Å så lite snökonst...

Den där gurglingen gjorde susen! Kände mig rätt okej när jag vaknade i morse. Och vilket underbart vårväder det blev idag. Någon minusgrad och strålande sol. Det droppade från taken och pippisarna verkar ha "vaknat till liv"! Härligt!!

På lunchen gick jag ut för ett besök på Apoteket. Eller Kronans Droghandel som den numera heter! Sedan tittade jag in på några affärer och kom tillbaka till jobbet med både medikamenter samt ett linne och två par strumpbyxor.

Men min stora hyllning till våren var:



En vatten- och vindtålig jacka i en härlig rosa färg. Den gick på 800 kronor, men var nedsatt till hälften. Det var ett bra fynd och något jag behöver!! Jag brukar gå omkring i svarta jackor, så det här var lite eljest för att vara mig! Visst var den fin?

När jag strosade tillbaka mot jobbet passade jag på att fotografera snöskulpturerna som massor av duktiga personer gjort inför förra helgens tävling. Jag minns inte vilken av skulpturerna som vann, men jag tyckte att de var rätt coola allihop.

Jag tror att den här fick "Folkets pris". En robot som håller i en bebis. Kolla fossingarna! Läckert!


Jag ber om ursäkt att min skugga syns i bild. Vårsolen var så stark att jag knappt kunde se vad jag fotade. Så jag, mer eller mindre, bara riktade mobilen mot skulpturen och tryckte av.


Här stod det på spanska(?) och jag tror att det hade med en hund att göra.. ???


Om jag inte minns fel så kallades den här skulpturen för "apelsin"! Hm, fattar inte..


Detta var en bäver. Tog en bild även från sidan.




Här kunde man gå in och kika ut genom hålen i munnen på monstret och ögonen på vikingen.




Jag är imponerad över att man kan skulptrera dylika saker av en enorm kub snö! Man måste ju kunna tänka tredimensionellt, eller hur?!



Bokrean...

I onsdags, innan after worken, gick jag runt på bokrean på Åhléns och Åkerbloms där jag köpte fyra böcker. Men jag kom att tänka på bokreorna förr i tiden. Bord efter bord var fyllda av rödlappade böcker. Dagens bokreor tycker jag är fattiga på böcker. På Åhléns t ex fanns det bara två bord med vanliga skönlitterära böcker. Och det fanns inte speciellt många författare att välja på heller :o(

Men trots det så köpte jag i allafall fyra böcker:

Jag älskar Anna Janssons böcker. Har kommit halvvägs i denna och den är lika bra som hennes andra böcker.


Det här kändes som en intressant bok om ikonen Madonna!


Det borde göras forskning på Ozzy! Jag menar, med allt han pysslat med så är det ju förvånande att han fortfarande är vid liv! Ska bli intressant att läsa hans egna ord och tankar.


Jag gillar hennes stil och hon är rolig!


Tog mig till loppisen på Nolia och där köpte jag två böcker. Bonniers bok om filmer och videos(glömde fota den) och Andreas Carlssons bok. Såg den på bokrean, men det var en ännu bättre rea på loppisen, 20 spänn gav jag för den!


Nu ska jag lägga mig och hoppas att halsen och resten av kroppen inte gör lika ont i morgon som ikväll. Vik hädan, förkylningsbasilusker, vik hädan! Dags att gurgla med lite Renat! C U!

Små funderingar på en lördagsförmiddag...

* Ska jag städa ur skafferiet eller kylskåpet?

* För vilken gång i ordningen visas Vänner på tv? Missförstå mig inte, jag älskar verkligen den serien, men funderar på det ändå...

* Vad händer i världen egentligen? Nåja, det är väl en ganska stor fundering..

* Är våren verkligen här för att stanna nu? Pohlman, vad säger du?

* Var är min loppislåda och min burk med loppispengar? Svorskan, har du koll på var de kan vara?? Jag tror dock att förrådet är ett hett tips! Ett förråd man knappt kommer in i just nu! ;o)

* Ska jag köpa nya glasögon eller ska jag skaffa linser istället? Terminalglasögon blir det på jobbet, så mycket vet jag.

* Hur ska det gå för de svenska skidåkarna idag? Jag håller tummarna stenhårt.. i tanken alltså.. Det är eljest lite svårt att skriva samtidigt! ;o)

* Funderar på hur mycket en tatuering gjord av Kat von D kostar? Älskar hennes porträtt! Tyvärr kan jag nog inte kombinera en bokning hos henne samtidigt som vi åker över för att hämta Carro 2012. Vi vet nämligen att Carro kommer att hamna på östkusten, dvs rätt långt från LA!!


