Give me som light...

Den här glödlampan tillägnar jag min vän Anna i Happis! Kram!


Mina älskade ungar...

För 16 år sedan såg min älskade döttrar dagens ljus.

De är så vackra.

De är så kloka.

De är så underbara.

Mina döttrar

De är mitt allt!


Hjärtlig upptäckt...


En hälsning till er alla...

.. från Coolbettan.

"Till Pias bloggvänner:
Jag skriver till er mellan mina tårar och vill tacka för fina kommentarer både hos Pia och på min blogg!
Tack för alla cyberkramar också, dom värmer trots att dom inte är fysiska.
Tack även för alla goda råd!
Tack Pia fär att du finns i denna hemska och svarta stund!
Allt känns hopplöst men utan er hade det känts mer ensamt än någonsin!
Oftast faller jag i enorm gråt då jag läser kommentarerna, förtvivlad över att inte få leva med den jag älskar av hela mitt hjärta men jag tror också att jag släpper loss tårarna mer när jag känner att jag inte är ensam, när ni låter mig bara vara ledsen och hjälplös men finns ändå!

Jag sänder en kram tillbaka till er!
coolbettan"

Jag tycker att det är fantastiskt att vi via bloggvärlden kan ge och få omtanke, trots att de flesta av oss faktiskt "inte känner" varandra. Men kanske kan det ibland vara en fördel, att vi just därför kan vara mera objektiva.

Låt oss ta vara på den här möjligheten! Att vi sträcker ut våra händer till den som behöver stöd i livet och att varje behövande tillåter sig att ta tag i våra utsträckta händer. Nästa gång är det du eller jag som behöver support när motgångarna tornar upp sig.

Jag hade inte en aning om att jag skulle få så många fina bloggvänner då jag började blogga för drygt ett år sedan. Ni ska veta att jag värdesätter er högt!

//Pia

ABC...

A. Varför funkar inte statistiken på Blogg.se??? *surar*

B. Ni som var intresserad av tygpåsen med PMS-motiv.. Fotade en annan variant som jag tyckte var cool. Hon har fler motiv än dessa, men jag lämnar er med kontaktuppgifter till säljaren.. Maila henne så kanske hon kan skicka samtliga tygväskmotiv till er.. 
Håll tillgodo!
(Ber om ursäkt för att bagladyn nästan blev skalperad!! .. och att jag fladdrar i bakgrunden!!)

          C. Kvällen bestod i: popcorn, bubbelvatten och den underbara filmen...
 


Nu säger jag Godnatt till er alla!

En ledsen röst...

Idag fick jag äntligen telefonkontakt med min bloggvän som f n befinner sig djupt på botten. Jag är tyvärr inte mindre orolig för henne, men samtidigt var det naturligtvis skönt att få höra hennes röst, trots att den var full i gråt. Jag hoppas att hon får hjälp att komma förbi detta fruktansvärt tunga och jag hoppas att jag kan bistå henne i det, en aning i allafall.

Jag har ju också förstått, via era kommentarer, att flera av er befunnit er i en liknande situation, vilket är ledsamt att läsa.

Tidig morgon...

Vaknade sketatidigt idag, dels av huvudvärk, dels av att det var klibbigt varmt i sovrummet.. Vi hade nämligen glömt sätta på fläkten igår kväll.. Suck!!

Men nu är jag på G. En halv Citodon gör underverk ibland. :o) Maken städade hela huset igår(puss!) och det var välbehövligt. Vi har en hund som fäller hår i massor just nu. Själv har jag kört igång tvättmaskinen och sedan blir det en tur ner på stan för presentinköp. Våra underbara döttrar blir 16 år nu på måndag! Herrejösses, så fort tiden går.

Vad ska ni hitta på idag?


Mera läsande...

... än skrivande idag! Det känns som om det blev tvärstopp på inspirationen, så därför har jag ikväll fokuserat på era bloggar, typ ett 80-tal!!! Puh! Men samtidigt var det jättekul att, för en gångs skull, hinna hälsa på alla bloggar på en och samma kväll..

Min bloggvän har skrivit ett nytt inlägg. Jag blir så beklämd av att läsa det. Jag önskar att det geografiska avståndet inte vore så långt. Hon verkar så ensam och det känns inte bra. :o(

Jag avslutar kvällen med det vackraste vi har i trädgården. Vår syrenhortensia.


Ingen kontakt...

... men i allafall en förklaring till vad som hänt min kära bloggvän.. Ett uppbrott av det värre slaget.. Jag är så kluven till att länka hennes blogg här, men samtidigt så har jag inte så stor läsarkrets och jag är tror att mina läsare är omtänksamma och kan ge henne bra råd och stöttning. Hon har ju skrivit öppet om detta på sin anonyma blogg, så jag hoppas att mitt beslut om att länka vidare är rätt!

Jag hör ju självklart inte till den "närmaste kretsen", men vi har haft telefon-, mail- och smskontakt en tid nu och jag skulle önska att hon bara skickade ett sms så jag får veta att hon är ok. Jag är faktiskt riktigt, riktigt orolig för henne!

Orolig...

Jag är jätteorolig ikväll.. Något har hänt en bloggkompis och jag lyckas inte få tag i henne..

Känner mig inte på humör för bloggeriet just nu.. Sorry!

Men.. ta hand om er därute!!!

A-kassan...

"Från den 7 april har den som är deltidsarbetslös bara rätt till 75 ersättningsdagar i stället för 300. Begränsningsregeln kan göra att den som låter bli att arbeta får större inkomst än den som jobbar deltid.

För den som arbetar tre dagar i veckan och är arbetssökande i två räcker a-kasseersättningen i nästan 9,5 månader med de nya reglerna. Det är inte omöjligt att få ersättning efter det. Men möjligheterna begränsas.


