Desperate housewifes...

Så var det dags igen... Desperata hemmafruar som intar kanal 5 på tisdagskvällen.. Säg inget om vad som hände för jag har inte sett avsnittet än, har det inspelat..



Jag hade viktigare saker för mig. Vad kan vara viktigare, tänker ni säkert, än att se DHW?? Egentligen inget men eftersom jag är en god mor åkte jag till ICA för att handla superviktiga saker till mina barn.. Ni tror kanske att det var mensskydd, tandkräm eller något annat som är svårt att klara sig utan tills i morgon eftermiddag.. nej, det var vitaminer i både flytande och fast form som behövdes till i morgon bitti.. Äpplen, clementiner och apelsinjuice.. Och det var ju faktiskt nyttiga saker, ja bortsett från apelsinjuicen som mest är fylld av socker.. 2 av 3 är väl gott nog??? Det var ju i allafall inte choklad och chips!! För DÅ hade jag minsann INTE åkt!! Så det så..

Sovmorgon...

Fick mig en välbehövlig sovmorgon i morse.. Och inte behövde jag ut med hunden heller; det hade äkta mannen fixat! Tack älskling!

Läste tidningen från pärm till pärm, hm.. heter det så när man läser en tidning?? Skitsamma, läste i allafall att nu ska det minsann bli jämlikt även i trafiken.. Herr Gårman ska visst få en fästmö..

Undra vad hon kommer att kallas?? För hur logiskt är det med Fru Gårman?? "Här går man = här går kvinn..här går fru... här går... ja vem då??"
Får man som man gå över när det är en kvinna på skylten och tvärtom?? Är det bara kvinnor med kjol som får gå över? Varför verkar mannen ha skor och kvinnan går i strumplästen?? Jag hade förväntat mig riktigt höga klackar på Frun!!!
Och frisyren, herregud är inte pagen förlegad??




Trött...

Efter helgens vedermödor är jag trött! Fick en välbehövlig massage idag, oj sååå sköööönt det var!! Men inte blev jag ju piggare av den, snarare tvärtom men jag njuter av mitt fina hem, tänk vad jag trivs!! Mitt hem är min borg!!

Nä, det blev inget speciellt inspirerande eller roligt inlägg det här inte!!  Sorry!! Jag återkommer i morgon med nya friska krafter..

Nattinatti zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Fyllekörning...



Denna film tagen av min brorson och hans kompis.. Hjärtat i halsgropen är väl ett understatement!!
Vill oxå tala om att de självklart ringde polisen som bad dem följa efter men på avstånd.. Norrut tar det lite mer än fem minuter för polisen att komma på plats. Länet är enormt med alldeles för få poliser..
Snälla människor, don´t drink and drive!! Kör alltid nykter!

Lite skitprat...

Alltså, vad är grejen med parfymerade bajspåsar??? De stinker parfym och lukten är så stark att man får huvudvärk. Skulle tro att de är kraftigt allergiframkallandeoxå. Stoppa en sådan påse (ofylld alltså!!) i fickan och lukten sitter i tills du tvättar jackan.. Usch och fy!

Är det tänkt att det ska bli mysigare att plocka upp skiten med en sådan påse?? Är det tänkt att man ska ha näsan så fylld av parfymlukt så man inte känner skitlukten?? Alltså, har man hund får man väl gilla läget.. Hunden skiter, det luktar skit, plocka upp, knyt ihop, det luktar inte skit längre, kasta påsen i soptunnan!!



Glöm inte, "det som göms i snö, kommer upp i tö".. Plocka upp efter din hund!!


Duffy...



Härlig sång, härlig musik... Är så stolt över att jag kunde få över klippet till min blogg!!

Snuten i Hollywood...

Det kanske är töntigt och patetiskt men jag gillar faktiskt "Snuten i Hollywood"-filmerna.. gillar Eddie Murphy och hans skratt.. gillar Rosewood som försöker vara macho när han egentligen är en mjukis.. gillar titelmelodin ... gillar snacket av Serge (galleriarbetaren/vapenförsäljaren), som jag uppfattar som homosexuell, men kanske är jag ute och cyklar :o)
Och ja, jag vet att varje efterföljare, i princip, hade samma innehåll som ettan.. men.. jag gillar dem ändå och hoppas att ni inte tycker mindre om mig för det!! :o)

DVD Film: Snuten i Hollywood   DVD Film: Snuten i Hollywood II  DVD Film: Snuten i Hollywood III


Älgjägare...

Idag var det dags för min andra bror att nedlägga ett... nej två byten.. En älgko och en kalv.. Brorsan har en superduktig hund med näsa för älgar! Tyvärr är inte den här brodern någon linslus så bildbevis finns inte att bifoga inlägget.. Attans!
Men stort GRATTIS, kära bror! Nästa gång kan du väl ta med kameran..

Puh...

Som i Pusta ut!! 
Äntligen är dotterns rum färdigmålat.. Trots att vi inte gjort speciellt mycket underarbete, förutom att spackla igen de värsta hålen, så tog det tid och ORK!! Men fint blev det.. Barnens snälla mormor hade oxå köpt två nya plattskärmar till deras datorer.. Gud, så skönt att få kasta ut de där enorma schabraken till tjockskärmar.. Plötsligt har de varsitt skrivbord som de faktiskt kan använda som skrivbord och inte bara som avställningsyta för skärmarna. Yeah!!

Upptäckte att jag skrev tjockskärmar av bara farten.. Det är ju intressant när man läser annonser för tv-apparater nuförtiden. Ofta står det: "tjock-tv säljes".. "Slimmad" är ett annat ord som ofta används för mobiler..  Och det är klart, om man tänker på hur de första mobilerna såg ut så är nog dagens mobiler rätt slimmade.... :o)




Cellprov...