Racer-cykel...

Idag blev det nästan lite chockartat att titta på termometern. Fem minusgrader! Fattar ni? F E M grader kallt! Har blivit så van vid minst -15, att jag var lätt överklädd när jag gick ut med Bessie. Trist var det däremot att det blåste så fruktansvärt mycket och det kändes inte direkt som sydliga vindar.

Men cykeln, som den senaste tiden känts fullständigt stelfrusen, gick i racerfart idag! :o) Cyklade direkt från jobbet till gymmet. Körde sidestep och rodd, som vanligt. När jag kom hem så fanns makens goda kasslergratäng i ugnen. Perfekt timing! :o)

På vägen hem såg jag något kul. Någon har roat sig med att hänga en lykta i björken som står vid sidan om cykelbanan.


Vi har en sjukförsäkring på våra tjejer och häromdagen kom årets försäkringsbrev. Läste igenom det och kom fram ersättning för Krisbehandling. Så här står det där:



Märkligt! Borde inte mobbing likställas med det andra? Eller är det för många unga som drabbas av det, så det skulle bli för dyrt för försäkringsbolagen??

Nu ska jag ge mig ut på en bloggrunda. Ha en underbar fredagskväll allihopa!






Idag är ingen vanlig dag...

... nej, för idag är det min mammas födelsedag! HURRA, HURRA, HURRA!!!!

Jag älskar Dig!!


Så otroligt skönt...

... att ha sin lediga dag! Speciellt efter gårdagens arbete och sedan smyckesträff hela kvällen. Mår "sådär" i nacken, men det tänker jag råda bot på genom att cykla iväg till simhallen lite senare idag. Töja och träna sig lite..

Någon som jag misstänker är väldigt trött idag är smyckesdesignern, hon stod hela kvällen och berättade om sina egenhändigt gjorda smycken. De flesta smycken fanns dessutom bara i ett exemplar, så köpte man ett sådant var man garanterat ensam om det. Sånt är coolt, tycker jag. Jag köpte ett jätteläckert armband till Johanna. Ett armband inspirerat av lingon, blåbär, svarta och röda vinbär, krusbär och vaniljglass. Otroligt läckert!

Tog ett foto med mobilen i morse, därav den dåliga kvalitéten. Min mobil tar bra foton utomhus, men inomhus har jag inte orkat ta reda på vilka inställningar jag ska ha!




Fem vänner kom hit, tittade, pratade och fikade, och samtliga åkte hem med en eller flera "juveler".. Trevligt att ni kom, tjejer!

Carro tog lite foton under kvällen, men som ni vet så ska dessa gås igenom och redigeras innan jag kan få dem. Jag tror att det är dags för mig att börja använda(läs: lära mig!) systemkameran själv, så jag inte ska behöva vänta på någon annan! Men, det var ju det där med redigering... hmm..

Men det betyder alltså att ni, för stunden, får föreställa er änglasmycken, smycken med pärlor och kedjor, glasfusing-hängen och makraméarmband med infällningar i silver. Jag lovar, det kommer bilder... vilket år som helst! ;o)

Men ett enkelt mobilfoto av min värdinnepresent ser ni här nedan och jag skulle önska att lystern i glasfusing-hänget syntes bättre!



Tack för den, Kristina. Den är helt underbar!

I natt hände något med vädret för träden ser fantastiska ut idag. Synd bara att inte solen skiner.
Tog ett foto genom fönstret då jag inte hunnit ut med Bessie än.


Efter promenad med hunden tänker jag hoppa på cykeln och trampa till simhallen. En timmes träning står på dagen schema. Orkar jag så blir det kanske en tripp till bokrean på stan. Ha en bra dag allihopa!

Dagens krånglande nacke...

... hoppar vi över och fokuserar på morgondagen istället. Jobb som vanligt och sedan Smyckesparty på kvällen. Det ska bli intressant att se vilka fina smycken Kristina har med sig.

Detta får bli mitt sorgliga bidrag till blogginläggen idag.


Jamen så där...

Får man inga bilder så snor man dem från vederbörandes blogg! Moahahaha.. Här kommer lite fler foton från Tropikhuset. Orm- och spindelfobiker varnas härmed!

Här har vi en som "solar sig" i strålkastarskenet! Visst ser den lite högfärdig ut! :o)

© C Hagman

Kommer ni ihåg "Gremlins"? Håll med om att denna apa ser ut att platsa i den filmen, bland alla elakingar! ;o) Synd att det inte gick att komma närmare, för då skulle ni fått se huggtänderna i den rara apans mun!

