Rensa i röran...

Jag har nog pysslat med lite Feng Shui(stavas det så?) idag. Jag har rensat i pappershögar och garderober. Dessutom hade min askkopp blåst omkull ute på altan och plastmattan såg ut därefter! Urk, tänkte jag, då jag plockade upp alla blöta fimpar och av någon anledning kände jag mig inte speciellt röksugen en lång stund efter att ha skurat mattan! Tömde även krukorna på framsidan; det kändes sådär att kasta mina pelargonier som faktiskt börjat blomma på nytt! Men jag har ingenstans att förvara dem under vintern.

Så lite nyttig har jag varit, trots att jag inte mådde så bra i morse. Jag har inte heller orkat sitta framför datorn speciellt mycket idag och följdaktligen inte besökt er alla.

Nu in i duschen och sedan Grey´s på 5:an!! C U!


Hösten är här...

Jag tog Bessie och gick ut på en morgonpromenad i det vackra höstvädret. +7 grader(i skuggan), klarblå himmel och strålande sol. Tyvärr blåste det, som vanligt, men det struntade jag högaktningsfullt i.

     

Träden i sin höstskrud!

 


Utanförskap...

... är ett ord som ofta används när det gäller gruppen invandrare, sjuka, arbetslösa, fattiga och pensionärer..
Den gruppen blir tyvärr allt större för varje månad som går.  

Min man kommenterade det ironiskt en dag då han sa: "Snart räknas det väl som utanförskap att ha ett jobb".


Ljusa slingor, njae...

Satt här och läste Brutala bloggens inlägg om hur man ibland måste "vara ful en stund innan man blir fin".. Det fick mig att tänka på när min mamma bad mig göra några ljusa slingor i hennes hår. "Okidoki", sa jag, och satte på henne den där otroligt vackra huvan med små hål i.

Det var första gången någonsin som jag gjorde detta och jag drog upp små hårtestar ur vartannat hål ungefär. Jag hade nog ingen riktig koll på hur mycket(lite!!) hår som fanns kvar under huvan. Men slutligen var jag nöjd och kletade i blekmedlet..

Jag kan säga så här att jag borde nog inte ha dragit ut fullt så många hårslingor för en mer helblekt blondin än henne fick man leta efter!! :o)


Kent - en källa till hörfel...

  "Tellement loin de ce monde"

Same same but different!!!

Det finns många "husmorstips" och ett av tipsen handlar om hur man kan rengöra sin kaffekanna. Min mamma använder det knepet och det kände även min bror till. Så när en av brorsans kompisar skulle rengöra sin perkulator frågade han min bror om det fanns något bra knep och då berättade brorsan "husmorstipset" för honom.

Dagen efter ringde kompisen till min kära bror och frågade om det verkligen skulle bli som en gröt inne i perkulatorn!!!

Brorsan tog raskt upp sin telefon, ringde vår kära mor och följande dialog utspelade sig:

- "Visst var det potatismjöl man skulle rengöra kaffepannan med?"
- "Potatismjöl??!! Är du inte riktigt klok?! Bakpulver ska det ju vara!".
Brorsans lysande svar var:
- "Bakpulver?! Javisst fasen, så var det ju!!"

Huruvida perkulatorn gick att använda efter denna grötkokning förtäljer inte historien! ;o)

Salander...

Äntligen blir det av!! :o)


Bild lånad från Nöjesbloggen.com

Vädersnack...

Det är nu sista veckan i september. I jämförelse med min första semestervecka i juli så är det för tillfället 
dubbelt så varmt ute enligt temperaturmätaren som visar +18 grader! Känns lite märkligt, faktiskt! :o)


Caroline Giertz och Iris Johansson...

... vad har de gemensamt med varandra? Ja, inte vet jag, men däremot vet jag att deras böcker hamnade i min ägo efter en stunds vandrande på Nolias storloppis!

Anita Shreve har jag alltid gillat så jag blev glad när jag hittade en bok som jag inte redan hade. En roman om kärlek, besatthet, svartsjuka och förluster. "Allt jag någonsin drömt om".

"Falling man" handlar om Keith Neudecker som lyckats ta sig ur Tvillingtornen i New York innan de rasade. I boken beskrivs hans sätt att bearbeta det som hänt. Skriven av Don DeLillo.


Hittade också boken som Mamma J skrivit om och som jag hade tänkt köpa i bokhandeln. Perfekt att hitta den för en guldpeng på loppisen istället. "En annorlunda barndom" av Iris Johansson. Hennes berättelse om sin autistiska uppväxt.

"Lyckan, kärleken och meningen med livet" har jag tänkt köpa länge, men det har bara inte blivit av. Såg henne hos Oprah för flera år sedan och blev så tagen av hennes historia. En kvinna som har allt, men som ändå inte är lycklig. Hennes "resa" tar henne till Italien för att lära sig konsten att njuta. Vidare till Indien där hon lär sig att meditera och till Indonesien för att hitta balans och kärlek. En bok om att ta ansvar för sitt eget välmående!


"Häxvaggan" är en roman som handlar om en familj som deltar i en dokumentärserie om sin kamp för brödfödan. De får många sympatier, tills mamman berättar att hon väntar sitt tredje barn. Då vänds sympatierna till förföljelser istället eftersom många reagerar över att de är så idiotiska som skaffar ett tredje barn när de har svårt att ta hand om två. Plötsligt försvinner de tre barnen..

Peter Kihlgårds bok "Kicki & Lasse" har jag hört talas om tidigare, men aldrig kommit mig för att köpa. Som jag förstår så är det en stor och modern kärleksroman.