Igår var jag på Hälsocentralen för att ta ett cellprov enligt "löpande-band-"principen.. Hur löjlig känner man sig inte när man står där, bokstavligt talat, med rumpan bar??? Barnmorskan gjorde vad hon skulle och säger sedan "du får provsvaret hemskickat om 4-6 veckor. Du kan också få en ny kallelse om det visar sig att du har något tekniskt fel". ????? Vaddå, tekniskt fel på mig????

Självklart menade hon ju ett tekniskt fel med provet, men jag hann ju börja fundera!!! :o)

Blomsterbud...

När jag kom hem häromdagen så hade jag fått en härligt bukett genom blomsterbudet.. Jag fattade ingenting och min man retade mig och sa att det var från min älskare.. Jo, tjena.. :o) Nej, istället var det från fotbollsföreningen som min man varit aktiv i under herrans massa år.. Allt från tränare till lagledare. Men nu, då han slutat som lagledare, så skickade föreningen mig denna bukett med orden"Som tack för att vi fått låna din man...." Det var ju kul att de uppmärksammar fruarna oxå.. Få se om jag om 10-15 år får en bukett från PV-klubben, för jag antar att det är dit jag ska låna ut honom fortsättningsvis :o)

Kan de vita blommorna heta Gladiolus?? Känner ju till rosorna men de mystiska blå blommorna har jag ingen aning om vad de heter.. Vet ni?




Älgen kom, sågs och ....

Sista dagen av älgjakten och under de sista skälvande timmarna, ja då fick min kära bror syn på skogens Konung... "Pang, du är död!"... Grattis brorsan!! Förresten, jag tycker mycket om älgköttbullar och älgstek(kära bror, det var en övertydlig vink!)  




På riktigt.. hösten är här!!!

Riktigt varmt ute för årstiden.. Och löven blir helt makalösa i sina alla färger..

 





Glöm inte att se naturens förunderliga förvandling!

    

Mamma på besök...

Eller ska vi säga arbetsläger.. :o) Så blir det ju varje gång hon kommer.. Nya projekt som ska göras.. Den här gången är det andra J:s rum som ska målas. I somras tog vi ju C:s rum som blev alldeles mörkrosa och skitsnyggt.. J:s rum ska bli blekrosa är det tänkt.. Så nu är inköpslistan redan lång och strax ska vi bege oss ut på shoppingtur.. Är glad att jag har min mamma för då blir "saker gjorda"!!!

C U

Ernst Kirchsteiger...

Snart är han lika stor som Bruce Springsteen.. allas vår Ernst.. barfota-Ernst.. Citat-Ernst.. 1-2-3-Ernst...
Jag vet ärligt talat inte själv vad jag tycker om Ernst.. Å ena sidan gillar jag hans barfotasnackande och hans förmåga att se underbara saker i det lilla.. Å andra sidan blir det så klämkäckt ibland att jag vill lägga händerna runt ... och klämma till! 
Det verkar som om alla förhåller sig till Ernst på något sätt. Han verkar beröra något hos människan, antingen är det hjärtat eller kräkreflexen... :o)

Sedan kan man gå till överdrift (min åsikt!) i sitt Ernst-hyllande.. En kille har tatuerat in en bild av Ernst över halva sin mage.. Hmm, hur tänkte han? Typ.. inte alls eller?? Men tatueringen var riktigt snygg och gjorde Ernst rättvisa, absolut!


Foto: Peter Tullberg/SVT

Bussjäveln...

I morse blev jag mäkta irriterad, igen.. jag menar, jag kan ta att en buss blir lite försenad av olika orsaker men att en buss UTEBLIR; det är en helt annan femma. Vi har s k "vikarie"-bussar här i Umeå just nu.. "Vikarier" som borde ha stämplat ut för länge sedan, ja pensionerats.. Dessa bussar havererar när man minst anar det (typ när man på morgonen står och väntar på den....) och ibland har de tappat stora plåtschabrak så man ser hela motorn.. Man hoppas ju innerligt att ingen bil låg bakom när plåtbiten flög av..

Men vi ska visst få nya fina bussar till nyår, jajamensan det ska vi!!! Ska vi slå vad om att biljettpriset kommer att höjas på ett kick när de überfräscha bussarna kommer?? Förhoppningsvis är de i allafall fina nog att hålla tidtabellen..

Men åter till nutid - vem betalar min försening till jobbet eller andras missade läkartider, anställningsintervjuer eller kärleksmöten med viss tidsram??

Storloppis...

Höstens begivenhet vad gäller loppis gick av stapeln i helgen. En stor fotbollshall med massor av bord fyllda med allehanda saker. Min man hittade en jättefin picknickkorg som passar jättebra till PV:n :o) och dottern fyndade en hel del Hello Kitty-saker..

Själv gick jag ju med näsan i golvet för det är där alla har sina böcker!! Något som verkligen kan irritera mig är när säljaren har böckerna i en stor kartong på golvet men alla titlar måste läsas upp o ner!! Hur svårt kan det vara att faktiskt tänka till lite när man ställer ut saker? Nog för att jag kan läsa upp o ner men ska jag ens behöva göra det??? Ännu värre är när de har böckerna staplade på varandra.. suck, vem ids gå igenom dem? Inte jag.. Och kassar, varför kan ingen förstå att om man vill få sålt sina grejer så måste köparen få en kasse att stoppa det inköpta i?? Grrrr....

Nåja, vissa försäljare var bättre än andra och här nedan ser ni mina fynd.. Jag satsade 80 kr och fick 7 stycken böcker. Det tycker jag är ett riktigt bra pris.. För det är det som är fördelen med att köpa böcker på loppis; är boken kass så har jag i allafall inte lagt ut flera hundra på den.







Kedjebrev...

Jag tycker INTE om kedjebrev.. nej, jag ogillar verkligen kedjebrev som handlar om att jag måste skicka det vidare till minst 45 människor för att jag inte ska drabbas av onda ögat och otur som kommer att hålla i sig livet ut. Jag blir utan kärlek, utan barn, utan vänner, utan pengar... Nej, jag tycker inte om kedjebrev. Men....

