Tick, tack...

Egen loppis den 17:e, så nu rensas det i varje vrå!! Kolla min klocksamling från.. typ ett sekel tillbaka!! ;o)
Vissa av dem hävdar jag å det bestämdaste att jag aldrig någonsin, never in my life, har använt!! :o)Det intressant är att min pappa också hade en fin klocksamling. Tänk vad man kan ärva bra idéer av sina föräldrar!! ;o)

Spikmattebilder...

*Drar ett djupt andetag*

Här kommer bilderna från min photoshot med spikmattan!!


www.rolfhojer.com


Ett liv...

En 17-årig flicka med livet framför sig. En flicka med drömmar. Någons dotter. Kanske någons syster eller barnbarn.
En flicka som troligen hade stora planer och förhoppningar på vart livet skulle leda henne.

Men livet som hon kände till det tog abrupt slut i ett vägskäl. I en alldeles för hög hastighet träffas hon av döden och livet tar ögonblickligen slut.

"Fängelse för dödskörningen i Vännäs


Det blev fällande dom och fängelse i sex månader för den 20-årige man från Bjurholm som körde på en flicka 17-årig flicka på moped som omkom direkt.


Händelsen inträffade den 25 juli förra året på länsväg 92 utanför Vännäs.
I 20-åringens bil var det partystämning och de spelade hög musik. På bron över Umeälven, strax väster om Vännäs, påbörjade mannen en omkörning av den andra Volvon. Enligt polisens uträkningar kan han då ha hållit en hastighet på omkring 140 km/tim.

Samtidigt kom två unga flickor på moped från Norrmalmshållet - och en av dessa blev påkörd.
20-åringen körde efter kollisionen med mopeden av vägen med sin bil och voltade ner i diket.

Tingsrätten anser 20-åringen gjort sig skyldig till vållande till annans död, vållande till kroppsskada och grov vårdslöshet i trafik. Med den fällande domen följer att 20-åringen skall betala skadestånd till tre målsägare med sammanlagt 75 000 kronor" www.vk.se

Vad tycker ni? Är straffsatsen sex månader den rätta för det brott som begåtts? Är skadeståndet tillräckligt högt?

I Pirate Bay-målet blev domen fängelse i ett år och 30 miljoner kronor i böter. Brotten kan inte på något sätt ställas i paritet med varandra, men nog funderar man lite..

En ung flickas liv!!!
och En massa musikfiler!!

Märkligt och jävligt tragiskt!


Not much...

Fick inte mycket gjort ikväll, men det räknade jag med efter allt arbete under helgen!!

Tidigare: Blogg- och Twitterläsande
Ännu tidigare: Promenad med hunden.
Just nu: Cityakuten
Senare: Project Runway
Klockan 23: Sängen!!!

Kan man hitta ett mer inspirationslöst inlägg?? Nä, trodde väl inte det!


Vad var det jag sa?!!

Jamen, det var väl det jag trodde!! Jag "tvi"-ade inte tillräckligt.. Vädret ändrades drastiskt till idag..

Regn!!! Och med de få plusgrader som termometern visade hade jag faktiskt inte blivit förvånad om det börjat snöa istället!! Dessutom hämtade jag mina nya solbrillor hos optikern idag.. Man kan ju undra vad jag ska med dem till??!! ;o)

Behandling...

Tänk vilket underverk:

- En klick Iprensalva

- En Citodon

- En spikmatta

- Ett stycke Bones på 3:an

kan göra för en ond nacke!!! :o)

Puh...

Nu är jag så nöjd med mig själv. Köket är rent och fint och alla vinterkläderna är tvättade och hänger på tork.


Plus alla mössor, vantar och halsdukar som får torka på balkongen..

Jag vet inte var ni förvarar era plastkassar, men jag har dem i en låda i skåpet under diskhon. Upptäckte, när jag grejade i köket, att det var  översvämning av påsar därinne. Jag orkade inte räkna dem, men skulle tro att det var bortåt 60 stycken plus ett tiotal papperskassar!! Varför kan man inte panta kassar?? ;o)

Sedan bestämde jag mig för att faktiskt vara utomhus lite grann; det var ju ändå finväder! Så jag började kratta.. och kratta.. Tre stora högar blev det av min ansträngning! Och några små vårblommar tittade fram när jag krattat bort löven.. De är ena kämpar, de blommorna också, för jag har inte planterat några lökar sedan första året vi bodde här (-99)..
Men det fanns visst några rackarns lökar kvar!!Dessutom såg jag hur det knoppar i syrenbusken!! Me like...
Men, återigen, förlåt den oskarpa bilden..

