Vägra kallas hora...

Min dotter hade en chattkommunikation idag. Det var med en kille som är kär i henne(men hon är inte intresserad..).. Han var sur och skrev taskiga saker. Hon frågade varför han var så sur och elak, för hon förstod det inte.. Då skriver han: "Din jävla hora. När jag träffar dig så ska jag döda dig.." (det var lite chockartat för mig att läsa det!!)

Min dotter blev lite rädd men även riktigt förbannad.. Hon tog med sig ett utdrag av dialogen och gick till polisen! För det har hon lärt sig, att om någon skriver sån skit så ska man anmäla det! Och det gjorde hon! Även om jag ville gå till föräldrarna först, så stod hon på sig och ville göra en anmälan.. Jag är sjukt stolt över henne! Det visar att hon inte tänker ta någon skit av någon och vägrar bli kallad hora!!!! Hon gjorde en klar markering över hur man INTE ska behandla henne!

Om jag tänker tillbaka på när jag var i hennes ålder(snart 15) så skulle jag varken ha anmält eller ens berättat för föräldrarna om vad som hänt.. Jag skulle nog bara ha hoppats på att det inte skulle fortsätta och att allt liksom skulle "rinna ut i sanden". Men det skulle oxå ha betytt att jag definitivt INTE stod upp för mig själv!! Idag agerar jag annorlunda men har fortfarande svårt att hävda min rätt ibland..

Jag försöker ha Grynets ord i mitt huvud och jag hoppas att ni oxå har det i tanken, oavsett om det är på skolan, på jobbet, på fritiden..


Semester...

Fick ett roligt bildspel på mailen nyss.. Fattar ju inte om det går att länka in såna saker på bloggen(det får jag kolla upp någon dag).. så jag får återge lite av vad som avhandlades..

Det var en man som snart skulle få semester men som ondgjorde sig över allt gräsklippande, besök på varenda varuhus inom 10 mils radie, skjutsande till badstränder och pooler, grilla fastän han aldrig lagade mat annars och hälsa på senildementa släktningar.. bland annat!! "Kallar man detta för semester???" undrade han..

Mycket kan säkert stämma.. tror inte att det blir så mycket vila alla gånger på semestern.. Man ska hinna med ALLT på de där stackars veckorna..

Skulle ha viljat se en lista över vad kvinnorna gör i sommarstugan på semestern. Den kanske skulle ha sett ungefär så här:

Samma saker som i stan, men med hjälpmedel som på 40-talet!! Handla och placera in maten för två veckor i en tredjedel så stor kyl som i stan, hämta vatten i brunnen, laga mat på EN platta alt stormkök, tvätta kläder på gammalt vis(se förra inlägget), packa matsäck för stranden, blåsa upp gummibåten "för mun" eftersom NÅGON glömt ta med pumpen, sopa upp sanden, som följde med från stranden, med en sopkvast och värma vatten på den enda plattan för att kunna diska... Hon ska släpa vatten för att vattna i alla jordgubbs-, morots- och salladsland inkl växthuset med alla tomatplantor.. Vem behöver en slang????

Och dessemellan ska hon läsa en massa böcker(för det kommer ju att diskuteras på jobbet efteråt.. Men har hon varit med förr så vet hon att hon kan hänga med i diskussionen om hon bara hunnit läsa om innehållet på baksidan av boken!). Hinna slänga på sig bikinin och bränna sig så där lagom att hon knappt kan ligga på rygg eller mage. Sitta på verandan med ett glas vin i handen tillsammans med en jäv-a massa mygg! Ha sex med sin man på stranden men den upphetsningen går nog abrupt över då sanden glider in mellan skinkorna och gör att det svider som f-n! Ungarna har myggbett som kliar hela nätterna och som hon till slut häller t-sprit över.. Hon har nämligen delirium efter att aldrig fått vila, vare sig på dagarna eller nätterna!

Men bortsett allt detta, nog är det härligt med semester!!! :o)

"Tyck-synd-om-mig"

MIGRÄN!! Fy tusan, säger jag bara.. Migrän orsakad av det här förbaskade lågtrycket som legat över oss hur länge som helst nu.. Jag är sååå less.. Migrän som orsakar såna dunkningar att jag funderar på om det verkligen inte sitter någon snubbe därinne med en hammare! Tål inte starkt ljus(men å andra sidan så har solen lyst med sin frånvaro så det har ju inte varit några större problem att undvika det!). Tål definitivt inte höga ljud.. I såna här lägen står inte skrikande bebisar högt i kurs!!