Häromdagen fick jag, av en kollega, ett papper i min hand, ett KEDJEBREV..  Jag ryggade tillbaka när jag såg vad det var men bestämde mig för att i allafall läsa igenom det(det brukar jag inte göra när jag får dem på mailen, de åker i papperskorgen direkt..) Pocketutbyte, stod det. Jag skulle köpa en bocketbok, läsa den och sedan skicka den till person nr 1 på listan(det var bara två personer som stod på listan). Och jag skulle mailet vidare till sex(wow, BARA sex stycken) av mina vänner som gillar att läsa..

Hm.. jag blev intresserad.. för böcker är livet och här har jag min möjlighet att få hela 36 böcker för priset av en bok.. Så blev det! Jag skickade "Fem personer man möter i himlen" av Mitch Albom till en Lena O.. Blev så till mig att jag faktiskt skickade med ett bokmärke oxå!! :o)

Så nu sitter jag bara här och hoppas att MINA sex vänner ska sköta sig så brevbäraren så småningom får kånka hem lite böcker till mig.. Känns lite spännande för jag har ju faktiskt ingen aaaaning om vilka författare det kommer att handla om.. Jag ska hålla er uppdaterade!!

Bli känd...

Tänk så tiderna förändras(fy tusan, vad gammal jag lät där!!)!! När jag var i tonåren då ville jag bli frisörska eller polis. Många av mina kompisar hade drömmar om att bli allt från veterinär till sångerska(ja, de som ville sjunga HADE faktiskt sångröst oxå). Men, vad jag vet så var det INGEN som hade som mål att bli KÄNDIS!!

Det är beklämmande när ungar svarar så på frågan om vad de vill bli.. Kändis.. Det verkar liksom inte spela någon roll om de blir skådespelare i nya Bond-filmen, super skallen i bitar i en Baren-inspirerad såpa, har sex med en fem minuter gammal bekantskap i en realitysåpa eller kommer till slutaudition i Idol. Bara man blir KÄND!! Tragiskt, det är vad det är!!

Krasslig...

Det är synd om mig!  Jag har ont i halsen, huvudet och känner mig som en "påse nötter".. Jag har varken tid eller lust att vara sjuk.. Hmm, när har man egentligen tid och lust att vara det? Just det, aldrig!

Det är ju ok att tycka synd om sig själv ibland, men man måste också se sin lilla krasslighet i ett större perspektiv. Det finns människor med allvarliga sjukdomar, ja vissa sjukdomar handlar om "liv eller död"..

Min "sjukdom" kurerar jag med hett thé, näsdroppar, Alvedon och genom att inkassera lite omtanke från familjen.. Andra behöver dialys, hjärtbyte, syrgas och annat livsviktigt...

Så, egentligen är jag ju ganska frisk när jag tänker efter!

Kram på er, både friska och sjuka!


Testa mig...

Gick in på http://www.testportalen.se och gjorde följande roliga test:

Det första var "Hur ond är du?"-testet

Jag är 18% ond! Lite i smyg tydligen...
Puh, tur att siffran inte var högre!!



Nästa test var: "Vilken superhjälte är du?"
Här visar sig de resterande 82 procenten!!
Testet visade att jag är "en godhjärtad person
med utomjordisk styrka som älskar
att hjälpa andra". Jajamensan, så stod det!!


Så synd att skrivmaskinstestet inte funkade.. där tror jag att jag hade fått riktigt höga poäng!! På allvar...
                        


Yippie, jag vann...

Alltså, ibland har man flyt.. deltog i två tävlingar och vann i BÄGGE!!

På Beas blogg (http://beasbarnslikheter.blogspot.com/) vann jag en pocketbok
och på
Stephans blogg (http://www.ielftetimmen.blogspot.com) vann jag två biobiljetter till Wall E.

Lägg gärna dessa på bloggar på Favoriter.. Den ena tillfredsställer det pyssliga, kreativa och lustfyllda hos oss och den andra lär oss att tillfredsställa vår moder jord lite bättre än vad vi alla gör idag.


"Hurvigt" väder...

Brrr, nu är hösten här på allvar.. Samtidigt som jag njuter av de klara, kyliga dagarna (helst med strålande sol!) och ljuständandet inomhus på kvällarna, så ska jag inte sticka under stol med att jag emellanåt längtar tillbaka till detta:


Utsikt från borgen i Alanya

Signerade bilder...



Är så glad över att ha lärt mig hur jag signerar mina bilder.. tack vare min dotter C.. Puss på dig!



C U!

Vinn en bok...

Alla bokälskare; gå in på www.beasbarnslikheter.blogspot.com så kan du vinna en bok! Sånt gillar vi, eller hur?!
Fick vetskap om detta alldeles nyss, så skynda er för efter klockan 20.00 ikväll är det kört! :o)

Bloggtrafik...

Har bloggat sedan april och besökarantalet ökar stadigt, vilket jag naturligtvis är glad för.. Det är ju roligare att skriva om man vet att någon faktiskt läser det sedan :o) Intressant är att jag genom statistiksidan kan se att mina läsare mer sällan går in på helgen och läser. Däremot ökar det markant under veckodagarna.. När läser ni? På jobbet?? Eller på kvällarna hemma??


Gravidchock...

Pratade nyss med min brorsdotter. Hon väntar på en liten bebis i början av nästa år, ja vi väntar väl allihopa på den!!!!

