Med rask takt går året mot sitt slut...

Bildutmaning, dag 29: Något som betyder mycket

Jag har alltid sagt att "den enda autograf jag är intresserad av är Peter "Foppa" Forsbergs autograf på en Tre Kronor-tröja.

Därför betydde det jättemycket för mig att man kära man gjorde sig så mycket besvär med att fixa nedanstående tröja till mig. En äkta landslagströja med Foppas nummer och som faktiskt varit i Foppas lägenhet i USA för signering! :) Det är stort! Tack än en gång, älskling, för din coola present på min 40-årsdag!



Bildutmaning, dag 30
: En höstbild



I onsdags åkte övriga i familjen hem. Själv stannade jag här i byn ett par extra dagar. Men i morgon, vid 10-tiden, bär det av hemåt även för mig. Det har varit sköna dagar med mycket rännande på byn! :)

Jag hoppas att ni alla mår bra, för jag har inte haft tid att surfa runt bland alla bloggar.. Kram!

Swisch, swosch så gick dagarna tre...

Bildutmaning, dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Det är Peter Settman som blir blåst! Helt klart värd att se! :)
http://youtu.be/1UCCWc_f54Y

Bildutmaning, dag 27: En gruppbild där jag själv är med

Bildutmaning, dag 28: Väder

Juldagen...

Bildutmaning. En bild på någon i din släkt

En bild jag haft förut på bloggen, men som jag tycker är så fin. Min mamma ser ut som en fotomodell! :)


Foton från julaftonskvällen får jag ladda upp när jag kommer hem. Det är lite segt att få upp bilder när man bara har mobilt bredband. Men jag tackar så mycket för alla fina klappar.

Igår, på juldagen, kom brorsan Robert och hans familj hit. Det var mysigt att ha lite "småfolk" här.. Sådana där små barn som tomten kan komma till. Och han kom, vår tomte från Karravaara! :)


Idag, annandag jul, blir nog en lugn dag. Fantastiskt fint väder ute. Har förstått att ni i södern inte har det så kul med storm och strömavbrott. Hoppas det ger med sig snabbt..




24 december...

Bildutmaning. Tema vatten:

Den underbara vyn tagen från ön Santorini. Mycket vatten runtom kring ön! :)


På vägen till affären igår kom mamma liiite för långt ut i vägrenen med bilen och ooops.. ner i diket! Tack och lov mötte vi Ingemar, som raskt for hem och hämtade traktorn! :)




Igår klädde vi granen(en riktig!) och lade alla klappar därunder. Tog en promenad med sparken för att fota byns fina julgran och lekte i snön, bl a så gjorde tjejerna snöänglar.





Och så det viktigaste av allt, skinkan. Klockan elva igår kväll blev den färdig och kunde avsmakas. Mums!


Idag har vi käkat grötfrukost, varit ut på promenad och väntar nu på Kalle och hans vänner.




23 december...

Bildutmaning. En sommarbild:

22 december...

Bildutmaning. En cool bild



Sitter i baksätet i bilen på väg upp till mamma i byn. Det är tur att man kan ha datorn i bilen, när det är så mörkt att man inte kan läsa längre! :) Men täckningen kommer och går, så jag avrundar här.. I morgon ska vi klä granen och kanske göra lite julgodis. Maken ska koka skinkan enligt sedvanlig tradition. Mamma har fyllt frysen med mat så inte lär vi svälta! :)

Jag önskar er alla en riktigt GOD JUL!! <3

21 december...

Bildutmaning. Ett pris jag vunnit:

Hm.. Det verkar som om detta blir första gången under den här utmaningen som jag faktiskt inte hittar någon passande bild.. Jag har inte varit med i så många tävlingar. Sprang Blodomloppet, men hittar tyvärr inte medaljen..

Jobbade idag och ska vara ledig i morgon istället. Det känns bra, men jag är vansinnigt trött nu. Skönt att ha jullov nu, börjar om att jobba den 2 jan. Men, det blir bara två dagar sedan är jag ledig resten av den veckan. Nice!! :)

Ikväll hade jag tvättstugetid. Allt rent lagom till packandet för resa norrut. Vi drar vid femtiden i morgon em.

Men nu är det dags för sängen!

Drömmer om detta:



20 december...

Bildutmaning. Ett ögonblick:



Det är mycket nu.. Skriver mer i morgon. Kram på er alla!!

19 december...

Bildutmaning. Här bodde jag:

Det här är mitt barndomshem i Yrttivaara och där bodde jag på heltid fram till jag började gymnasiet i Malmberget. Då blev det hem till byn endast på helger och lov.