Jag läste en gång en historia om en kvinna som, på museet, stod och tittade på en tavla.

Efter en stund sa hon: Jag vet hur det känns att ha migrän, men nu vet jag f-n i mig hur den ser ut också!!


Förr och nu...

När jag stod och fyllde i tvättmaskinen(ett jobb som det aldrig verkar finnas någon ände på!) så började jag tänka på hur enkelt vi har det idag jämfört med förr i tiden.. Man lägger i smutstvätten, maskinen tvättar så duktigt, man hänger upp den nu rena tvätten, det torkar(och under tiden finns, uppenbarligen, MASSOR av andra kläder att använda, för strax är man inne på ruta 1 igen!) och sedan plockar man ner och viker in..

Jag tycker faktiskt att det är ett ganska jobbigt och tidsödande arbete men tänk er, att ta famnen full med kläder och gå ner till ett vattendrag. Där skrubbar man tvätten på tvättbrädan(alltså, jag menar inte en mans "sixpack"!!)  tills händerna är nariga, illröda och ser ut som russin.. Hänga upp på sträck och vackert få vänta på att vinden och solen torkat allt(då fanns minsann inga torkskåp eller torktumlare). Men å andra sidan hade de förmodligen INTE 14 t-shirts, 4 jeans, massvis med underkläder och diverse annat att tvätta.. Då hade det varit ett heltidsarbete!!

Vi har massor med tekniska hjälpmedel.. elvisp, spis, diskmaskin, mikrovågsugn, mixer, dammsugare, stöveltork, smörgåsgrillar... Och underhållning, ja det får vi av , tv-apparaten, videon(utdöende), dvd:n, mp3:n, datorn, surroundsystemet, playstation...

Men samtidigt så kommer det varningar.. "Stå inte framför mikron då den körs då strålningen är stark", "Använd hörsnäcka till mobilen för att undvika hjärncancer"... "Datorarbete ger musarm och gamnacke", "Mobilen orsakar sms-tumme"... "Reklam orsakar hjärntvätt"  Så, är allt av ondo??

Ja, definitivt reklamen på bl a 3:an och 5:an!! :o) Skämt åsido, trots hjälpmedel så säger "alla" att de inte har tillräckligt med tid.. Till vadå?? Egentligen?? Jag tror att vi är rätt många som skulle behöva leva lite som förr för att kunna uppskatta nuet och förvalta vår tid på ett bättre sätt.. Utan tv:n skulle vi nog kommunicera mycket mer med varandra och om en fotogenlampa och brasan i spisen vore den enda ljuskällan på kvällarna.. ja det skulle nog göra så att familjen samlades i samma rum.. samtidigt!!

Det här var min lilla betraktelse så här på kvällskvisten.. Nu är det nattinatti!


Pyssel.... och pengar som riktigt rinner mellan fingrarna...

Jag gillar att pyssla.. gillar att göra kort med egenhändigt plockade, torkade växter och decoupage-lim.. Men idag kom jag på att jag skulle göra några bokmärken av mina egna foton och en laminatmaskin som jag lånat från jobbet.. Det var ett himla kul pyssel, måste jag säga..  Så här blev resultatet:



Mina favoritbilder av frostkantade växter!



Idag har jag besökt Polisen!! Måste ju fixa ett pass till dottern.. Min andra tjej åker till Frankrike i augusti, men hennes pass fixade vi strax före midsommar.. Inte är det billigt att lämna landet!! 400 spänn för varje pass (tur att jag fick ett via jobbet 2005!!), svindyra vaccinationssprutor som visst ska tas i TRE omgångar á 470:-/spruta!!! (liiiite billigare för tjejerna = 360:-) och reseförsäkring, solskyddsmedel, nässpray, vätskeersättningspiller och "kass i magen-"piller!! När jag införskaffat allt detta nu så inser jag att vi egentligen inte har råd att åka någonstans alls!! Hehehe...

Vi har i allafall bestämt att vi ska starta vår vecka i Turkiet med ett besök på en Hamam, turkiskt bad!! Där blir man visst upphettad, uppskrubbad och inoljad enligt löpande-band-principen! :o) Vet att det kommer att vara ooootroligt varmt därnere i juli, men som vädret är just nu så längtar jag efter värme.. Här känns det nästan som höst ute.. :o(

Min knasiga hund...

