konstigt!
Mamma var (och är) duktig på att sy, så jag hade ofta nya klänningar på mig! :o)


Det är fantastiskt kul med dessa gamla bilder och vi får nog tacka mostrarna för alla foton. Vi hade ingen egen kamera, mig veterligen i allafall.

Tour de Ski...

Nog hade det varit skoj att se en repris på detta!! Men med valla- och skidmissen igår så blir det inte så, tyvärr! Nedanstående klipp ger mig fortfarande gåshud och tårar i ögonvråna!

Persiska mattor...

... kristallkronor och vackra tavlor. Det var ett urval av vad som fanns på auktionen som jag och maken besökte på Ersboda FH idag. Men hade jag varit ute efter en gigantisk matta, värde ca 35-40 000 kr, så hade jag kunnat fynda. Både mattorna och kristallkronorna gick för 1/6 av det egentliga värdet.

Det fanns flera tavlor som jag gärna hängt upp på väggen, men buden hamnade kring 1 500-2 000 kronor/tavla, där det ursprungliga priset legat på ca 6 000 kr. Men i nuläget kändes det inte riktigt som om jag kunde tänka mig att lägga denna summa på en tavla. Men det är klart, det hade ju varit en investering.

Det var speciellt en konstnär, som jag inte kan komma ihåg namnet på, som jag föll för. Hennes målningar var roliga och hade glitter och påklistrade strass-stenar här och var på motiven. Det är så störande att jag inte minns vad hon hette. Ska försöka googla lite mer.

Igår kväll visade temp-mätaren -0,9!!! Fy tusan, säger jag bara. Tung i huvudet och kroppen, halvapatisk. Men när jag vaknade i morse så förstod jag att det blivit kallare. Mer alert i kroppen och lättare att andas, liksom! :o) Gick på en långpromenad med Bessie och solen visade sig strax ovanför horisonten.
Är mäkta imponerad över "skottarna" i den här stan. Trots mängden snö som kommit under vintern så har de kontinuerligt sett till att ploga upp alla gångvägar i Hagaparken. Det tackar vi för, jag och Bessie! :o)


Ikväll ska jag baka äppelkaka igen. Fick liksom "blodad tand" efter förra gången!


Arga lappen...

Jag börjar förstå dem som skriver s k "arga lappar" i tvättstugor runt om i landet. Hur svårt ska det vara att byta påse i soptunnan, kasta sina tomma tvätt- och sköljmedelsförpackningar, sopa golvet och torka ur tvättmedelslådan?? Uppenbarligen väldigt svårt! *grrrr*Om det bara vore någon enstaka gång som det såg ut så här när jag kom ner till tvättstugan, så fine! Men tyvärr är det mer en regel än ett undantag och jag är nu riktigt irriterad.

Jag avböjer mig alla kommentarer av typen "det är bara vänja dig", "så är det när man bor i lägenhet" och "hahaha, har bara väntat på detta!". Det räcker för tillfället nämligen med irritationen på de boende i det här huset! ;o)

Klämdag och en portion skräck...

Idag är ju en s k "klämdag"! En vardag som klämt in sig mellan helgdagarna. Så fräckt av den! Och ändå är jag tacksam över att jag bara behövde ta semester idag för att få fem lediga dagar.

Tacksamheten kommer sig av att Fab40 gjorde mig uppmärksam på att de som jobbar skift automatiskt inte är lediga de röda dagarna, som jag faktiskt är. De måste ju "slösa" sina semesterdagar där vi, som jobbar dagtid måndag till fredag, helt enkelt är lediga.

Här, liksom på många ställen i Sverige, snöar det massor. Temperaturen visar endast tre minusgrader. Hm, det är alldeles för milt, om ni frågar mig. Förresten, är det någon fler än jag som tycker att det känns konstigt att säga att "temperaturen har sjunkit" när man då menar att minusgraderna blivit fler? Det känns liksom bakvänt! :o)

Idag blir det upphängning av icke-juliga gardiner i köket och kanske en tur ner på stan. Tjejerna klev upp sketatidigt(för att vara dem!) för att följa kompisen till busstationen. Hennes buss norrut gick klockan nio. Som alltid, så har det varit kul att ha henne här!

Igår fick jag äntligen in hyllpapper i min fina ekskänk och flyttade över våra sänglinnen till den. Men eftersom skänken är väldigt smal så tvingades jag ställa allt på högkant! Det har jag aldrig gjort förut, men det såg ut att funka! Haha..