Ja herrejösses, tänk när jag för över 15 år sedan fick beskedet att jag väntade tvillingar!!! Där kan vi snacka GRAVIDCHOCK!! Jag tror oxå att jag upplevde varenda graviditetssymtom som finns uppsatt på listan.. ja alla utom foglossning! När jag var i 4:e månaden så var jag lika stor som en normalgravid är i 7:e-8:e månaden!! Jag tror inte att mina fogar överhuvudtaget fattade vad som hände; det gick så fort! Däremot fick jag någon sorts "fogihopsättningssmärta" efter förlossningen istället... :o)

Jag är 1 meter och 56,5 cm lång(kort!) och såg faktiskt ut som en sumobrottare mot slutet av graviditeten.. Gick 38 hela veckor och först när jag hotade med harakiri bestämde läkarna för att sätta igång mig.. Höll på att go nuts av allt kliande.. hade nämligen ett för högt undertryck som orsakade klåda.. på smalbenen(dit jag knappt nådde, vilket gjorde mig ÄNNU tokigare!), på magen(en för vass nagel hade förmodligen gjort att kulan exploderat) och i handflatorna.. Satt mitt i natten och kliade, grinade, kliade, grinade och glodde ut på alla bilarna på parkeringsplatsen!! Jag kunde varenda registreringsskylt utantill, jag lovar!! Men filtallriken kunde med fördel ställas på magen, en alldeles utmärkt placering.

Morgonen då de skulle sätta igång mig, ja då hade jag redan "ploppat ut" mina underverk(aldrig i helv..te att det var så enkelt och smärtfritt.. tänkte faktiskt kliva upp och ta en taxi hem och föreslog att vi skulle fortsätta förlossningen en annan dag istället!!) Tjejerna vägde nästan 3 300 g och 3 400 g. Fatta!! Nästan 7 kg barn i magen på en människa som inte är mer än drygt 1,5 meter över havet!! Då kanske ni kan förstå hur jag såg ut!! :o) Elva hela minuter skiljer storasyster och lillasyster åt..

Bland det första jag gjorde, efter mys, dusch och en stunds vila, var att ta min uppblåsbara sittring och stega ut i matsalen. Hade nämligen inte ätit fast föda på en hel vecka eftersom min "matmage" blivit helt utkonkurrerad av "bebismagen".. Jag har aldrig någonsin, varken före eller efter, varit så hungrig som jag var den dagen!

Nu är dessa tjejer alltså 15 år gamla.. Man undrar ju vart tiden tagit vägen?? Hur kan det gå så fort?? Om de är 15, hur gammal har jag då blivit???? :o) Är jag inte 25 längre?????

Solros...

Mitt förra inlägg berörde ett ganska svårt och tabubelagt ämne så därför ska jag bara avsluta kvällen med en bild på en solros som, trots omgivningen(byggarbetsplats), reste sig ståtligt mot skyn.. Ta hand om varandra!!

 


Det finns ingen död...

... bara ett liv efter detta! Japp, jag är rätt övertygad om att det är så och ingen kan faktiskt överbevisa mig!

När min pappa dog så undrade min ena dotter, då fem år, om det fanns affärer i himlen. "Varför undrar du det?", undrade jag. "Jo, för moffa tyckte så mycket om lakritskola, så jag hoppas att han kan köpa lite där". Är det inte en underbar attityd och approach till döden, så säg.. Dessutom fanns, enligt henne, inte moffa i någon grav utan graven hade bara ett syfte, att ha någonstans att sätta blommor och ljus på!!

Min pappa dog alldeles för tidigt.. Men jag är inte ledsen över att han dog. Jag är ledsen över att han blev sjuk!! För hade han inte blivit sjuk, så hade han heller inte behövt dö!

Vi tog helt själva hand om pappa hemma i åtta veckor. Eftersom det inte fanns något hopp om tillfrisknande, så bestämde vi(mamma och vi syskon) att han skulle komma hem. Pappa hatade sjukhus och så länge vi klarade av det skulle vi behålla honom hemma. Det var tungt.. riktigt tungt, både fysiskt och psykiskt. Han var sängliggande hela tiden men vi lyckades hålla liggsåren borta.. vilket jag, så här i efterhand, har förstått var rätt imponerande.

Efter några veckor fick han blod i urinen och jag ringde till akuten. Fick prata med en överläkare som sa till mig att ringa ambulans och åka in till sjukhuset. "Nej", sa jag, "skriv bara ut ett penicillin som täcker det mesta".. Överläkaren propsade på att vi skulle åka in med pappa.. Då blev jag arg och sa "skriv ut ett jävla recept nu. Pappa har kommit hem för att dö och det ska han få göra oxå". Fattar fortfarande inte varifrån jag fick den styrkan ifrån, men troligen var det av omsorg om pappa.. Kan tillägga att vi fick ett recept!!!

Eftersom det var sommar så var många nära och kära lediga och jag och mina bröder delade på "anhörigdagarna" så vi kunde ta hand om pappa tillsammans med mamma. Mina flickor var med hela tiden och sprang ut och in till moffa med allt från blommor till små mörtar som de fångat i sjön. Hade han istället legat på sjukhus så hade mamma troligen suttit där på en hård stol hela dagarna och vi hade kommit på besök en halvtimme två gånger per dag.. Men istället fanns alltid någon av oss hos honom, dygnet runt.. Vi berättade vad som hänt i byn, vi läste högt ur tidningen, vi rakade honom och många stunder satt vi bara och höll honom i handen..

Han dog lugnt och stilla en lördag kväll; jag och mamma satt bredvid honom. Vi samlades, alla barn och barnbarn och andra släktingar.. Vi gjorde honom i ordning själva och han låg därhemma hela natten. Dagen efter kom begravningsbyrån med kistan som vi ställde mitt på köksgolvet. Vi lyfte själva ner honom i kistan och han fick med en egen kudde. På sig hade han verkligen INTE kostym och slips(det var det andra som pappa hatade!!) utan vi hade bl a klätt honom i hans favorit t-shirt som hade en stor älg tryckt mitt på bröstet! Flickorna lade ner varsitt mjukisdjur och varsin teckning. Vi sjöng några sånger och sedan fick representanten från begravningsbyrån låsa igen kistan. Hon berättade senare att hon aldrig varit med om något liknande; otroligt vackert tyckte hon att det varit! För oss kändes det också bra; det var bara vi som rört vid pappa och den här ceremonin gjorde att begravningen en vecka senare kändes betydligt lättare.. vi hade ju redan sagt adjö! Och på återseende!