Mannen på trappan är min pappa Martin. Åh, vad jag saknar honom!

Har precis skypat med Carro i USA. Hon har fått vårt paket. Inte många julklappar, däremot massor av svenskt godis! Hon har önskat pengar istället för grejer och det kan jag förstå! :) Johanna hade dock skickat med en julklapp. Hon hade gjort en jättefin tygpåse åt Carro med ett skitcoolt tryck på.

Kul att se henne i bild.. Men åh, vad jag saknar henne!!!!

18 december...

Bildutmaning. Känslor:

Orkar inte gå igenom alla bilder för att hitta en bild som beskriver känslor. Däremot hittar jag bilder som ger mig massor av känslor. Det finns bilder som kanske gör mig förbaskad eller ledsen. Men jag väljer att fokusera på känslan som gör mig varm i hela kroppen! :)

De flesta bilder på människor som jag har är bilder på mina nära och kära, familj och fina vänner. Och när jag ser dessa bilder svämmar mitt hjärta över av kärlek.

Och bilden idag föreställer mig och mina älskade storebröder!

Idag har det inte blivit mycket gjort. Har huvudvärk pga det här lågtrycket.. Snö kom det i natt, men den bestod väl av 70% vatten så... Suck!

Åkte iväg till ÖoB för att handla lite kuliga saker till brorsbarnen. Dessa ska nu paketeras in. Sedan ska jag vila en stund. Hoppas att jag ska må bättre vid halv fyra-tiden för jag vill gärna åka in till Vasakyrkan för att lyssna på Kristina och hennes kör sjunga julsånger. Hoppas att det kan ge mig lite julkänsla. För annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra för att hamna i stämning.

Min mamma är rolig. Från att inte ha velat ha gran överhuvudtaget till att godkänna att vi tar med oss en plastgran var steget tydligen inte så långt till att plumsa ut i skogen och såga ner en riktig gran. Mamma går "all in" i jul! :)



17 december...

Bildutmaning. En konstig bild.

"Beware of the dog"(varning för hunden) har jag hört talas om, men...


Idag har varit en plockardag. En sväng in på stan för inköp av lunchsallad. Skrivit och skickat julkort.  Nu blir det soffan och "Så mycket bättre".

16 december...

Bildutmaning. En svartvit bild:

Min älskade mormor.


Idag hade vi årets sista arbetsplatsträff vilken avslutades med julbordsätande. Fantastiskt mysigt och gott! När jag kom hem däckade jag totalt. Efter lite sömn piggnade jag dock till igen! :)

Johanna hade oturen att bli ordentligt sjuk i veckan och tvingas äta penicillin nu. Hon skulle ha följt med Anna till Sarah i Överkalix idag, men hon bestämde sig för att stanna hemma. På söndag åker Anna, Sarah och familjen från Överkalix till Tomteland i Rovaniemi över dagen. Hon blir också kvar däruppe till på torsdag då vi åker norrut. Vi hämtar upp henne på vägen!

Har varit kreativ och pysslig på sista tiden. Här kommer några alster, både sådant som jag gjort tidigare och sådant som blev tillverkat igår på pysselkvällen.

Ett kort med tillhörande fack för värmeljus. Ivägsänt(och mottaget) till fina Daniel.


Tändsticksaskar


Julklappsetiketter




Har gjort några julkort också, men bilder på dem vill jag inte ligga ut här förrän de har anlänt till mottagarna! ;)

På tal om julkort. Anna har skickat iväg julkort till vänner i USA och Italien. Väldigt tydligt skrivna adresser. Och ändå har de kommit tillbaka hit(hon hade skrivit "to XX" + adressen och "from Anna" och så vår adress.. Jag menar, hur svårt ska det vara att fatta att den ska ut ur landet om den är i Sverige med ett svenskt frimärke på? Märkligt!

Ännu mer märkligt anser jag det att nedanstående lyckats komma fram till vår brevlåda.. såvida det inte är brevbäraren själv som skrivit avin. En omskolad läkare kanske?! Och nej, det sistnämnda är ingen fördom. Som gammal läkarsekreterare så vet jag vilka handstilar många läkare har! Jag minns en läkare, dennes handstil kan bäst beskrivas som "att ha doppat en myra i bläck och låtit denne trava fram och tillbaka över pappret"!! ;) Men dagens läkare skriver väl allt på datorn istället för penna på papper.