Efter en sådan här dag så vet jag att jag får sota för mina ansträngningar med nackvärk. Så jag får nog använda både min ispåse och spikmatta ikväll..
Det är nackdelen (haha, nu var jag lite kul va??!!); att jag egentligen inte orkar allt som jag vill göra.
Jag menar, när städ-, tvätt- och kratt-anfallen kommer så är det ju bäst att passa på!! ;o)


Mitt glada kök...

Håll nu tummarna för att värmen håller i sig och snön håller sig borta för det skulle kännas för jäkla trist att sitta i ett somrigt kök, titta ut och huttra!!! ;o)


Lilla draken(beskyddar vårt hem!) och de glada, "nyjordade" blommorna! ;o)Ber om ursäkt för bildkvaliteten, men jag har fortfarande inte klurat ut hur jag ska kunna ta bra bilder inomhus med mobilen!!

Sommarvärme...

Livsandarna börjar väckas till liv i och med den härliga värme som nu kommit! Äntligen!

Idag kommer tvättmaskinen att gå varm då alla vinterkläder ska tvättas upp alternativt hängas ut på vädring.  
(Tvi, tvi, tvi och fingrarna i kors.. annars kanske det snöar i morgon ;o)!!!)

Som jag skrev igår, köket ska få en makeover och bli somrigt. Grönt är skönt!

Så varför sitter jag här och slösar dyrbar tid??!! ;o)

Dagen i blommornas tecken...

Idag har jag fokuserat mycket på de syregivande blomstren i mitt hem. Införskaffade x antal nya krukväxter på Plantagen och tänkte ställa ut dessa på fönsterbrädorna, men insåg att jag måste ge vissa mina "gamla" växter en hedervärd begravning först, i soptunnan! De halvdöda åkte ut också ut. De nekade faktiskt till några fler återupplivningsförsök!!

Men sen fanns det ett gäng sega krabater kvar som kämpat duktigt i"bootcampen" och som jag förärade helt ny jord och en näringsdryck. De har redan ikväll piggnat till rejält och jag förstår inte dem som säger att blommorna alltid slokar efter byte av jord.. Inte här i allfall.. för här är de så lyckliga att jag tycker mig höra dem sjunga en massa glada sånger!! ;o)

Och så har jag varit tvätterska, som vanligt! Fyra fulla maskiner.. Döttrarna har städat sina rum och gissa hur många plagg som får plats under en säng? Svar: tillräckligt många för att fylla en tvättmaskin. *suck*

Nu är jag trött.. I morgon blir det byte av gardiner i köket. Då ska mina illans ljusgröna gardiner upp och bordet smyckas med nyinköpta illans gröna bordstabletter.. I morgon är det sommar i mitt kök!

Plantagen...

Åkte med dottern till Plantagen. Där sprang alla omkring och plockade ihop utomhusblommor! Jag däremot var på jakt efter fina blommor som ersättning för de stackars döende krukväxterna jag har inomhus!

Alla blommor som kommer hem till mig hamnar i "Pias bootcamp", vilken består av otroligt ojämn bevattning, dålig näringstillförsel och jordbyte typ var 3:e år. De starka överlever och de andra stackarna går till "de sälla odlingsmarkerna"
Det är liksom antingen eller!!! ;o)

Rumsasken, som jag tycker är så fin, är en typisk sådan stackare som aldrig överlever mer än två veckor hemma hos mig.. Den är för klen, helt enkelt! 
Rumsask, Radermachera sinica
Foto lånat från odla.nu

Jag har funderat på varför det är så svårt att få in en rutin för blomvattning. Jag menar, hur svårt kan det vara att bestämma sig för vilka dagar detta vätskeintag skall ges?!

Jäkligt svårt.. uppenbarligen!!


Spikmattefoton...

Ojoj, ni är rätt många som vill se bilderna på mig och spikmattan! Huamig, snacka om att det framkallar lite ångest.. ;o)
Vet inte riktigt hur det funkar.. Det är ju fotografen som säljer dessa till tidningen och jag har väl ingen rätt till dem.. Eller??

Nåja, jag k.a.n.s.k.e talar om i vilket nummer av Land artikeln kommer ut. I annat fall får ni öka på deras upplaga genom att köpa varje lösnummer från och med nu och framåt.. hahahahaha...

Exotiskt inslag...

En exotisk blomma i den norrbottniska landsbygden..


Sängen väntar...

Jobbet, dansen, den varma duschen och Medium på tv = jag är officiellt skittrött..

Så besöken runt om i bloggvärlden får vänta till i morgon.. Ta hand om er, vänner!!

C U!!


Foto: anjocapi

Blomma, min blomma...

Bild nummer två saknar skärpa (jag darrade som tusan på handen!!), men jag tyckte den var lite kul ändå!!  ;o)

Vill också poängtera att denna blomma finns i mitt rum på jobbet men sköts om av min kollega A. Tur att hon gav ansvaret för blommorna till kollega P när hon idag åkte iväg till Italien på en underbar semester..