Vi har fått och köpt en hel del nya badlakan så därför rensade jag ut handdukar ur det stora linneskåpet. Det är ju egentligen inget fel på dem. De är hela och rena, men de får inte plats. Så vad ska jag göra med dem? Okey, jag vet, I-landsproblem.Från det ena till det andra. Dottern kom häromdagen hem med en bok som innehöll information om 1001 skräckfilmer. Då blev jag påmind om kvällen då jag, helt solokvist, såg Rosemarys Baby på tv:n. Kör därmed en repris på min skräcknatt. Håll tillgodo!! ;o)"Konditor" Pia och Italiensk afton...

I tisdags kväll fick vi besök av Kristina och Anders. Himla trevligt!

Inför denna träff bestämde jag mig för att baka!! Alltså, jag skulle baka. Ni som hängt här ett tag vet att jag sällan håller till i köksregionerna.. om det inte handlar om disk eller dukning alltså! :o)

Men nu så tänkte jag baka en äppelkaka, vars recept var så enkelt att t o m jag borde klara det. Och det gjorde jag!!
Lite vanliljvisp till, så var bakverket komplett.


Igår var vi bjudna till Agge & Co på Italiensk afton. Oj, så mycket gott de dukat upp. Och det är lika bra jag erkänner direkt att jag redan nu brutit mot mitt löfte om att försöka bli en bättre bloggare. Jag glömde fota allt det goda!!! :o(

Men där fanns pasta, kött i tomatsås, carbonara, salami, skinka, oliver, parmesanost, vitlökskex, mozarella och sallad. Har säkert glömt något.. Till efterrätt en smördegspaj med frukt, bär och choklad och vaniljglass till. Mums, så gott det var!!! Tack så mycket, vänner, för en trevlig kväll!!

Vid 20-tiden gick våra tjejer och Julia iväg till Offer Studio, som, lämpligt nog, låg på andra sidan vägen från Agge & Co. Där blev de piercade; i septum, i näsvingen och i örat... *ryser* Får ta några foton senare, när de vaknat!, och lägga in här.

En lista med frågor...

... som jag tänkte att jag skulle svara på. Anpassade den en aning dock, så att den fokuserar på 2010. Annars skulle det bli relativt tunna svar med tanke på att 2011 pågått i endast tre dagar!! ;o)

Med berått mod har jag snott listan hos Yfronten.. som hade snott den hos någon annan! :o)

1. Gjorde du något 2010 som du aldrig har gjort förut?
Sålde ett hus, köpte en lägenhet. Besökte England.

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Öhh, vilka löften??!! ;o)

3. Fick någon du känner barn?
Om jag inte helt misstar mig så blev det två fina barn som kom till världen under 2010.

4. Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack och lov!

5. Vilka länder besökte du?

England.

6. Är det något du saknade 2010 som du vill ha 2011?
Fler upplevelser med familjen.

7. Vilket datum kommer du alltid att minnas?
Födelsedagar, spridda under året. Bröllopsdagen (som även var min pappas födelsedag).

8. Vad är det bästa som hänt dig under året som gått?
Flytt till lägenhet. Att min familj finns med mig.

9. Vilket var ditt största misstag?
Att inte sätta upp specifika mål under året.

10. Vilket var ditt bästa inköp?
Lägenheten. Alla kläder som det var 80 % rabatt på. En Mac Book.

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Se ovan.

12. Vad gjorde dig riktigt glad?
Resan till London, träffar med bloggvänner och barndomskompisar, årets fina julklappar och alla fina sms och meddelanden jag fått under året. När barnen gjort saker härhemma utan att ha fått någon tillsägelse först! :o)

13. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Om migrän, käkproblem och omkullkörning med cykeln räknas, så ja!!

14. Vilka låtar eller artister kommer få dig att tänka på 2010?
Gänget i "Så mycket bättre".

15. Mådde du bättre eller sämre under 2010 än vad du gjort tidigare år?
Definitivt bättre.

16. Finns det något du önskar att du lagt mer tid på?
Träning. Upplevelser med familjen.

17. Finns det något du önskar att du lagt mindre tid på?
Tv:n och datorn.

18. Hur var din julafton?
Mysig. Fick fina och för mig väldigt passande presenter.

19. Blev du kär?
Är kär sedan -88. Men blev väldigt förälskad i min Mac Book!! ;o)

20. Vilket program har varit det bästa på tv?
"Så mycket bättre", helt klart!

21. Hatar du någon som du inte hatade förut?
Jag hatade inte någon vare sig förr eller nu. Däremot har jag kunnat hata handlingar som människor gjort.