© C Hagman

Jag älskar de olika ormarnas mönster på kroppen. Vilket artisteri och så noga uttänkt!

© C Hagman

Den här varelsen gick vi rätt snabbt förbi. Jag tvingade dock tjejerna att ta ett kort på den. Tänk, jag har ändå petat på en chilensk fågelspindel och därmed botat min fobi för svenska åttabeningar. Läs om det här! Ni får några sanningar om mig på köpet.

© C Hagman

Den enda pippifågeln som fanns på stället och den brukar sitta på personalens axel och flyga omkring. Men är de kort om personal så törs de inte låta den flyga fritt eftersom de då inte kan hålla koll på den. Den är nämligen en snattar-pippi. Den snor tydligen örhängen, knäpper upp halsband och annat roligt. Kanske skulle de hänga upp en liten skylt runt halsen på den med texten "Jag snattar. Håll hårt i juvelerna" ;o)

© C Hagman

Fika fick vi göra hemma, eftersom serveringen på Nisses café stängde kl 14.00. Men vi kunde handla godsakerna där och ta med oss hem. Mums!

© C Hagman

Här ses en del av Johanna och fotografen herself syns i brillorna!

© C Hagman

Vi har städat härhemma idag och sedan körde jag afro i eftermiddags. Ett aber bara, på väg hem från badhuset halkade jag på övergångsstället, det är rätt djupa hjulspår, och det knixade till i nacken. Surt! Men det var tur att det var på väg hem och inte dit som det hände. Annars hade det nog inte blivit någon afro alls idag. Innan jag kom in i duschen och kunde låta de sköna massagestrålarna träffa min onda nacke städade jag badrummet. Det gick i samma veva, liksom! :o) Trots allt en bra och produktiv dag!

Tropikhuset...

Det är mysigt med djur och döttrarna gullade med en söt liten orm på ca 40 cm. Johanna skrattade när ormens tunga kittlade henne på handen. Jag klappade den och skulle nog plockat upp den, jag också, men det var rätt många barn där som gärna ville gulla med den så jag avstod. Jag tycker ormar är söta, lena och varma.

Det fanns också väldigt söta apor där. De var kvicka som tusan! Och ack så bedårande!

Min mamma avskyr ormar så därför utfärdar jag en varning som gäller henne och andra ormfobiker. Två ormbilder visas här nedan.

Båda tjejerna hade systemkamera och fotade massor. Jag har för mig att Carro sa att hon fotat över 200 bilder därborta. Och hur många får jag då tillgång till? Jo.. FEM BILDER! Hmrffff!!! Jag får återkomma senare när jag tjatat till mig några fler foton! Dessutom ska jag tvinga till mig några av Johannas bilder också! ;o)

Ser ni sötnosen där bland löven?

© Carolina Hagman

Johanna med långrandig orm

© Carolina Hagman

En expert på kamouflage?

© Carolina Hagman

I strålkastarljuset...

© Carolina Hagman

Är den inte det sötaste ni sett på länge?

© Carolina Hagman

Nu bär det iväg...

... till Holmsunds Tropikhus med döttrarna. Kanske en liten fika på Nisses café också. Återkommer med bilder på äckliga spindlar, ringlande ormar och små, söta apor(om vi kan fånga dem på bild, vill säga!)! :o)


Livet rullar på...

... och veckorna avverkas i rasande takt! Här, liksom på många andra ställen, har kylat krokat sig fast ordentligt. Ni vet att jag älskar minusgrader, men nu tycker t o m jag att antalet minusgrader är för många. Vem är det som ansvarar för att skicka ut inbjudningskortet till Våren? Snart skickar jag faktiskt ett eget! För tänk er att mätaren visar 2-3 minusgrader. Att promenera under en klarblå himmel och känna den skinande solen värma ansiktet. Mmmmm... *ler längtansfullt* Och ja, jag vet att ni sörlänningar anser att det fortfarande är vinter då.. men alla norrlänningar vet vad jag menar! ;o)

Mitt liv handlar just nu mycket om arbete och träning. För första gången, sedan jag spelade fotboll i ungdomen, tycker jag att det är fantastiskt kul att träna. En ovan, men angenäm känsla! Det är gym- och konditionsträning samt afro-dans som gäller. Väntar bara på att zumban ska starta, men det blir nog först i april då instruktörerna fått sin utbildning. Att dansa är så kul och en väldans bra träning.

