Semester...

Fick ett roligt bildspel på mailen nyss.. Fattar ju inte om det går att länka in såna saker på bloggen(det får jag kolla upp någon dag).. så jag får återge lite av vad som avhandlades..

Det var en man som snart skulle få semester men som ondgjorde sig över allt gräsklippande, besök på varenda varuhus inom 10 mils radie, skjutsande till badstränder och pooler, grilla fastän han aldrig lagade mat annars och hälsa på senildementa släktningar.. bland annat!! "Kallar man detta för semester???" undrade han..

Mycket kan säkert stämma.. tror inte att det blir så mycket vila alla gånger på semestern.. Man ska hinna med ALLT på de där stackars veckorna..

Skulle ha viljat se en lista över vad kvinnorna gör i sommarstugan på semestern. Den kanske skulle ha sett ungefär så här:

Samma saker som i stan, men med hjälpmedel som på 40-talet!! Handla och placera in maten för två veckor i en tredjedel så stor kyl som i stan, hämta vatten i brunnen, laga mat på EN platta alt stormkök, tvätta kläder på gammalt vis(se förra inlägget), packa matsäck för stranden, blåsa upp gummibåten "för mun" eftersom NÅGON glömt ta med pumpen, sopa upp sanden, som följde med från stranden, med en sopkvast och värma vatten på den enda plattan för att kunna diska... Hon ska släpa vatten för att vattna i alla jordgubbs-, morots- och salladsland inkl växthuset med alla tomatplantor.. Vem behöver en slang????

Och dessemellan ska hon läsa en massa böcker(för det kommer ju att diskuteras på jobbet efteråt.. Men har hon varit med förr så vet hon att hon kan hänga med i diskussionen om hon bara hunnit läsa om innehållet på baksidan av boken!). Hinna slänga på sig bikinin och bränna sig så där lagom att hon knappt kan ligga på rygg eller mage. Sitta på verandan med ett glas vin i handen tillsammans med en jäv-a massa mygg! Ha sex med sin man på stranden men den upphetsningen går nog abrupt över då sanden glider in mellan skinkorna och gör att det svider som f-n! Ungarna har myggbett som kliar hela nätterna och som hon till slut häller t-sprit över.. Hon har nämligen delirium efter att aldrig fått vila, vare sig på dagarna eller nätterna!

Men bortsett allt detta, nog är det härligt med semester!!! :o)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0