Vackra djur...

Eftersom jag var så korkad, så ligger alla mina bilder från i påsk på mammas dator.. Laddade in dem från mobilen in på hennes dator för att jag skulle lägga in dem på bloggen.. Men naturligtvis så behagade blogg.se inte vara med så... Suck!!

Men jag hade i allafall en bild kvar i mobilen. Denna föreställer några rådjur som kom spatserande på ängen..
Det är vackra djur, inte sant?!Fotograferingen...

Puh, säger jag, efter 45 minuters fotomodellande idag! Det är ju ett hårt jobb av posera.. Tihihi..

Fotografen Rolf tog ca 100 bilder på mig idag. Anständig och påklädd (!), men liggande på spikmattan och stående med spikmattan både intill ansiktet och framför kroppen.. Med ljuset framifrån, bakifrån och från sidan..
Det var riktigt kul, men jag led av viss syrebrist efteråt. Att hålla in magen så länge kräver sin kvinna!! ;o)

Men nu förstår jag också varför de i Top Model blir överlyckliga när de i pristävlingarna vinner typ 50 extra bilder...
När vi bläddrade igenom bilderna på kameran så var det en tredjedel av fotona på mig som kunde kasseras direkt pga att jag såg halvsovande ut!!! Men vissa av bilderna kunde t o m självkritiska Pia godta..

Reportaget kommer inte att vara i tidningen Vogue, för er som trodde det!! Hahahaha... Nej, det är tidningen Land som jag ska figurera i!! Känns rätt otippat med tanke på avsaknaden av gröna fingrar hos mig!! ;o)

Ålderstecken???

Är det ett tecken på att jag börjar bli gammal när jag inte kan somna om när jag, av någon anledning, vaknar sketatidigt på morgonen??

Att somna om har nämligen aldrig varit något problem förut.. Men nu är jag minsann klarvaken klockan sju, trots att jag satt uppe till  halv ett inatt.

Jeez, betyder det att jag kommer att somna till 19.30-sändningen av Rapport framöver??

Inte bra alls...

Har ju varit ledig från jobbet i nästan två veckor. Det innebar ju att jag under den tiden knappt tänkte särskilt avancerade tankar.. förutom vid korsordslösning. Hjärnan grunnade mest på när det var dags att äta och sova..

Min hjärna känns helt slut nu.. efter två dagar på jobbet.

Jag undrar: Kan man få träningsvärk i hjärnan?? 

Spikmatta... Foto lånat från http://www.spikmattan.com/

Det är mycket prat och bloggande om spikmattor.. Det finns olika sorters mattor, men den jag har sedan ca två år tillbaka är den svenska spikmattan designad efter indisk förlaga, den s k fakirmattan!

Den här kommentaren skrev jag på hemsidan(http://www.spikmattan.com/) efter att jag legat på den ett par veckor:
 
"Jag måste först börja med att säga Vilken fantastisk grej!!! :o)
Är lyrisk över min spikmatta, även om jag från början inte begrep HUR jag skulle klara av att ligga på den mer än en minut!!! Numera sover jag på den en halvtimme varje dag och jag känner STOR förbättring i min värk och min sömn har också blivit mycket bättre.
Min granne kallar mig för Fakiren :o) "

Det var också denna kommentar som föranledde en tidning att kontakta mig. Jag blev väldigt förvånad över att bli uppringd, men samtyckte till att bli intervjuad om vad jag tyckte om spikmattan och dess effekter. Intervjuaren undrade om det var okey att hon skickade en fotograf att ta några bilder av mig, förslagsvis liggande på spikmattan..

"Glöm det", sa jag, "aldrig att jag tänker ligga ner och lägga ut både dubbelhakor och valkar till allmän beskådan. Nähäpp, jag kan stå snyggt och posera med spikmattan i händerna!!". Det tyckte hon var okey, huvudsaken var att spikarna syntes!!  Så på onsdag gör jag min första(och enda??) photoshoot!!! Hahahaha... tillåt mig småle!!

Min massör märkte en otrolig skillnad på min rygg och nacke efter att jag börjat "fakira"! Svullnaden gick ner och hon kom lättare åt muskelgrupperna. Använder inte mattan lika intensivt som i början, men någon gång i veckan blir det allt.
Den ger en sådan skön smärtlindring och avslappning. Dessutom sover jag otroligt bra efter att ha legat på den. Min man använder också den ett par gånger i veckan och han är supernöjd.

Men när jag ser min egen rygg efteråt så tänker jag bara på "baka-liten-kaka"-ramsan.."Picka, picka, picka och skjuts in i ugnen"

Drogen DXM...