Nästa vecka på tisdag kommer fina vännen Kristina hit med sina egenhändigt gjorda smycken. Det kommer några kompisar hem hit för att titta och kanske köpa något fint. Om någon av er är intresserade av att komma; skicka ett meddelande på [email protected]. Det handlar alltså om tisdag 22/2 kl 19.00! Jag bjuder på fika! Oklart dock om det blir hemmabakat, hehehe..

På onsdag har vi afterwork på Droskan, tacobuffé. Det måste man ju bara vara med på! :o)

Ikväll ska jag försöka köra en runda hos er.. Känns som om jag ligger lite efter i kommenterandet. Det är baksidan med bloggandet. Samtidigt som man vill läsa och kommentera hos alla, så tar det en väldig tid att göra det. Och jag tror ändå att jag läser få bloggar i jämförelse med många andra. Ibland läser jag bara inläggen och hastar vidare utan att kommentera. Så ni vet.. Ni har troligen haft "osynligt" besök av mig ett flertal gånger!

Kram på er och ha en skön fredagskväll! Det ska jag ha!


© Pia Hagman


Google...

Har roat mig med att googla på en massa saker. Min hemby, mammas hemby, gamla foton på Gällivare kommuns fotoarkiv, mitt nuvarande efternamn och mitt flicknamn.

Hittade bl a en fin bild på min mormor och morfar. Den kan ni se här! Dessutom en bild från pappas klass i byskolan i Yrttivaara. Ett härligt foto från en utflykt de gjorde. Det är mysigt med gamla bilder. Förresten moster, jag väntar på bilderna från Muddus!!! ;o)

Annars har jag mest tillbringat dagen i tvättstugan. Det känns i nacken ikväll; jag blir verkligen helt slut av upphängningen av blöta kläder. Bläää, säger jag till det. Men, men.. det går över med en tablett och en stund på spikmattan.

Jag har också plockat fram lite saker som jag ska sälja på loppis. Jag och Agge har bokat bord till den 6/3 på Ersboda. Ev vinstpengar går den här gången till oss själva, dvs fickpengar under vår Greklandsresa.

När det gäller vårt fadderbarn i Tanzania kommer vi faddrar att ha en loppis någon gång i maj för att dra in pengar. Det var så roligt att vi vid årsskiftet kunde föra över 6000 kronor för hennes skolavgift för hela 2011. Kanske kan vi lyckas få ihop ännu mer pengar i år. Då kanske vi även kan bidra med en summa pengar till lillasysterns skolavgifter.

Det känns bra att kunna stötta deras äldsta bror, boende här i Umeå, som är ansvarig för sina syskon därnere. De har nämligen inga föräldrar i livet längre. Det är väldigt roligt att "sponsra" på det här sättet. När man vet att alla pengar kommer exakt dit de ska. Inte ett öre går till några administrativa avgifter eller till någons lön. Dessutom är det kul att kunna få inside-information från brorsan om hur det går för henne och syskonen :o)

Nä, nu känner jag mig lätt illamående av nacken igen. Dags för spikmattan. C U!






Dagen i punkter...

* Uppstigning. Känns gôtt att märka att jag nu mår bättre på mornarna än jag gjort på länge. Det beror nog på att ljuset är på väg tillbaka, men hänger definitivt också ihop med min träning!

* Morgontoalett.

* Promenad med Bessie. Sa*tan i gatan, va kallt det var i morse. -25 grader! Brrrr.. Jag vill ha vår nu. Gärna kring 3-4 minusgrader och strålande sol, tack!

* Cykeltur till jobbet. Upprepar: Sa*tan i gatan, va kallt det var.. Undrade faktiskt om jag fått punktering då det gick så trögt att cykla. Men, det berodde bara på att cykeln var totalt genomfrusen.

* Arbete. En vanlig, bra dag på bästa arbetsplatsen!

* Cykeltur hem. Aningens humanare väder, "bara" -17!

* Klädbyte för en stund på gymmet.

* 5 km sidestep, 1 km rodd. Inte lika mycket som vanligt, men jag är nöjd ändå eftersom alternativet var att tillbringa tiden att häcka i soffan istället.

* Dusch

* Samtal med äldsta brorsan. Fick höra om hans resa i Thailand. Längtar till påsk då jag får se alla bilder han tagit där.

* Datortid. Kollar mejlen, FB och bloggen.

* Tänker snart publicera detta trista inlägg och sedan inta ryggläge. Nu ska boken "Blå Dahlia" läsas ut!


© Pia Hagman 2011

Alla hjärtans dag...