22. Vilken var den bästa boken du läst under 2010?
Morgan Allings Kriget är över.

23. Vilken var din största musikaliska upptäckt?
Petra aka September och Petter.

24. Önskade du dig något som du fick?
Lägenheten.

25. Önskade du dig något som du inte fick?
En utlandsresa med familjen.

26. Vilken var årets bästa film?
Ingen aning. Minns inte när jag sist var på bio!

27. Vad gjorde du på din födelsedag?
Var hemma med familjen. Fick presenter.

28. Vilka var de bästa människorna som du träffade?
Familjen, mina nära vänner. Mina bloggvänner och barndomskompisar.

29. Hur skulle du beskriva din klädstil?
Köper det mesta på H&M, Kapp Ahl och Lindex.

30. Vad fick dig att må bra?
Umgänget med familjen. När någon gjorde något för att underlätta för mig eller gav mig komplimanger. När några sa att jag är en verkligt bra vän! Sådana saker blev jag väldigt glad av!

31. Vilken kändis var du mest sugen på?
Vaddå sugen på? *förvirrad* ;o)

32. Vem saknade du?
De som inte finns nära mig, rent geografiskt, och de som finns i himlen!

33. Vilken var din bästa månad?
Juni. Flytt till lägenhet och resan till London med jobbet.

34. Finns det något som du skulle kunna ha gjort bättre?
Kunde ha tränat bättre. Borde varit bättre på att sätta upp specifika mål.

35. Hur kommer 2011 att skilja sig från 2010?
Ingen aning, men jag se till att jag får mer intensiv träning. Fler upplevelser med familjen och mer tid till vännerna. Kanske är 2011 året då jag blir rökfri.

Apropå Mikrofonkåt...

En av tjejernas kompisar (nämner inga namn!!) tyckte att September sjöng "renslaktare" i sången Mikrofonkåt. Och tusan, det låter faktiskt som det när vi lyssnar på låten. Men eftersom några av oss är tveksamma till anspelningen på renar plockar vi fram låttexten och får reda på vad hon egentligen sjunger!! :o)

Från Slussen, Hornstull, Zinkensdamm, Vietnam
samma stam huliganer var kleptomaner
Mickpyromaner kumpaner
Blowar som ett gäng militanta veganer
1200-kattare barnackade skytjackare
riktiga rimslaktare
Respekt till alla snubbar som hängt sen dag ett
Ni finns i familjen där mitt blod flyter fett
Klä bilder med ord bevittna saker som jag sett
För rim faller tätt när jag förklarar vad som gäller
Som blöta akvareller
Jag börjar pensla
Jag flyter med känsla, åh

För fler roliga "felhörningar"; gå in på Saltmannen. Skratt kan förlänga
livet och själv har jag ikväll skaffat mig en hel del extra liv!!! ;o)

När något är Kawaii...

Kawaii är japanska och betyder ungefär gulligt eller sött. I Japan kan du hitta allt från kreditkort till köksinredningar i kawaii-stil. Hello Kitty är ett exempel på kawaii!

Just ordet kawaii är januari månads nyord på Språkrådets hemsida. Om du, som jag, älskar ord - kika gärna in där. Där kan du också, under "minoritetsspråk", läsa om t ex teckenspråket. Läs också om alla onödiga(?) engelska ord vi använder istället för att använda de svenska orden. Intressant!

En tidning som jag också gillar helskarpt är Språktidningen. Den prenumererar Tolkcentralen på. Jag är jobbets "posthämtare" och jag smyger åt mig tidningen så fort den kommer! :o)

Nä, nu ska jag slurfa* vidare i cyberspace! Och sedan "hopp i säng"!!* sammanslagning av orden slöa och surfa. En planlös jakt på tidsfördriv och underhållning.

Braiga September...

Den engelska versionen av Mikrofonkåt med September.

Morden i Midsomer...

