Födelsedagsbarn, solljus och kåda...

Det var härligt att läsa era kommentarer. Vissa av er är lika urusla på att sköta om blommor som jag är. Det är ju en tröst! ;o) Jag har faktiskt skrivit upp i almanackan vilka veckor som de ska vattnas. Jag ska göra allt för att få dem att överleva.

Orchidéer är ju vackra, men jag gillar inte riktigt de där "spindelbenen" som sticker upp ur krukan. Men att klippa bort dem tror jag inte är så bra, va?! Det är väl sådana där luftrötter, eller hur? Taskigt att kväva dem, det första jag gör! ;o)Idag vill jag rikta ett stort GRATTIS till mina döttrar, Carolina och Johanna. De fyller 17 år idag!
Jag älskar er över
allt annat! Puss! (Men hallå? Skrev jag 17?? Hur gammal är då jag?!)
Det blev paketöppnande i morse och sedan har vi ätit gott här ikväll. En egenhändigt gjord tårta blev det också!

Efter middagen tog jag Bessie med mig ut till skogen. På jakt efter kåda.. vilket är ett universalmedel. Perfekt till att "dra" ur småstickor i händer och fötter eller att dra ut var. Men man måste se till att kådan är mjuk och inlindad i en gasbindebit innan den läggs på huden, annars klibbar den fast. Viktigt är också att inte låta kådan vara kvar i flera dagar utan kolla under gasbindan varje dag. Kådan gör nämligen rätt snabbt hål i huden, så var och stickor kommer ut. Grankåda är bakteriedödande och antiseptiskt. Jag brukar hamstra på mig kåda så jag har det hemma under vintern, för då är det inte så himla lätt att komma åt det.

Här är mitt fynd:


På min lilla promenad testade jag min nya mobil, Sony Ericson Xperia, och jag är riktigt nöjd med kameran. Ville egentligen inte byta mobil, men som ni såg på mina sista bilder tagna med den, så var det dags. Det låg som ett fint dis över varje bild. Irriterande!

Fuktiga rönnbär


Inte så fuktiga rönnbär..


Men se på tusan! Är det inte solen???
I morgon har jag ledig dag, som vanligt. Kroppen behöver vila, så jag ska ta det lugnt. Hoppas på uppehåll för då blir det nog en längre tur i skogen igen.

Ta hand om er därute!!

En liten uppdatering:
Får du kåda på t ex fingrarna så försök inte ta bort det med tvål och vatten. Det funkar inte. Istället kan du ta en klick smör eller flytande margarin på stället och gnugga tills du känner att det kletiga lossnar. Först då kan du tvätta dig med tvål och vatten!

Skrivare, silar och orchidéer...

Vaknade med både huvudvärk och värk i käkarna. Jädrans lågtryck!!! :o( Skrotade omkring i morgonrocken hela förmiddagen; kändes ovärt att ens klä på sig en dag som denna. Regn, regn och ännu mera regn med inslag av blåst! Samtidigt som jag är ofantligt glad över att jag har tak över huvudet; det är inte alla förunnat!

Pratade i telefon med min kära bror och ett långt samtal blev det. Men det brukar det bli när vi hörs eftersom vi inte direkt pratar med varandra varje vecka! :o)

Nåja, till slut kom jag i kläderna och vi tog en tur till Media Markt för att kolla om den beställda skrivaren kommit. Men nej, det hade den inte. Åh, jag längtar så efter att få hem den. En apparat från Canon med skrivare, vanlig scanner och negativscanner i sig. Tre önskningar i en liksom! :o) Ser fram emot att scanna in gamla foton och sedan kunna få toppenbra utskrifter.

Kikade även in på K-Rauta för att se om de fått in en sådan där diskbänkssil som vi saknar. Men nej, inga sådana fanns på lagret. Skit också! För att trösta mig köpte jag två orchidéer inkl varsin kruka. 90 kronor stycket. Gissa om jag kommer att gråta om en månad eller två när jag insett att jag dödat dem. Ni som läst här ett tag vet ju hur Pias bootcamp ser ut. För er som inte har en aning rekommenderar jag detta inlägg.


© Pia Hagman

Sofia Jannok, en upplevelse...


Överkast och kunglig glans...