Jag vet, en aningens förutsägbar rubrik just idag, men faktum är att 14 februari är datumet då jag och maken blev tillsammans... för 23 år sedan! På Svenska Rallyt i Karlstad!

Jag fick den vackraste orchidéen man kan tänka sig av honom idag. Och färgen baserade han på en lista han hittat:

Blått: Jag vill bli vid din sida tills jag dör.
Gult: Du är solen i mitt liv.
Lila: Jag önskar dig lycka och välgång i livet.
Orange: Jag är din trogne vän.
Rosa: Jag är förälskad i dig och lovar att vara trogen.
Röd: Jag räknar dagarna tills vi ses igen.
Vit: Jag tror på din oskuldsfullhet.





Visst var den läcker?! Och anledning till att han köpt just en blå var ju inte direkt pjåkig! :o) Love you! <3

Fick också ett sött kort och ett USB-minne, så jag äntligen kommer mig för att föra över bilder till min digitala fotoram.


I morse blev jag också överraskad. När jag kommer på jobbet så låg det ett mjukt paket på mitt skrivbord, adresserat till mig och Agge. Vi fattade ingenting. Men allt klarnade när vi öppnade det och där hittade några väskor som fina Annsofhie gjort till oss.

Min väska, med ett korsstygnsbroderat P på, var i mörklila och det känns som om den är gjord i tunn vaxduk. Helt perfekt när man har den i cykelkorgen, det gör ingenting om det snöar eller regnar på den. Den ser ut att stå emot det mesta. Dessutom går den att dra ihop i öppningen och remmarna är så långa att man kan ha den på ryggen om man vill. Tack min vän!!!


Agge hade däremot beställt en "kaffeväska" och det fick hon! En väska sydd av kaffeförpackningar och fodrad med fint tyg. Läckert va?!


Hon är så kreativ! Hon syr, stickar och målar. Hon är med i en målargrupp som heter Nalta Art och de har haft flera utställningar. Kika in där och se deras fina alster. Det är så synd att hon bor ända upp i Piteå för vi träffas alltför sällan. Massor med hjärtan till dig idag, Annsofhie!! <3





"Kalldrage 2011"(ja, har lärt mig att det ska vara utan T på slutet)...

Maken hade fått för sig att förarmötet var kl 8.00 så därför var vi uppe med tuppen.. eller snarare före tuppen! Jag hämtade Agge och Christer med Forden strax efter sju och sedan tog vi oss med PV:n till Nailheads lokal där vi upptäckte att förarmötet var 8.45! Hm, vi hade ju kunnat sova en halvtimme extra.. Gäsp!

Nåja, nu var vi ju på plats och det började ramla in mer och mer folk och fler och fler bilar parkerades utanför.


Rallyt anordnades av UVS, Umeå veteranbilsällskap.


Fina vännen Agge tillsammans med Olle, en riktig veteran!








Vi fick startnummer 16, en "gps-lapp", en svarstalong och en karta. Klockan 9 gick starten och det var 49 deltagande ekipage.


Här vinkar Dan iväg bilarna.


Jag och Agge bänkade oss i baksätet och började värma upp stämbanden inför vår paradsång: "Vi har det bra, vi här bak i bilen"...


Och därframme satt chauffören aka maken samt kartläsaren Christer.


Rallyt tog oss in på småvägar som inte ens trodde fanns och 20 kluriga frågor fanns utposterade med jämna mellanrum. Och frågorna var av varierande sort, inte bara frågor om bilar utan även om kändisar, kakrecept och kattraser.

Använde Carros gamla systemkamera under färden och här lyckades jag få fokus på bakgrunden istället för på Brad Pitt, som karikatyren föreställde!! :o)


Vi fick även köra på en mötesfri sträcka, en smal kurvig väg och där drog vi på lite extra! Blev dock tvärnit inför en uppförsbacke då en bil stannat mitt i backen. Men de tog sig upp och vi kunde fortsätta färden till isbanan. Jag och Agge hoppade ur, drack lite kaffe och choklad och passade på att fota när våra män körde runt banan.






Som ni ser på bilderna så var det en underbar vårdag, strålande solsken och -7 grader. Helt perfekt!!


Det ångade som tusan när vi körde över älven, skitcoolt!! Det var häftigt att se och jag önskar att vi stannat till där. Men istället fick det bli ett foto taget från bilen.


Halvtidsvila blev det på bygdegården i Stärkesmark. Där fick vi "stärka" oss med varmkorv, macka och kaffe eller te.