Vad jag vill säga med min berättelse är att man inte ska vara så rädd för döden. Självklart vill vi inte att någon av våra närmaste ska dö, men när döden närmar sig utan hopp om förbättring; ha inte så bråttom. Det går att göra väldigt mycket själv och på så vis göra den sista tiden mera uthärdlig. Jag vet att det bl a finns avancerad hemsjukvård med sköterskor som gör hembesök och hjälper den anhörige. Kommer döden snabbt, t ex genom en hjärtinfarkt och det sker i hemmet; då finns det ingen anledning att skynda sig till sjukhuset. Ta vara på möjligheten att, med de närmaste, ha en fin liten minnesstund hemma istället!

Mina barn har sett sin älskade moffa död. Jag vet att många kan förfasas över detta och många anser att barn inte bör vara med på begravningar heller. Jag är av motsatt åsikt för livet är fullt av separationer. Bättre att försöka förklara vad som hänt och varför alla är så ledsna än att de ska fundera över varför stämningen i rummet känns konstig eller varför "någon" plötsligt gått upp i rök! Självklart önskar jag att deras första separation hade varit från en hamster eller en guldfisk, men så blev det alltså inte..

Njut idag! Gläds idag! Lev idag!


Egennytta...

Egennytta kan vara på gott och ont.. När det handlar om att se till att JAGET mår bra(inte på bekostnad av andra) och att JAGET är värd att prioriteras överst på listan emellanåt, det klassar jag som "gott"!

Men när det handlar om vänner som jämt sätter sig själv i första rummet så anser jag det höra till kategorin "ont".. Att inte bry sig om vad andra tycker eller att inte visa empati och försöka sätta sig in i en annan persons situation, ja det är beklagansvärt.. Vissa har tydligen "antennerna" fastlimmade i hårbotten..

Planeringsdagar...

Sådana dagar upplevs kanske av många som "trista, jobbiga och tjatiga" och det kan säkert många gånger bero på att de anställda inte har speciellt mycket att säga till om. Men så är det inte hos oss, tack o lov! I år har vi satsat hårt på kvalitet på vårt jobb. Hur kan vi höja kvaliteten både för våra brukare och för oss själva? Även om vi faktiskt har en otroligt bra arbetsplats med många genomtänkta lösningar, så kan vi alltid bli bättre! Så är det ju.. Så jag tycker det har varit två givande dagar med bra diskussioner..

Vi hade oxå en liten 5-kamp på kvällen(stegmätargruppen hade fixat det! Bravo till er!) i sann OS-anda. Aningen annorlunda tävlingar var det ju förståss, t ex att med sugrör flytta rönnbär från en kopp till en annan :o)

De flesta av oss tog oxå en promenad vid älven innan middagen och här kommer lite bilder från det.

En blek bild på löv som börjar ändra färg


Fotografen har hamnat på efterkälken! Observera hängbron i bakgrunden!


Önskar jag kunnat få in ljudet från den dånande framrusande forsen



Jackos kalsingar...

...säljs nu på e-bay med utropspris 6 miljoner kronor!! Det gäller ett par vita kalsonger som enligt New York Post ligger i en påse förseglad med polissigill och ett brev som bekräftar deras äkthet, alltså att det verkligen är Michael Jacksons!!

Människor svälter, barn dör, jorden blöder... men någon kommer troligen att lägga minst 6 mille på ett par kalsonger!!
Som dessutom är bättre begagnade!! Vart är världen på väg??

Har själv inga miljoner att ge, men stödjer bl a Läkare utan gränser, som jag tycker gör ett fantastiskt arbete.. Jag önskar att jag hade mod att själv göra något mer konkret än att betala in en viss summa varje månad, men det har jag inte. Därför är jag så glad att det finns många andra modiga och empatiska människor som åker till länder där kriget pågår runt knuten och gör vad de kan för att hjälpa.
En stor eloge till er alla!!

Keep up the good work! Vi kan alla bidra, i smått eller stort..
Besök www.lakareutangranser.se redan idag!


(Som en parentes i sammanhanget: man kan ju fundera på hur många miljoner Jacko själv spenderat för att fixa till sitt ansikte.. eller ska vi säga rasera sitt ansikte?)

På bekostnad av en människas liv?

Pastorn Siwert Ahrrén menar att han inte kunde anmäla mannen som höll den MS-sjuke kvinnan inlåst i flera år, trots att han visste vad kvinnan utsattes för. Detta pga att han gömde flyktingar som isåfall skulle bli avslöjade om polisen kom.. Kunde inte gode pastorn tillfälligt flyttat sina flyktingar och anmält mannen så att kvinnan sluppit från sin baneman och fått vård??? Måste det ena utesluta det andra?? Och varför gjordes ingenting när flyktingarna väl fått uppehållstillstånd och själva anmält mannen? Jag hoppas Siwert, att du, polisen och de andra som visste, INTE sover gott på nätterna!!!

The Phonehouse - bara för unga???

Läste Aftonbladet nu i morse och blev upprörd... ja, när blir man förresten inte upprörd av att läsa tidningen?

Den här gången handlade det om Ingemo Brunström som inte fick teckna ett kontrakt med The Phonehouse pga hennes höga ålder(80 år)!!! Vad är det för jädra diskriminering?? Jösses, hylla människan istället.. Att som 80-åring vilja ge sig på att försöka förstå och använda någon av dagens mobiler; det är strongt!! :o)

Har själv en ny mobil där jag inte fattat en tredjedel av dess finesser än!!! Men å andra sidan så använder jag mest mobilen till att ringa, sms:a och fotografera med!!! (Kanske för att jag INTE lärt mig de andra roliga sakerna!!) Men kameran är suveränt bra och därför är så glad att jag lärt mig hur man överför bilderna från mobilen till datorn!! :o)
Alltid nå´t!!




C U!

Hälge...




God jaktlycka önskar jag mina bröder i Norrbotten!

Dansmeditation...