Slutligen hittade jag en bok av Caroline Giertz som heter "Den sista dagen". Den handlar om Mona som bestämmer sig för att ta sitt liv. Hon sitter nämligen på skilsmässoberget efter att i 25 år varit en "trophy wife". Hon är ensam och pank. Hon är dumpad av sin 20 år yngre älskare och barnen tycker hon är pinsam.
En chick lit-bok alternativt en bok om en kvinna i Ankeborg(om 25 år!)!No way...

Ja, inte har hon då frågat mig vad jag tycker..


Hektiska dagar...

Oj, har knappt hunnit in här de senaste två dagarna. Det har varit en blandad kompott av diverse händelser och göranden, förutom  den ordinarie tiden på arbetet:

- Min heltidstjänst är numera omgjord till 75%. Har 25% icke-tidsbegränsad sjukersättning.

- En gosig present av maken i bröllopspresent. Själv fick han en läderaktig sak! :o)

- Papphattmakeri av mig och maken till dotter som skulle gestalta Benjamin Syrsa på klassfotot. Vill påminna om att vår dotter är 16 år! ;o) På de flesta av mina klassfoton blev vi tvingade att sitta med fötterna i lätt kors och händerna på ena knät. Känns som om det är lite mera lössläppt numera!! Hahaha..

- Fixade e-kort(öhh, maken fixade och jag tittade på) och vi betalade dotterns eBay-fynd.

- Andra dotterns skol-laptop drabbades av virus, dock ej svininfluensa! Men vi handspritar oss allihopa.. liksom försäkerhets skull!! ;o)

- Criminal Minds.. bara för att!

-  Middag på kinarestaurangen Eurasia. Mums!

- Lämna av ena dottern på Filmstaden och skjutsa andra dottern till pojkvännen.

- Ut med Bessie på sen kvällspromenad.

Planen för resten av kvällen är:

- skriva färdigt detta inlägg och publicera det!

- att se favoriten Skavlan hos vilken Kajsa Anna Anka är en av gästerna. Jag avskyr den genomslagskraft hon fått pga sitt beteende och jag bidrar just nu genom att skriva om henne. Skämmes Pia, skämmes!

- hämta döttrarna.. ska jag inte göra utan det fixar maken! Själv ska jag lägga mig i sängen och se Julia Roberts i filmen Mona-Lisas leende.
Syrenhortensia...

Ni har redan fått läsa om och se bilder på min underbara syrenhortensia.. det vackraste i vår trädgård. Blommorna växlar från limegrönt till vitt och slutligen till en ljuvlig rosa färg. Liksom tre önskningar i en!


Buffé...

Gratis buffé för näbbiga typer! ;o)


Att kämpa...

När man befunnit sig i bloggsfären ett tag så inser man snabbt
hur många som har det tungt på olika vis

Kämpigt med sina relationer

Kämpigt med sitt förflutna

Kämpigt med sin framtid

Kämpigt med sina sjukdomar

Ofta är det maskrosen som får symbolisera dessa "kämpar" som 
står upp för sig själv och sitt liv, människor som försöker
göra något gott i livet,
trots alla motgångar

Men idag gör jag det med en annan
växt som får symbolisera den där speciella kraften!


eBay...

Här sitter jag.. mitt i natten och väntar på att en auktion ska bli färdig på eBay. Det som står på spel är någon form av japansk huvjacka som dottern vill ha. Det är tolv minuter kvar och jag har precis lagt ett nytt bud.

Under tiden jag väntar så kan jag ju passa på att skriva lite om min kväll. Jag har nämligen tillbringat den i sällskap med en bykompisen E-L som är här i stan för att utbilda sig lite mera. Vi käkade på Pipes of Scotland och där blev vi sittande från halv sex till strax före elva. Vi hade väldigt intressanta samtalsämnen kring, som man brukar säga, "allt mellan himmel och jord" och uppenbarligen tog dessa ett par timmar att avhandla!! ;o)
Ser verkligen fram emot hennes nästa Umeåbesök!

Yippie, vi vann auktionen, men jag insåg snabbt att såna där saker inte är bra för mitt hjärta.. Herregud, vad pulsen steg den där sista minuten! Nu är det bara resten kvar, men det tar vi imorgon.. öhh, jag menar idag!!

Uret visar 00.33 och jag tror att sängen väntar.. C U!

Retro...

Min ena dotter gillar retrosaker eller nya saker som för tankarna till just retro. Eller kallas det vintage när det gäller kläder? Hon har bl a sin morbrors kostymväst, sin mormors kavaj och sin farmors skinnväst. Hon bär hatt à la herrmodell, ikläder sig en beige Fjällrävenjacka, som hon fått av min chef och har sina skolgrejer i en Kånkenryggsäck.

Hon gillar en affär som heter Monki. Där säljer de bl a "Cellbes"-väskor! Är det någon som vet hurdana väskor jag menar när jag säger "Cellbes"? Jag tror att vissa av er nickar igenkännande! Det är väskor som är vävda i ganska kraftigt garn som bildar ett blommönster. Dylika väskor kunde man förr få gratis om man gjorde en beställning ur katalogen Cellbes. Synd att man inte sparat dem!! ;o)

Nämnda dotter har också fått dille på kameror. Hon älskar ju att fota och gillar sin digitala systemkamera. Men.. hon tycker att bilderna blir för perfekta. Hon vill bl a ha en Holgakamera för med den kan man få olika ljusinsläpp som gör att bilderna ser ut som typiska 70-talsfoton(gulnade i kanterna).

