Min älsklingsanka...

... är inte Kalle Anka eller Joakim Von Anka... nej det är en anka som jag beställde på nätet av en tjej som målade..  Minns tyvärr inte vad hon heter, men här kommer ett foto på den...


När någon gör mig glad...

Mådde rätt pestigt en dag och min vän gav mig ett sött litet kort, som fick mig att må bättre. Tack P!!Tänk på att även det "lilla" kan vara av stor betydelse för en annan människa!

New Nippon Shop...

こんにちは = Kon-nichiwa (Hej!)

Jag hade ett speciellt uppdrag i Stockholm.. att hitta till New Nipponshop på Valhallavägen för att inhandla diverse japanskt material till min dotters 15-årsdag..

Hade önskelistan med mig...trodde jag.. det visade sig att jag hade glömt den på vandrarhemmet.. "F-n, tänkte jag, hur ska jag nu veta vad jag ska köpa?" Kan säga så här, japanska band heter INTE något i stil med Bengt Everts eller Kurt Ragnarz!!! Nej, de heter Miyavi, GaGaalinG, Kagrra, Ayabie, Hirai Ken och liknande.. Men tur i oturen, så mindes jag att dottern pratat något om en spelning i Stockholm i februari, så jag frågade expediten.. Jajamen, LM.C skulle komma då.. Bra, sa jag, och valde en poster och en skiva med LM.C samt en påse/mapp med Miyavi(för det namnet kände jag igen från en affisch hon har i sitt rum!!)
      
Gissa om jag blev förvånad när jag , tillbaka på vandrarhemmet, läste hennes lista och såg att hon önskade sig just "LM.C poster och CD och handduk med Miyavi"... Handduken, som knappt hade storlek nog att torka ansiktet med, kostade 200 pix!! Så då blev det påsen/mappen istället.. Men jag hade ju fått artisten rätt i allafall! :o)

Förstår att ni är imponerade av mig, men ni kan stänga munnen nu!!

さようなら = Sayonara (Hejdå)

Vackra bilder och glaskonst...Webbadressen är: http://www.bildbutiken.com Gå gärna in och botanisera bland alla vackra fotografier.. Jag vill ha varenda en, men börsen min är inte stor nog för det! :o) Men jag fyller ju 50 år om 9 år, så... älskling, börja spara nu!!

Taizé II

Vill bara lägga in lite fler bilder på några av de underbara keramikföremålen som görs i Taizéklostret och som dottern hade med sig hem... Bilderna är tagna av mig..

      
  Tekopp och oljelampa, ljus på fat och skål.

  Det vackra Taizékorset som ser ut som en duva!

 

  I ljus och värme!!

Golden Hits...

Efter en tuff konferensedag var det dags att dra till Wallmans och showtime!! Vissa tog taxi och några av oss promenerade dit... Vi köade en bra stund innan vi fick komma in och sedan hängde vi av oss ytterkläderna för att fem minuter senare hämta ut våra ytterkläder igen, vi var nämligen på FEL Wallmans!!! Vi hade ALLA(inte bara jag... se tidigare inlägg!) fått fel instruktioner om vart vi skulle... Så det vara bara att hoppa in i taxibilarna för resa till Golden Hits!

Det var premiär för showen Lost in Vegas II


Vilket drag, vilka otroliga röster, vilken komedi och vilka fantastiska outfits!! För att inte tala om den goda maten! Allt strul i början var snabbt bortglömt..

Elvis i högform... flörtade friskt med vår kollega M!!! :o)

Foto: anjocapi


Foto: anjocapi


Foto: anjocapi


Foto: anjocapi

See you later, alligator!! Anjocapi has left the building!!


Mångkulturella logikamrater...

Min vistelse på Bed&Hostel på Rehnsgatan 22 var en angenäm upplevelse. Delade rum med en grekiska och två tyskor; väldigt trevliga tjejer allihopa.. Den grekiska tjejen hade flyttat hit för att läsa ett mastersprogram i arkeologi och intervjuade mig kring en massa saker, bl a VINTERN som hon hört så mycket om.. Hur kallt kunde det egentligen bli?  10 minusgrader???? :o) Men det är klart, om det är -2 när det är som kallast i Grekland, så låter nog -10 som rena istiden!! Vågade nästan inte berätta hur kallt det faktiskt kunde bli här..

De tyska tjejerna var på semester tillsammans. De klagade lite över vädret och jag sa bara "Welcome to Sweden!!!" :o)

Vandrarhemmet i sig var kanonfint.. rent och fräsch.. och billigt!! Kommer definitivt att återkomma..

Men jag ska inte sticka under stol med att det var rätt härligt att dagen efter "byta upp sig" till ett rum med toa, dusch, tv och en härlig säng med fluffigt täcke och ännu fluffigare kuddar!! :o)


Bybon i storstan...

Så var det dags för den årliga konferensen för mig och mina kollegor runtom i landet.. Vi skulle bo på Rival(samma hotell där Meryl Streep och resten av Mamma Mia-gänget stod på en balkong och vinkade till massorna!) Skulle passa på att åka ner en dag tidigare till hufvudstaden! Insåg rätt sent att augusti tydligen är en riktig turistmånad(i många länder ligger tydligen de flestas semester i augusti!) så billiga hotellrum var inte att tänka på.. Kollade med Rival oxå och ja nog fanns det rum och jag skulle minsann få det till samma pris som vi betalde för konferensnätterna.. 1 600 kronor!!! Herregud, då skulle ju hela mitt shoppingkapital ryka!!!