I måndags var jag på något så suspekt som Dansmeditation.. Tur att jag har dansat afrikansk dans innan för annars skulle jag aldrig vågat stanna kvar.. Efter en gemensam dansövning så skulle vi blunda(eller glutta lite för att inte krocka med någon) och dansa som vi ville till musiken.. Kändes bara fruktansvärt pinsamt de första minuterna, men sedan bestämde jag mig för att strunta i om någon såg hur "knäpp" jag såg ut då jag dansade (men jag tror inte att någon glodde, för alla var nog fullt upptagna med sin egen dans!!!). Jag måste säga att det var rätt härligt att släppa loss helt!!

Men att det skulle vara så härligt till ett värde av 100:-/gång, njae det tror jag inte.. :o)

Top Model...

Jag vet inte riktigt varför, men jag gillar verkligen realitysåpan Top Model... Det är kul att se bakom kulisserna och att se vilket jobb som ändå ligger bakom en "simpel" bild.. Men roligast är när de får sin make-over med nya frisyrer.. VARFÖR är det alltid någon som gråter ögonen ur sig för att deras hår klipps av? Jag menar, åtskilliga säsonger av programmet har sänts så de vet ju faktiskt vad de ger sig in i..

Under en tidigare säsong var det en tjej som blev klippt riktigt kort.. Hon grät och grät... några dagar senare bestämde Tyra sig för att hennes hår ändå inte var tillräckligt kort för den "style" som hon bestämt att tjejen skulle ha, så det skulle klippas några millimeter till.. Vad gör den dumma bruden då? Jo, hon vägrar och åker hem!!! Men snälla rara, om hon gjort det INNAN första klippningen så hade jag fattat grejen...


Monster...

Man har precis lyckats fatta vad monstret Fritzl systematiskt utsatt sina barn för under alla år.. ja då kommer nästa rapport om ett monster i Grodzisk i östra Polen.. En pappa som våldtagit sitt barn under massor av år och som dessutom två gånger fått barn med honom.. Vad är det som gör en människa så sjuk att man utsätter ett barn för detta? Jag blir så upprörd att det känns som om jag ska gå upp i atomer snart!!

- Vad skulle jag göra? Vad ska man göra när man blir hotad? Jag bara gick med på det, säger mamman uppgivet.
HON gick bara med på det... ursäkta, vad f-n menar hon?? Samtidigt så finns det ännu inte tillräckligt med bakgrundsfakta för att döma henne rakt av.. Vi vet inte på vilket sätt hon blivit utsatt eller hotad.. Men det lär ju visa sig!


Ja, vad vet vi egentligen??

En gammal "goding" som ger, i allafall mig, förhoppningar om livet efter detta!! :o)

Ett gift par från Malmö beslutade att fly vinterkylan och resa till Spanien en vecka. De tänkte bo på samma hotell som de bott på när de gifte sig tjugo år tidigare. Mannen skulle dock på konferens i Stockholm och för att få ihop resan den tänkta veckan beslöt paret att han skulle flyga direkt från Stockholm och hon från Köpenhamn - fast dagen efter.

Mannens resa gick bra. Hotellbokningen fungerade och han checkade in på hotellet, som moderniserats en del sedan förra besöket. Nu fanns både bredband och teve på rummet. Nöjd packade han upp sin laptop och skickade frun ett mejl. I all hast skrev han en bokstav fel i mottagar-adressen och klickade på "skicka" utan att märka detta.
 
Samtidigt, någonstans i Dalarna, kom en änka hem från sin mans begravning. Han hade arbetat som präst och en massiv hjärtinfarkt slutade med att han "kallades hem till Gud". Efter minnesstunden och allas värmande ord, kändes det lite tomt att komma hem. Hon knäppte på datorn för att se om några vänner hört av sig via e-post. Men efter att ha läst det första meddelandet bleknade hon till och svimmade. Hennes son hörde dunsen när hon föll i golvet och kom springande. Han tittade på datorskärmen och där stod följande meddelande:



Ämne: Jag har kommit fram
Datum: 26 november 2007

Min käraste hustru!
Jag förstår att du är förvånad över att höra ifrån mig. Men nu har de uppkoppling via dator här, och det gör det möjligt att skicka e-post till nära och kära. Jag har just anlänt och checkat in. Jag har sett till att allt är iordningställt för din ankomst i morgon! Jag längtar efter dig! Hoppas att din resa går lika smidigt som min. 

Din älskade make

PS. Det är förbannat hett här!!! DS

Kurser för män...

Folkhögskolans fristående kurser för män Höstterminen -08

Kurs 1
Hur man knyter ihop en soppåse.
Kursen går igenom varje arbetsmoment med diabilder.

Kurs 2
Toalettpapper.
Diskussionsgrupp med visning av olika hållare. Praktiska övningar.

Kurs 3
Är det möjligt att lyfta upp toalettringen innan urinering?
Och hur lägga ner den igen efter urinering?
Många praktiska övningar

Kurs 4
Efter middagen: Flyger de smutsiga tallrikarna själva till diskhon?
Lösningar och exempel på videoband.

Kurs 5
Lär dig hitta de saker du söker efter.
Öppet forum samt diskussioner kring "lyft så hittar du"-principen.

Kurs 6
Att ge blommor till din älskade skadar inte din hälsa
Bilder och ljudband

Kurs 7
Hur våga fråga efter vägen när du inte hittar
Berättelser ur verkliga livet.

Kurs 8
Är det genetiskt möjligt att hålla tyst när frun kör bilen?
Körsimulator

Kurs 9
Lär dig skillnaden på en fru och en mamma
Rollspel

Kurs 10
Hur kan en man lära sig att älska shopping?
Andningsteknik, meditation samt mental träning.

Anmälan via e-post före 14 september 2008


Boktips...

Här kommer ett boktips, en tunnis till bok som gick übersnabbt att läsa från pärm till pärm.. men som var sååå bra!!