Fick till min fasa höra att två unga människor i Gällivare dött, troligen av drogen DXM. En drog som tidigare funnits i hostmedicin, men som numera är narkotikaklassad. Tydligen tar man drogen när man vill ta det lugnt. Man får en välbehagskänsla och känner empati för hela världen. Tänk att man måste ta en drog för att få fatt i de känslorna.

Största problemet med drogen är att man till slut blir sömning och somnar. Drogruset fortsätter i kroppen och påverkar andningen och syremättnaden i kroppen. Till slut kan hjärtat stanna. Var det så det blev för de där två ungdomarna? Vilken tragik!

Jag googlade DXM och kolla in länken som jag hittade.. Jag blev f-n mörkrädd när jag läste deras inlägg om drogen!! 
För att inte tala om alla ungdomars "dxm-trippar" som finns upplagda på youtube. Efter att ha sett några av dessa klipp sitter jag nu här och har ont i magen och undrar om ungdomarnas föräldrar har någon aning om vad de håller på med egentligen! Jeez!

Tindra...

Är det någon som vet hur jag kan komma i kontakt med Tindra (Långsamt leder också någonstans)? Man måste numera logga in på ett särskilt konto för att kunna följa hennes blogg. Eller så ska man kontakta henne för att få en inbjudan.. Jamen, hur tusan gör jag det då??

Jägarexamen...

Läste nyss ett inlägg hos Coolbettan om hur hon skjutit mot lerduvor och även fått lov att hantera en Magnum44-revolver. Hon och Clintan, hur coolt är inte det!! ;o)

Men osökt kom jag att tänka på då jag själv skulle ta jägarexamen. Jag hade tränat lerduveskyttet hos en arbetskompis till maken. Där hade jag skjutit säkert 200 skott och bara lyckats träffa sex lerduvor!! I flera veckor såg jag ut som ett vandrande blåmärke i färgerna grönt, gult och blått och detta enorma "blåmärke" var lokaliserat till området kring höger axel!! Grejen var att man enligt reglerna var tvungen att ha geväret i höfthöjd innan man fick lyfta upp det mot axeln, sikta och skjuta. Jag kan meddela att jag väldigt sällan fick upp geväret på rätt ställe mot axeln, därav missfärgningen!! :o)

Man kan ju säga så här att oddsen nog var ofantligt låga inför uppskjutningen. Att jag skulle lyckas träffa tre av sex lerduvor; den chansen var s a s obefintlig!! Dagen för uppskjutningen kom och jag var, av ovanstående anledning, inte ett dugg nervös. Jag visste ju att jag skulle missa alla sex duvorna, men ville ändå skjuta.
Övning ger färdighet, tänkte jag. Hahaha..

När det var min tur så fick jag ett gevär med avkapad kolv och pipa.. Wow, den var ju hälften så tung som den jag tränat med!! Jag ropade "ja" och duvan flög iväg, jag lyfte geväret, siktade och tryckte av. Och såg hur duvan pulvriserades där högt uppe i luften. Jag trodde f-n inte mina ögon!!

"Asch, det var bara tur", tänkte jag och skrek "ja" för duva nummer två.. Pulver av den också! Vaa??!! Jag fattade absolut ingenting! Det enda jag visste var att jag bara behövde träffa en till för att klara provet och då blev jag riktigt nervös.. Duvorna 3, 4 och 5 missade jag totalt.. Men sedan skärpte jag till mig och gjorde pulver av den 6:e lerduvan!!
Gissa en som var lycklig efteråt!! :o) 


Award...

Fick en award av Zvammel. Tackar ödmjukast!!


"För en bra blogg & personlighet!!!"..

Jag vill ge denna vidare till ett nytillskott här i bloggvärlden, Kim Possible. En trebarnsmamma med en härlig personlighet och som har massor av synpunkter kring det som kallas Livet.. Kika gärna in hos henne!!

Blåsväder...

Kan ett väder vara bedrägligt?

För i så fall är vädret idag sådant. Jag tyckte att det var taskigt av vädret att locka med klarblå himmel, strålande sol och plusgrader på termometern.. för när jag väl kom utanför huset så kändes det som i Sibirien!!
(okey, jag har aldrig varit där men man har väl fantasi!!)
Denna jäkla iskalla blåst!! *suck*

Slut på lidandet???

Min kropp var nog rätt slut igår. Efter tio minuter på bussen mot Luleå slocknade jag och vaknade strax innan vi var framme. Fördelen var att tiden gick väldigt snabbt!! En timmes väntetid i Luleå innan resan med Kustbussen ner mot Umeå tog vid. Jag satsade 90 spänn på egen plats i business class och det var skönt för bussen blev "knökfull"!!
Dessutom fick jag två kvällstidningar, en macka, en mugg choklad och hörlurar för de där 90 kronorna; inte helt fel.  :o)

Väl hemma insåg jag att jag nog inte skulle orka jobba dagen efter så jag meddelade chefen. Tur var det! För idag har jag gått som i dvala, ömsom sovit och ömsom häckat i soffan framför tv:n. Men nu, så här på kvällskvisten, börjar jag nog se slutet på "lidandet"!! Känner mig rätt utvilad nu och snuvan har gett med sig nästan helt. Endast en lätt huvudvärk, som jag tror mest beror på mitt etappsovande idag! :o)

I morgon hoppas jag vakna upp pigg som en mört och glad som en lärka.. Öhh, den som lever får se!! :o)


Susan Boyle...