Började sålunda kolla runt på en massa vandrarhem, bl a Chapmans på Skeppsholmen.. De flesta hade platser kvar, men endast i sovsalar.. Må vara att jag inte är pryd på något vis men sovsal... njae där går liksom gränsen... Till slut hittade jag en bädd i ett 4-bäddsrum till det facila priset av 360 kr och då ingick sänglinne, frukost och städning! Det ni, Rival!!! (glömde fråga vad bara frukosten hade kostat.. ska vi tippa på 100 spänn?)

Sagt och gjort, dagen kom, taxin kom, flyget flög och bussen tog mig till centrum i den stora staden.. Tack o lov(på riktigt, tack o lov!!) så bestämde jag mig för att ta en taxi till... ja Skeppsholmen... Gav adressen till chauffören "Rehnsgatan 22 på Skeppsholmen".. "Nja", sa chauffören, "vad jag vet så ligger Rehnsgatan INTE på Skeppsholmen".. Hm... i det läget skulle jag ha velat kika in i min hjärna för den gick på högvarv och jag tänkte "var f-n har jag bokat rum egentligen??"..

Sa till chauffören att han skulle köra mig till den adress jag uppgivit och hoppades att jag var på rätt ställe.. Väl inne på vandrarhemmet fick jag veta att "Jajamen, jag hade en bädd bokad, Skeppsholmen!!! " Jag stirrade på personen bakom disken, tänkte "jaha, nu måste jag beställa en ny jävla taxi " och frågade: "hur tar jag mig dit då?"... Mannen tittade lite konstigt på mig och svarade: "du går till höger här och följer korridoren och längst ner är rummet... Skeppsholmen"...

Min min måste ha varit obetalbar... Jag skulle alltså bo i RUMMET Skeppsholmen och inte PÅ Skeppsholmen! :o) Snacka om att jag är en förvirrad människa ibland!!

IQ 0,0 eller bara en massa fantasi...

Nedanstående påstås vara skrivet av en mellanstadieelev..Sanning eller ej låter jag vara osagt! :o)


Nyttan med Kon
Kon är ett husdjur... Men den finns också utanför huset. Och den lever ofta på landet, men den kommer också in till staden, men bara när den skall dö. Men det bestämmer den inte själv.

Kon har sju sidor... Den översta sidan - Den nedersta sidan - Den främre sidan - Den bakre sidan - Den ena sidan - Den andra sidan- Och den invändiga sidan.

På den främsta sidan sitter huvudet... Och det är för att hornen skall ha något att sitta fast på. Hornen är av horn och dom är bara till prydnad.  Dom kan inte röra på sig, men det kan öronen. Dom sitter på sidan av hornen. Kon har två hål framme i huvudet. Dom kallas ko-ögon.

Kons mun kalles mule. Det är nog för att den säger mu.

På den bakersta sidan sitter svansen... Den använder den för att jaga bort flugor med, så att dom inte ramlar ned i mjölken och drunknar.

På den översta sidan - Och den ena sidan - Och den andra sidan, är det bara hår... Det heter ko-hår och har alltid samma färg som kon.. Färgen på kon heter kulör.

Den nedersta sidan är den viktigaste för där hänger mjölken. Och när mjölkerskan öppnar kranarna så rinner mjölken ut. När det åskar så blir mjölken sur... men hur den blir det har jag inte lärt mig ännu.
Kon har fyra ben... Dom heter ko-ben. Dom kan också användas till att dra ut spikar med.

Kon äter inte så mycket, men när den gör det äter den alltid två gånger. Dom feta korna ger helmjölk. När kon är dålig i magen ger den ost. I osten är det hål. Men hur den gör hålen har jag inte heller lärt mig ännu.

Kon har gott luktsinne... Vi kan känna lukten av den på långt håll. Kons valpar heter kalvar. Kalvens pappa heter tjur, och det gör kons man också. Tjuren ger inte mjölk och är därför inte ett däggdjur.

Den som kommer och hämtar kon när den blir gammal heter ko-fångare. Den sitter ofta framme på bilar.

Så blir kon slaktad, man häller mjölken i tetror som vi kan köpa i affären.

Kons fyra ben skickas till snickaren. Det kallas återanvändning.

Som man kan se är kon ett nyttigt djur. Och därför gillar jag kon väldigt mycket.

Lärarens kommentar på uppsatsen var: "Jag har aldrig läst något liknande i hela mitt liv!!"

Själv undrar jag vilket betyg eleven fick på denna uppsats???!!! :o)


Komma igång igen...

Blev så lycklig när jag såg Träningsvärkstans höstschema.. De behåller afron på tisdagar halv sju.. Yippie! Likaså är lördagstiden kvar.. Yes, äntligen kan jag komma igång med den afrikanska dansen igen.. Har nämligen börjat få rätt mycket ont i nacke och rygg och jag är helt säker på att det är för att jag INTE dansat på hela sommaren, inte ens runt midsommarstången.. har faktiskt inte ens sett en riktig sådan i år.. Skämmes på mig!

Men på tal om midsommarstång.. är det inte hemskt att vi svenskar är kända för "små grodorna"!!! Alltså Ingemar Stenmark, ABBA, ljust dygnet runt osv, det kan jag köpa och stå för, men något så löjligt som groddansen.. herregud! 


 

Bilder från Taizé...

Här kommer nu lite bilder från resan till och vistelsen på det underbara(enl hör- och bildsägen!!!) Taizéklostret i Frankrike.. Det går inte riktigt att fatta att det faktiskt var 6000 människor(från hela världen) där samtidigt som dotterns konfa-grupp. Samtliga foton är tagna av min dotter C.