Förlåt mig för min usla uppdatering här på bloggen, det är under all kritik! Och jag har väl inte mycket att säga till mitt försvar annat än att kroppen krånglat ordentligt den senaste veckan och inspirationen har därför varit noll och ingenting! Detsamma gäller självklart besöken hos er. Jag ber om överseende och tackar er för att ni, trots detta, fortfarande besökt mig! <3

I onsdags fick jag den efterlängtade massagen och det var härligt.. Mycket av värken släppte då och jag orkade jobba under torsdagen och fredagen.

Sålde iväg Carolinas säng genom en annons på Blocket. Satte in den på morgonen och halv tio var den såld. På kvällen hämtade de den och samtidigt fick vi hem Carros nya, lite bredare bädd. Snacka om timing! :o)

Jag har som policy att inte bädda vår säng. Jag har alltid hävdat att man inte ska bädda in kvalstren(eller så är jag lat, inte vet jag!!!! Men, jag har ett underbart överkast som jag ibland lägger på sängen. Det har min älskade mormor sytt, i lapptäcksstil. Det är så vackert och har ett otroligt högt affektionsvärde för mig.

Jag vet inte hur era tonårsbarn beter sig, men mina lever liksom i symbios med sina laptops! Och de lever även sitt vakna liv i sängen! Ibland tillsammans med popcorn och kompisar också! :o)

Så nu har jag fixat nya överkast till dem och avsvurit dem ett löfte om att lägga det över sin säng direkt när de kommer hem från skolan(ja, de behöver inte bädda på mornarna!). Men, jag lär säkert få återkomma i ärendet!! ;o)

Idag var det kungabesök här i staden. Botniabanans invigning. Jag cyklade ner till det nya resecentrumet som ligger alldeles bredvid Universitetssjukhuset. Jag var dock inte där för att se konungen utan för att lyssna på Sofia Jannok. En tjej som sjunger samisk pop och jazz. Helt underbar!! Kör ett separat inlägg med några exempel på hennes ljuva stämma! Cyklade hem efter att kungen och hans anhang anlänt så jag vet inte om han sa "Kära Örebroare" när han startade sitt tal! ;o) I morgon blir det fortsatt firande med bl a Amanda Jensen och Sahara Hotnights.

Nu sitter jag här med datorn i knät(I love my Mac!), skriver inlägg samtidigt som jag tittar på Bröllopsfotografen på 4:an. Lite småkul är den nog! :o)

Yrslig...

Massagen i eftermiddag var helt wunderbar.. men resten av dagen och kvällen har jag varit lite yrslig. Det är väl blodcirkulationen som kommit igång. Hoppas att jag slipper vakna av värken i morgon.

Dessutom.. att vara yrslig och sitta och läsa bloggar är ingen bra kombination, så besök hos er alla får bli i morgon.

Nu ska jag hoppa i säng med Hypnotisören. Han/hon får mig definitivt inte att somna, men jag tänker lite grann så här: "Jag lägger mig nu vid nio för då kan jag läsa i en dryg timme innan jag måste lägga ifrån mig boken!
Smart va?! ;o)
El Stockholmia...

Ovanstående rubrik är inte skriven på spanska, om ni trodde det! Det är ett eget påhittat språk. Eller... om det är rätt rent grammatiskt, ja då är det spanska! ;o)

Diss:
I morse vaknade jag upp med samma värk(nacke, käkar, huvud) och domningar som de senaste två dagarna. Vad är det som händer? Jag som ändå mått riktigt bra i "värken" hela sommaren. Är det lågtrycket och kylan som spökar? Troligen. Jag har tabletter som hjälper, men det känns inte bra att trycka i sig starka värktabletter varje morgon för att överhuvudtaget komma igång! :o(

Hiss:
Jag kunde tidigarelägga min massagetid till kl 14.00 idag!

Diss:
Morgonpromenad med Bessie i hällande regn.

Hiss:
Vattendroppar på växterHa en bra dag allihopa!

Update: Så där, "ha en bra..." avslutade jag visst det här inlägget.. Och än är det ingen som undrat vad fasen rubriken hade med inlägget att göra!!! Hahahaha.. Ingenting är svaret! Jag skulle egentligen skriva om att jag ska ner till Stockholm på konferens 16-17 sept och att jag åker ner på fm dagen innan.. Har en träff planerad med Laila(bloggkompis). Det ska bli jättekul!! Någon fler som är i storstaden då?? ;o)Soptipp...