Det blev ungefär samma reaktion från Britains got talent-juryn när Susan klev fram och skulle sjunga som när Paul Potts sa att han skulle sjunga opera. De skrattade ÅT henne, publiken likaså.. Men jag kan säga att hon, liksom Paul, satte dem på plats och lärde dem att de yttre attributen inte har med sångrösten att göra..

Kunde inte få in själva klippet på bloggen, men klippet hittar ni här: http://www.youtube.com/watch?v=9lp0IWv8QZY

Sol ute, sol i sinne...

Tack och lov.. snöandet gav med sig och idag skiner solen så där underbart igen!! :o)

Det blev en trevlig kväll igår med ett litet gäng gamla klasskompisar.. Jag och P var tyvärr de enda representanterna från 9 A.. Sorgligt med sant!!

Men vi hade dock trevligt med våra vänner i 9 B. Vi åt god kinamat och försökte uppdatera varandra om vad som hänt i våra liv. Kanske blir det ett nytt försök att samla klasserna här i sommar.. Vi får väl se. Kvällen blev dock inte så sen eftersom varken jag eller P mådde tipptopp..

Min vän P har förresten minne som en elefant. Vi bodde på samma gård i Luleå när barnen var små och tack vare henne så rullades mina tonårsminnen upp.. jag hade nästan börjat fundera på om något traumatiskt hänt mig eftersom jag inte mindes ett skvatt!!! :o) Men minnena fanns där, men långt in i arkivet!!

Dagen idag har också tillbringats i samhället med besök på ögonmottagning(min mor, inte jag!)bank, garnaffär, apotek, optiker och färgaffär. Vi vilade våra ben på ett fik med en kopp kaffe och thé. Sedan ett besök hos brorsan där hans barn och barnbarn också fanns. Blev inte riktigt det mys jag tänkt mig med de små liven eftersom jag är full av "bassilusker".. *suck*

När vi kom hem var jag slut som artist och ryggläge intogs ett par timmar.. Nu är det snart dags att packa väskan för hemresan i morgon bitti. Hoppas innerligt på lite folk på bussen eftersom jag fortfarande snorar, nyser och hostar..
Ser inte direkt fram emot att sitta sjuk på en buss i åtta timmar!! :o( 

Det ska bli skönt att komma hem, men samtidigt är det alltid jobbigt att åka ifrån mamma. F-n att det är så långa avstånd.. *suck igen*Lägesrapport á la Norrbotten...

Ute:
Shorts, linne och sandaler känns lååångt borta idag.. Här snöar det nämligen och det är stora lapphandskar som virvlar runt därute! Usch!! Jäkla aprilväder!

Foto

Inne:
Ryggläge mest hela dagen. Näsan och ögonen rinner och jag nyser var 5:e minut! Dock ingen feber.. det får jag aldrig hur sjuk jag än är och det är väl något att vara glad över!!
Jag är också glad över att jag började använda de där mjuka näsdukarna direkt och inte gjorde misstaget att köra en dag med hushållspapper.. Det betyder att jag faktiskt har en någorlunda hel näsa att visa upp ikväll! 

Synd att det inte var maskerad ikväll för jag tror att jag hade funkat rätt bra som clown med min illans röda näsa! :o)


Ikväll:
Tar bilen, hämtar upp barndomsvännen P för resa in till samhället, 6 mil bort. Jag får väl trycka i mig två Alvedon så jag orkar kvällen, för attans om jag ska missa detta!!

C U!

PS. Kan fortfarande inte lägga in några egna bilder.. Mysko!! :o(
Men det får väl bli en kavalkad av foton till helgen då jag är hemma igen.. DS

Uthållighetstester...

Jag vet inte, men den här påsken verkar bestå av prövningar.. :o)

Först var det skidåkningen som så lägligt låg på långfredagen, enligt historieböckerna den bästa dagen att lida på.. ;o)

Sedan blev det spontan fest med kompisar som slutade halv två på natten.. Nåja, under kvällen och natten led jag inte alls och fick t o m skotertaxi hem.. Men att dagen efter promenera fem kilometer efter ett skoterspår som börjat säcka ihop av plusgraderna.. Det var däremot en riktig prövning! :o)

Dagen idag började riktigt bra med strålande sol, pimpeltävling, prisbord och massor av folk. Men "någon" hade mer lidande på lut!! Eftermiddagen har nämligen bestått av en sprängande värk i bihålorna. Lägg till våldsamma nysningar och en rinnande näsa kombinerat med nästäppa..