Hon har bl a en fin kamera från 40-talet och är nu på jakt efter fler. Det är tydligen inte så viktigt att de funkar, men det är ju ingen nackdel om de fortfarande går att fota med! Är det någon som har en gammal analog kamera som ligger i en kartong och skräpar??? ;o)

Golvbrunnar och blomvattning...

Det finns väl inget äckligare än att rengöra golvbrunnarna i badrummet och orsaken till denna "äcklighet" är förmodligen för att jag väntar aningen för länge mellan gångerna.

Jag anser mig vara en tämligen sund och klok människa. Jag är en människa som faktiskt kan göra en konsekvensanalys av nämnda problem och komma fram till följande:

Rengöra sällan = äcklig. Rengöra ofta = inte fullt så äcklig.

Jamen, hur jädrans svårt ska det vara att få in en rutin att rengöra dessa jä*la brunnar en gång i veckan?

Det är samma sak med blommorna härhemma(på jobbet har jag avsvurit mig ALLT ansvar!). Hos mig inser de nyinköpta blommorna rätt snart att de hamnat i växtrikets "bootcamp from hell"! Här handlar det om överlevnad och att genomlida prövningen "oas kontra öken" med synnerligen ojämna mellanrum.

Rumsaskar t ex är ena klena typer; de håller ut i typ 1,5 vecka, sen är det adjöss med dem. Vissa växter blommar så vackert när de anländer till "bootcampen", men det tar jag raskt ur dem och de blommar aldrig mer. Så jag kan säga att mitt hem är fullt av gröna växter och växter som yuccapalmer, garderobsblommor och några fler "fetbladingar" som jag inte kan namnet på. Jag har dessutom en fredskalla och det är ofta den som indikerar när det är dags för vattning. När bladen hänger halvdöda över krukkanten så reagerar jag.. eventuellt. ;o)

Återigen, hur jä*la svårt ska det vara att komma ihåg att vattna blommorna en gång i veckan åtminstone??

Det finns några tillfällen då fredskallan faktiskt blommat på nytt. Det har hänt när jag varit bortrest i två veckor och maken fått instruktionen: "Vattna blommorna en gång i veckan"!!

Eftersom maken uppenbarligen kunde följa denna instruktion(i jämförelse med mig) så har kallan lyckligt uppvisat sina vackra, vita blommor för maken - varenda gång!!

(Att jag, efter återinträde i hemmet, tar död på den lyckan rätt snabbt kanske vi kan tala tyst om)

Jag dör...

... om jag inte får se filmen "Flickan som lekte med elden" snart!

Nåja, det är klart att det är en enorm överdrift att påstå att jag ska dö, men faktum är att jag nästan höll på att kväva mig själv då jag läste slutet av bok 3. Det är sant! Det var så jäkla spännande att jag stundtals glömde bort att andas! ;o)

"What´s the problem?", tänker ni, "det är väl bara att boka en biljett och gå och se den". Nja, så jäkla enkelt är det inte. För det första så verkar alla andra också ha samma cravings efter att få se den = slutsålt och dessutom ska jag ha maken med mig. Maken som inte ens sett film nummer ett!!

Vad göra? Jo, film nummer ett inköptes idag, ska ses ikväll(har jag bestämt!!) och sedan blir det bio så fort några lediga platser kan uppbringas.


Hur ärlig är du???

Hos min vän fröken Anna kan ni hitta ett roligt test: Hur ärlig är du?? Jag gjorde det och fick följande svar:
 
"Du är 75% ärlig! Du är en rättskaffens person men drar dig inte för att dra en vit lögn ibland - allt för att skydda personer i din omgivning. Du ger din vän komplimanger trots taskig klädsmak eller ful frisyr. Och du tackar alltid för maten, trots att den kunde ha smakat bättre".

Men egentligen borde ju svaret bli 100%, eftersom jag faktiskt svarat helt ärligt på frågorna! ;o)

Att döda ett barn...

Ta drygt sju minuter av ditt liv till att se den här filmen som är baserad på novellen "Att döda ett barn". Berättarröst: Stellan Skarsgård


Handskrivna brev...

Under tonåren hade jag många brevvänner. Det var bl a Jesus från Grekland, Molly från Kanada, Leya från Malaysia och Philippa från England.

Den sistnämnda hette Hick i efternamn. Redan där tyckte jag det var kul.. Philippa Hick! Men det blev ännu roligare när hon talade om att hennes nick-name var Pippa! Jag trodde jag skulle dö.. Pippa Hick! Jeeez! :o)

Under drygt ett år hade jag tolv utländska brevkompisar, vilket betydde att jag skrev brev på engelska mest varje dag. Det var nämligen ett intensivt utväxlande av brev, flygpost minsann! Jag gillade de där tunna brevpappren och kuverten och blev lika lycklig varje gång det låg ett brev i brevlådan.

Jag minns att jag skickade bilder på mig själv, sittande på isen med pimpelspöet i handen. Gud, vad exotiskt de tyckte det var! Vi bytte foton, "luktisar", klistermärken och annat platt som kunde få plats i kuverten.

Nuförtiden skickas det inte många brev och det är ju ganska trist egentligen. Mycket av vår historia är ju baserad på brevväxling mellan olika personer. Om hundra år, hur ska människorna då veta vad vi "brevpratade" kring? Mejl som lästs, deletats och som sedan svävar omkring i cyberspace.