Foto från färjan från Trelleborg


Isberg(?) i sikte... :o)


Cluny, ettt litet samhälle strax utanför Taizé


Någon som vet vad detta är för ett sorts träd? Le Kamoflage, kanske?? :o)


Plats 42, tältet.. Nåja, åker jag dit vill jag nog bo i logement med riktiga sängar.. Men dottern var nöjd med campingsängen vi köpte till henne..                               

Kyrkan i Taizé med plats för 5 500 människor(men då sitter alla tätt, tätt bredvid varandra...
   
     

Oyak.. Kiosken, samlingsplatsen...                                                     
   


Å så den goda maten... för C blev det vegetariskt!! Med tanke på att hon hemma aldrig stoppar i sig så mycket som en gurkbit fattar jag inte att hon överlevde!! :o) Lite sur är hon över att den dagen som hon bestämde sig för att bli "vegetarian för en vecka" serverades det chicken nuggets istället för sega köttbitar!!! Typiskt!! :o)
    

Omgivningarna....
 


Bröderna lever endast på sin keramikförsäljning


Otroligt vackra föremål! Eller hur?
  

Någongång i livet (helst nästa år!!) vill jag åka till Taizé. Vem vill följa med? Kanske du P, då blir det din andra... nej just det, tredje gång!! :o)


Ett frågeformulär som kom via mejlen...

Vilken bok läste du senast?
Iris Johansen - Efter midnatt

Vilken/vilka böcker läser du nu?
Kinsella - Hemligheter

Är det övervägande kvinnliga eller manliga författare i din bokhylla?
Hm, tror att det är ungefär 50-50. Har ca 800 böcker så jag ids inte räkna..

När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar eller tänker du "nu har jag en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra hälften" kvar?
Om boken är riktigt bra så både vill jag komma fram till slutet samtidigt som jag inte vill att boken ska ta slut!
Jag räknar inte sidor för jag har zero i sifferminne så det skulle inte funka!! Hahaha...

Hur väljer du vilka böcker du vill läsa?
Tips från tidningar, www.bokhora.se, vänner.. Men många av böckerna köper jag på loppis. Har dem sedan stående i bokhyllan i väntan på att jag ska bli sugen på en viss genre.. jag kan inte läsa vadsomhelst närsomhelst!

När blir en bok för lång?
När den är tråkig, när man blivit plattnäst för att man inte orkar hålla upp den när man ligger i sängen och läser.. men framför allt, när historien i boken blir omgärdad av en massa nonsens; i ett försök att göra boken fylligare.. Har lite svårt för Elisabeth George; tycker att hennes böcker kunde vara hälften så tjocka.. men jag vet att många gillar henne JUST FÖR det där runtomkring-snacket.. Inte jag...

Läser du lika gärna på engelska som på svenska?
Nej, tyvärr.. Är så ovan, jag får inte samma avslappnade läsning som när boken är på svenska.

Vilken/vilka böcker har du blivit berörd/inspirerad av?
Gunilla Wahlström - Boken om Kirre, Marlo Morgan - Budskap från andra sidan, James Frey - Tusen små bitar. Magnus Utvik - Anna, min älskade, Jerzy Einhorn - Utvald att leva, Barbara Gordon - Jag flydde min oro, Brandon Bays - Resan, Lisbeth Pipping - Kärlek och stålull... Ja, jag kan nog fortsätta och göra listan hur lång som helst..

Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? I så fall, vilken bok var det senast?
Det är inte ofta som en bok är genomtråkig.. däremot kan jag börja med en bok och efter en stund inse att "jag är inte alls på humör för en sådan här historia" och då hamnar den i bokhyllan, i väntan på rätt känsla.. En sådan bok är Stig Larssons "Män som hatar kvinnor".. Jag har VERKLIGEN försökt läsa den, men... nej, gång på gång åker den tillbaka in i bokhyllan.. Fattar det inte!!

Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla?
Deckare/kriminalromaner är, helt klart, på första plats. En annan stor del av mitt innehav är "andliga" böcker och dokumentärhistorier samt böcker fyllda med komedi..

Rekommendera fem författare.
Fem??? BARA fem???? Äsch, jag kör så det ryker... Deckargenre: Camilla Läckberg, Karin Alvtegen, Åsa Larsson, Anna Jansson, Patricia Cornwall.. Komedigenre: Jane Green, Marian Keyes, Liza Jewell. "Andlig" genre: Paulo Coelho, Donald Neale Walsh, Mitch Albom, Lennart Lidfors..

Puh, färdig... Hur skulle ett sådant här formulär fyllas i av dig??


Sommar ute... höst inne...

Bestämde mig för höst idag, trots fint väder ute(så härligt efter ett oavbrutet regnande i evigheter).. Putsade fönster och bytte gardiner i kök och sovrum.. Det blev jättefint och jag är såå nöjd.. I morgon tar jag itu med vardagsrummet..

Resursslöseri...

När man, som jag, är ute och vallar hunden så upptäcker man en massa saker.. Nu senast upptäckte jag, på fleras tomter, vinbärsbuskar fulla med BÄR!! Om man inte ids plocka dem själv; varför inte erbjuda någon annan att plocka dem istället? Så gör i allfall jag.. Har en granne som älskar vinbärssaft och som blev såå glad när jag erbjöd henne mina svarta vinbär.. Hon har rensat min enorma buske(gud, så dumt det lät!! Hehehe) tre somrar på rad..