"Han däruppe" har tydligen tänkt att jag ska träffa mina gamla klasskamrater i morgon med en rinnande, röd och fnasig näsa och med ett tal som påvisar tydligt bortfall av vissa väsentliga konsunanter. Är det schysst? Är det??

(Här hade jag så fint tänkt infoga några lämpliga bilder, men blogg.se vill(som vanligt??!!) inte samarbeta!! *svär*)


Underbart är kort...Förärades detta underbara kort av Coolbettan.. Muchos gracias(öh, stavning??)!!!

Greetings from Lappland...

Här är det varmgrader och solen försöker glimta fram lite då och då.. Vore toppen med lite kallgrader på natten, men man kan ju inte få allt man önskar.. I morgon har de lovat sol i allafall..

Igår genomförde jag byns skidtävling på tre kilometer. Det blev absolut en liknande nära-döden-upplevelse som den gången för sex år sedan(läs om den här)!!

Min hjärna är konstruerad som så att när jag får på mig skidor och håller i ett par stavar så tänker den "Jajajamen, det här känner vi igen. Då sätter vi full fart för den här kroppen älskar uppförsbackar och har en jävla sisu!"..
Alltså, hur förklarar man för en hjärna att det var typ 25-30 år sedan och att kroppen är i förfall??

Vi var 19 stycken som startadeoch i fältet ingick ett gäng Vasaloppsåkare och en hel del motionärer som åkt skidor hela vintrarna och så jag!! Starten gick och hjärnan skrek "full fart"!! Det gick utmärkt i kanske en halv kilometer, då kom "mördarbacken" och det slog lock helt i mina lungor, luften kom varken in eller ut! "Herregud, jag kommer att dö!!" tänkte jag och kippade efter andan..

Hur det nu gick till så överlevde jag backen och åkte resterande sträckan väsande "fy f-n, fy f-n, fy f-n"  på varje plågsam utandning.. Såg målet hägra som en oas i öknen och med de sista kraften stakade jag mig över mållinjen, blåröd i ansiktet och med en andning som skulle ha överträffat vilken astmatiker som helst!

Hedrande 5:e plats i damklassen (det låter bättre än att säga att jag kom sist!! Haha) och alla fick välja något från prisbordet.

Kroppen mår som den förtjänar idag. Har hittat muskler som jag inte ens visste att jag hade! Innanlåren är möra som på en välstekt kyckling!! Finns inte så många ställen där det inte ömmar idag.. :o) (Skyll mig själv, jäkla pucko!!")

Dagens rekommendation:
Kör inte årets enda träning och tävling på en och samma dag!!

Dagens slutsats:
Man kommer inte så långt på gamla meriter!

Glad Påsk!


Tappade timmar...

Att däcka ihop som jag gjorde igår är inte bra.. När gårkvällens planer går om intet bara för att spikmattan lockade med sina "sövande" piggar.. Det är inte schysst! 

Vi åker ju norrut i morgon så planen igår var att jag skulle tvätta lite kläder.. kan ju vara bra att ha något rent med sig!

Och jag skulle skriva inlägg, besöka mina favvobloggar och svara på mail. Men nej då, John Blund vann.. men bara igår.. för nu sitter jag här, med ögonen i kors, och kämpar på!! :o)

Vill passa på att tacka för alla fina kommentarer på mitt Here we go again-inlägg.. Ni må tro att jag blev glad över era ord!

I övrigt blev ju det här inlägget kanske inte mitt mest lysande i blogghistorien, men..

Jag har ju i allafall uppvisat ett livstecken!! :o)

Nästa inlägg blir skrivet i Norrbottens inland, Lappland, där jag ska njuta av livet och lugnet i en vecka.

Jag önskar Er alla en underbar Påskhelg!! C U!


Gårdagskvällen...

Jag däckade totalt igår ikväll.. Lade mig på spikmattan efter middagen och vaknade 3,5 timme senare(dock hade jag lyckats fippla bort spikmattan någon gång under den tiden!). Då var det liksom bara att klä av sig, borsta tänderna och lägga sig för natten.

Jag tror jag behöver ledigt nu!

Here we go again...

För två veckor sedan var jag med om en incident som krävde snabba åtgärder och hjälp av sjukvården.
I morse hände samma sak igen, fast den här gången handlade det om en vilt främmande människa!