"Chloés man har precis övergett henne för en annan. Hennes svärfar tar henne och barnen till ett ställe på landet över ett veckoslut. Svärfadern upplevs som kall, sluten och patriarkalisk, men han påverkas av Chloés förtvivlan och börjar öppna sig för henne; om hur han själv älskat och svikit. Chloe blir utmanad och provocerad av svärfaderns berättelse. Det visar sig att även en modern ung kvinna kan hysa en hel del moralism och omvända fördomar".



Det finns alltid två sidor på samma mynt!!

Fullt hus...och Skämmes ta mé fan!

Jag har just insett att övervåningen nog är min plats ikväll.. Här är nämligen fullt hus... tjejer och killar vart man än tittar!! Våra tjejer har ju fyllt 15 år och firandet med kompisarna blev en filmkväll fylld av kladdkaka, chips, popcorn och allsköns läsk som kommer att göra att de om några timmar svävar i taket av allt socker!!!!

Men vad gör väl det? Många föräldrar tycker det är jobbigt med en massa ungar rännande hemma.. Hur tänker de? Jag är ju så glad över att de har kompisar och att kompisarna gärna "hänger" här hos oss. 

Tänker på dem som aldrig blir bjudna på fest och som inte ens bryr sig om att bjuda in till en egen sådan, för de vet att ingen skulle komma! Det gör ont i mammahjärtat.. Därför tycker jag att det är för jävligt(ursäkta mitt ordval men ibland duger inget annat uttryck!) att vissa föräldrar kan låta sina ungar dela ut inbjudningskort på skolan.. då de INTE bjuder alla i klassen.. Har man inget hjärta som förälder?? Kan de inte ens tänka sig hur ungen som blir utan inbjudan kommer att känna sig?? Vilka värderingar ger man till sina barn; att mobbing är ok??? Hur svårt kan det vara att en kväll åka runt och stoppa inbjudningarna i de välkomna barnens brevlådor istället???

Jag tycker absolut inte att det ska vara LAG på att tvingas bjuda alla, men det borde vara straffbart att få gnugga in det i ansiktet på den som INTE blir inbjuden.. Skämmes ta mé fan!!!

Inget väder är som vackert väder...

Jag älskar klara, kalla höstdagar med en sol som skiner genom trädtopparna.. Att, som idag, gå i skogen, fotografera och se hur löven ändrar färg för varje dag som går är underbart.. Att vara ute i naturen är meditation för mig.. Jag kan inte tänka mig att gå på en skogsstig med lurar i öronen, som många andra.. Hur ska man då höra skogens alla ljud? Fåglarnas sång, suset i grantopparna eller prasslet i buskarna. Här kommer min promenad i bilder, håll till godo!



Alla svampar kan man äta minst en gång, har jag lärt mig.. Vissa äter man bara den enda gången...


Visst blir det nästan magiskt med solens strålar genom trädkronorna!


Det syns inte, men myrstackarna jobbar hårt för att täta sina väggar inför vintern.


Hösten röda bär!


och som avslutning: en vy över älven.


Lev och må, mina vänner!!


Foppa-fan...

Jag har i många, många år sagt: "Den enda autograf jag är intresserad av är Peter "Foppa" Forsbergs på en Tre Kronor-tröja"..



När jag fyllde 40 år i mars i fjol så överraskade min man mig genom att tillgodose min önskan. Han hade fixat en äkta landslagströja, tryckt upp "Forsberg 21" och via en bekant fått iväg tröjan till USA och Foppas hem. Foppa signerade den och skickade samtidigt med ett signerat foto tillbaka.. Det tog från juni till november innan hela proceduren var gjord. Maken funderade på att ge mig tröjan i julklapp, men bestämde sig för att födelsedagen nog var bättre..

Jag kan säga att jag blev väldigt, väldigt överraskad och överlycklig när jag fick den på min och mammas kombinerade 40- och 70-årsfest!!
Gick omkring i den enorma tröjan resten av kvällen :o) Skitsnyggt var det till finkjolen och klackeskorna...  not.... :o)


Inte lätt med teknik...

Ett äldre par lånade DVD:n "Populärmusik från Vittula" av en granne, satte in skivan i DVD-spelaren och bänkade sig i soffan.. En halvtimme senare kommer de tillbaka till grannen med skivan och säger: "det var den tråkigaste film vi sett.. det hände ju ingenting.. grabben körde ju bara runt, runt, runt med sin moped.. Vi tittade en kvart, sen orkade vi inte längre"...

Grannen var först helt oförstående, men sedan gick det upp ett Liljeholmens och han började gapskratta.. Paret hade nämligen inte förstått att de måste trycka på Play Movie för att starta själva filmen.. De hade alltså suttit och tittat på meny-sidan i en kvart!! :o)

Att göra en tavla...

Jag har inte några tavlor av Picasso eller någon annan världskänd konstnär.. De flesta tavlor jag har på väggarna är målade av någon jag känner och jag har valt dessa tavlor för att jag älskar motiven och mår bra av dem.

Alltså, en sådan här bild av Picasso skulle jag aldrig hänga upp på väggen hemma(hade jag fått den här tavlan så hade jag sålt den illa kvickt, pengarna hade väl funkat att ha!). Den är ju verkligen skitful och man kan ju undra hur Picasso
egentligen mådde, rent psykiskt! :o)
    

Däremot älskar jag följande tavla målad av Elisabeth Matti.
Motiv: mitt älsklingsställe; Rautakoski i Norrbotten!
 

Räddad i sista sekund...

Vi flyttade in i vårt radhus för snart tio år sedan.. När våren kom så gick vi ut i vår trädgård för att inventera vad som fanns där. Vi hade vinbärsbuskar och flertalet rabatter med allsköns blommor i.. Förra frun i huset tycktes ha blandat alla frön i en och samma skål och sedan strött ut det i rabatterna; det var otroligt vackert och det såg ut som en sommaräng! Mindre kul var det när ogräset skulle bort.. Eftersom jag var en glad amatör ryckte jag förmodligen bort en massa "riktiga" blommor och lät ogräset vara kvar.. Det senare kan ju vara rätt fint det också... faktiskt!!