Ha en trevlig 4:e adventshelg!




15 december...

Bildutmaning. Ett tråkigt minne:

Min omkullcykling i våras. Uj, så ont det gjorde och gör fortfarande. På vissa ställen är knäet fortfarande ömt och bortdomnat. Och det känns jätteläskigt om jag står på knäet. Och när jag ser alla bilderna som jag tog efter att jag ramlat, så inser jag ännu mer varför det är nödvändigt att använda cykelhjälmen. Jag hade bara tur att det var knäet och inte skallen jag slag i.

Den här bilden är rätt snäll ändå. Innan värsta svullnaden och färgpaletten dök upp.


Efter jobbet har vi alla(nåja, nästan i allafall) träffats hemma hos Bettan. Myst med glögg, pepparkakor, skumtomtar, lussebullar och choklad samtidigt som vi har pysslat med allehanda saker.

I morgon lägger jag upp ett foto på alla grejer som jag gjort. Vi ses och hörs då. Nu är det godnatt!

14 december...

Bildutmaning: Bild på ett av mina djur.

Just nu har jag inga andra djur än Bessie. Om inte jag ska räkna med dammRÅTTORNA förstås?? ;)


Igår blev det träning. Först körde jag 4,5 km sidestep och 1 km rodd på gymmet. Sedan blev det zumba en timme. Agges dotter, Clara, följde med på zumban. Hoppas det blir fler gånger och att Agge också kan vara med nästa gång.
Jag var rätt slut i benen efteråt, men väldigt nöjd med min insats!

I morse blev jag väckt sketatidigt(på min lediga dag!!!) av någon som sökte maken. Jag svarade yrvaket att "öhhh..han är väl på jobbet". "Okey", fick jag till svar och så lade personen på luren. Ingen ursäkt för att han ringt så tidigt och inget "hejdå". Hmrfff, oförskämt! :(

Det var ju ingen idé att lägga sig igen. Skitvädret(+4 gr) därute hade redan gett mig huvudvärk. Att somna om skulle bara orsaka ännu mer skallebank. Så istället tog jag en huvudvärkstablett, åt frukost, kollade FB och läste tidningen. Ska strax ta mig in till Apoteket för att köpa medikamenter till Johanna som ligger sjuk. Stackarn! Sedan ska jag ge mig i kast med tvätten.

C U!



13 december...

Bildutmaning. Ljus:

Ja, det vore väl enklast att sätta in en bild på en Lucia en dag som idag.

Men jag väljer något annat istället.


Ikväll körde jag 4,5 km sidestep, 1 km rodd och sedan zumba i en timme. Shit, va nöjd jag känner mig! :)
Men nu är jag trött. God natt!

12 december...

Bildutmaning. En gammal bild på mig själv.

Här sitter jag vid mitt skrivbord på Röntgenavdelningen på Karlstad lasarett. Där jobbade jag som läkarsekreterare i drygt ett år. Det var under det året som jag träffade Anders. Och som han kommenterade i detta inlägg. Vi träffades ju 1987 och inte 1988! :)


Blev så lycklig i morse. Nästan femton minusgrader ute. Jag och Bessie kunde gå på skaren, härligt!! Men innan dagen var slut stod temp-mätaren på nollan och duggregnet kom. Bläää!

Nu ska jag skriva lite fler julkort. Kram på er alla!

11 december...

Bildutmaning. Mina vänner:

Jag har en hel del "vänner". Både här på bloggen, på FB och i verkliga livet. Jag skrev "vänner" för det finns ju olika grader av vänskap. Vissa är mera bekanta, sådana som jag snackar "väder och vind" med. Andra kan vara personer som jag öppnar mig lite mer för. Sedan finns det ju arbetskamrater, dem som bara har en yrkesmässig relation till, med dem blir det mest jobbsnack. Och tro det eller ej, men en hel del vänskap har också utvecklats via bloggar och på FB.

För ett tag sedan förlorade jag en vän. Någon som jag trodde var en verklig vän, någon som jag verkligen öppnat mig för, men som tydligen inte var den sortens vän, när det kom till kritan. Det känns sorgligt, men jag överlever!

Och slutligen de där äkta vännerna. De är inte speciellt många, men ack så betydelsefulla. Alla vill inte vara med på bild på bloggen, så därför lägger jag inte ut några bilder alls. På vänner alltså. Jag sa inget om någon katt.

Jag är en hundmänniska, men den här bilden, tagen på Santorini, får mig att minnas och må så bra. Kattens njutningsfyllda uttryck sammanfattar hela min upplevelse där på ön.