Jag stod på busshållplatsenoch pratade med min "busskompis" M. Plötsligt såg vi en tjej störtdyka rätt ner i backen från bänken hon satt på. Hon hamnade platt på mage och hela hon skakade. Hon var helt stirrig i ögonen och höll på att tuppa av flera gånger. Då ringde jag efter en ambulans. Jag och M vände henne på rygg och jag gav henne lite vatten(har alltid en vattenflaska i min väska). Jag pratade med henne samtidigt som jag pratade med SOS. Jag fick ur henne vad hon hette och hur gammal hon var och lovade att stanna tills ambulansen kom. Hon var hemskt yrslig och verkade "försvinna" ibland, men vi tvingade henne att hålla sig vaken.. Jag var orolig för att hon slagit i huvudet när hon föll. Jag frågade henne om hon druckit och ätit dåligt de senaste dagarna och så var det. Tänkte då att hon kanske fått ett kraftigt blodtrycksfall. Hon hade också slagit i överläppen när hon föll, men det blödde inte så mycket så det var nog mer ett skrapsår än ett jack.

Efter en evighet, ja så kändes det i allfall, kom så ambulansen. Då hade hon piggnat till så pass att hon med stöd kunde ta sig till ambulansen på egna ben. 8.25-bussen som vi väntat på kom aldrig, den hade visst havererat. Istället fick vi ta 8.40-bussen som kom precis när ambulansen gjorde sig redo för avfärd mot sjukhuset. Tänk allt detta hade bara tagit en dryg kvart!

När jag satt där på bussen med M släppte alla spänningar. Vilket adrenalinpåslag det blir såna här gånger! Jag bara satt och skakade!! Men återigen var jag glad över att ha reagerat och agerat på rätt sätt..

Men Gud, nu har jag fattat det här!! Snälla, testa någon annan nästa gång, va!!


Könsstympning...

När jag läste boken Skändad av Khady Koita så fick jag ont i både hjärtat och magen. Beskrivningen av hur könsstympningen utfördes på henne var fruktansvärd att läsa. Det är ofattbart att detta fortfarande sker över hela världen.

IRL har blivit AFK...

In Real Life betyder ju att man träffas i det verkliga livet.. Men, enligt SPRÅKtidningen, anser många att internet faktiskt är på riktigt, vilket jag på sätt och vis kan hålla med om.

Här chattar man direkt med varandra, via bloggar får man kontakt med någons "verkliga liv".. Jag tror att många kan vara mer sociala och pratsamma via nätet än vid ett möte på ett fik. Men jag tror ju också att en balans av dem bägge är att föredra. Om inte annat så för bakelsens skull!! :o)

Enligt tidningen så är det alltså AFK som gäller fortsättningsvis.. alltså Away From Keyboard!! :o)

PS. SPRÅKtidningen är en suveränt bra och rolig tidning, speciellt för en "ordtok" som jag! DS.


"David Bowie" & The Most...

Här kommer några bilder som vännen L tog igår kväll!!Omskriven... or not...

Bloggspejaren har skrivit om mig.. Eller, skrivit och skrivit... egentligen länkades det bara till mitt inlägg om David Bowie..

Men va f-n, länkningar är bra.. Det kanske genererar 2-3 nya läsare!!! :o)


Dagen efter...

En pigg Pia dagen efter kvällen före! Jag drack sammanlagt två cocacola, två öl och två glas vatten. Så jag mår prima! :o)

Det var en kompis som drog med mig ut på Droskan igår. Ett band som hette "The Most" skulle spela och jag lovar att i princip hela Kirurgkliniken var där. Tydligen var gitarristen/sångaren en av doktorerna på kliniken.


Foto lånad från MySpace

Nu är inte jag någon hejare på musikstilar men deras musik och klädstil fick mig i allafall att tänka på Beatles och det var riktigt skön musik.

Sedan kom David Bowie! Nåja, inte riktigt.. men det kunde ha varit så för den här killen(Kari Palo) såg ut som Bowie. Och när han började sjunga så fick jag "ståpäls", som Gunde sa en gång.. Hans röst var kusligt lik David Bowies.
Det började spritta i benen hos många av oss så till slut hamnade vi på dansgolvet.. Fantastiskt rolig kväll!Ute på galej...

Nu är det middag med en kompis, lyssna på David Bowie-musik och kanske, kanske orkar jag hålla mig vaken till midnatt..

Besöker er i morgon.. Ha det gott, vänner!!

Volvo...

På Volvo lastvagnar kommer det troligen att varslas 150-200 personer till.. om inte de anställda går med på en 20 %-ig lönesänkning.

Samtidigt som Volvos årsstämma antog Volvochefernas bonusprogram och fyra MILJARDER kronor delades ut till aktieägarna!!!

Är de helt puckade eller?? Skämmes ta me f-n!!!

PS. Kan också tala om att medelåldern på Volvo lastvagnar i Umeå för tillfället är 47 år!

Blondinbella, Kenza och Engla...