- När gränsen på 75 dagar är nådd kan man bara få a-kasseersättning för de veckor man är helt arbetslös, säger Anna-Lena Leksell, försäkringschef på Unionens a-kassa.


Det innebär att den som bara har jobb ett par dagar en vecka blir utan a-kasseersättning övriga dagar, trots att han eller hon då söker jobb. Det kan, befarar en del, leda till att folk avstår möjligheten att arbeta om det bara rör sig om några timmar här och där.


En anledning till regeringens förändring av reglerna är att det skulle motivera arbetsgivare att erbjuda fler heltidsanställningar."

Utdrag lånat från kollega.se

När de 75 dagarna är slut som måste den arbetande välja mellan att leva på sin halvtid eller säga upp sig och stämpla på heltid! Det finns massor av arbetslösa som kan fylla dennes plats, om personen väljer att säga upp sig, och som arbetsgivare kanske man inte ens har behov av någon på heltid. (Jag förstår att det kan se olika ut på olika arbetsplatser, men jag relaterar till de arbetsplatser jag känner till)

Så hur kan regeringen då tro att denna regel ska motivera arbetsgivarna att skapa heltidstjänster??

Min fundering är vad som händer med dem som inte ens har någon deltidsTJÄNST utan jobbar på timbasis. Har en vän som precis fått veta att hon inte kan ta ett jobb som hon erbjuds(ex-vis på typ två timmar en dag) för om hon gör det så straffas hon och blir utan a-kassa hela den veckan . Hon blir straffad om hon väljer att faktiskt arbeta och göra nytta de där två timmarna! Jag ser liksom ingen rim och reson i det!

Skall hon straffas för att arbetsgivaren inte kan erbjuda henne en heltidstjänst? Arbetsgivaren (i det här fallet) kan inte anställa på heltid eftersom det handlar om ett så oregelbundet arbete. Ena veckan kan min vän timanställas för 3 timmar, veckan därpå kan det bli två heldagar, tredje veckan ingenting alls!

Hon vill ju inget hellre än att få jobba så mycket som möjligt, både av ekonomiska skäl men också för att hålla sitt yrkeskunnande i gång och känna att hon gör nytta. Snacka om att hamna mellan stolarna!
I förlängningen drabbar detta även de brukare som är i behov av de tjänster som hon kan tillhandahålla, eftersom arbetsgivaren "tappar" henne som den oerhört viktiga resurs som hon är.  

Jag trodde, i min enfald, att viljan att arbeta skulle premieras, men inser nu att dessa regler bara kommer att gynna de som vill ligga kvar på sofflocket, visserligen med en dålig a-kasseersättning, men ändå..

Sätter vi de arbetsvilliga i paritet till de stackare som blir av med sin sjukersättning och som ska stå till arbetsmarknadens förfogande.. ja då blir det nästan löjligt alltihopa! Bara det att ingen av dem skrattar! :o(

En ung, frisk och arbetsvillig människa "kan" inte jobba utan att förlora en massa pengar. Den andre är för sjuk för att arbeta, men ska minsann göra det ändå! Även om det blir på bekostnad av dennes hälsa! Helt ofattbart!

Jag fasar för nästa steg i "hetsen mot de arbetslösa" - Uteslutning ur a-kassan för att de tackat nej till tim- och deltidsjobb!! Ett riktigt "Moment 22"-läge att hamna i! :o(

// En som varje dag inser hur lycklig hon är som har ett jobb!


PMS...

Se hit, alla kvinnor med PMS! Visst är det detta som bokstäverna står för?! ;o)Såg denna söta tygkasse i ett fönster och tyckte den var underbar!! :o)

Andrum...

Nu är det bestämt! Likt Stig-Helmer så ska jag åka på hälsohem tillsammans med bästa kollegan P! Den 9-11 oktober drar vi till Sollefteå och Österåsens hälsohem. Det är en "Komma-igång"-weekend med föreläsningar och testa-på-grejer såsom pilates, boxing, vattengympa och spinning. Det sistnämnda kan jag redan nu lova att jag absolut inte tänker vara med på!! Jag hatar att cykla i vanliga fall, men att hetscykla i grupp.. never in my life! Då tar jag en promenad i omgivningarna istället! ;o)

Helst hade jag nog velat ha en weekend med yoga, meditation och dylikt, men den temahelgen blir först i november och det känns som alldeles för långt bort.. Behöver komma bort, tänka och känna inåt och bara bry mig om mig själv ett par dagar.

Den 9:e september åker jag ensam ner till Stockholm. Hela onsdagen ska jag strosa runt, sitta på fik och titta på folk och troligtvis träffa bloggvännen M in real life!! Det sistnämnda ska bli jätteroligt och det ser jag verkligen fram emot. Natten tillbringar jag på ett vandrarhem och dagen efter uppgraderar jag mitt boende till ett lite flådigare hotell för då är det konferens i dagarna två. På torsdagen sammanstrålar jag med mina kollegor hemifrån, P och A. Det ska bli riktigt trevligt.

Efter att ha suttit hemma hela sommaren(ni kommer ihåg, skitväder dessutom) så känns det riktigt bra att få komma iväg och se något annat än hemmets fyra väggar! ;o)

Naturens under...

Idag bestämde jag mig för att tillbringa en bra stund i den helande skogen. Kanske kunde jag få lite mer energi av det? Jag tog med mig Bessie och dotterns digitala systemkamera. Åh, det var underbart. Solen sken, det fläktade så där lagom och jag fotade massor. Bessie var lycklig och studsade runt på renlav, mossa och lingontuvor. :o)

En perfekt utmejslad soffa mitt i skogen!
        
Slaget vid Sävar...