För visst är det fantastiskt roligt att få ett riktigt brev eller ett grattiskort i postlådan? Istället för att få ett mejl och ett e-kort som spelar upp "Med en enkel tulipan.." i fel tonart.


Röststyrka...

Pratade nyss med min bloggvän.. hon som inte mår så jäkla bra just nu.. Det hade hänt en hel del som fått henne att känna sig ordentligt kränkt.

Men det jag reagerade mest över var hennes röst. Jeeez, vilken skillnad från tidigare gånger vi pratat i telefon. Då har jag ibland haft svårt att höra vad hon sagt, men det hade jag inte idag. Nu fanns det ilska och "jävlar-anamma" i rösten och det är riktigt, riktigt positivt, tycker jag.


Anna Anka...

Ingen har väl undgått att läsa eller höra om Anna Anka, en av de svenska Hollywoodfruarna.
Vilken attityd hon hade, speciellt mot städerskan och nannyn. Jag tyckte att hon var ruskigt obehaglig faktiskt.

Vilken nytta har hon av alla de där miljonerna när hon ändå bara knaprar på kycklingbrosk och tränar som en idiot? Jag trodde att pengar gjorde att man kunde ta del av livets goda, där bl a mat och dryck är ett stort inslag. Att lyda mannens minsta vink, från avsugningar till att "visas upp som Paul Ankas svenska fru" vid konserter, nä fyy!!!

(Alla dessa blonda lyxfruar ser ju för f*n likadana ut.. samma bröststorlek, lika stora läppar och lika vita tandfasader!)

Och att hon sedan, helt seriöst, trodde att ALLA var avundsjuka på henne!! Visst vore det härligt med mer pengar på mitt konto, men jag skulle aldrig vilja leva hennes liv. *ryser*

Förvirring...

I morse väckte maken mig innan han gick till jobbet. Handledningen på körskolan börjar visst klockan fem. Och jag mumlade något om att då får de hämta upp mig på jobbet. Han börjar skratta och säger: "Men, du jobbar ju inte idag". Öhhh, nä just det.. jag är ju faktiskt ledig idag. ;o)

Nu ut med hunden på morgonpromenad och sedan massage i en timme. Nice! :o)

Slut i kropp och knopp...

... efter akvarellkurs och sedan simning med dottern. Ögonen går i kors just nu men det är en behaglig trötthet. Det är liksom balans mellan kropp och knopp just nu; lika trött i dem bägge!!! ;o) Tänk att det ska vara så svårt att komma iväg på träning, men när man väl är där så är det ju sketakul! Det är verkligen dotterns förtjänst att vi tog oss till badhuset!

I morgon ska vi gå handledarkurs med tjejerna på körskolan. Innan de ens får sätta sig bakom ratten som måste vi alltså betala 1240 kronor. Men se, då ingår fika.. och jädrar vad vi ska fika för de pengarna!! ;o)

Nää, nu sover jag med ett öga, så det är nog bäst att stänga ner lilla laptopen för ikväll.. Kram på er!


Experimentell akvarellkurs...

I dagarna tre har Landstinget personaldagar. Det innebär olika aktiviteter och föreläsningar som de anställda kan vara med på(i mån av tid, antar jag). Jag hade sådan tur att jag kom med på denna akvarellmålningsaktivitet.

Så i tre timmar satt vi och lekte med färgerna. Förresten så visste jag inte att akvarellfärger fanns på tub!!! Provade olika sätt att lägga på färg och blandade färgerna med varandra. Vi skulle bara experimentera och inte tänka på att måla något speciellt; ingen prestationsångest behövde infinna sig. Det var skönt! ;o)

Här kommer då mina experimentella alster!!

  

Den här sista bilden, som egentligen var den första jag gjorde, är jag riktigt nöjd med. Dottern tycker att de ser ut som aliens, speciellt den "blåa".. Nåja, dessa alster kommer ju inte att visas i ett galleri nära dig!! ;o)

 

 


Friends...

EN VÄN!

En vän att skratta med

En vän att gråta med

En vän som ger stöd när man behöver

En vän som kan räkna med stöd tillbaka

En vän att prata djupa saker med

En vän som kollega

En vän som granne

En vän långt bort

Vänner är viktiga

Header...

Efter att ha bloggat sedan april förra året insåg jag att det nog var dags för bloggen att få en liten make-over. En ny header skulle sitta fint till att börja med.

Men eftersom jag verkligen har IQ 0,00 när det gäller kodmallar och dessutom inte har speciellt mycket tålamod så satte jag dottern J att arbeta med det. Eller rättare sagt, hon frågade om hon fick lov att fixa en ny header till mig. Jamen, ja tack, sa jag och strålade. Hon fick fria händer och visst blev den fin..

Jag är så nöjd... så Puss på dig, gullunge!

Liten sovmorgon...

Gissa om jag var nöjd i morse när jag vaknade till och insåg att jag inte behöver vara på jobbet förrän klockan 10 idag.. Det har ju blivit några timmar övertid då jag rest till konferensen och lite av det tar jag ut idag. Nice!

Hörrni, var det någon som orkade följa se hela avsnittet av "Mannen under trappan" igår? Inte jag i allafall.. Det var ju mest filmat i mörker och jag hatar det. Inte för att jag blir rädd utan för att man inte ser det som man faktiskt borde kunna se, typ ansiktsuttryck på folk och så. Hmmff!