Här ses en del av bilarna på parkeringen vid fikapausen.


Här står 3/4 av vårt ekipage, i väntan på "andra halvlek"!


Var i närheten av en bloggkompis trakter, men hann tyvärr inte stanna och säga "hej"! Eller, kanske är det inte just detta Västerås som hon bor i närheten av??!! ;o)



Inget äventyr utan missöden. Vi hamnade bakom en Saab, en tvåtaktare och precis då började det lukta bränt. Vi skyllde naturligtvis på bilen framför, men sedan såg jag att det började bli lite dimmigt vid knäna på dem därframme. Några sekunder senare började det bolma ordentligt vid instrumentpanelen. Hm, det verkar brinna någonstans! Vi tvärnitade, slog av bilen och maken drog bort pluspolen i batteriet. Tydligen blev det någon kortslutning och resultatet blev en kabelbrand. Men allt gick bra och vi kunde fortsätta vår resa. Och vi bad "i tankarna" Saabägaren om ursäkt för våra orättvisa beskyllningar! :o)


Vi fick även åka på en rallycrossbana och det var skitkul. Synd bara att man inte kan fånga farten med kameran!


Slutmålet var Vegaskolan i Vännäs. Där fick vi en supergod middag(som jag som vanligt glömde fota!) bestående av kyckling och rotfruktsgratäng med god sallad och bröd. Vi kom på 10:e plats på tipsrundan och belöningen blev en ost, Norrglimt(f d Krutrök) och en plakett. Osten fick Agge och Christer ta med sig hem, som tack för att de hängde på oss den här dagen.

Strax efter fyra var vi på hemväg och solen började så sakteliga gå ner bakom horistonten.


Det var en kul dag och kvällen fortsatte hemma hos oss. Strax efter åtta på kvällen gick de andra in på stan, till Lottas, men jag valde att stanna hemma. Jag var ordentligt slut i nacken och kände att jag inte ville påfresta den något mer. Jag lade mig på spikmattan och slocknade som ett ljus.

Jag kände mig utvilad när jag vaknade i morse. Mår även hyggligt i nacken, tack för det. Nu blir det slöande fram till två då det är dags att göra sig i ordning för afro-dansen halv tre. Ska bli skönt att skaka om kroppen lite efter allt sittande igår!

Kalldraget...

I morgon ska jag åka bil hela dagen. Det är dags för "Kalldraget", ett rally för veteranbilar. Vännerna Agge och Christer ska följa med oss. Christer får agera kartläsare till maken. Jag och Agge ska sitta i baksätet och med vackra stämmor sjunga " Vi har det bra, vi här bak i bilen"!

Vi ska köra ca 13 mil och utefter denna rutt finns det frågor uppsatta. Säkerligen frågor om bilar, men säkerligen också frågor av lokal anknytning. Det sistnämnda är kanske inte det bästa utgångsläget för oss eftersom vi inte har en enda äkta västerbottning i bilen. Å andra sidan så har Agge bott här längst av oss alla så vi får väl lita på henne!! :o)

I slutet av resan blir det middag, men vi har ingen aning om var den ska avnjutas. Ja, vi har faktiskt ingen aning om hur rutten ser ut överhuvudtaget! :o)

Om jag inte uppdaterat här senast söndag kväll, ja då har vi troligen inte hittat hem igen!


Lite upptagen...

Ut med hunden och sedan till gymmet. Efteråt dusch och sedan sängen nästa. Så lär min torsdagskväll se ut.

Min lediga dag...

... börjar lida mot sitt slut! Avslutar starkt genom att se till att den fulla tvättkorgen blir tom. Skitkul.. not.. men det måste göras!

Tog en härlig promenad med Bessie i morse. -7 och strålande sol, som faktiskt börjar värma en aning. Härligt!
På eftermiddagen kom fina Marie och hälsade på. Kul! Vi surrade i över två timmar och efter det hade jag några telefonsamtal att ringa.

Jag har lite ont i ryggen idag, jag har svårt att djupandas ordentligt. Förmodligen är det en låsning och det känns mindre kul eftersom det är en hel vecka tills jag har tid hos massören. Kanske ska jag ringa och kolla om det finns en tidigare tid.

Nu väntar tvättstugan igen.. C U!




Bra idé, va?!