I allafall så hade vi ett sorts knotigt, spretigt, dött träd också i vår trädgård. Fanns inte en tillstymmelse till liv i det och mamma hämtade sågen. Det där risiga skulle bort.. När hon står där, med sågbladet liggande mot stammen, så kommer grannen utrusande och bara skriker: "Neeeeeej, ni får inte såga ner den!" Vi fattade ingenting, för trädet såg ju helt dött ut.. men vi lovade i allafall grannen att låta den vara fram till hösten.

Gissa om jag tackar min lyckliga stjärna att grannen var hemma den dagen och att hon hindrade oss från att göra det vi tänkt. Titta på bilden så förstår ni!! :o)



Min syrenhortensia är det vackraste jag har i trädgården. Blommorna är först limegröna, sedan vita och på senhösten är de alldeles rosa! Tre färger i en!!


Paralympics 6-17 september...

Ja, då är det dags för Paralympics.. Oj, så intressant det ska bli att se hur många minuters sändningstid detta får?? Det brukar väl vara en halvtimmes sammandrag per dag! Personligen tycker jag att det är, återigen ursäkta uttrycket, FÖR JÄVLIGT!

I paralympics har vi otroliga idrottsmänniskor som tar hem alla valörer som finns. Där har vi många som skulle vara värda en nominering till Bragdguldet!! Men det är klart, det delas ju ut ett (1!) pris på Idrottsgalan till någon av dessa människor?? Det ska de väl vara glada över... (läs med överväldigande ironi!)

Titta på listan nedanför så förstår ni hur jäkla snedfördelat det är..

ÅrPlats/spelGuldSilverBronsSummaNationsrankning
1968Tel Aviv/Sommar16411 
1972Heidelberg/Sommar47617 
1976Toronto/Sommar142022569
1976Örnsköldsvik/Vinter667194
1980Arnhem/Sommar313722907
1980 Geilo/Vinter52714 
1984New York/Sommar53 30271103
1984Stoke/Sommar30138515
1984Innsbruck/Vinter72514 
1998Seoul/Sommar4238221026
1998Innsbruck/Vinter375159
1992Barcelona/Sommar72293217
1992Madrid/Sommar 91112324
1992Albertville/Vinter112412
1994Lillehammer/Vinter33288
1996Atlanta/Sommar1214113713
1998Nagano/Vinter015619
2000Sydney/Sommar56102129
2002Salt Lake City/Vinter063919
2004 Aten/Sommar8762121
2006Turin/Vinter001119
Källa: http://www.chinastudies.se/OS2008/paralympics.htm

Lycka till, säger jag, till Sveriges deltagare i Paralympics. JAG håller på er!

Matematiklektion...

Ur filmen: "I could never be your woman"...

Dottern: Hur får man ett positivt tal att bli negativt?
Mamman: Man tar bort dess Prozac och sätter in det bland mindre tal!


Länka till favoritbloggar...

Är det någon som kan hjälpa mig med en sak? Jag skulle vilja länka till mina favoritbloggar på min sida.. Hur gör man?? Help!!!

Inte tusentals...

nej, inte ens hundral.. utan tiotal... alltså läsare av min blogg! :o) Jag är alltså ingen Blondin-Bella med tusentals läsare men jag är så glad för de 10-12 som varje dag verkar komma in och kika på vad jag skrivit.. Tack vare bloggen så får jag en möjlighet att uttrycka mina åsikter och lägga ut mina fotografier... Och en riktigt rolig effekt av mitt bloggande är alla nya vänner som jag fått! Människor som jag kan utbyta tankar med och lära mig saker av. Tack för att ni kommit in i mitt liv!

Fyrkantiga ögon...

... av att ha sett för mycket på tv... :o) Men när man är sjuk i flera dagar och de enda ställen som kroppen gillar är fåtöljen eller sängen så passar tv:n bäst! Förutom all skit som, på dagtid(ja..kanske kvällstid oxå), sänds på tv har jag oxå sett några filmer på DVD.

Såg PS. I love you! Har ni inte sett den? Bra.. läs boken istället! Enda fördelen med filmen var att få titta på Gerry, en jädra snygg karl!!


Nästa film var Tre systrar och en mamma.. Alltså, hade Diane Keaton varit MIN mamma så hade jag nog suttit på dårhus!!! :o) Hon slog alla rekord i att vara en "lägga-sig-i-hela-tiden-"mamma.



Nästa film på tur är en Ashton/Demi-aktig film.. Michelle anser sig visst för gammal för en toyboy.. eller nåt! :o) Men nog vet vi hur det slutar, haha...




Frigång...

I mitt stilla sinne undrar jag vilken tolkning som ligger bakom ordet "frigång"? Speciellt på den rättspsykiatriska anstalten i Säter.. Jag menar, det verkar lite som ett "fritt val"... ska jag snällt gå "hem" igen eller? Hur är det möjligt??? Nu är det fyra intagna som promenerat sin väg sedan mitten av augusti...

Herregud, med tanke på vilka brott som satt dessa människor där, så blir i allafall jag mörkrädd när jag får veta att dessa rymmare nu rör sig fritt någonstans i Sverige för "polisen har inga spår efter de misstänkta".. Först ut var David Sjöblom, en giftmördare som anses "mycket farlig".. Hur, ursäkta mitt språkbruk nu, i HELVETE kan en sådan ha frigång över huvudtaget??

På frågan om hur hög risken är för återfall i brott(våldsbrott) för de två senaste rymlingarna, svarar Susanne Nyberg, chefsöverläkare på Säter, så här till TT:

- Det är ingen direkt fara för någon, tror jag. 
Nähä, ingen direkt fara för någon, TROR hon!!! Du får ursäkta, Susanne, men ditt "tror" räcker inte för mig!!!


RSS 2.0