Så jag tryckte över till "Notting Hill" istället; det är en film som jag kan se hur många gånger som helst för den är så charmig. :o)

Igår var jag och dottern på badhuset där vi simmade i en timme ungefär. För mig blev det en längd bröstsim och resten av längderna ryggsim. Det känns idag.. hehe.. aningens träningsvärk, både i armarna och benen!

Sådärja, ett litet inlägg här på morgonkvisten. Dags att göra mig i ordning för arbetet; vore ju skämmigt att komma försent!! ;o) 

C U!


Ibland bara älskar jag loppis...

Åh, så jag fyndade på loppisen idag! Me vara värry värry nöjd! ;o)

Kolla in nedanstående som inhandlades för det facila priset av nittio riksdaler! Nio böcker, tre dvd:er och en riktigt söt tygväska!

(Same procedure as every time = klicka på bilderna så blir de större)
   

   


Här är ditt liv...

... med Mikael Persbrandt som huvudperson.. ja, det funkade faktiskt! Jag är i och för sig inget jättefan av nämnda person men gillade hans något nervösa men ändå avslappnade stil. Men jag kan väl tycka gästerna var "sådär", de hade inte speciellt mycket att säga och den enda som verkade överraska Mikael var Zlatan och tröjan han fixat åt honom. Peter Haber såg nästan lite sur ut över att det var Persbrandt och inte han som hade "huvudrollen" i gårdagens program! Eller så inbillade jag mig bara! ;o)

Men jag tror den här programidén kan funka och därför ser jag fram emot programmet nästa lördag.

Ikväll ser jag första delen av "Mannen under trappan" på SVT1. Boken av Marie Hermansson var svinbra så jag har verkligen höga förväntningar och hoppas att jag ska slippa säga, som man ofta får göra efter att ha sett en film baserad på en bok: "njae, boken var betydligt bättre".

I morgon ser jag "Svenska Hollywoodfruar" på TV3. Antar att det kommer att handla mycket om träning, shopping och om att behaga sin man. Hmm!!

Annika R Malmberg...

... föreläste för oss på Samordnarkonferensen i torsdags. Vilken människa!! Wow! :o)

Hon har precis kommit ut med en bok som heter "Ta skit! Och gör det till guld"..

Hon föreläste en hel del kring att ge och ta kritik, att stärkas i sin yrkesroll, att kunna ta plats och hur man kan "sälja in" sin idé. En del av sakerna hon pratade om var s a s "gammal skåpmat", saker jag hört förut, men den här gången gick orden faktiskt rätt in i kroppen på mig. Hon gav så många verklighetsbaserade exempel när hon berättade och hennes humor gav upphov till många skratt, inte sällan på grund av att vi många gånger kände igen oss i det hon berättade.

Hon tog upp det vanliga talesättet:
"Behandla andra på det sätt som du själv vill bli behandlad". 

Och menade att med tanke på hur olika vi människor är så borde talesättet istället vara:
"Behandla andra på det sätt de vill bli behandlade".Dessutom något som fastnade hos mig när jag för några år sedan såg ett avsnitt av Dr Phil på tv:
"Du blir behandlad på det sätt du låter andra behandla dig"!!

Jag tycker att det är en sådan klok mening. Meningen innefattar eget ansvar, för ibland kan man faktiskt inte skylla på någon annan. Det ligger ofta hos mig själv att säga ifrån, att säga nej, att markera när någon överskrider gränsen mellan att nyttja eller utnyttja mig.

Sug på den ett tag! "Du blir behandlad på det sätt du låter andra behandla dig".

Note: Självklart gäller ovanstående vuxna människor och inte barn, som är helt "i händerna" på vuxna. Dessutom kan det även finnas vuxna som inte har någon valmöjlighet.

Morr!!!

Det verkar som om det inte går att kommentera det senaste inlägget som jag skrivit. Jag börjar bli riktigt less på blogg.se.

Jag kan inte heller lägga in några bilder i mina inlägg.. Nä, kanske är det dags att byta bloggportal..

Säkerhetskontroll...

Jag fastnade i säkerhetskontrollen igår på Bromma flygplats! Vet ni hur läskigt det var??

Jag har lärt mig att dra ur skärpet ur brallorna och låta det åka igenom scanningen på bandet. Mitt metallbälte har nämligen varenda gång gett upphov till världens tjutande från apparaterna och svettattacker från mig!!

Nåja, igår var inget undantag. Jag kastade min vattenflaska i sopkorgen, tog ur skärpet ur brallorna och gick segervisst genom portalen. Inget tjut!! Blev ju inte förvånad för jag är ju för tusan rutinerad vid det här laget.
Döm om min förvåning när vakten kommer framrusande till min "låda"(den jag lagt min handväska och tygväska i) och frågar mig vad för sorts vätska jag har i min väska. Öhhh!! Paniken rusar genom min kropp och jag stammar fram "ingen vätska alls"! Jag hade ju för tusan kastat min vattenflaska. Han hugger tag i hela lådan och ber mig, med vänlig röst, att "stiga åt sidan".. Just de där tre orden är liksom inget man vill höra.. Och man inser rätt snabbt att det är en order!

Så jag "stiger åt sidan", snällt och fogligt. Vi tömmer min tygväska och längst ner hittar han en flaska med handsprit. Jag trodde jag skulle dö.. "Nä, jag har ingen vätska i kassen". Hur dum kände jag mig inte då?
Vakten öppnar flaskan och ber mig ta lite på händerna. Och det var ju faktiskt ingen dum idé med tanke på svinfluensa och så!! ;o) När jag smetat in lite desinfektionsmedel på mina händer så sniffade han lite, stängde locket och bad mig packa ihop allt igen och sedan gå vidare in i gaten.