Den19 augusti 1809 utkämpades Sveriges sista krigsslag i Sävar, svenskar mot ryssar. Detta skulle nu, 200 år senare, firas med pompa och ståt och med en rekonstruktion av själva slaget. Jag åkte dit vid lunchtid och besökte 1800-talsmarknaden, som tyvärr var mindre än jag hoppats på. Jag tog lite bilder på soldaterna och kanonerna, men valde att åka hem innan själva slaget började. Jag hade redan huvudvärk och insåg att när dessa kanoner skulle avfyras.. ja, inte skulle det göra huvudvärken mildare!! ;o) Så jag tackade nej till daten med kungaparet och kronprinsessan!! :o)

     

       

Drive in-bio, del III...

Att fota i mörker är min mobil inget vidare på. Eller så kan det vara så att jag inte fattat hur man ställer in kameran för just mörker. Hm, troligen det senare.. :o) Ljudet kopplades in på bilradion och det tog en stund att vänja sig vid att ha bilden en bra bit bort och ljudet skitnära! ;o)


Drive in-bio, del II...

Så där ja.. då har man haft sin första bioupplevelse utomhus, sittande i en bil. Men det var verkligen skitkul. Vi tog Forden(den har större vindruta än PV:n) och man kan nog säga att vi hade den nyaste bilen på stället. Det var en hel del folk som kom med sina stora jänkare och de gjorde upplevelsen ännu roligare faktiskt. Det blev liksom så amerikanskt som det kunde bli. Jag väntade bara på att någon skulle komma åkande på sina rullskridskor(vilket hade varit jävligt svårt eftersom vi stod på en grusplan, men ni fattar..) för att ta upp beställningar på milkshakes och pommes frittes!! ;o)

Filmen vi såg var ju kultfilmen "Sista natten med gänget" och
h e r r e g u d så unga Richard Dreyfuss och Harrison Ford såg ut.. Eller ja, de var nog rätt unga när filmen gjordes.. :o)

Tog några bilder med mobilen men det är självklart att det jä*las nu när jag försöker ladda in dem. Få se om jag lyckas fixa det i morgon. Orkar inte greja mer med det i natt..  

Drive in-bio...

Ikväll ska vi på drive in-bio.. Vi ska ta bilen och köra de ca 50 metrarna till en fotbollsplan där filmen "Sista natten med gänget" ska visas på en gigantisk skärm! Det ska bli riktigt kul!!

I´ll be back med någon form av utvärdering!! ;o)

Favorit i repris = Jag lever...

Igår och i förrgår mådde jag verkligen inte bra. Jobbade hela dagen igår, men hade nackont och var illamående.. På eftermiddagen fick jag ordentligt ont i magen också, magkatarr, och det beror nog på alla värktabletter som jag tagit. Så jag gick hem en timme innan min arbetsdag var slut. Datorn slogs inte ens på igår utan sängen var min kamrat hela kvällen..

Men idag vaknade jag vid 9-tiden och jag känner mig rätt ok. Jag tackar för era fina kommentarer, sådant glädjer ju en sliten Pia oerhört mycket!

Nu ska jag promenixa med hunden och bevista en loppis i Klabböle. Sedan ska jag kika in hos er. Jag får nog sprida ut det på hela helgen, för jag antar att ni producerat massor av inlägg som jag vill läsa. Orkar dock inte för länge framför datorn, så... Hav tålamod med mig!! ;o)

Migrän - ett jäkla otyg!!!

Migrän, nackont och domningar = Tabletter, spikmatta och nackkrage

Har haft bättre dagar, om man säger så!!!

PS. Funderar på att göra en piercing, då halva ansiktet är färdigbedövat!! ;o)

Anonyma kommentarer...

Jag har nästan aldrig några kommentarer från "anonyma" läsare, men nu senast har jag fått flera stycken..
(En av dem vet jag vem det är för när jag ställer muspekaren på den så syns det vilken bloggägare som skrivit..)

Det är väldigt snälla och trevliga ords som skrivs, men man blir ju nyfiken.. Kanske är det så att de bara glömt att kolla att deras namn står i kommentarrutan. Det är något som jag tycker har strulat på många av blogg.se:s bloggar den senaste tiden och jag har flera gånger tvingats skriva en ny kommentar med texten: "Det var jag som skrev nyss!!!".. typ..

Jag är i allafall glad över att anonymt inte behöva få hemska och elaka kommentarer som så många andra får! :o)Horror movies...

När jag skulle börja gymnasiet så flyttade jag från mamma och pappa i byn till moster med familj i samhället. Om mitt liv och leverne hemma hos dem ska jag berätta om vid ett annat tillfälle. Det finns otroligt med bloggmaterial att hämta från tiden hos dem. Eller vad tror du, moster?! ;o)

Nåja, det här inlägget skulle, som rubriken antyder, handla om skräckfilmer. Jag blev inspirerad hos Morsan Mia som sett "Barnhemmet" med ett öga och ljudet tidvis avslaget!! ;o)

Min kusin tillika bästa vän hade en morbror(mig veterligen har hon en sådan fortfarande!!) som ägde en videobutik. Under ett par månader såg vi nog de flesta filmer inom skräckfilmsgenren.. Från början satt vi med kuddar framför ansiktet och skrek mest hela tiden, men mot slutet av denna horror-orgie hade vi blivit "härdade" och kuddarna behövdes inte längre som ansiktsskydd.. Men samtidigt var det lite läskigt att man faktiskt kunde "vänja" sig och inte reagera på det skräckfyllda i filmerna.

Men jag måste nog säga att jag traumatiserats av den där "orgien" för nuförtiden klarar jag inte av att se skräckfilmer. Jag får hjärtklappning och hela jag blir skakig. Jag klarar för tusan inte ens av att se Prison Break!