Morgonbön och motorträff...

Kl 9,15 i dag skulle dottern på återträff på Mariakyrkan. Kl 10,00 startade en Taizé-inspirerad mässa under vilken vi sjöng en hel del sånger från Taizé och dottern fick en jättefin oljelampa i konfirmationsgåva. Efter lite fika och småprat, linkade jag (dottern gick med raska, ungdomliga steg!!) åter in i bilen för resa vidare till Vännäs och motorträffen. Där fanns redan man och dotter nr 2 som tagit sig dit med PV:n.. Härligt väder, massor av fina bilar att titta på inkl en hel rad med PV:ar, loppis och annat smått och stort...  Invigning av vårt campingbord som dagen till ära fick tjäna som informationsbord för broschyrer om medlemsskap i PV-klubben.. En mysig dag!
Rulla lugnt!

Ajajaj..

Mina s k yogarörelser vid målningen igår var tydligen inte att leka med.. I morse kom jag knappt ur sängen.. Kan tänka mig att jag har lika ont i ändalykten som OS-cyklisterna hade efter sitt lopp.. Lårmusklerna är lika ansträngda som tyngdlyftarnas.. Min arm har samma energi(typ INGEN) som spjutkastarens efter en tävling.. Och min hand är totalt utmattad, likt en LAN-spelande ynglings efter ett dygn framför datorn.. Så nu vet ni hur jag mår? Medömkan mottages tacksamt! :o)

Sport, sport och en massa sport...

OS i Peking! Jag brukar vara mer intresserad att titta, men inte i år.. Kan det vara en omedveten protest i det tysta?? Är för dåligt insatt i problematiken mellan Kina och Tibet för att ens uttala mig om det.. så.. därför gör jag inte det :o)

Däremot så har jag hört och läst en massa... AB:s rosa sportblad gillar jag.. Alltså, finns det någon mer löjlig gren än brottning?? Alla brottare kan ta det lugnt, det är reglerna jag pratar om.. Det verkar ju som rena Bingolotto.. dra en lott så får vi se om du vinner poäng eller ej.. Det verkar inte finnas några riktiga grepp kvar, som på den gamla goda tiden! Däremot tyckte jag att Ara Abrahamian gjorde helt rätt, så Errols bevingade ord "skämmes ta me faan" skickar jag till berörda domare..

Det verkar ju oxå vara en domarmiss att Nathalie Larsson(ja, herregud, vem är det??) missade medalj.. Domarna satt visst och plockade blommor när hon sköt, så de MISSADE att hon TRÄFFADE lerduvan!! Ja, när vi ändå är inne på okända OS-deltagare, så har vi ju de där två cyklisterna som, i allafall jag, inte hade en aaaaning om vilka de var.. Men tänk så härligt, komma till ett OS där man bara har sina egna och tränarnas förväntningar på sig.. Inte hela svenska befolkningens.... Och sedan gör man sitt livs lopp, i ett OS!! Wow..

Fotbollstjejerna gick på pumpen(för UIK:s Marta går det bra! Jag menar, nog är hon väl liiiite svensk, va??!!), men för handbollstjejerna gick det riktigt bra mot Tyskland.. Hörde jag!! :o) Här i huset står tv:n ständigt på med OS-sorl i bakgrunden(undra hur mycket elförbrukningen ökar såna här veckor?).  Snart kommer friidrotten igång och då vore det konstigt om inte jag hittade mig själv sittande framför tv:n :o)

Jag håller tummarna för att inte en massa dopingfall ska förstöra OS. Det är trist att man direkt tänker "dopad" när någon gör ett utomordentligt lopp av något slag.. såvida inte personen ifråga tillhör det svenska lägret för då är ju allt toppen!! För en svensk kan väl inte vara dopad??!!

Simma lugnt! (eller inte... om du heter Alshammar..)


Var det enklare förr??

Vid midnatt igår satt jag på parkeringen vid kajen och väntade på min ena dotter.. Hon var med en kompis på Edge-festival.. Jag vill nämligen inte att hon ska cykla eller promenera hem själv så sent på natten. Jag var såå trött och ville bara komma hem till sängen och tänkte "nog var det enklare när de var små. Tutten i mun, kvällssaga och nattinatti"... Eller, var det verkligen det?? I tanken började jag gå utefter Memory Lane...

När man kom hem var det middag(med allt vad det innebar i spillda mjölkglas, ketchup på tröjan und zu weiter), sedan badstund, Bolibompa(då hann man stöka undan i köket och ev, i mikron, värma på sin egen mat), dags för godnattsaga(som man inte kunde fuska igenom genom att hoppa över några meningar här och där.. för blev man påkommen så var det bara att börja om!) och myspys med mamma i 1,5 timme tills deras pappa kom in... och väckte mig medan barnen fortfarande var vakna och lekte för fullt med varandra... Och jo.. någonstans däremellan satte jag på en tvätt, vilket jag nästan alltid kom ihåg först när jag lagt mig för natten.. Suck!!

Så nej, det var inte enklare förr, enligt min mening.. Småbarnsperioden var en tuff tid i livet.. Obefintlig "egen-tid", allt rullade på som efter ett schema.. Jag tycker att man JÄMT var trött! Idag har jag mer tid för mig själv och min man, barnen går att diskutera med(även om de himlar med ögonen ibland så tror jag att öronen fortfarande funkar!!), de är självgående, s a s.. Men det är klart, som tonårsförälder gäller det att vara ett steg före hela tiden(det tror jag i och för sig gällde även under småbarnstiden..) och diskussioner kring regler, tider, alkohol, droger, sex, kompisar, uteliv osv måste hållas med jämna mellanrum.. Att vara frågvis, att vilja veta vad mina barn gör och var de är.. Att vara en förälder som de vet att de kan lita på och som är deras trygghet i livet, oavsett vad som händer!