Jag har en hund.. En vacker chokladbrun kelpitjej(eller ska vi kalla henne gammnucka då hon aldrig haft en enda erotisk stund med en hane och faktiskt är 8 år!! Jag menar, hur många år blir det inte i hundår räknat!!). Hon är klok, älskar oss men hatar katter, älskar att jaga bort fåglar från vår baksida men njuter när hon ser gässen flyga förbi(vallhunden i henne älskar deras gruppformationer!)




Men det är en hund som för tillfället är skendräktig och
allmänt "ding i bollen"..

Hon tror att hon har fått valpar och att dessa ligger i soffan på övervåningen.. Hon bäddar, bäddar, bäddar och bäddar.. Ringer telefonen så gnyr hon helt förtvivlat.. Det senare fattar jag inte alls.. telefonen kan väl ändå inte låta som en hundbebis??!!

Var god dröj...

Min bloggvän Wiccan hamnade i en telefonkö.. en låååång kö, hon började nämligen på plats 78!! Det är ju inte klokt!! Det fick mig att börja fundera och här nedan ser ni mina tankar kring detta irriterande "fenomen"!

Det mest värdelösa med telefonköer är när de säger "det är många som ringer nu...".. I helskotta heller, DET ÄR FÖR FÅ SOM SVARAR!! Varför ska jag sitta och betala för väntetiden när det egentligen är de som de borde anställa mer folk för att svara?? Det nästmest värdelösa är den dåliga musiken de spelar under tiden man väntar..  Kan de inte slänga på Radio Rix istället! :o)

Då kan jag ändå tycka att hälsocentralerna har ett aaaningen bättre system med "vi ringer tillbaka till dig kl....." Då slipper man i allafall få kramp i armen, illrött öra och slipper harkla sig varje gång man tror "nu svarar någon" när det istället är den där hemska rösten som ständigt återkommer och som säger "det blir strax din tur, du har nummer 7 i kön"...

Eller så ringer man till en myndighet och får lov att använda HELA knappsatsen på telefonen för att komma fram till en livs levande människa! "Tryck 1 för att beställa blanketter, tryck 2 för anmälan, tryck 3 .... osv" Först när man lyssnat färdigt på instruktionen "tryck 8" så får man veta att om man trycker 9 så kan man få kontakt med en telefonist"!!!! Herregud, kan de inte ha den instruktionen i början i stället!!!

Fynd..

Hittade en tygbeklädd, väldigt rosa bok på Röda Korset.. Den kostade 40 kr men just den dagen hade RK halva priset på allt, m a o 20 spänn för en riktigt annorlunda bok.. Det var "Ashimas bok" av Caroline Giertz.. Den fångade verkligen min uppmärksamhet, både för färgen, men oxå för att det på baksidan står "Gud hade en hustru. Det här är hennes berättelse".. Får återkomma senare med en åsikt om innehållet.. Visar det sig att den inte var så bra, så blir den i allafall snygg i bokhyllan!! :o)


Nu ska jag krypa ner under täcket med Jonathan Kellerman... alltså inte författaren utan hans bok!! Tror att min man skulle protestera annars... i allafall EFTER att fotbollen är slut på tv:n!!

Midsommar....

Svensk sommar, hm... vaknade upp till ÖSREGN!! Men jag höll tummarna för på www.yr.no hade de lovat sol från klockan tre..
Halv två regnade det fortfarande och jag började misströsta..


MEN se där.. klockan fyra, ja då sken solen.. Så Norge, jag förlåter er för den där timmen ni beräknade fel..
Vi hade en trevlig kväll med grillat kött, potatisgratäng, röror och iskall öl som dryck. Mumma!


Pirr i magen..

Ojojoj, vad har jag hittat på?? Om ni följt min blogg så vet ni att någon globetrotter är jag då INTE!! Så varför har jag då bokat en resa med dottern till Turkiet??? Måste man verkligen ha ett funktionshinder av den fysiska sorten för att kunna få med sig en ledsagare på resan?? :o) 41 år gammal och det är första gången som jag ska vara den som håller i trådarna... De tidigare två(2!!) gångerna som jag varit utomlands var dels med jobbet(många duktiga ledsagare där!!) och med fotbollslaget(många extramammor hade man) så min rutin och erfarenhet är lika med noll!!! Har inte talat om detta för dottern; vill inte skrämma livet ur henne!! :o)

Alanya 

Men eftersom vi reser med Fritidsresor så antar jag att det bara är att följa strömmen!! :o) Den 16 juli bär det iväg..
Här ovan syns Kleopatrastranden i Alanya och vårt hotell ligger någonstans i gyttret av hus.. Det ska bli underbart att få sola, bada, shoppa och promenera runt.. Tänk att jag faktiskt ska plocka en EGEN sten att ta hem den här gången!! :o)

See U later!