Konstigt nog älskar jag att se typ CSI, Bones, Navy CIS och Criminal Minds, men jag tror att det beror på att de ofta hittar en död människa och börjar leta efter mördaren. Jag behöver alltså inte följa med på "mördarens jakt" efter lämpligt offer! :o)

Spotify...

För er intresserade - hittade "genvägen" hos Abbes pappa och jag tackar honom så mycket!! :o)

Så in i Norden trött...

Jag känner mig mer trött nu och har mer ont än innan semestern! Jag har varit ledig i fyra veckor. En av dessa tillbringades i Norrbotten(50-årsfesten), men tre av dessa tillbringade jag hemmavid. Det var inte bra, har jag i efterhand konstaterat. Det blev bara som en extralång helg.. massor av "vardagsmåsten" hela tiden. Dessutom var ju inte vädret på min sida och det betydde att jag inte ens tog mig hemifrån till stranden. Självklart var det en hel del andra saker som gjorde att energin förbrukades och att ingen ny inhämtades! Hjärnan går nu på högvarv och kroppen verkar ha lagt av helt.. *suck*

Jag får panik när jag inser att nästa längre ledighet blir först i månadsskiftet november-december. Hur ska jag orka?


Eva Cassidy...

Vilken gudomlig röst hon hade, Eva Cassidy. Hittade hennes få låtar på Spotify och just nu bara njuter jag av hennes version av Time after time.. Mmmmm...

Spotify...

Äntligen har även jag lyckats skaffa Spotify, vilket betyder att jag kan lyssna på mina favoritlåtar.. Me like very much!  :o)

Jag fick dock tillfällig härdsmälta i hjärnan när jag skulle börja lista alla dessa Pia-favoriter.. Satt och stirrade på den tomma sökraden och kände mig som Nalle Puh.. "Tänk, tänk, tänk", tänkte jag, knackade mig i pannan och funderade så det knakade. Till slut öppnade dock hjärnarkivet sig och jag lyckades få ihop en rätt bra lista!

Maken kom ner med två små högtalare som han kopplade in i min dator. "Åh, så gulligt", sa jag, "att du tänker på mig". Då svarade han: "På dig? Nja, det är nog snarare mina öron jag tänker på!". ;o)

Han hatar nämligen det burkiga ljudet som blir i en laptop utan externa högtalare!! Ljudfinsmakare är vad han är och jag är nog tyvärr raka motsatsen.. skiter i vilket liksom, bara det kommer ut ljud. Hahaha..

Det hade kunnat vara jag...

... som var mamman i den här historien lånad från Tjuvlyssnat. Jag gillar verkligen inte HH, men det gör definitivt min dotter C!

Tvärbanan mot Sickla Udde

En mamma ~50 och hennes två döttrar (~16 och ~14) sitter och diskuterar Håkan Hellström.
Mamman: Men varför vill du gå på hans konsert för, han sjunger inte bra alls!
Dotter 1 ~16: Sluta, han är jättebra. Det spelar ingen roll om du tycker att han sjunger bra eller inte, det är hans närvaro på scenen som gör det, han älskar verkligen musiken!
Mamman: Jag har ett musikaliskt öra, jag hör om han är bra eller inte. Han sjunger falskt.
Dotter 1: Men hallå, till och med Bert Karlsson sa att han gillade Håkan, och han är ju värsta proffset.
Mamman: Men jag tycker inte om honom.
Dotter 1: Men han har spelat trummor i Broder Daniel!
Dotter 2 ~14: Vem då, Bert Karlsson?

(Cred: Kullelinga Publicerat den 7 juni, 2009 kl. 20:02 under Kollektivtrafik, Stockholm av Tapio)


Himlen gråter... igen!!! *suck*

Det regnar. Varför blir jag inte ens förvånad längre? :o(

Läser om kompis L i Norrbotten som haft sol hela jä*la sommaren och som har sol även idag!! Jag hoppas att de får minst sju meter snö att skotta i vinter!! ;o) Ja, det är ingen tvekan om att jag är fruktansvärt avundsjuk på hennes och alla andra norrbottningars väder i sommar.. Men vad ska man göra åt det? Ingenting, mer än att försöka lägga den "gröna sjukan" åt sidan och hoppas på att hösten blir fin.. Okey, jag ska försöka!! ;o)

Sex appeal???

Satt på altanen och läste gårdagens Klick-tidning där Olivia Svenson gjort en jämförelse mellan Bergström och Westling; alltså prinsessornas fästmän. Jonas Bergström fick fler plus än Daniel Westling i "stil", "känsla för romantik" och "salongsvana", medan Daniel fick högsta poäng i "folklighet" och "sex appeal". När jag läste motiveringen till just "sex appeal" satte jag nästan théet i halsen, för det stod så här:

"De har en liknande preppy look. Med perfekta frisyrer, elegant styling och fräscht groomade.
(Är detta föresten en korrekt skriven mening?? Nåja, nu var det inte svensklärare jag skulle föreställa här!!)
Men Daniels diskreta framtoning i samband med njurtransplantationen gör honom till en stark framtida monark och en vinnare i sex appeal".

Öhh, vaa??!! Hur menar hon då? En sargad hjälte med ett sexigt ärr på magen, eller??


Mörbultad...

Igår besökte jag bästa massageplacet i stan, Massörduon och "min" massör sedan drygt tio år tillbaka gav mig en ordentlig genomgång av rygg och nacke. Idag känner jag mig som överkörd av en ångvält, men liksom på ett bra sätt!! ;o) Jag har sällan yrsel, men får ofta både det och huvudvärk efter en massagesession. Inte konstigt egentligen, för det är då blodcirkulationen kommer igång ordentligt!!