Då jag växte upp var det vanligt med soptippar. Vi hade en alldeles utanför byn och där dumpades allt! Naturligtvis helt vidrigt rent miljömässigt.

Jag minns en gång när pappa varit iväg med grejer till soptippen och kom tillbaka med en massa saker som han hittat där. Bl a flera locktänger, fortfarande var i sina originalförpackningar, som var fullt fungerande. Vi gav bort några, men en behöll jag och den använde jag i flera år!

En annan gång hade han hittat en jättefin väckarklocka. Den var säkert 1,5 dm hög, lilafärgad. Jättefin.

Typ en sådan här! (bild lånad från ikea.se)

Vi putsade upp den och jag satte den på mitt sängbord. Jag tror att klockan var kring fyra på morgonen då den började ringa. Ni kan tänka er volymen när den där lilla piggen slog till höger och vänster i ett hysteriskt tempo.. Yrvaken försökte jag få stopp på den och lyckades till slut hitta den yttepyttelilla avstängningsknappen på baksidan av klockan. Att jag inte fick en hjärtinfarkt den morgonen är ju ett under! ;o)

Det är bra med all sortering som måste göras idag, men ibland kan jag känna att det kastas väldigt bra saker. Saker som någon annan lätt kan fixa till och använda själv, t ex möbler. Ibland är de duktiga på Returmarknaden att kolla allas släpvagnar och se till att spara det som faktiskt är funktionsdugligt. Jag menar, ibland kastar ju folk saker bara för att de köpt nytt, inte för att det är trasigt. Om jag åker dit med grejer så lämnar jag alltid det som jag tror kan säljas vidare i det lilla huset som är uppställt där av just den anledningen. Gör det ni också!

Migrän, nackvärk och domningar har satt stopp för sittande vid datorn. Jag är hemma från jobbet idag(även igår), men slipper åtminstone migränen. Nackkragen får dock hänga med ett tag till. Blir så less! :o( Men det finns människor som har det betydligt värre, så jag ska inte klaga.

Avslutar med en bild där de högresta träden speglas i den lilla ån. Jag gillar verkligen sådana foton! :o)
... och jag har bara regn hos mig!

Trist väder och jag är så slö att jag inte ens kommer på något att skriva om..

....


Presenter...

Fick inspiration till det här inlägget då jag läste MammisPammis åsikter om att få böcker i present.

På jobbet samlar vi in pengar till en presentkassa och de som fyller jämnt brukar få en present för ett antal hundralappar. För något år sedan fyllde jag och min kollega jämnt och vi passade på och bjöd arbetslaget på smörgåstårta. Jag hade tidigare fått frågan av den presentansvarige vad jag önskade mig och jag svarade: "Ett presentkort på en bokaffär".

Vid den tidpunkten hade jag inga planer på att sälja en enda av min ca 850 böcker. Till mig gav man alltså inga böcker eftersom jag troligen redan hade dem! Så gissa om jag blev helt förstörd när mina arbetskamrater kommer in i fikarummet, sjungandes och jag ser att en av dem håller en stor låda i famnen.. full med böcker!

Jag hann tänka tusen tankar.. eller egentligen var det nog bara en.. "Hur i helskotta kan de ha varit så korkade att de gått och köpt böcker för pengarna?? Fattar de inte att sannolikheten är väldigt stor att jag redan har dem i bokhyllan". 

Det var nog precis detta chocktillstånd de ville uppnå hos mig för de skrattade gott (rått?) åt min min! I lådan visade det sig vara insamlade böcker från dem själva plus ett presentkort!! :o) Det märkliga var att av dessa 17 böcker så hade jag faktiskt bara en sedan tidigare. Det var ett riktigt roligt födelsedagsfirande!!! :o)

Mer i börsen...

Med dagens regering har jag fått mer i börsen. Jajajamen, det har jag! Men jag njuter inte ett dugg av det. Tvärtom! Jag betalar hellre de där hundralapparna i skatt så att de som faktiskt är sjuka ska få vara sjuka utan att behöva oroa sig för pengar. De har nog att oroa sig för ändå.

