Jag förfäras...

... av att läsa att Malmös bibliotek har skickat 30 ton litteratur till "slakt"(de har strimlats!) bara för att de vill göra plats för en scen och en restaurang på biblioteket. Det gör liksom ont i själen!

Har Malmös befolkning fått möjlighet att köpa dessa böcker innan de strimlats och sålts till pappersbruket? Någon som vet??

Jag har hemskt svårt att göra mig av med böcker och därför har jag kring 850 böcker i mitt vardagsrum.. Eller kanske något färre, för i våras plockade jag ut böcker som fyllde fyra papperskassar och tog upp dem till mamma. Så nu lider inte hon brist på något att läsa i allafall! ;o)

Det finns dock en bok som jag vägrade behålla i min bokhylla. Det var "Händelser vid vatten" av Kerstin Ekman. Ni får förlåta, ni Ekman-älskare, men jag fattade rakt ingenting och ändå läste jag bokjä*eln TVÅ gånger! Andra gången blev jag tvingad av skolan att göra en bokrecension av den! :o( Nog har jag läst många dåliga böcker i mina dagar, men jag tycker ändå att de tillfört mig något. Jag har alltid lärt mig något nytt, trots att "storyn" kanske var usel. Men jag lärde mig nada av Ekmans bok!! Jag bara avskyr den! :o)

Jag har väldigt svårt att läsa böcker med en massa, som jag anser, onödiga sidor.. Elisabeth George är en sådan författare. Jag gillar ofta storyn i hennes böcker, men orkar inte med allt ordbajsande i hundrafemtio sidor! :o)

De två största samlingarna jag har i min bokhylla är dokumentärer och kriminalhistorier. Jag tycker det är otroligt intressant att läsa böcker som är baserade på sanna historier(hm, hur var det nu med "Gömda" av Liza Marklund??!!) och jag har nyss läst ut boken "Rädda Felix" som handlar om föräldrarnas kamp om att få skaffa ett "reservdelsbarn"(det är inte bara att bli med barn utan läkarna måste välja ut det bästa ägget, befrukta det och stoppa tillbaka det i mamman). Den väckte massor av funderingar hos mig.. men det får jag utveckla i ett helt annat inlägg! :o)

Kriminalböcker gillar jag helskarpt (gillar även sådana serier på tv!) och har många författarfavoriter: Patricia Cornwall, Alex Kava, Jonathan Kellerman, Jeffrey Deaver, Erica Spindler, Karin Fossum, Camilla Läckberg och Anna Jansson. Och många, många fler!! ;o)

Jag samlar på ord och läser oftast böcker "för stunden". Jag kan mycket väl glömma bort namnet på huvudpersonen en halvtimme efter att jag slagit ihop bokpärmarna; det är inget ovanligt! ;o) Men det finns böcker som fastnar hos mig! "Kirre" av Gunilla Wahlström och "Budskap från andra sidan" av Marlo Morgan är två böcker som definitivt finns på min tio-i-topp-lista.

Vilken är den bästa bok du läst?

Kommentarer
Postat av: Jenny

Jag sträckläste Nattfåk av Johan Theorin för kanske ett halvår sen och älskade den. Kan inte säga att det är den bästa bok jag läst men jag gillar den mycket!

2009-08-10 @ 21:55:02
URL: http://nennyland.blogspot.com
Postat av: Cina

Att förstöra, slänga böcker finns inte i min sinnesvärld. Är uppvuxen med föräldrar som läste otroligt mycket, inte en bok har de slängt. Någonsin. Gett bort, möjligtvis. En del saker går i arv. T ex detta med böcker. Många böcker finns det i radhuset i Lilla Staden.

I sommar har jag brottas med "Låt den rätte komma in" men nej. Det var INTE min "bag". Eller bok.

"Budskap från andra sidan" finns på min 10-i- topp-lista också.

2009-08-10 @ 22:38:57
URL: http://cinaslada.blogspot.com/
Postat av: Daniel

Jisses att kasta böcker e ju helgerån!!! SKÄMS malmö skäms!!!!