Direkt efter jobbet igår träffade jag vännen S och vi hade en trevlig kväll på Sjöbris(heter båten månne så??) och på Teatercaféet med god mat & dryck. Ser fram emot att se S även på jobbet framöver, för hon är saknad där! :o)
Trots att kvällen inte blev jättesen orkade jag inte ens sätta på datorn när jag kom hem utan det blev ryggläge direkt! ;o)

Hörfel...

Ibland kan man verkligen höra helt fel..

Dottern går förbi och i förbifarten mumlar hon något om att hon vill se Heath Ledgers sista film..

Jag hickar till och ser ut som en fågelholk och frågar:
- "Vaddå sista film? Hitler har väl inte varit med i någon film?!"

Men va f*n!!!

Nu har jag varit inne hos flera av er som har Blogger.. och är skitsur.. Dock inte på er utan på Blogger.

Varje gång jag kommenterat och klickat vidare så kommer en stor ruta upp som talar om att "ett fel uppstod när din begäran skulle utföras".

Och jag som skrivit så otroligt fyndiga, inspirerande och klockrena kommentarer... men som varken ni eller resten av världen kommer att kunna ta del av!!

Det är ju f*n tragiskt! ;o)

Hämnden är ljuv...

Jag är ingen hämndlysten person i vanliga fall. Men när två mostrar och en mamma terroriserar mig.. ja, då får man lov att hämnas ordentligt! ;o)

Häromdagen, när jag nästan kreverade av värmeslag på jobbet, fingrarna klibbade fast i tangenterna på datorn och inte ens korsdrag gav minsta svalka, då fick jag nedanstående bild på mobilen. Texten meddelade: "Ännu en underbar dag".. (Taget i "lagunen" i Rautakoski. Mitt favoritställe på jorden!)Mitt sms-svar blev följande: "En perfekt bild att sätta ut på bloggen. Man ska inte jä*las med mig! Moahahahaha!!"

Rannsakan...

Det finns många människor som har svårt att rannsaka sig själva. Det är alltid någon annans fel eller någon annans ansvar. Dessa människor ser endast sina egna intressen och struntar i andra. Empati är en bristvara hos dessa människor och de skulle hellre dö än att erkänna att de gjort ett misstag. De sårar ofta andra utan att ens "veta" om det...

Jag är absolut inte Guds bästa barn, inte alls. Jag tycker att det är skitjobbigt att rannsaka mig själv kring något och, ve och fasa, komma fram till att jag nog har mig själv att skylla. För nog har denna rannsakan föregåtts av tanken "finns det verkligen ingen annan som jag kan skylla på?"

Men jag, och många med mig, jobbar på detta. Att erkänna de gånger vi gjort fel. Att ge andra credit när de faktiskt förtjänar det mer än oss. Att visa empati och kunna "läsa mellan raderna" när det behövs. Att tänka oss för innan vi säger något. Att ibland inse att det är bättre att helt enkelt "knipa käft"!!

Jag förfäras...

... av att läsa att Malmös bibliotek har skickat 30 ton litteratur till "slakt"(de har strimlats!) bara för att de vill göra plats för en scen och en restaurang på biblioteket. Det gör liksom ont i själen!

Har Malmös befolkning fått möjlighet att köpa dessa böcker innan de strimlats och sålts till pappersbruket? Någon som vet??

Jag har hemskt svårt att göra mig av med böcker och därför har jag kring 850 böcker i mitt vardagsrum.. Eller kanske något färre, för i våras plockade jag ut böcker som fyllde fyra papperskassar och tog upp dem till mamma. Så nu lider inte hon brist på något att läsa i allafall! ;o)

Det finns dock en bok som jag vägrade behålla i min bokhylla. Det var "Händelser vid vatten" av Kerstin Ekman. Ni får förlåta, ni Ekman-älskare, men jag fattade rakt ingenting och ändå läste jag bokjä*eln TVÅ gånger! Andra gången blev jag tvingad av skolan att göra en bokrecension av den! :o( Nog har jag läst många dåliga böcker i mina dagar, men jag tycker ändå att de tillfört mig något. Jag har alltid lärt mig något nytt, trots att "storyn" kanske var usel. Men jag lärde mig nada av Ekmans bok!! Jag bara avskyr den! :o)

Jag har väldigt svårt att läsa böcker med en massa, som jag anser, onödiga sidor.. Elisabeth George är en sådan författare. Jag gillar ofta storyn i hennes böcker, men orkar inte med allt ordbajsande i hundrafemtio sidor! :o)

De två största samlingarna jag har i min bokhylla är dokumentärer och kriminalhistorier. Jag tycker det är otroligt intressant att läsa böcker som är baserade på sanna historier(hm, hur var det nu med "Gömda" av Liza Marklund??!!) och jag har nyss läst ut boken "Rädda Felix" som handlar om föräldrarnas kamp om att få skaffa ett "reservdelsbarn"(det är inte bara att bli med barn utan läkarna måste välja ut det bästa ägget, befrukta det och stoppa tillbaka det i mamman). Den väckte massor av funderingar hos mig.. men det får jag utveckla i ett helt annat inlägg! :o)

Kriminalböcker gillar jag helskarpt (gillar även sådana serier på tv!) och har många författarfavoriter: Patricia Cornwall, Alex Kava, Jonathan Kellerman, Jeffrey Deaver, Erica Spindler, Karin Fossum, Camilla Läckberg och Anna Jansson. Och många, många fler!! ;o)

Jag samlar på ord och läser oftast böcker "för stunden". Jag kan mycket väl glömma bort namnet på huvudpersonen en halvtimme efter att jag slagit ihop bokpärmarna; det är inget ovanligt! ;o) Men det finns böcker som fastnar hos mig! "Kirre" av Gunilla Wahlström och "Budskap från andra sidan" av Marlo Morgan är två böcker som definitivt finns på min tio-i-topp-lista.