När jag med skakande ben står och sätter tillbaka allt i väskan och för in bältet i hällorna på mina jeans så slår det mig:

HUR KUNDE JAG KOMMA IGENOM SÄKERHETSKONTROLLEN I UMEÅ UTAN ATT NÅGON REAGERADE???? Vaa?? Är det ok att eventuellt vilja spränga någon i Umeå i luften än att göra det i Stockholm?? Vad är det för jä*la diskriminering?

PS. Babben Larsson stod framför mig i incheckningen. Spännande va?! ;o) DS.

Mitt lilla äventyr...

... i storstaden är slut för denna gång. Det var härliga tre dagar, men fasen så skönt det är att komma hem.. Jag tycker att det är jobbigt med den enorma mängden människor som stressar överallt och den obefintliga otystnaden.

Däremot träffade jag ju en hel del riktigt trevliga människor. Dels mina bloggvänner Coolbettan och Mia och sedan mina trevliga samordnarkollegor från hela Svea Rike.

Jag bodde ju på "mitt" vandrarhem onsdag till torsdag och jag sov toppenbra den natten. Var nöjd och glad efter mina IRL-möten..

På torsdagen uppgraderade jag ju mitt boende till ett tre gånger så stort rum med egen toa!! :o) Konferens hela dagen och sedan trerättersmiddag på Norra Brunn. Stå-uppare den här kvällen var Khalid Geire(riktigt, riktigt rolig), Ann Westin(rolig men lite ofokuserad), David Druid(gapig, nervös och inte speciellt kul) och Thomas Oredsson(klart bäst i gänget!!).

Konferensen slutade halv tre och halv sex gick flyget hem till Ume.. Drygt en timme senare ställde jag väskan på hallgolvet härhemma.. Borta bra, men hemma bäst!! :o)

(Här skulle det faktiskt ha funnit med lite bilder också, men det är något strul med blogg.se igen.. *Grrr*)


Hej hopp från hufvudstaden...

Igår kväll grejade maken med min dator så det blev inget skrivet och inget läst.. I skrivande stund sitter jag på vandrarhemmet i Stockholm och om en timme ungefär ska jag träffa M, en bloggkompis. Det ska bli skitkul!

Kom hit med flyget i morse och har haft lunchdate med Coolbettan som faktiskt tagit sig ända hit till storstaden för att träffa mig. Det var så så himla roligt att äntligen få träffa henne IRL, men som de flesta av er vet, så mår hon ju inget vidare. Men vi fick några timmar tillsammans och jag försökte stötta henne så gott det går när man bara är på tillfälligt besök. Det kändes trist att säga hejdå för troligen tar det ett år tills vi ses igen. :o(

I morgon ska jag uppgradera mitt boende en aning. Då flyttar jag in på Best Western Kom Hotel istället. Konferensen är den roligaste på hela året och det ska bli så kul! Då dyker ju mina kollegor P och A upp också.

Vi får se hur sent det blir ikväll, om jag hinner skriva något mer.

En riktig lunta...

... med papper att läsa igenom när det gäller dotterns eventuella utbytesår utomlands. Herregud! Jag förstår varför det stod ".. och när du läst igenom hela häftet, läs igenom det en gång till!".. för det snurrar bara i huvudet av all information, alla regler, alla intyg och alla frågor.. som kräver svar! Puh!

Att avsluta en dag, som var full av telefonsamtal, besök, beställningar, fakturor och arbetsgivarintyg, med en sådan lunta papper är inget jag rekommenderar. Hjärnan är tillfälligt överhettad! ;o)

I morgon.. ja, i morgon ska jag läsa igenom häftet igen.. För ikväll ska jag inte läsa något annat än sidorna i Stieg Larssons andra bok. G´natt!

Utbytesstudent...

Ena dottern vill åka till USA nästa höst, som utbytesstudent. Någon som har en son eller dotter som gjort detta? Med vilken organisation har de åkt? Funkade det bra med värdfamilj och skola? Funkade det bra när det var dags för ungdomen från det utbyteslandet att vara hos er i Sverige?

Ja, frågorna är många och jag hoppas att det finns någon/några med erfarenhet och som kan dela med sig av dessa till mig.


Akutmottagningen...

I morse vaknade jag rätt tidigt och tänkte: Åh, sköna söndag!

Det byttes snart till att sitta i telefon med sjukvårdsupplysningen! Visserligen hade jag redan diagnosticerat dotterns halsonda till halsfluss, men eftersom jag inte är betrodd med något receptblock var det bara att åka på akuten.

Vi bunkrade upp med böcker, dricka, drickyougurt, Ben & Jerrys(till dottern.. jag har ännu inte provat det!) och desfinfektionsmedel; vi vet ju allihopa vilken tid det kan ta på akuten. Men... det blev nog världens snabbaste besök. Resa, anmälan, provtagning, läkarsamtal(med bekräftelse av min diagnos btw), receptskrivning, apotekbesök och resa hem, allt detta på 1,5 timme! :o)

Men det var tämligen intressant att besöka akutmottagningen. På dörren stod ett anslag: "Lider du av nedanstående symtom; ring på klockan". Och där stod uppradat: hosta, feber, halsont, illamående, huvudvärk och muskelsmärta. Eftersom dottern led av i princip alla sakerna ringde vi på klockan. En sköterska öppnade dörren och höll sig säkert 1,5 meter ifrån oss. Först när jag sa att jag trodde dotterns problem berodde på halsfluss såg hon ut att slappna av lite och släppte in oss! ;o)

Detsamma när vi kom in i undersökningsrummet. En sköterska kom in och jag tror att hon önskade att den lilla topsen hon petade dottern i halsen med hade varit en meter lång istället för hon var rätt ovillig att komma för nära. Men läkaren tog nog priset ändå.