Den förra regeringen var inte speciellt bra på rehabilitering.. Det var många som blev sjukpensionerade. Det är inte bra, det heller. Det stora glappet mellan sjukdom och arbetsförmåga var för stort och det hade de behövt jobba betydligt kraftigare med; det är väl det enda som jag anser att dagens regering gjort bra. De har satt lite eld i baken på myndigheterna gällande de människor som faktiskt är friska nog att orka arbetsträna.

Medicinsk rehabilitering och en sund arbetsträning på individuell basis är vad som behövs. Att få gå upp i tid en timme i taget istället för det sjuka system som gör att det bara går att arbetsträna 2, 4, 6 eller 8 timmar. Clas Ohlson har billiga miniräknare.. ifall det är så svårt att räkna ut ersättningen timme för timme!

Det som verkligen inte behövs är att sparka på de sjuka på samma vis som dagens regering gör.  En sjuk människa som haft full sjukersättning får hela den indragen och förklaras frisk nog att söka jobb på heltid. Reinfeldt & co lämnar människor åt sitt öde.. främst på Arbetsförmedlingen. Seriöst?! Vilken arbetsgivare anställer en medelålders kvinna som varit hemma sjuk i flera år när det finns en lång rad av fullt arbetsföra, friska människor?? Det är ju helt vansinnigt! :o(

I mitt arbete använder vi många timarvoderade tolkar. Vi har inte tillräckligt med arbete för att kunna anställa någon fler, men ibland hopar sig uppdragen och då behöver vi extra folk. Våra "frilanstolkar" gör allt för att få jobba, men hur ska de kunna tacka ja till att ta ett jobb på en timme när de då förlorar en hel veckas stämplingsersättning??? Jag trodde att arbete skulle premieras, men de här reglerna säger ju tvärtom. "Sitt hemma på kökssoffan på heltid istället, det är jättebra!". Och det är inte bara tolkarna som drabbas, som inte får utöva sitt hantverk, utan våra brukare också.

Så... vi kanske är många som fått mer pengar i börsen under dessa fyra år. Det som människor måste fundera på är vad som händer den dagen de själva blir sjuka eller förlorar sitt jobb. Att inte bara tänka på nuläget, "idag har jag det bra för både min man/hustru och jag har heltidsjobb och alla är friska och glada". Jättebra, men alla vet vi också hur fort sådant kan förändras, genom olycka, sjukdom eller konjunktur. Vad händer då?Stringhylla...

Så här ser den ut, stringhyllan.. Om någon är intresserad av att köpa den, hör av er på [email protected].PS. Makens hand sitter ej fast i hyllan och ingår alltså inte!! ;o) DS.

Igår var det bröllop...

... men jag vill avvakta lite med att skriva om det. Vill bara kolla med brudparet först att det är okey att lägga in ett foto på dem.. De var ju såå fina!! Förhoppningsvis mer om detta lite senare..

Här slog det till och blev skitvarmt igår, +29 i skuggan, och kroppen blev lätt chockad! På kvällen var det fortfarande över tjugo grader, härligt! Men jag insåg också att jag måste leta fram mina lyktor för himlars så mörkt det blev på min rökruta, balkongen!

Höstmörkret är här, stearinets tid är inne. Snart kommer frosten som förvandlar naturen på ett fantastiskt sätt. Jag gillar hösten med sin höga, klara luft, gärna i samband med strålande sol förståss.

Nu ska vi göra oss i ordning för en cykeltur ner på stan och uteloppisen där. Är på jakt efter en trähylla med smidesdetaljer. Jag vill ha den i sovrummet för att dölja platt-tevens anskrämliga fäste; när man kommer in i sovrummet så är det det första man ser. Skitfult!

Jag har förresten en gammal telefonhylla av typen "String" som inte passar in här i lägenheten. Någon som är intresserad? Skulle ha lagt in ett foto på den, men min telefon vill inte samarbeta med Mac:en. Det är glapp någonstans, för det funkar ibland.. *sur*

C U!

Bloggvärde...

Av en händelse såg jag att min bloggs värde var 36 441 kronor.. Jag undrar så när de ska skicka pengarna till mig??!!

Längst ner står det: "Ansvarsfriskrivning: Det värde som beräknas behöver inte ha något med verkligheten att göra. Då denna beräkning görs med tränade apor är det svårt att uppskatta ett exakt värde"

Jajaja, de kanske är lika kass i matte som jag, de där aporna, men jag kan nöja mig med 30 000 jämt!! :o)
Snart är det 17 år sedan...