Det gick inte att smita...

Nähäpp... den nästan 15 kvadrat stora bron blev aldrig inoljad genom något mirakel så det var bara att kavla upp ärmarna, röra runt i burken, ta fram penseln och sätta igång.. Under den timme jag målade, brädlängd för brädlängd, så tänkte jag "här kan vi förena nytta med nöje" och körde lite yogaövningar.. men det kändes som om jag stod i "hunden" (upp o ner V) mest hela tiden.. Jag har strechat min lår och vader så det räcker för veckor framöver.. Tror att jag övade lite stepp också då jag i sidled drog penseln genom heeeeela brädan i ett enda drag.. Kan ni se det framför er?? :o)

CU

Prislappar...

Något som kan irritera mig något oerhört är prislappar.. Ja, naturligtvis kan priset på en vara göra mig högröd.. men i det här fallet menar jag det ställe prislappen är fastsatt på... För det första så verkar de vara fastsatta med något sorts superlim från NASA.. det krävs naglar, olja, diskmedel och till slut en kniv för att lyckas skrapa bort lappen! Och ÄNDÅ sitter det kletigt lim kvar.. För det andra så har "prislappsfastsättar-idioten" DESSUTOM satt fast lappen MITT PÅ SAKEN och inte undertill!! Jag menar, den personen verkar inte vara "den vassaste kniven i lådan"!!!!
Är det någon som har en lösning på mitt problem??? En universallösning? Någon?? Heeelp....

Slipper arbeta...

Idag hade jag stora planer... jag skulle olja in vår bro! Puh, tänkte jag, när jag insåg att jag måste skura bron ordentligt först och sedan vänta på att det torkar innan inoljning.. Men vad hände? Jo, vädrets makter satte stopp för det hela; ösregn!! Först blev jag sur, tills jag insåg att "då kan jag ju stanna kvar framför datorn" utan att känna dåligt samvete :o)

Linda Rosing...

Oj oj oj.. Igår kväll roade jag mig med att läsa igenom Linda Rosings hela blogg inklusive merparten av kommentarerna till hennes inlägg.. Puh.. Hade läst så mycket om denna blogg, bl a att hon vikt ut sin egna bikiniklädda dotter, att jag ville kolla igenom den själv.. och jag konstaterade en hel del saker. "Utviket" var ett vanligt strandfoto, liggandes på magen! Då har jag sett betydligt värre, andra bloggar där mammor lägger ut bilder på sina söta NAKNA småbarn.

Men Linda, och andra mammor/pappor, borde vara försiktig med sina barnbilder.. Det finns verkligen SJUKA personer därute om man ser till kommentarerna. Gubbsjuka, pedofilaktiga synpunkter. Jag mådde illa när jag läste dem.. Många verkar leva för att tracka henne så mycket det bara går. Ni vet såna människor som mår bättre själva efter att ha tryckt ner en annan människa i skoskaften.. Ett sjukt ex: Linda hade lagt in en bild på sig då hon borstade tänderna; tandkräm fulla munnen.. DET får då vissa att associera till sperma! Hur logisk är den tanken, då människan uppenbarligen har tandborsten i käften??? Jag tycker att det säger mer om den personen än om Linda!

Själv är jag väl inget större fan till en person som blivit känd för att ha knu.....t i tv! Nuförtiden behövs det inte mycket för att bli "känd"; man behöver inte direkt prestera något(å andra sidan kanske det är en prestation att göra "det" på tv! Vad vet jag???) Så jag, precis som många andra, har en massa synpunkter kring kändis-Linda.. Hur påverkade det barnen att på dagis och i skolan få höra "jag såg din mamma göra "det" på tv igår!!" Att ens mamma figurerar på nakenbilder o dylikt. Hur påverkar det dottern(och sonens kvinnoideal) då implantat både i bröst och läppar görs; att man inte duger som man är? Vi har många rättigheter för att leva vårt liv som vi vill men samtidigt har vi skyldigheter mot våra barn, att värna och skydda dem.

När jag läste bloggen fick jag uppfattningen att Linda är en otroligt positiv men ganska naiv  kvinna. Bloggen innehåller inte direkt några djupsinnigheter utan handlar mest om hennes liv som "tvätterska", hennes träning, bilder på hennes luncher, festbilder och foton på hennes frisör och nagelförlängare.. Jag tror inte att merparten läsare går in på hennes blogg just för hennes inläggs skull, utan mera för att trigga upp varandra via kommentarsidan.. 

I allafall, hennes blogg hamnar inte på "mina favoriter"! :o) Jag läser andras bloggar/hemsidor för att bli road(t ex Fotbollsfrun: www.blogg.aftonbladet.se/7148, www.alltombarn.se/ninni, www.gummifarsan.blogspot.com) och inspirerad (t ex www.lvdp.se, mettesfoto.blogg.se, www.bokhora.se)..

C U later!

Korsordsfantast...