Vilken är den bästa bok du läst?

MTV:s Sweet 16!!!

Sitter framför MTV och bara gapar! Det finns otroligt bortskämda ungar med rika föräldrar, den saken är klar. Jag undrar i mitt stilla sinne vilka bridezillas de där tjejerna kommer att bli inför sina bröllop, om de beter sig så här när de bara fyller 16 år!

(Och ja, i dessa program ingår det definitivt massor av bortskämda killar också, men i det här inlägget har jag fokuserat på tjejerna!)

- En tjej ville ha en speciell designerklänning, men krävde att den skulle färgas i en annan kulör som skulle passa hennes skor! Sure, baby!!!
- En annan krävde att få flygas in med helikopter till festen för det skulle ju vara coolt! Of course, darling!
- Den tredje blev helt jä*la hysterisk över att föräldrarna hade mage att ge henne den nya, svindyra bilen på hennes födelsedag istället för på festdagen som skulle vara en vecka senare! Sorry, sweetie!!
- Den fjärde tjejen skulle ha zebra-tema på sin fest och försökte måla en vanlig häst randig. När det inte funkade så skrek hon till mamman att någon måste fixa en zebra från djurparken. När mamman opponerade sig(det var f*n första gången någon förälder gjorde det!) så sa dottern att mamman faktiskt kunde hämta en i Afrika! I Afrika??!! Jeeez!

Men det är ju egentligen inte ungarnas fel.. nej, det är ju föräldrarna som inte satt några gränser eller ställt några krav på sina barn. De uppfostrar inte sina barn att leva i verkligheten utan de får leva i en sorts fantasi hela tiden. Inte konstigt att de beter sig på det där sättet! Tragiskt!

Däremot fanns det rika föräldrar som insett (bättre sent än aldrig!)hur bortskämda deras barn var och innan de fick ha sin fest(då de fyllde 16, 18 eller 21) så sände föräldrarna iväg sina döttrar till olika ställen i världen och då menar jag till den fattigare delen av världen.. (eller till Norge!! Dottern kom precis förbi här och sa att de blivit skickade även dit!! Öhh, Norge är ju inget fattigt land direkt!! Fattar ingenting!! Skitsamma, det avsnittet har inte jag sett!!) 

Det kunde t ex vara till ett fattigt stamfolk i Mongoliet eller Afrika. Där skulle dottern delta i stammens dagliga göromål under en tid, minns inte om det var en eller två veckor! (Hmm, funderar fortfarande på vad de fick göra i Norge ;o) !!!)

Jag vet, jag tänkte samma sak som ni.. En eller två veckor?? Baah, vad ger det?? Men för ett tjej som gjort manikyr två gånger i veckan, köpt bling-bling på samma självklara sätt som vi köpt mjölk och som aldrig har skurat en toalett, så förstår ni vilken kontrast det blir.. De fick se(och delta) i en helt annan verklighet än den de hade hemma. Riktigt kul att se på och framför allt var det roligt att höra dem säga hur mycket de uppskattade allt de hade hemma.

Huruvida den insikten blev permanent eller ej efter den här tiden, ja se det förtäljer ej programmet!! ;o)

Välja att missförstå???

Jag måste börja gå in på Familjeliv.se. Det verkar pågå massor med intressanta saker där!! *ironisk*
Dessutom verkar det finnas obegränsat med människor som inte verkar vilja göra annat än missförstå allt vad folk skriver om.

Jag vill på intet sätt raljera över insändaren av frågan; det är inte därför jag tar upp den här. Nej, det jag reagerade mest över var alla kommentarerna. Jag blir nästan rädd av den hätska stämning det verkar bli. Kollade upp några andra "trådar" också och det var likadant där. Jag trodde att sådana här forum handlade om att hjälpa varandra med olika "bekymmer" och inte göra sig roliga på någon annans bekostnad!! :o(

Men, det är klart att även jag började fundera då jag läste hennes fråga på http://www.familjeliv.se/Forum-5-154/m17200046.html Har verkligen inget svar på hennes fråga, men däremot några seriösa(faktiskt!) frågor:

a. Speglar folk sig verkligen i rumpan för att studera färgen på området kring rumphålet? *förvånad*
b. På vilket sätt blir maken gladare av ett blekt område? Om han inte gillar hur det ser ut där; vad har han då där att göra?
c. Det ska lyftas, rakas, putsas, blekas och ifyllas. Måste allting "fixas till"?? Får ingenting på kroppen vara naturligt längre?

 PS. Mår bättre idag, men är lite crazy och ligger emellanåt i solstolen. Det kan mycket väl straffa sig senare ikväll med att förkylningen blossar upp igen.. men det struntar jag högaktningsfullt i just nu! DS

Krax, krax...

Dagen har bestått av hasande från sängen till soffan och ut i skuggan på altanen. Därute orkade jag dock inte sitta några längre stunder för sommarhettan överenstämde dåligt med min täppta näsa. Det blev några minuter då och då framför datorn utspritt under dagen..

Jag tackar ödmjukast för alla era krya-på-mig-hälsningar!! :o)

Förväntar ni er något mer härifrån ikväll, så kan ni se er snuvade(hahaha va rolig jag var!) på det! Jag ska nämligen strax inta ryggläge tillsammans med:


Jo, en sak till.. Min yttepytte Buddhafigur måste jag ju visa upp!!


I morgon mår jag nog bättre, jajamensan!! Kram och godnatt!

Är klen...

Hostar och nyser
Täppt i näsan
Ont i kroppen

Nä, mycket mer blir det inte ikväll...


Buddha, älgar och gamla saker...

På väg till Fredrika och vad skådar mitt öga?? Eller mina ögon får jag väl lov att säga i och med att jag spärrade upp dem bägge i ren förskräckelse!! :o)


Lämnade jag ett molnfritt Umeå för detta??!!! Grrrr..