Mamma undrar om man kan göra tvärtom med vågen? Hon skulle behöva lägga på sig ett par kilo. Jag föreslog då att hon skulle ta ett mjölpaket under vardera armen och ställa sig på vågen. Det borde göra susen. Eller??!! ;o)

Det verkar vara betydligt svårare att gå upp än ner i vikt. Självklart finns det olika orsaker till att människor har svårigheter att tappa kilon. Men för de flesta av oss, alltså vi som har några extra volanger på magen, beror det på att intaget är högre än det vi gör oss av med. Det är ju enkel matematik, som t o m jag med -3 i allmän matte kan klura ut. Men, det mesta är enkelt i teorin! ;o)

Min mamma skulle troligen ha varit ganska rund, om hon varit en person som gärna suttit inomhus, tittat på tv eller stickat hela dagarna. Hon dricker nämligen massor av koppar kaffe varje dag och varje kopp inkluderar en ordentlig skvätt grädde och två teskedar socker. Men, hon gör sig av med allt. Genom spring i källartrappan för att kolla att elden i pannan. Och för att kunna elda krävs ved som hon hämtar i ladan och staplar in i pannrummet. Vintertid blir det tre timmars snöskottande varje gång det snöat. Sommartid är det krattning efter att hon kört med gräsklipparen.

Det roliga är att hon kan tycka att hon, efter tre timmars skottning på förmiddagen, behöver ta en promenad på eftermiddagen! Ibland tror jag att min mamma är en förklädd Duracell-Kanin! :o)

Min mamma, kisande mot solen. Bilden tagen i Särkijärvi.




Vilket viktras...

... det blev igår! 10 kg bort.. bara så där! Nu undrar ni förståss... alltså ursäkta att jag avbryter här, men jag måste få fråga.. hur stavar man ordet förståss? Stavar man det med två S eller?? Varje gång jag ska skriva det, så blir jag osäker..

Eftersom ingen ännu fått möjlighet att svara på min fråga så kör vi med två S tills vidare!! Okej??

Åter till själva inlägget. Ni undrar förståss vilken sagolik diet jag går på? Som kunde göra att jag på två minuter rasade 10 kg i vikt!

Jo, det ska jag tala om för er nu. Vi har ingen digital våg, utan en sådan där vanlig. Med en pinne inuti som visar VARENDA kilo som ställs på den! Jag har inte vägt mig speciellt ofta den senaste tiden för de sista två, tre gångerna har jag blivit så djupt deprimerad av att se resultatet. Fattade inte varifrån alla dessa kilon kommit?

Men så igår tänkte jag att det nog var dags att väga sig, eftersom det blir kul(förhoppningsvis) att se vad som händer på vågen i och med all träning. Blev lika besviken som vanligt när jag ställde mig på den och såg hur många kilon den visade. Klev av och råkade glutta åt sidan och såg då att vågen visade 10 kg, TROTS ATT INGEN STOD PÅ DEN LÄNGRE!!! Vaaaa?!

Herrejösses!!! Någon(förmodligen jag själv) hade, uppenbarligen för flera månader sedan, kommit åt knappen där man ställer in vågen. Förstår ni hur lycklig jag blev när jag förstod vilken min verkliga vikt var. Dessutom var jag chockad över att jag inte upptäckt det tidigare! Borde jag inte ha tänkt "det måste vara något fel på vågen?" när jag vägde mig? Men tydligen inte, jag bara godtog de där tio extra kilona rakt av! Bimbo-varning alltså! ;o)

Jag har inte bara vägt mig utan jag har även mätt mig. Nåja, inte så mycket på längden utan mera på bredden! Så nu är det bara att köra vidare med alla aktiviteter. Har btw ohyggligt ont på framsidan av låren idag och jag vet att det är pga afrodansen. Men träningsvärk är bra värk, eller hur?!

Nu börjar Top Model så jag säger hejsvejs för ikväll! C U!





Afro power dance...

Testade afron på Medley idag, jag och tjejerna. Oj, så kul det var och detta pass blir definitivt en stående söndagsaktivitet. Riktigt bra ledare var det också. Jag har ju dansat i två terminer tidigare, men då var det på Träningsvärkstan. Jag kände igen vissa delar av koreografin och det gjorde att jag kunde dansa mer intensivt än om alla steg och rörelser varit helt nya för mig. Afro är lika med glädje!!! :o)

Innan afron åkte jag och maken till Nolialoppisen. Jösses, så mycket folk det var där! Jag tror säkert att man kan få en hel del sålt genom att ha bord där. Nackdelen är dock att bordet kostar flera hundra att hyra. Då måste man se till att ha massor av bra saker att sälja innan det ens finns en chans till att gå i vinst.

Jag fyndade en bok, två ringar, en sminkborste(som Johanna ska ha för att borsta bort "sudd" när hon ritar) och en väska.