Något som jag tillbringat många timmar med i sommar är korsord.. Jag har löst morgonkryss, helgkryss, kändiskryss, musikkryss, rebuskryss... ibland har jag löst hela krysset och ibland har jag haft totalt hjärnsläpp att jag knappt klarat ett juniorkryss :o) Men lyckan har varit stor när jag klarat ett Mästarkryss.. Att lösa korsord är roligt, utmanande och allmänbildande.. Man upptäcker oxå att ord kan BETONAS på olika sätt.. Komage på tre bokstäver... hm, vid fel betoning blir det samma ändelse som fromage(sje-ljud).. Eller ryssja på två bokstäver.. det kan bli helt fel med sje-ljud!! :o) Men hur det än blir så tycker jag att det är ett utmärkt tidsfördriv..


Kryssa lugnt!

Japan sökes... (inte kort A utan låångt)

Ska till Stockholm i slutet av augusti och nu undrar jag om någon kan hjälpa mig med en sak? Mina döttrar är nämligen helt inne på Japan! Det är japansk musik, manga osv för hela slanten.. Vet att det finns en japansk affär på Tegnergatan så den har jag koll på.. Vet ni om något fler ställe? Hör av er i så fall, så är jag er evigt tacksam...
  
 

Bones is back....

Min favoritserie, alla kategorier, har börjat igen. BONES!! Jag vet inte riktigt varför jag gillar makabra saker; jag bara gör det! Älskar böcker om rättsläkare där texten detaljerat beskriver kraschade pannlober och maginnehåll :o) Undra vad en psykolog skulle komma fram till?? Hm, lika bra att inte veta... Jag njuter i allafall av kvällarna med Bones och undrar när de ska "komma till skott", de där två!!!! :o)Grand Canyon...

Fick nya stenar till min samling; från Grand Canyon!! Jag blev såå glad men insåg oxå att "nu är det nog dags för ett eget stenskåp med små noteringar om varifrån varje sten kommer och vem jag fått dessa av"   :o)

Klosterliv...

Min dotter har gått i kloster!! Nåja, hon har inga planer på att bli novis eller nunna(hoppas jag!!) och i såfall är hon på fel kloster, som i det här fallet innefattar ett BRÖDRAskap!! :o) Hon har nämligen åkt till Taizé-klostret i Frankrike med sin konfa-grupp och ska vara där i en vecka.. Hon är med i en studiegrupp oxå som består av henne, två andra tjejer från hennes konfa-grupp, tre tyskar och två lettländare samt en norsk studieledare.. I dessa grupper ska det diskuteras olika andliga saker under veckan och diskussionerna sker på engelska.. Toppenbra sätt att få igång sin talande engelska, jag menar, i jämförelse med att sitta i sitt klassrum och traggla på!

Mässor hålls tre gånger per dag i kyrkan och ni kan tänka er vilken känsla det måste vara när sextusen människor sjunger eller tänder ljus tillsammans. Man behöver nog inte ens ha en "tro" för att uppleva en speciell gemenskap då!

Jag är såå avundsjuk. Tänk att få åka dit och göra sin egen "inre resa" på det speciella meditativa sätt som gjort Taizé känt över världen!

God gärning...

Igår gjorde jag en god gärning. Satt på bussen och några rader framför mig satt en tjej som hostade våldsamt.. Jag kände igen hostan som var av typen "hosta tills man spyr" och "om jag bara inte andas alls så går det bra..." Efter att ha lidit med henne en stund så tog jag min halvfulla vattenflaska, gick fram till henne och frågade om hon skulle vilja ha lite vatten.. Man såg förvåningen i hennes ansikte plus tankarna snurra "vågar jag ta emot vatten från en vilt främmande människa?".. men tydligen övervägde behovet av vätska över eventuella risker och hon tog tacksamt emot flaskan.. Sen hostade hon inget mera på resten av resan.. Och den uppskattande blicken och leendet jag fick när jag klev av... det kändes gott i mig!

Rapport från nybörjarresenären...

Det har tagit lite tid att räkna ut hur jag skulle få in alla bilder från digitalkameran in i datorn.. Jag brukar ju ha assistans när det ska göras, men den här gången fick jag kämpa helt på egen hand!! :o)

Här kommer sålunda en liten reseberättelse från Turkiet, eller rättare sagt den börjar på ett växlingskontor, liknande den här nedanför.


Alltså, nybörjarresenären tar sig ner till Forex för att växla till turkiska lira.. Ja, jag vet NU att man helst ska ta ut pengar i det landet man ska åka till, men jag kände mig lite osäker och tänkte: har jag börsen full så klarar jag mig! Pratade mycket med killen i kassan om att vi skulle till Turkiet och att det var första gången osv osv... Fick mina "lira" i en gul plastmapp där det står så käckt "VARNING! Hantera dina pengar diskret så att obehöriga ej ser".. Är det månne därför de gjort plastmapparna KNALLGULA!!!! Herregud, de syns ju från månen!! Diskret, my ass!!

Sagt och gjort, den 16 juli satte vi oss(jag och dottern J) på planet med destination Antalya. Kom fram vid 4-tiden och hoppade på bussen som skulle ta oss till Alanya och hotell Gallion på Atatürkgatan. Vi satte oss längst fram, bakom chauffören, och spände fast oss. Samtliga i bussen slocknade som ljus. Utom jag.. Jag vet vad ni tänker: "chauffören då?".. Ja, det var knappt att han höll sig vaken.. Det var DÄRFÖR som JAG inte vågade somna.. Satt beredd att lappa till honom ifall om han skulle börja dra sig för mycket åt någon sida.. Det hände flera gånger att jag såg att ögonlocken mer och mer började falla ihop. Då harklade jag mig högt och ljudligt och då vaknade han till och styrde bussen rätt på vägen.. Jag var faktiskt livrädd.. Tyvärr kunde han mest bara turkiska så jag kunde inte direkt hålla någon konversation med honom, vilket hade varit det bästa!