© Carolina Hagman

"Goda vänner är som stjärnor. Du ser dem inte alltid, men du vet att de finns där"


10 december...

Bildutmaning. Detta gör mig glad:

Det finns naturligtvis massor av saker som gör mig glad, men det här är en av dem. Att få åka skidor.
Jag vet, det ser lite konstigt ut, med vantar och stavar fasthållna mellan knäna, men jag hade precis stannat för att fota vyerna och sällskapet då jag själv blev fotad! :)


Speciellt roligt är det att åka skidor ute på ett fruset hav om man har en riktigt god vän att göra det det med. Agge, jag hoppas på en liknande tur i vår!


Idag åkte vi till Forslunda julmarknad. Aningens trist väder, med duggregn och blött, men mysigt ändå. Många fina saker att titta på och snön gjorde att man fick lite julkänsla.




9 december...

Bildutmaning: Här bor jag.

Visserligen är våra fönster på andra sidan huset, men så här ser själva huset ut.


Här har vi bott sedan juni 2010 då vi sålde vårt hus och köpte lägenheten på Haga istället. Jag trivs så jäkla bra och har inte ångrat flytten en enda gång. Det enda jag verkligen saknar därifrån är vännerna och ICA-butiken! :)

Ikväll var vi fyra på After Work. Vi upptäckte senare, när vi tittade på kvittot, att de bara tagit betalt för drycken. Vi hade visserligen två kuponger med oss, som jag och Johanna fick när vi var på modevisningen, på vilka det stod "Ät två, betala för en". Men de borde ju ha tagit betalt för två! Det var egentligen garderoben som var dyrast ikväll. 20 spänn per jacka! Är inte det ett ockerpris?! :(

Ikväll blir det lugnt. Ska ge mig på att gå ut i det snöiga Umeå. Det är aningens för varmt för att jag ska vara riktigt nöjd. Men, jag måste säga att sedan snön äntligen kom så känner jag livsandarna vakna i mig och energin börjar komma tillbaka.

Har postat ett paket till Carro. Fyllt bl a med massor av svenskt godis, chips och julklappar till hennes värdfamilj. Det känns väldigt konstigt att hon inte ska fira jul med oss i år. Jag saknar henne jättemycket, men vet ju att hon har det bra därborta. Tiden har ju gått otroligt fort, fattar liksom inte att höstterminen snart är slut! Om drygt fem månader är det "USA nästa..." :)

Hoppas det är minusgrader i morgon, så vi slipper traska i leran på Forslunda. De har sin årliga julmarknad och jag gillar den. Det brukar vara så mysigt och fina saker att titta på!

Önskar er alla en fin adventshelg!










8 december...

Bildutmaning: En av mina favoritbilder.

Är de inte bedårande, småtöserna?! Språkandes med varandra på "ljugarbänken"! :)
Jag bara älskar den här bilden på våra flickor.. Tänk, de är 18 år nu..




7 december...

Bildutmaning: En bild som jag aldrig lagt upp tidigare.



Jag vill cykla varje dag. Bl a till jobbet och till Medley. Men när isen och snön kommer, då blir det hjälm på huvudet. Efter omkullcyklingen i våras har jag nämligen fått klart för mig hur illa det kunnat gå om jag slagit i huvudet istället för knät då. Har fortfarande ingen känsel på vissa ställen runt knäskålen!

6 december...

Bildutmaning: Grönt.



Idag vaknade jag med "baksmälla". Vill bara förtydliga att den berodde på migränen och inte för att jag börjat festa till på måndagar! :) Har tvättstuga ikväll och ska trycka in ett zumbapass mellan tvättarna.
Så, mina vänner.. så mycket mer blir det nog inte skrivet idag.

5 december...

Bildutmaning: En gammal bild.

Eftersom det snart är jul och vi kommer att fira den hemma hos mamma i byn så tyckte jag att den här bilden passade bra här. Den fina klänningen tror jag min mamma sytt. Hon sydde massor av klänningar till mig när jag var liten :)


Jag fick migrän i morse. Tog en Citodon och sedan har jag sovit hela förmiddagen. Jag känner mig nästan "bakis" just nu. Men jag gläds åt att se att det sjunker på temp-mätaren och det härliga vita som kom i natt verkar få stanna kvar.


4 december...

Bildutmaning: Min hobby. Att fotografera.