Tre av Sveriges största bloggar visar sig inte ha fullt så många läsare som de gett sken av..

Enligt Bloggportalen har Blondinbella haft 600 000 besökare men enligt Kia(nytt mätindex) så har hon "bara" 250 000 besök. Kenza har gått från 490 000 till 186 000 besökare och Engla från 125 000 till 45 000..

Nåja, de kan nog vara rätt nöjda ändå, men annonsintänkterna blir nog mindre = mindre kosing i deras fickor..

Det verkar som om lågkonjunkturen drabbat även dem!

Fördomsfullt???

Alla finnar bär kniv!
- Självlart, vat skall man annars pära? Inse att en hakelpössa para är klumpig och vilka roplem får man inte, när man skall hämta ut pengar på panken.


Alla finnar slåss jämt och ständigt!

- Vi låss inte jämt. Vi måste hinna pasta och supa också.
Varför bastar alla finnar?
- Varför lösa på duschvatten, när man kan vettas port siten?

Finnar svär hela tiden!
- I helvete heller! Perkele är ingen svortom, tet är ett kraftuttryck.

Varför bär alla finnar gummistövlar och träningsoverall?
- Man vet altrig om tet pörjar regna på spjuttävligen.

Alla finnar är bra på backhoppning!
- Nej, para tom som inte är pra på hocki, rally, vormel 1 eller
längdsidor.

Varför emigrerade finnar till Sverige, om det nu är så bra i Finland?
- Vi var tvungna att agera, så att vi inte skulle få ett u-land som kranne.
Tessutom ville vi tela met oss av våra kunskaper om hocki, mopiltelefoner,
tesign, arkitektur...

Finnar dricker bara Koskenkorva!
- Inte para, vi tricker Finlandia, KOFF och Lapin Kulta också.

Finnar kan inte blanda groggar!
- Jotå!

Vegetarian mix: 8 cl Koskenkorva, lägg i ett ärta, låt tra i vyra
sekunter, ta port ärtan, drick!

White Christmas: 12 cl Koskenkorva och fem troppar tippex.


Är bastu och sauna samma sak?

- Pastu är för svenskar, nåt tär finnar pyter om.. Sauna är tär finnar pastar.Något sött...

Fick denna söta björn av Ankan. Naaaw, så himla söta de är!!!Den här vill jag ge till alla mina läsare, kända och okända!! Så lägg in bilden på de här små nallarna på era bloggar och sprid lite glädje..

Känslornas berg- och dalbana...

Det är märkligt att en och samma dag kan fylla en med så många olika känslor.

En sorgsenhet och tårar som brände bakom ögonlocken då jag fick vetskap om Sabinas bortgång.
En ont-i-magen-känsla när jag tänkte på hennes två barn, man, syskon, föräldrar och vänner..

Samtidigt så fylldes jag av en stor glädje och tacksamhet när jag tänkte på mitt eget liv och min familj. En sådan här gång inser man hur lyckligt lottad man är! Och man inser att vi aldrig vet vad framtiden har i sitt sköte.
Att leva här och nu. Att ta vara på den tid vi har, oavsett hur lång den blir.

Men...

Sedan kom tårar orsakade av skrattanfall efter att ha läst detta inlägg hos Tesstamente.. Hennes familj skulle jag vilja umgås med.. För det sägs ju att "ett gott skratt förlänger livet".. och en veckas vistelse med denna härligt galna familj skulle nog kunna ge mig en ålder på 127 år!!

Men att kastas mellan glädje och sorg och alla andra känslor som finns; det är väl det som kallas LIVET..

Sabinas kamp är över...

Så fruktansvärt ledsen jag blev när jag gick in på Sabinas blogg och läste att hon nu tvingats ge upp kampen mot cancern. Jag har följt hennes liv via bloggen i många månader nu och ... vilken kämpe hon var!!

Bilden är lånad från Sabinas blogg.

Mina tankar går just nu till hennes familj och i synnerhet till hennes barn.

Kvinnoförtryck...

I Aftonbladet läste jag nyss:

"Afghanistan har antagit en lag som enligt FN förbjuder kvinnor att lämna hemmet utan sin makes tillstånd och som legaliserar våldtäkt inom äktenskapet.

De slutgiltiga dokumenten har inte publicerats ännu, men lagen tros innehålla paragrafer som innebär att kvinnor inte kan gå till läkare, söka jobb eller utbildning utan att först ha fått tillstånd från sin man. Att neka sin make sex är inte heller tillåtet enligt den nya lagen".

Afghanska kvinnor på Internationella kvinnodagen. De blå sja
Foto: AP

Ovanstående är definitivt INTE något aprilskämt, hur gärna jag än skulle önska att det vore ett riktigt uselt "jag-kan-lura-dig-vart-jag-vill"-skämt!


RSS 2.0