... som våra flickor föddes. 31 augusti 1993. Herregud, vad tiden går fort!! Tyckte att det var rätt nyligen som de spatserade runt med lära-gå-vagnen, lärde sig cykla och började 1:an. Nu börjar de snart i 2:an, men denna gång är det gymnasiet som gäller!!!

Jag minns en gång när jag inte var särskilt pedagogisk! Nåja, det fanns säkert fler gånger, men den här episoden minns jag väldigt väl! :o)

Tjejerna var i 5-6-årsåldern, det var sommar och att gå till sängs var inte riktigt något de suktade efter. Jag var ensam hemma med dem just den kvällen och jag var en ordentligt trött småbarnsmamma med zero tålamod.

De vägrade komma in när jag bad dem utan cyklade skrattande vidare utom räckhåll för mig. Jag hoppade upp på min egen cykel och det blev en "jakt" som hette duga, speciellt när de cyklade åt varsitt håll! Jag var arg som ett bi.. eller snarare en bisvärm och när jag till slut fick in dem brast allt. Jag satt i trappan, tårarna sprutade som ur en vattenslang och jag utbrast: "Vad ska ni med en mamma till när ni aldrig lyssnar på vad jag säger? Vill ni att jag ska flytta så ni kan göra som ni vill här?". Väldigt pedagogiskt!!!

Flickorna började också gråta och där satt vi, alla tre, högröda i ansiktet med ansiktena våta av tårar. Till slut lugnade vi ner oss, kramades och läggningen gick rätt smärtfritt.

Lugn och ro, tills...

jag, en stund senare, sitter i soffan i allrummet utanför deras sovrum och plötsligt hör gråtliknande ljud från dem. Jag
frågar dem varför de låter så. Det hulkande svaret blev: "Vi kan inte somna för vi vill inte att du ska flytta".

På en skala 1-10, hur usel tror ni att jag kände mig då?! ;o)

Kan inte ni dela med er av ett tillfälle då "pedagogisk" inte ens fanns med på kartan? Eller.. kanske ni aldrig upplevt en sådan situation??Arbete...

En lite ovan känsla här hemma.. Samtliga i det här hushållet(nåja, inte Bessie då!) arbetar den här veckan!! Så nu är det mobiler som ringer på morgonen, lunchlådor som ska packas och sedan ger sig alla iväg.. åt olika håll.

Tjejerna har dock bara den här veckan kvar på sina sommarjobb, medan jag och maken nog får harva på ett antal veckor till innan nästa ledighet! :o) Men, som jag skrivit förut, så är vi tacksamma för att vi har ett jobb att gå till varje dag.

På jobbet är det däremot rätt ödsligt just nu. Jag och min namne håller ställningarna på kontoret här i stan. Ibland är det skönt att vara bara några stycken på jobbet, men nu så väntar jag bara på att alla ska komma tillbaka igen!

Regnet vräker ner just nu, men det är fortfarande +18 ute. Härligt!! Den här sommaren har varit härlig, lagom varmt och skönt. Inget fleecejacke-väder alls.. ni vet "bikini i solen, fleecejacka i skuggan"!! ;o)

Man är inte äldre än man gör sig...

Min mamma har fått min gamla laptop och när jag lämnade den i somras skrev jag en lathund till henne som förklarade hur hon skulle ta sig in på datorn och på internet via sitt mobila bredband. På "favoriter" lade jag bl a Aftonbladet och min blogg; lätt att bara klicka för att ta sig in. Det har funkat toppenbra, men nu vill hon lära sig mer!

Så igår satt jag och ordnade en hotmail-adress till henne samt ett Facebook-konto. Via telefon ska jag lotsa henne runt där. Spännande!!Sorry, men här kommer ett riktigt skitinlägg...

"När kroppen skapades ville alla kroppsdelarna vara chefen.
Hjärnan sa: "Eftersom det är jag som kontrollerar alla delar och tänker för oss alla, så måste jag ju naturligtvis bli chef."
Benen sa: "Eftersom det är vi som bär människan dit hon vill och utför det som hjärnan säger till oss så vill vi bli kroppens chef."
Sålunda fortsatte ögonen, händerna, hjärtat och lungorna på samma sätt. Alla hade sina skäl till varför de skulle få bli kroppens chef.