När han kom in så såg man att han var van att ta i hand och att han inte visste vad han skulle göra istället! De har väl fått order om att inte skaka tass med alla patiener så länge svininfluensan härjar!! ;o)
Han ville ju titta dottern i halsen också och tog en sådan där halspinne och ficklampa. Men när hon gapade lyste han bara in i halsen på henne från betryggande avstånd och gick sedan ut för att kolla provsvaret. Han såg lättad ut när han meddelade oss att det var streptokocker! :o)

Förra terminen startade hon ju med lunginflammation, körtelfeber och en fasansfull allergisk reaktion mot penicillinet.. Och nu detta!! Det är synd om min lilla unge! :o(

Stadsbesök...

Min man och ett gäng andra "mogna" män bilade till Falun igår morse. Det var visst en väldigt speciellt marknad de ville besöka. En bildelsmarknad, om jag förstått saken rätt. Jag räknar med att maken är hemma igen sent ikväll med saker som definitivt inte passar i bokhyllan eller på fönsterbrädan!! ;o)

Sålunda bara tjejer i huset(inkl hunden!). Tonåringarna tog bussen ner på stan med en kompis. Efter ett tag bestämde jag mig för att faktiskt åka ner själv. Idag är det VIP-gala för utsatta barn och vuxna.
Det är Öppen gemenskap som, tillsammans med sponsorer, ordnat en massa aktiviteter och massor av musik på stan.

Jag lade pengar i bössor och köpte boken "Ett ögonblick i sänder" där bilder varvas med personliga berättelser om utsatthet. Mia Törnblom har skrivit förordet. En bok som gör en varse om att alla inte har det lika bra som flertalet av oss här i Umeå.


Sedan blev jag ju lite taggad av att ha sett filmen "Män som hatar kvinnor" igår, så jag köpte bok 2! Jag kunde inte hålla mig!! ;o)

När jag stod där på Åhléns och tittade på böcker så upptäckte jag en man som stod och läste en bok. Tänkte inte så mycket mer på det för ibland öppnar man ju boken för att kolla storleken på texten och så..

Nåja, jag gick runt i affären i säkert tjugo minuter innan jag gick tillbaka för att hämta Larsson-boken och betala den. Döm om min förvåning då mannen fortfarande stod kvar på exakt samma ställe och läste. Och nu förstod jag att han verkligen läste boken för han hade avancerat bra många sidor under tiden jag vandrat runt i affären!

Alltså.. nog har jag sett folk stå och läsa tidningar från pärm till pärm.. Men en bok?!

Oavsett, tidning eller bok, så tycker jag att det är j*vligt fräckt att göra så! Därför får han ståta på bild här! Skämmes ta me f*n, som Robinson-Errol sa..Bekanta???

Läste ett inägg hos Nilla igår och kom att tänka på en grej som hände för många år sedan. Jag och en klasskompis(som kom från södra Sverige) tog bussen in till stan för att shoppa.

Jag pratade med busschaufförerna, expediterna på de olika affärerna och med folk i köerna.

När vi satt på bussen tillbaka till skolan så säger min kompis:
- Gud, va mycket folk du känner!
- Va?, säger jag.
- Ja, du verkar ju känna alla, både på bussen och i affärerna.
- Öhh, näe.. inte känner jag dem, jag hade bara lite "väder-och-vind"-prat med dem!
- ????På rymmen...

Jag och tjejerna satt nyss i vardagsrummet och där upptäckte vi en långbenad spindel uppe i taket. JAG HATAR LÅNGBENADE SPINDLAR!!! Men jag tog skurborsten med lite papper på och tänkte smascha den till döden! Jag smaschade dock lite för bra för den förvandlades till en flygspindel och försvann spårlöst. Just det sista, spårlöst, gillar jag inte. Vi har alltså en långbenad spindel på rymmen NÅGONSTANS I VARDAGSRUMMET just nu.

Var den kan vara om en timme vill jag inte ens tänka på! Med de där långa benen tar den sig fram rätt fort ju..
Jag tror att vi får tillbringa resten av livet hos grannen! ;o)


Stieg Larsson...

Jag har ju tidigare skrivit om hur jag försökt ta mig igenom Stieg Larssons första bok i Milleniumserien, men alltså inte lyckats! Jag tror att jag och bok 1 har kommit på fel spår med varandra, den står där i bokhyllan och hånar mig. Därför bestämde jag mig för att fullständigt skita i den första boken och se filmen istället.

Sagt och gjort, jag hyrde filmen igår och jädrar i min låda så bra den var!!! Jag misstänker att de som läst boken kommer att säga att boken var bättre men så är det ju i princip alltid. Men för mig är det en seger. Jag har äntligen hittat ett sätt att slippa handskas med Stieg Larsson första bok! ;o)

Men nu kommer ju den stora frågan: Ska jag ge mig på att läsa bok 2 & 3 eller ska jag vänta på filmerna?


Audi i blåsväder...