Nåja, vi kom fram till slut och blev avsläppta vid vårt hotell. Gick in och träffade snubben i receptionen. Tog fram mina "lira" och ville betala för AC, säkerhetsskåp och kylskåp. Då undrade han: "What´s this?".. Hm, vad menar han?? Turkiska lira såklart, tyckte jag.. "No!" sa snubben.. "Yes" sa jag.. "No" sa snubben igen och då ville jag åka hem!! :o(

Det visade sig att Forex-jäveln hade gett mig fel valuta(nu vet jag att det var bulgariska lev). Vad skulle jag göra?
    
                                                                                                                        

Vi gick i allafall upp på rummet med vårt bagage och där deppade vi en stund. Ena sängbordet var av plast, en fruktansvärd tavla(se bild) med en flicka vars ögon verkade följa oss hela tiden och turkisk MTV.. Yippie! .. not...Vi tillät oss att deppa i en halvtimme ungefär sedan bestämde vi oss för att gaska upp oss.. Nog skulle det här bli bra.. Vi stegade ner till Kleopatrastranden och ringde kära mor och sa: "allt är toppen, inga problem, varmt och skönt".. :o) Sms till maken/pappan hemma.. Mamma är uppe före tuppen, men det är inte maken, därav sms:et!

Gick i allafall till ett växlingskontor(har naturligtvis lärt mig nu att man ska gå till PTT=posten för att växla!) och där var de ungefär lika förvirrade som jag.. Men jag fick äntligen lira(även om jag nu i efterhand förstått att de lurade mig på en hel del pengar) och livet kändes lättare att leva!! Shit happens, heter det ju..

Efter ca 30 timmars vakenhet slocknade vi som två Liljeholmens. Vaknade med skavsår i örat (nästa gång jag åker någonstans så tar jag med EGEN kudde!! ) och i tron om att jag hade dött under natten; så iskall var jag :o) Hade inte tänkt på att vinkla flärparna på AC:n innan jag, knappt vid medvetande, tuppade av.. med följden av att denna blåst ISKALL luft på mig hela natten.. Det var första gången i mitt liv som jag gick utomhus för att tina upp!! För på balkongen var det varmt och superduperskönt!!! :o)

Balkong med utsikt över shoppinggatan och endast morgonsol(tack o lov!!)

På andra sidan av hotell låg en minaret och jösses så chockade vi blev när vi låg vid poolen och den satte igång och ylade ut.. ja vad det nu är de ylar om!! Vi hade ju blivit förvarnade om det och tipsade om att ta med öronproppar, men.. det höll på i max 5 min och inne på rummet hörde vi det aldrig så... inte ens trafikljudet utanför störde vår sömn.. jag tror att vi var så utmattade varje kväll att vi helt enkelt bara tuppade av.. så öronpropparna fick ligga oanvända.. :o)

Måste också klämma in ett foto som jag tog inne på rummet. Detta stod uppställt på ena nattduksbordet. Hur tänkte de?? undrar man ju..


Bestämde oss för två utflykter(vilket gav gratis besök på Hamam, turkiskt bad), en Citytour och en Lazy Day Cruise. Plus att vi bokade tid för J:s nagelförlängning.. M a o dessa tre saker var det enda vi måste hålla reda på. I övrigt steg vi upp på mornarna, tittade ut och tänkte: yes, sol idag oxå!!! hehehe.. och funderade på vad vi var sugna på att göra.. Vissa dagar hängde vi mest vid poolen, andra dagar shoppade vi.. Vilket inre lugn jag fick av detta.. inte en massa "måsten" som hemma.. tvätta, städa, ut med hunden, läxor, mattider osv.. Vi åt när vi blev hungriga och drack konstant!! Vatten alltså :o) Det kändes som om de mesta av pengarna gick till denna ädla dryck, trots att vi köpte stora dunkar med vatten som vi hade på rummet. Dottern kom med den smarta idén att ställa dunkarna under AC:n vilket gjorde att vi kunde dricka steget ovanför ljummet vatten!!

Dag 3: MIGRÄN!! Troligen en kombination av solen, värmen, skavsårskudden, AC:n och allt tittande till höger och vänster!!! Men gissa hur smart jag varit??? Hade packat ned medikamenter för allt från skoskav till magbesvär, men hade endast två stycken migrän-värktabletter med mig!!! Tog den ena och när värsta värken släppt begav jag mig till Mimosa Haman för löpande band-skrubbning, tvättning, inoljning och massage! Det var den absolut bästa upplevelsen jag varit med om, i allafall i SPA-väg!! Jag var len som en bebisrumpa överallt!! Jag "lullade" tillbaka som på moln och migränen var som bortblåst! Jag rekommenderar ALLA att prova på en Hamam-stund.

Så var det då dags för vår första utflykt. Citytouren tog oss runt Alanya och Malin(vår goa göteborgska guide) berättade lite smått och gott om stan, pirater, borgen osv.. Jag tror inte att jag tog till mig allt hon sa för jag hade fullt upp med att torka svett.. jag svettades på ställen som jag inte ens visste att man kunde svettas på!!!! Någon sa att var ca 60 gr i solen just denna dag.. Puh!! Men vi såg en massa och tog en del bra bilder.. Här nedan några uppifrån borgen. Malin berättade oxå att de fängslade folk häruppe. De fick sitta tre dagar och två nätter utan mat och vatten. Sedan skulle de gå ut på en avsats(se stora bilden) och kasta en sten så långt de kunde. Träffade stenen vattnet så blev de frisläppta; om inte så dödades de!! Det var inte många promille som fixade det för det var låååååångt till havet..
         