Det är en mysig serie.. Egentligen är ju Barnaby & co rätt usla poliser. Jag menar, en liten by där det hinner dö mellan 2-7 människor i varje avsnitt. Det där grevskapet verkar bli utarmat på invånare. Man får ändå hoppas att de yngre föder några barn som kan uppväga det hela! ;o)

John Nettles har nu slutat och blivit ersatt av Neil Dudgeon. Neil kommer att spela DCI John Barnaby, en kusin till Tom Barnaby. Tydligen var det enklast att göra så, eftersom serien heter "Kommissarie Barnaby" i många länder. Ett nytt namn på huvudpersonen hade liksom krånglat till det en aning.

Men jag undrar: kommer det att vara samma sak att se Neil istället för John? Det funkade väl rätt okey när det gäller James Bond? Där har det ju varit flera stycken som spelat rollen av Mr Bond. Nåja, vi får väl se när de avsnitten visas.

Nu ska jag försöka ta mig ner i sängen. Jag ska ju faktiskt arbeta i morgon. Men bara två dagar, för sedan är jag ledig i fem hela dagar! Det har varit ganska perfekt att inte vara helt ledig en längre tid. Att emellanåt tvingas kliva upp halv sju på morgonen har gjort att jag inte blivit helt förslappad! :o)

2011:s första inlägg...

Nu är jag inne på mitt tredje år som bloggare. Startade i april -08 och har fram till dags dato skrivit 1 503 inlägg.

2010 summerade jag i inlägget Busy bee redan i november. Jag hade en underbar vecka i byn inkluderande kompisträff och resan till Stockholm var en succé, mycket tack vare att jag och tjejerna flög ner. Vi fick en "extra" shoppingdag, liksom. Ett härligt kusinmöte blev det också.

Så här blev förresten mina "bollar" som jag gjorde med hjälp av ballonger, papperssnöre och tapetklister. Det var himla kul och jag tror att jag ska ta fram attiraljerna igen och göra massor av små bollar. Vet i nuläget inte vad jag ska ha dem till.. men det är av underordnad betydelse! ;o)


Sen måste jag visa en bild som jag tog häromkvällen.


Första gången jag såg detta höll jag nästan på att cykla av vägen för det såg ut som om någon hängt sig på balkongen *ryser* Det visade sig dock vara en ampel och en enbuske som stod i en kruka på balkonggolvet! :o)

Almanackan för 2011 börjar sakteliga fyllas på. Tjejernas kompis Julia kommer ner hit i morgon och stannar ett par dagar. Kul! Sedan är vi alla bjudna till Mariestrand på festligheter den 5 januari. Nice! En massagetid är också inbokad i januari. Lovely!!

Det är dags att se framåt, men först en kort tillbakablick på gårdagen. Carro var på en kombinerad födelsedags- och nyårsfest i Stöcke och Johanna var på tjejmiddag uppe på Ersboda.

Jag och maken firade härhemma tillsammans med Dan, Anki, Tommy och Ingrid. Kändes skönt att vara hemma, främst för Bessies skull.

Min adventsljusstake blev utbytt till en mera ljus och vårlik skapelse.


Man tycker ju, efter så pass lång tid som bloggare, att jag borde ha fotat en massa. Men nej, ovanstående var den enda bild som blev tagen igår. Lite tragiskt! Kanske det får bli ett av min mål under året, att uppföra mig som en "riktig" bloggare som fotograferar ALLT!! :o)

Gästerna hade med sig presenter också. En flaska vin, en twistpåse, en Västerbottensost och en lagrad Prästost med 9 år på nacken! Varje par hade ansvar för varsin rätt och vi avnjöt en trerättersmiddag där temat i varje rätt var ost, get- och västerbotten.

Många skratt, mycket prat och vid midnatt skålade vi in det nya året på vår lilla balkong. Det var trångt, men hjärtligt!! Sedan körde vi Sing Star fram till halv tre på natten! Då hade också tjejerna kommit hem från sina nyårsfiranden. Röjde undan allt innan vi lade oss och det gjorde att det var väldigt skönt att kliva upp i förmiddags. Att slippa ta tag i gårdagens disk.

Jag har varit ute med Bessie på promenad. Trots att klockan var rätt mycket, så var det tunnsått med människor ute. Det blir nog en loj dag för många av oss idag. Och jag avslutar årets första inlägg med orden:

God fortsättning! Må 2011 bli precis som Du önskar att det ska bli!
RSS 2.0