Fakir.. vem.. jag??? Inte då...

För ungefär 1,5 år sedan hittade jag ett otroligt vasst hjälpmedel mot mitt nackonda! En s k spikmatta.. Det är inte direkt några 4-tumsspik men närapå.. :o) Piggarna är hårda och vassa som f-n.. Hade läst på hemsidan (www.spikmattan.se) att folk sov på den.. Moooahahahaha.. är de inte kloka, tänkte jag, när jag för första gången lade mig på den.. Jesus, vilken smärta! Ok, det var ett dumt ordval.. Jesus hade ju spikar GENOM händerna, så vad klagar JAG för??!!

Men i allafall, när jag uthärdat 2-3 gånger á 10 min/gång så insåg jag det braiga med den.. Först bultar det i ryggen, sen kickar endorfinerna igång och man blir jättevarm OCH sömnig!! Det är säkert, den 4:e gången jag låg på den så kom min man upp och väckte mig en hel timme senare!! :o)

Jag kände mig så mycket bättre och min massör påtalade oxå förbättringen i min rygg och nacke. Svullnaden var helt försvunnen och min högra axel var  i jämhöjd med den vänstra(den brukade hänga ganska ordentligt pga svullnaden mellan nacken och axeln). Tidigare låg jag på spikarna varje dag, men numera räcker det med en gång varannan vecka.

Så här ser jag ut efter en dust med spikarna:
Spikmönster på rygg

"Picka, picka, picka och skjuts in i ugnen" :o)



Yin Yoga...

Har varit lite putt på Träningsverkstan som sabbade hela min träningsplan.. Jag hade ju så fint kommit igång med dansen samt core på tisdagar och lördagar och mådde sååå himla bra av det.. Men så plötsligt finns det ett jädra sommarschema där dansen är på onsdagar och helt inställd på lördagar..

Men jag tänkte, att i och med att jag faktiskt mår så bra av dansen så kanske jag klarar av att ha den på onsdagar och sedan jobba dagen efter.. Sagt och gjort, igår testade jag 45 minuters afro power. När jag dansat ett tag så SMALL(min dansgranne stirrade på mig och undrade vad som lät så högt) det till i ryggen och låsningen som jag haft mellan skulderbladen i två veckor var helt borta!! Äntligen kunde jag djupandas igen. Snacka om att dansen är rehab för mig!! :o)

Har gått en kurs i ... typ kundalini, ashtanga eller vad tusan yogan nu hette.. Det var en suverän kurs med en wunderbar djupavslappning, som jag saknar.. Men i dagarna kommer det ett paket till mig från min förra lärare med en CD-skiva just med djupavslappning. Det är svårt att leda in sig själv utan jag behöver någon som talar om vad jag ska göra och tänka på!!

Men ikväll testade jag på Yin yoga. Det var helt annorlunda men jättehärligt. Vi satt i vissa ställningar(jag är glad att ingen fotade mig när jag hade rumpan upp i taket!!!) i flera minuter, stilla, stilla.. Man påverkar bindväven, ligament och leder på det här sättet. 90 minuters otrolig härlig strechning och avslappning!! Kan helt klart rekommenderas.

Men nu är jag trött, både i huvudet och kroppen.. Det är en riktigt skön känsla faktiskt!

See U later, aligator!

Lite nya foton...

Som jag skrivit tidigare, när jag mår bra så fotar jag massor.. Mobilkameran är välanvänd... men jag ska ta mig i kragen och släpa med vår nya digitala systemkamera nästa gång jag tar min promenad med Bessie.
Pilar är ett av mina favoritträd.. När man tittar på dem så känns det som om man skulle kunna lägga sig i trädkronan och vaggas till sömn!
Pilträdets kronblad      
Foto: anjocapi

Maskrosor är förunderliga blommor. De tränger sig upp mot solen, till och med genom asfalten. Jag tycker att det finns en skönhet i maskrosens bägge stadier, även om jag, i min gräsmatta, helt klart föredrar den gula perioden :o)
              
Foto: anjocapi


Här har vi några överlöpare!! Tror de att de inte syns??? :o)
 
Foto: anjocapi


Äppel- och körsbärsblom!! Alldeles, alldeles .... underbart!
 