Vidare ner till Röda Tornet där dottern var ett strå vassare än mig.. Hon trampade upp i det 30 meter höga tornet och tog några vackra bilder på vägen.
        

Och så besöket i Damalatasgrottan som är fylld med stalaktiter och stalagmiter. Härinne är luftfuktigheten 90%!!!! Precis vad man längtade efter :o)
  

Sedan blev det besök på Bazaren, hos en guldsmed och hos en mattmakare.. Hos de två senare fick vi kallt äppelte att dricka.. Mmmm, så gott det var!

På söndagkvällen sa jag till dottern: "I morgon är det båttur". och innan jag hann tänka efter... eller rättare sagt, jag tänkte nog typiskt svenskt då jag sedan sa till henne: "hoppas det blir fint väder"! Moahahahaha.. det regnar ca 11 dagar på ett år, vad är oddsen för att det ska bli dåligt väder???!!! Det roliga i allt detta var att på måndagsmorgonen var det helmulet ute!!! :o) Hemma hade man tänkt "f-n oxå, det är väl typiskt" men jag tänkte istället "så skönt, en molnig dag"!!! Men... så blev det ju ändå inte.. Två timmar senare var himlen knallblå och solen i zenit!! :o)

Vi hoppade på piratskeppet och seglade ut.. Låg på däck under ett segeltak och bara njöt av livet. De ankrade lite här o var på havet och vi fick hoppa i och guppa i vågorna.. Lunchen serverades på båten och bestod av grillad kycklingfilé och pasta.. Mmm, jättegott, som Tina brukar säga..

    Modig turkisk badpojke med blåa Umbro-shorts med texten Norway på rumpan!! :o)

Dottern blev blixtförälskad i en av badpojkarna.. Och de har faktiskt mailkontakt med varandra nu.. Det är ju alltid roligt med den där första semesterförälskelsen..

Nog fick man uppmärksamhet därnere men jag hade så svårt att hålla mig för skratt när det kommer killar i 20-25 årsåldern och påstår att de älskar mig(är ju 40+!!). Finns det verkligen kvinnor som faller för det/tror på det??? Ja, stackarna! :o) Vi träffade bara en kille som klev över gränsen och började ta på J på ett icke-kamratligt sätt!  Grrrrr... Till den affären gick vi aldrig mer!!  Men annars så måste jag säga att vi bara stötte på artiga, trevliga och roliga turkiska människor, både män och kvinnor..

Jo förresten, jag fick en Julio Iglesias-typ efter mig när vi var på egen utflykt till Dim Cay(uppe i bergen).. Ni vet, bakåtslickat hår och guld hängade runt halsen och runt handlederna.. Hurvens, säger jag bara. Men han var, tack o lov, inte av den klängiga typen(då hade han åkt på en rak höger!) utan bjöd mig och dottern på turkiskt te och ett stort fat med frukt(han stannade inte och drack och åt med oss.. det tackade vi för!!).. Stället vi var på var jättehärligt och vi låg på mjuka kuddar i en liten flotte och guppade på smältvatten från Taurusbergen.. När jag låg i det riktigt kalla vattnet och blundade så kunde jag nästan inbilla mig att jag låg i vår lilla lagun vid älven i Norrbotten!! :o)
Ser jag inte ut att njuta för fullt??
      
 
Gällande kamelbilden så vet jag inte vad gubben lindade för band runt huvudet på mig.. Mitt stela leende inbegriper en tanke om "hur många löss är det i det här bandet??"
Men än har det inte börjat klia, så jag klarade mig nog! :o)

Det som fascinerade mig mest med Turkiet var alla svenska krukväxter i storformat! Benjaminfikus, hibiskus och andra blommor som jag väl känner igen men som jag inte kan namnet på.. Vissa palmer såg inte alla ut som jag trodde att de skulle göra; långa, smala med den typiska bladformationen högst upp. Nej, vissa såg ut som ananaser!! (heter det så när man ska böja ananas?? Hihi...
         
       


Solnedgången var ju spektakulär och fort gick det!!Här kommer, i mitt tycke, en av de finaste bilderna som jag tagit.. Fotot av de gamla, slitna fönsterluckorna får mig att fundera över vilka som bott där och hur de levt.. Är så glad över att huset inte blivit nedrivet till förmån för ett nytt flashigt hotell!!

                     


Och så var det besöket hos nagelskulptrisen.. fina naglar á la fransk manikyr!!Summa summarum av vår vecka i Alanya: Helt klart godkänt hotell med suveränt trevlig personal, speciellt i restaurangen. Vansinnigt god mat(vilket var lyckosamt då vi faktiskt hade halvpension). 300 meter till Kleopatrastranden och shoppingen rakt utanför.. Jobbigaste biten var(förutom strulet i början) vid flygningen hem.. Att åka över sin hemstad för att mellanlanda i Luleå, kliva av, vänta en dryg halvtimme, kliva på och flyga ca en timme till.. DET var drygt! Men en sak är säker; nog gav den här resan mersmak.. Och efter att ha sett Mamma Mia känner jag mig väldigt sugen på att få se en del av Grekland! :o)

PS. I resväskan samlade jag såklart fina stenar från Dim Cay, borgen och Kleopatrastranden... DS

 

RSS 2.0