2009-08-10 @ 23:12:59
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Dagens Eko

Om inte invånarna har fått en chans att köpa dessa böcker till en billig penning så ska dom i den kommunledningen ha sig en fet spark där bak, minst sagt.

Bästa bok? Oj, ja du. Det kan jag inte säga på rak arm. Men jag gillar deckare. Jag lyssnar alltid på böcker nu förtiden så det blir en hel del böcker som hinns med.

2009-08-11 @ 07:29:05
URL: http://dagensekosblogg.wordpress.com
Postat av: Marie S/fotonörden

Kommer inte ihåg den bästa boken just nu.. men Budskap från andra sidan låter som något som skulle intressera mig....

Jag läste Malin Sävstams senaste, men den blev seg på mitten och jag tror inte att jag avslutade den.



Och det skulle inte förvåna mig om politikerna i Malmö gör som alla andra politiker... fattar en dumma beslut ..och bara strimlade böckerna ! Fy skäms...

Vi brukar ta med oss böcker på semestern och lämna kvar där för andra gäster att läsa... uppskattar det själv, att få hitta en bok på svenska som jag inte läst !

Kram kram...och vad bra att du mår bättre...

2009-08-11 @ 10:27:48
URL: http://svedenholm.blogspot.com
Postat av: Anonym

har oxå svårt att slänga böcker...därför skaffar jag inga. köper bara pocket och ger bort dom sedan.

eller lånar på biblioteket och lyssnar mycket på ljudböcker. Slipper damma bokhyllor så.

2009-08-11 @ 12:54:56
URL: http://kvinnanmedkoftan.blogspot.com
Postat av: Egoinas mamma

Jag ÄLSKAR alla böckerna som Torey Haydn har skrivit, men det första boken jag läste som öppnade mina ögon för att skrivandet är en konst är "Garp" av John Irving. Kändes nästan pervers i skrivstil och hur han uttrycker sig.. Inte speciellt bra, men jag var 16 och facinerades av hans sätt!

2009-08-11 @ 15:35:55
URL: http://egoinasriktigamamma.blogg.se/
Postat av: Blondiie was here=)

varför sålde dom inte böckerna??? lottade ut dom? tävlade? vad som helst är ju bättre än att slänga....

sjukt!

2009-08-11 @ 17:08:56
URL: http://blondiies.blogg.se/
Postat av: Bettan

Den som fängslade mig mest som jag inte kunde släppa var Utan min dotter!

Kram

2009-08-11 @ 17:11:05
URL: http://coolbettan.blogg.se/
Postat av: kristina

Hur kan man slänga böcker och i en sån mängd? jag fattar det ej. Den bästa bok jag läst är Tornet på Gebura, är i fantasy shangren passar både tonåringar o vuxna. Säkert läst den 7 ggr. Sen gillar jag Torey Haydens böcker oxå. Den bok jag grät mest över var Pojken som kallades det, det var så fullständigt obegripligt att sånt fick förekomma utan att skola o myndigheter ingrep

2009-08-12 @ 11:00:11
Postat av: Ylva

Är de inte kloka i Malmö?! Nu när det ska sparas kommer de säkert ändå inte att ha råd att bygga restaurang. Ledsen blir man när böcker slängs. Jag är ändå tvungen att gallra på skolbiblioteket ibland, men vi försöker sälja eller skänka böckerna.



Jag älskade Händelser vid vatten men brukar inte läsa deckare, vi har visst lite olika smak du och jag ;-)

2009-08-12 @ 17:16:14
URL: http://yfronten.blogg.se/
Postat av: Ia

Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg....vet inte hur många gånger jag läst den!!!

2009-08-13 @ 17:57:09
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Anita

Har under sommaren läst en bok av Mustafa Can -tätt intill dagarna,berättelsen om min mor. En känslosam bok som berör.

2009-08-14 @ 20:15:35
Postat av: Lotta

Jag är helt såld på den svenska författaren Elisabth Nemert. Har du läst någon bok av henne?

2009-08-15 @ 10:50:36
URL: http://dreamsalive.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0