Slutligen tyckte arslet att man skulle välja honom till chef. Alla de andra skrattade och tyckte att idén var fullkomligt absurd - att ha ett arsle till chef. Det kunde de samtliga enas om att så ville de inte ha det.
Då blev arslet mycket ilsket, slöt ihop sig, tjurade och vägrade överhuvudtaget att fungera.

Till följd av detta fick hjärnan svårigheter att tänka, ögonen skelade, benen blev svaga och händerna hängde slappt ned. Ja, till och med hjärtat och lungorna fick svårt att fortsätta arbetet. Till slut vädjade alla till hjärnan att trots allt låta arslet bli chef.

Och så blev det. Alla andra uträttar nu arbetet, medan arslet sitter och endast åstadkommer en massa skit"

PS. Underskatta aldrig ett arsel som sätter sig på tvären!! :o(


Byta fru???

Såg nyss ett program på TV4+ som handlade om två fruar som bytte familjer under två veckor. Rätt intressant faktiskt.

En kontrollerad, oerhört strukturerad fru som styrde familjen med järnhand. Aktiviteter i massor, fullspäckat schema varenda dag. Umgicks med sina döttrar i bilen medan hon skjutsade dem till rodden, gympan, latinlektionerna osv. När maken träffade sina barn förtäljer liksom inte historien.

Den andra frun lät ungarna springa vind för våg.. på sitt tivoli! De var hemskolade, men flickorna fick i princip göra sina uppgifter när och om de hade lust. Inga regler att följa. Mamman påtalade om och om igen hur viktigt det var att barnen hade roligt, men de hade svårt att behålla sina vänner, eftersom de reste runt med tivolit. De bodde självklart i en husvagn.

Två ytterligheter i samma värld. Det enda ord jag kan komma på när jag tänker på deras liv är att lagom är bäst. De positiva bitarna från varje familj hade bildat en harmonisk, lycklig familj!


©Carolina Hagman

PS. Jag var tvunget att byta från Safari till Firefox för att få styckeindelningen att fungera! Tack söta Gun för ditt mejl!

Känner ni för en liten titt???

Jag trivs så bra här i lägenheten och saknar inte huset alls, bortsett från bästa grannarna Carinne & co och möjligtvis vår fina grill som vi hade på baksidan :o)
Lägenheten vi köpte är alldeles lagom stor och det går på ett "kick" att städa den. Det sistnämnda är definitivt inte att förakta! Hahaha.. Det är ett lugnt område med fina grönområden runt knuten. Nu börjar det mesta "falla på plats" och här nedan ser ni köket och de två badrummen. Gissa vilket badrum som gillas mest av maken!! :o)
X
X
X
X
Just nu ligger en stor Billy bokhylla på golvet i vardagsrummet. Vi köpte den igår för 50 kronor och Johanna ska ha den i sitt rum, som rumsavdelare. Igår kväll målade jag baksidan svart för hon ska sätta upp foton och dylikt där och då blir det snyggt med svart bakgrund istället för den fula masonitskivefärgen. Det är snyggt med tyg också, men i det här fallet blev det målarfärg. Som btw sögs in i masoniten med ett "slurp".. Tänkte inte på att grunda med något annat först :o/
Idag är jag ledig, som vanligt på onsdagar. Vaknade dock med jäkligt ont i nacke och arm; så går det när man målat kvällen innan. Suck!! Tur att det finns bra värktabletter och spikmattor = jag mår mycket bättre nu och ska strax ta ut hunden på sin morgonpromenad.
Hoppas ni alla får en härlig dag! Det tänker jag ha!

Auktionsfyndet...

Äntligen funkade det att få in bilden på min fina ekskänk som jag fick för 200 kronor!!!
Den här bilden är fotad i auktionshallen.. Ser betydligt fräschare ut nu när jag dammsugit upp allt spindelnät och torkat bort allt grått damm! Nu är den blank och fin!!! :o) Nej, glasskålarna är inte mina!
Jag har jobbat min första dag idag och jag kände mig rätt pigg. Men jag vet, vis av erfarenhet, att det är tisdagen som brukar vara tung som tusan!!! ;o)
Ska försöka hinna förbi hos er ikväll, men jag lovar inget. Efter jag varit på promenad med hunden kan det mycket väl vara sängen som gäller!! ;o)

RSS 2.0