Foto: anjocapi


Foto: anjocapi

See U later!

Skärpning...

Hej och hå, vad dagarna gå!! Istället för inlägg här har jag gjort utlägg i affärer.. Nu är det skolavslutningsdax och självklart(?) måste tjejerna ha nya kläder.. Det blev klänningar med fina mönster på... Men det gjorde att ex antal vita kläder OXÅ måste införskaffas!! För det kan ju inte gärna synas dödskallar genom den vita (och uppenbarligen väldigt tunna!!) konfirmationskåpan! Puh.. det känns som om pengarna rinner genom fingrarna på en!! :o)

Jag har minsann fått jord under naglarna under dessa sköna lediga dagar(hela fyra stycken på raken!).. Vår trädgård är inte många kvadratmeter stor och jag är en sådan som gillar träd och buskar(de sköter sig själva)..

Men i ett av hörnen inbillar jag mig att jag ska ha en rabatt.. Där har mest vuxit ogräs tillsammans med gräslök och humle plus en blomma som jag inte har en aaaaning om vad den heter.. Den blir i allafall jättefin lite senare på sommaren :o)

Nu fick jag då för mig att jag skulle reda upp situationen i dylika rabatt.. Köpte några marktäckare (herregud, fråga mig inte vad de heter, men söta vita små blommor var det på dem i allafall) som jag grävde ner.. Jo, och en Margurite(ni skulle se min stolta min över att jag kunde namnet, däremot vet jag inte om stavningen blev rätt!!) fick plats där oxå..  Tyvärr så har jag ju bara skjutit problemet framåt ett år eftersom  växterna inte är perenna (wow, vad jag kan ibland!!).. Men... det är låååångt till nästa sommar! Hehe..

Riktigt upprörd blev jag oxå häromkvällen när jag såg nyheterna! Gå in på youtube.com och sök på Hit and run Hartford. (skulle ha länkat den till bloggen men så långt har jag inte avancerat än!) En äldre man blir påkörd och ingen, absolut INGEN gör något.. ja, förutom att  en person filmar den stackars mannen med mobilkameran.. Kunde människan inte använt sin jäv..a mobil till att ringa efter ambulans??? Det är så upprörande.. Hur känslokall börjar människan bli om det enda den tänker på är att få några coola bilder på mobilen?? Det var samma sak med ett klipp där en stackars tonårsflicka stenas. Troligen till döds eftersom jag har svårt att tro att man kan överleva att stora gatstenar kastas på ens huvud.. Karlar stod runt henne och hejade på, samtidigt som de filmade allt med sina mobiler.. För mig är detta ondska!Jag mår fysiskt illa av se sådant då man inser att "det händer på riktigt, det är ingen film"!

Fotfetishist...

Jag är en fotfetishist.... i allafall när det gäller bebisfötter!!! De flesta har lärt sig att det inte är någon idé att sätta på bebisen en body med hel fot... nej, när jag ska träffa en bebis ska den ha sockor.. som jag kan ta av för att kunna pjollra med de söta, knubbiga tårna!! :o)

När mina tjejer var små så kunde jag sitta och smörja in och massera deras fötter med lavendellotion.. Speciellt under sommartid, då de fått riktiga "svartfötter" efter allt barfotaspring.. Massagen, i samband med lavendeldoften, gjorde att de ofta somnade på ett kick efteråt!

Jag kan fortfarande massera deras emellanåt torra eller onda fötter, men jag måste ju erkänna att det inte är liiiiika mysigt att pjollra med fötter i storlek 38!! :o)

 

De tre önskningarna slog in..

Ja, gårdagens loppis verkar ha gynnat alla; mig, köparna(förhoppningsvis!) och Röda Korset!! Drog ihop nästan 600 kr och det kändes riktigt bra.. Är glad att vi var där tidigt för vi fick platser i skuggan under björkarna; tror jag hade dött om jag suttit mitt ute på grusplanen.. Det var som en bakugn där!!

Men som svensken säger "klaga inte, det kan vara enda dagen med sol och värme. Det är bara att pressa på"!

image41

Och nog är det säkert många som "pressat" till sig en härlig (?) solBRÄNNA!!!!
(Det är inte min rygg på bilden.. vore det min skulle det synas lite fler valkar!!! Hehe)

RSS 2.0