Men det var en väldigt lokal skur, tack och lov, och regnet upphörde rätt snabbt. Vi kom fram till tempelplatsen uppe på berget.. Inga tempel än så länge, men en fin byggnad och två vackra och enorma Buddha-statyer fanns där.


   

Det fanns en hel del souvenier att köpa för att på så sätt bidra till det fortsatta byggandet av tempelplatsen. När vi kom dit så låg alla grejer framme på ett bord, men inte en munk så långt ögat nådde.. Det var flera av de andra besökarna som undrade hur de vågade lämna sakerna helt öppet, men jag tänkte för mig själv "munkarna verkar hysa stor tillit till människans ärlighet och förhoppningsvis tänker människan till innan han/hon stjäl något från en munk"..

Tio minuter senare dyker dock en munk upp. Jag förmodar att han haft lunchrast! :o) Jag och J köpte varsin souvenir. En liten buddhafigur och en nyckelring.Så här såg den söta munken ut:


Bakom den vackra elefanten ser ni den första byggnaden på tempelplatsen.


Elefantöga i närbild


Tempelplatsen är, som jag tidigare skrivit, belägen högt uppe på ett berg och utsikten var hisnande.

"Gonggongen" var väldigt vacker och när vi väntade på att någon skulle dyka upp så funderade vi på att slå i just "gonggongen".. men ingen av oss vågade. Vi var lite rädda över om det skulle vanhelga munkarna på något sätt! ;o)


Vi åkte tillbaka mot Umeå och svängde in mot Bjurholm och Älgens hus. Fy f-n vad de kan ta betalt!! 120 kronor per person för att gå in till älgarna!! 480 kronor för oss fyra, för naturligtvis var det halva priset endast för barn upp till 12 år.
Maken och C var inte speciellt intresserade, men jag och J bestämde oss för att "betala och se glada ut"!!! :o)
Har man nu kommit ända hit så måste man ju se dem också.. Och det är förmodligen älgfarmens strategi.. Hmrfff...

Jag ska inte påstå att det var värt 120 kronor, men närapå.. Kalvarna var tyvärr sjuka så dem fick vi bara fota, men inte kela med..


  

Men vi fick däremot gå in till de stora älgtjurarna.. Jeeez, vilka enorma djur! De har så otroligt långa och smala ben i förhållande till resten av deras kroppar, helt opropotionerligt faktiskt, och det är väl därför som de glider på motorhuven och rätt in i bilen vid en krock.. Tänk på det när ni är ute och kör!


Dottern bredvid en av de mindre (hahaha!!) älgtjurarna. Mulen var sträv och hornen lena som sammet! En av älgarna kunde det här med att posera. Han vred på huvudet mot oss, stod så tills vi fotat klart och vände sedan huvudet åt andra hållet, vilket gav de på andra sidan möjlighet att fota. :o)
Men jag kan säga så här: de gör då verkligen ingen konsekvensanalys innan de vrider på huvudet. Jäklars, är man inte snabb nog så får man sig en redig smäll av hornen som är huuuuge!!


Och sen kom... the BIG one!! Jädrar i min låda, vilken koloss! Men han var vackrast av dem alla eftersom han var  silvergrå i pälsen. Det var svårt att fatta att man stod bredvid ett så enormt djur. Jag fick verkligen ställa mig och fota uppåt.. För jag sa väl att han var stor?! ;o)


   

Efter vägen finns det massor av konstverk; det ena konstigare än det andra. Jag orkade inte stanna och fota konstiga röda linor fastspända mellan träd eller träplattor ställda som första raden i ett korthus.. Men däremot stannade vi vid spegelkyrkan som står mitt på en myr. Den är ett riktigt coolt konstverk, tycker jag. Vad tycker ni?
(Jag tog några bilder med C:s systemkamera också, då jag zoomade in kyrkan. Sätter in några av hennes bilder senare)


Vägen kallas också "De sju älvarnas väg" och nedanstående bilder är från bron över Öre älv. Det är låångt ner till vattnet!


Efter några spontana loppisbesök i Vännäs var vi sålunda hemma igen.. Det var en riktigt härlig dag att få dela med familjen.

Templet...

Kanonväder ute, varmt och strålande sol. Nu åker vi till Fredrika och kikar på Buddisttemplet där.. Har ingen aning om vad jag kan förvänta mig, men några statyer ska jag väl kunna fota i allafall!! ;o)

C U!

PS. Ikväll lovar jag att titta förbi hos er.. har varit för trött de senaste dagarna.. DS

Lång dag...

Igår morse klev jag upp klockan sju! Fattar ni hur tidigt det är?? Har ju under flera veckor klivit upp först vid 10-tiden varje morgon!! Det var kul att komma på jobbet, men känner mig inte tillräckligt utvilad egentligen. *suck*

Vid halv fyra-tiden överraskade vi kära M som gifter sig den 9 september! Möhippa på G och bruden ikläddes ett vackert tygstycke, som jag tyvärr inte kommer ihåg vad det hette!! ;o)

Efter lite mingel på jobbet åkte vi sedan ner till A:s stuga vid havet(japp, samma härliga ställe som i torsdags..). Där dukade vi upp med sallad, pastasallad, laxtårta, västerbottensostpaj, megagott bröd, rostbiff, skinka, ost och kex.. Mums!!! Men låt mig säga så här, maten tystade inga munnar!!! ;o)Det blev en otroligt trevlig kväll där "bruden" utsattes för olika snälla saker. Hon skulle göra en speciell gröt, översätta vissa ord och gå en hinderbana med en korg på huvudet.