Läste i dagens Aftonbladet om Audis finske försäljningschef Esko Kiesi som lät sina uråldriga fördomar sippra ut mellan läpparna:

"Man kan säga att alla egenskaper på bilen också finns hos kvinnan. Jag behöver kvinnan till det hon är skapt för, att behaga mannen och vara eftertraktad"! Vidare kläckte han ur sig: "Kvinnan klarar allt utan mannens hjälp, förutom när det gäller teknik och fysik. Jag kan inte förlåta en kvinna som självförvållat blir fet".
 
Intressant är också att han sa detta i en intervju med den finska damtidningen Anna!! Vilket pucko!

Men efter bojkotthot mot Audi lämnade Esko in sin avskedsansökan.. Jag hoppas bara att han inte hade någon "fallskärm" inskrivet i sitt anställningsavtal.


Svenska Hollywoodfruar...

Måste nog titta på ett helt avsnitt av serien "Svenska Hollywoodfruar", för annars kan jag ju inte "skriva ner" den, vilket var den första känslan jag fick när jag såg trailern! ;o) Vilket våp, denna Anna Anka verkade vara..

Spontant tänkte jag också "Oh my gooood, vilken tur att hon inte hette Kajsa"! :o)

Personaldag...

Släpade mig upp strax efter sex i morse och tog 6.50-bussen till jobbet. Jag börjar normalt kvart i nio men just idag skulle vi nämligen åka till Lycksele och Ansia Camping för vårt första personalmöte efter semestrarna.Det var bara två stycken ur arbetsgruppen som saknades, men de har nog trevligt på sin semester.. Det var riktigt skoj att få träffa alla igen och höra hur alla haft det under sommaren. En bra dagordning hade vi också och vi hann faktiskt beta av alla punkter. Lunchen avnjöts i Skogskåtan.


På lunchrasten promenerade jag ner till älven och tog några foton. Önskade dock att jag haft dotterns systemkamera istället!! Då hade jag kunnat zooma lite mer..
Moln som speglas i det spegelblanka vattnet!


Vi var tillbaka i Umeå strax efter fem och jag kan, utan att ljuga, säga att jag är redigt trött och slut just nu. Nacken spökar fortfarande, vilket tär på min energi. Det blir nog tidigt ryggläge, om jag känner mig själv rätt, så det blir nog inte många av er som får besök av mig ikväll.

Men.. jag har sagt det förr: "Imorgon är en annan dag"!!! Kram på er alla!

Blogg.se...

Inte vet jag vad Blogg.se sysslar med, men konstigt har det blivit här på bloggen.. Statistiken är skitkonstig och GIGANTISK och kommentarerna syns inte om de inte är "nytillkomna".. Gillar inte dessa förändringar! *muttrar*

Att jag aldrig lär mig...

Min nacke är känslig. Den är känslig för drag, för kyla och om jag vrider huvudet åt höger(t ex tittar ut genom bussfönstret hela resan).. Men absolut mest känslig är den över uppåttittande!

Att stå på backen och prata med en granne som stod på sin balkong gör mig sjuk i två dagar! I en kvart stod jag där och femton jä*la minuter betyder sjuk i 48 timmar eller mer.. Att jag aldrig lär mig!! :o(


Disktrasor...

Urk för en disktrasa som luktar skunk! Jag har en gammal gryta som jag kokar mina disktrasor i tillsammans med lite tvättmedel!

Jag gillar riktigt rena disktrasor! ;o)
Svininfluensan...

Jag har funderat en del.. Japp, ibland går tankens vågor höga! :o)

Vaccineras eller ej?

Jag lutar åt ett nej! Vaccinet fixas ihop i all hast, innehåller tvivelaktiga ämnen såsom thiomersal och kvicksilver och ingen vet vilka de eventuella biverkningarna är. Ska jag låta mina barn få något sådant injicerat i sig? Något som kanske kan ge allvarliga konsekvenser i framtiden? Jag känner mig väldigt tveksam till det.

Jag har gjort det en gång, med kikhostevaccinet. Vid den tiden var jag aningslös och tänkte bara på fördelarna. Jag hade ingen koll på vad vaccinet egentligen innehöll och hur de hade testat det innan det injicerades i mina barn.

Är influensan verkligen värre än någon av de andra influensorna som vi drabbats av under årens lopp?
Eller handlar det mest om att "de" tror att så många kommer att bli smittade och de samhälleliga funktionerna kommer att stanna av? Dessutom verkar det ju som om de som blivit svårt sjuka eller avlidit av influensan har haft någon form av lungproblem i botten.

Det är människor i åldern 65 och yngre som drabbas den här gången. Enligt Wikipedia är det ca 3000 människor i Sverige som dör varje år pga influensan. Det talas rätt tyst om det nu.. är det för att dessa 3000 till större delen bestod av åldringar? Det känns ännu mer tragiskt då yngre människor, som är i början av livet, dör än om en 85-åring gör det. Men oavsett ålder så är det ju hemskt att någon ska behöva dö av en influensa.

Nåja.. kanske behöver vi inte ens ta ställning. Vi kanske blir sjuka innan vaccinet ens finns tillgängligt eller så hinner vi inte få det injicerat eftersom väntetiden kommer att bli sjukt lång. Dessutom ska varje person ha två sprutor med någon veckas mellanrum. Rätt dåliga odds!! ;o)

Hur tänker du kring detta? Är det självklart för dig att vaccinera dig och dina barn?

Här nedan finns några bra sidor att kika på:

http://blogg.bums.nu/2009/08/fragor-och-svar-om-svininfluensan.html

http://www.krisinformation.se/web/Pages/Faq/ShowFaqsByGroup____31296.aspx

http://sv.wikipedia.org/wiki/Influensa


RSS 2.0