(Klicka på bilderna för att göra dem större)




Nu in i duschen och sedan slappa resten av kvällen. Med gott samvete!

Häromdagen...

... skrev jag om att gillar att se programmet Project Runway. Det handlar ju om designers och deras skapelser. Om att jag kanske hyste drömmar om att blir designer.

Idag, gjorde jag så ett försök tillsammans med Johanna. Vi sydde en klänning och dessutom på jäkligt mycket kortare tid än de där deltagarna i programmet har på sig! Hahahaha.. Tio minuter innan det var dags för henne att ge sig iväg till en födelsedagsfest var den klar! Puh!



Eftersom hon skulle ha röda strumpbyxor bestämde vi oss för röda axelband! Brett, snyggt skärp i midjan. Jag är otroligt imponerad över att vi lyckades få ihop klänningen, speciellt när det handlade om att få dit överdelen på underdelen. Avig mot avig, nej det är inte rätt. Rät mot rät, ja.. men.. plötsligt hamnade "boobsen" på ryggen.. Vrid ett varv, rät mot rät. Jaaa, äntligen tänkte vi rätt! Hahaha..

Hade en träff i eftermiddags med Agge.. i 3,7 km, nice!! I morgon blir det ett besök på loppisen på Nolia, därefter afrodans på Medley.

Har precis tittat på Melodifestivalen. Eller tittat och tittat. Jag har mest lyssnat Tyckte i allafall att låten Me and my drum med Swingfly var värd finalplatsen. Inga låtar var toppenbra, men jag kommer säkert att nynna till flertalet av dem när de väl sänds på Radio Rix! ;o)

Nu tittar jag på Crocodile Dundee, för vilken gång i ordningen vet jag inte. Jag tycker fortfarande att den är kul, 1:an alltså!

Ett litet träd på baksidan har blivit pyntat. En rislampa är upphängd där. Fint, va?!


Sidestep och rodd...

Det är två aktiviteter som jag gjort regelbundet under den senaste månaden. Jag känner mig så nöjd över att äntligen ha kommit igång ordentligt med min träning. Och jag tycker dessutom att det är riktigt kul. Igår var jag också på ett yogapass, som inte kunde ha kommit lägligare. Kroppen njöt av att få strechas ut ordentligt.

På söndag ska jag och tjejerna testa afron på Medley. Jag hoppas att det ska vara lika kul som när jag tränade på Träningsverkstan. Och så småningom, efter att instruktörerna gått kurs, blir det till att testa zumba. Det ser jag fram emot med lite skräckblandad förtjusning. Min höfter är väl inte direkt de rörligaste som finns. Nej, ibland känns de snarare som fullständigt cementerade! Hahahaha..

Allt detta känns som en bra blandning av aktiviteter för kroppen och dessutom är det en sak till som jag håller på med, men än så länge är den aktiviteten lite hemlig! ;o)

Fortsätter jag i den här stilen så kommer jag nog att ta mig till Santorini i maj! ;o)




En kreativ onsdag...

Buhuhu, så tråkigt att ingen velat kommentera mitt förra inlägg angående Kreativitetsutmaningen.. Vet inte hur jag ska tolka det egentligen? Antingen vill ni inte ha något handgjort av mig eller så vill ni inte tillverka något själva!!

Nåja, "hortevar", som jag säger ibland, jag har i allafall varit otroligt kreativ idag. Jag har gjort små tvålar med rosenpotpurri i. Sedan slog jag in dessa i cellofanpapper och knöt en rosett av sidenband.

Som vanligt; klicka på bilderna för att få dem större!






Sedan klippte jag ut massor av fjärilar och limmade fast dem på två ljus.


Slutligen var det då min smyckesram. Jag hade ju tänkt sätta dit hönsnät, men plötsligt kom jag på att jag, i gömmorna, hade ett riktigt grovmaskat tyg. I silver. Mmm, vitt och silver är ju snyggt.


Och så här blev slutresultatet!


Nu är jag trött!!! ;o)

Öka kreativiteten i landet...

På FB pågår en kreativitetsutmaning, som jag är med i.. Tänkte dock att jag skulle ta den även hit.. Så haka på nu!

"Jag deltar i en utmaning som går ut på att uppmuntra till kreativitet. Jag lovar att göra något handgjort till de fem första som kommenterar. Ni måste dock kopiera detta och lägga på er blogg, dvs lova att göra samma sak. Saken/gåvan görs för hand och skall levereras under år 2011, antingen personligt eller via post. Är du med?"


RSS 2.0