När kaffet och théet var urdrucket och den vansinnigt goda, men mäktiga, chokladkakan var uppäten, tog vi oss en promenad ner till havet.. Himlen var andäktigt vacker!!

Vattnet såg ut som flytande silver!!
 

Jag var hemma först vid 22-tiden. Fullständigt slut och med "grus" i ögonen! Datorn var klok och jäklades, vilket gjorde att jag struntade i den och gick och lade mig istället!!! ;o) Det blev en lång men bra dag och kväll!
*******

M, jag önskar dig och I ett underbart bröllop och ett härligt liv tillsammans!! Kram!

Linimentet, théet och suovaskebaben...

Några har frågat vad spraylinimentet heter och om det ev finns någon webbsida man kan gå in och kika på..

När jag tittar i mässkatalogen så tror jag att jag har lokaliserat vilken monter de håller till i. Monter 606 Hall 4 Bestway - Månsson hälsoprodukter. Linimentet heter S 101 och på flaskan står det att man ska kontakta Ingemar Månsson på tfn 0733-92 55 20 för mer info eller om man vill beställa fler flaskor.

När jag köpte linimentet fick jag med ett papper och där finns en hemsida http://homewaynetwork.com/, men just den här produkten finns ej med där, däremot en hel massa annat! :o)

När det gäller Joaogulan-théet så är det rikt på antioxidanter och innehåller 85 olika sapoiner, som bl a har slemlösande och antiseptiska effekter. Reglerar kolesterolet och blodtrycket. Forskning vid KI i Stockholm visar att det kan ha en positiv effekt på diabetes typ 2. Det är en kinesisk livsört och borde vara bra eftersom det smakar hö!!! ;o)
Jag har bestämt mig för att ge det en chans ett tag framöver. Det bästa är att detta thé finns att köpa i större ICA-butiker, så det är inget man måste specialbeställa eller så..

Till sist då, suovaskebaben... som är saltat och rökt renkött som, tillsammans med grönsaker, wokas och läggs i ett pitabröd. Himmelskt gott!!Noliamässan...

Igår spenderade jag hela eftermiddagen på Noliamässan. Jag menar, betalar man 80 spänn i entré så gäller det att suga ut vad man kan för de pengarna.. Ungefär som när man låg kvar i solariet i exakt 30 minuter, trots att man höll på att dö efter en kvart. Har man betalt, så jäklar heller att man ger upp... ;o)

Jag strosade runt där i min ensamhet.. nåja, det fanns ju annat folk där också, men ni fattar!! Det fanns massor av utställare som försökte kränga iväg sina egenhändigt gjorda halsband och armband.
De fanns ÖVERALLT!!!  Och t-shirtar, sockor, godis och taskiga spikmatteplagiat.. Kan ingen hitta på något nytt? Åtminstone lite nya texter på tishorna.. please!

Däremot såg jag en innovativ hantverkare som gjort en lampa i renskinn.. Skithäftig, eller hur?!


Såg ju minsann två "kändisar" också. Går kanske inte att jämföra med Bono i U2, men ändå.. :o)
  

Köpte på mig ett undergörande thé, som skulle vara bra för det mesta!! Hahahaha.. vi får väl se!


Ett gullig salt- och pepparset som passade perfekt i mitt gröna kök!
 

Jag var också med i alla tävlingar som fanns, tror jag.. För några år sedan skulle man hitta på en passande text till registreringsskylten på en nyhetsbil och jag föreslog SCOOP och då vann jag en helg med en fulltankad Rover 75! (Det är alltså en bil!!!) ;o) Dessutom vann jag en resa på Göta Kanal, men tyvärr så kunde jag inte nyttja vinsten då kanalen låg(och gör väl fortfarande!!!) en bra bit från Umeå och semestern var slut! :o(

Mina fötter proklamerade att döden var nära när klockan var kring fem. Hade dumt nog tagit på mig gympadojjorna! :o(
Gick förbi en Crocs-försäljare och hade det inte varit så att jag redan har fyra par Crocs, så hade jag köpt ett par direkt!!

Hade nackkragen på av och till under hela eftermiddagen och det var klokt! Att gå på asfalt i flera timmar är rena döden för min nacke.. Men jag försökte sitta och vila vid varenda massagestol jag hittade plus att jag satt en bra stund och bara tittade på folk samtidigt som jag åt min goa suovoaskebab.


Under min vandring genom alla hallarna hittade jag en utställare som lät mig testa på ett nytt sorts liniment. Det var en märklig erfarenhet. Hon sprayade lite skum i sin handflata och sedan lade hon handen på min skuldra. Det lät som om något kokade och först blev det jättekallt för att sedan bli varmare och varmare och till sist jäkligt varmt. Stelheten i skuldran släppte faktiskt. Jag gick tillbaka dit en timme senare och bad henne lägga linimentet även på den andra sidan. Fick jag samma effekt som förra gången, ja då lovade jag köpa produkten. Och vips så blev jag några hundra kronor fattigare!


Det blev inte speciellt många minuter framför datorn igår kväll, för jag var ordentligt slut när jag kom hem. 
  


Jobbig natt...

Inatt har jag sovit som en osalig ande.. Vaknat i omgångar och strax efter fem var jag tvungen att hämta spikmattan och lägga den bakom nacken.. Undra om det är "åh nej, det är slut på semestern"-stressen som börjat slå in! ;o)

Mådde i allafall betydligt bättre när jag klev upp halv tio, men det blir nog nackkrage idag. Gick en promenad med Bessie och efter att jag intagit lite ätbart ska jag åka ner på Noliamässan. Ska bli skönt att gå där själv, att inte behöva höra man eller barn sucka ointresserat bredvid! ;o) Vi får väl se om jag fyndar något.. Jag hoppas i allafall att grabbarna med souvaskebaben finns där.. annars blir jag sur!


RSS 2.0