För tillfället så lånar Anna Carros gamla digitala systemkamera. Hon har nytta av den i skolarbetet också, hon läser ju media. Men när hon åkt hem igen ska jag försöka lära mig allt om slutartider, iso och annat väsentligt. Tills dess tas alla mina foton med min mobil, som jag tycker att jag kan ta helt okej bilder med.

I morse bjöd Anna och Sarah på en god omelett innehållande champinjoner, lök, paprika och tomat. Frukostdesserten (!) bestod av en fräsch citronpaj. Sarah åker hem till Överkalix idag och nästa gång tjejerna möts igen är helgen före julhelgen. Då åker Johanna och Anna upp till Sarah istället. Då blir det ett besök på Tomteland i Rouvaniemi!

En parentes. (Mitt förra inlägg var så positivt och jag ville inte bli negativ genom att skriva om hur vädret blev senare på kvällen. Från att ha haft fem minusgrader under dagen kom så plusgraderna och ÖSREGNET!! :( I morse hade det bytts till ett stilla regn istället. *suckar djupt* Jag vet att det är löjligt att klaga och sucka över något som bara är helt vanligt väder, det är inte ens något extremväder. Men.. jag börjar känna mig nedstämd på riktigt nu. Jag behöver verkligen kylan och snö som lyser upp omgivningen)

Längtan!


Ha en fin 2:a Advent, mina vänner!


3 december...

Bildutmaning: En familjemedlem.

Min älskade make.
Vi har varit tillsammans sedan 1988 och gifta sedan 1994. Den här bilden är, som ni förstår, inte tagen i år direkt, hahaha.. Den är tagen på Marstrand för sisådär 20 år sedan.


I morse vaknade jag till en underbar dag. Minusgrader och lite blått på himlen där solen försökte kika fram. Marken täckt av frost. Vid halvtolvtiden tog vi en promenad upp till Gammlia och vintermarknaden. Vi startade med att käka lunch, suovaskebab, mums! Och sedan gick vi runt och kikade på allt hantverk. Det var mysigt!

Klicka på bilderna så blir de större.


Älskar att de släpat dit en gammal, fin dörr att hänga kransarna på!


Det här var väl ett bra påhitt. Att gjuta fyrkanter med håligheter i form av ett hjärta eller en stjärna och sedan sätta dit grönmossa. Tänk så snyggt att ha flera sådana här på sina yttertrappa. Läckert!


Men dessa tomtar.. Jag finner inte ord. Ni får ursäkta mig, men det var som att titta på en "penisparad"! Massor av  penisar med röda luvor! Osmakligt.


När vi kom hem vilade vi en stund och sedan började vi pyssla. Anna skrev julkort, Sarah gjorde julkort. Maken hade gjort en egen glögg och behövde fina etiketter på flaskan. Så det fixade Johanna. Fina va?

Framsida


Baksida


Själv pyntade jag tändsticksaskar när jag inte gjorde julkort.




Utsida


Insida


Närbild insida


Johanna är ute på galej med kompisar ikväll och Anna och Sarah har bakat en citronkaka. Den får dock stå i kylen över natten.. innan vi får provsmaka den! :)


2 december...

Bildutmaning: Ett härligt minne!

Rallydags på PV-klubbens sommarträff i Vrigstad och härliga familjen Jönsson. Att jag dessutom fick träffa bloggvännen Anna och hennes familj var en riktig bonus.

En bonusbild:

Hagmans och Jönssons hos Ottossons! Fikat och guidningen i kameramuseet går verkligen in under "ett härligt minne"!

Ikväll blir det zumba och sedan soffan. Sarah hämtade jag upp på busstationen och hon, Anna och Xime Na är på Hamnmagasinet. Jag tror att det skulle tillverkas julkort där ikväll. Johanna pluggar och sedan ska hon ut på galej.

I morgon är det Gammlia-marknaden. Förra året hade vi massor av snö och det var ca -5, helt perfekt! Allt såg ut som på ett julkort! Så blir det ju inte i år, men det är väl bara att sluta klaga, gilla läget och göra det bästa av hela situationen. Håller dock tummarna för minusgrader i morgon. På kvällen blir det tillverkning av julkort.

Hoppas ni får en underbar fredagskväll!



1 december...

Bildutmaning: En bild på mig själv.

Bilden är tagen på The Studio.

Igår åkte jag och Johanna upp till sjukhuset. Johanna skulle få Botox insprutat i sin onda tumme. Jag har varit, i det närmaste, smärtfri i nästan tre år, men har de senaste månaderna börjat känna av den krånglande tummuskeln igen. Johanna får inte en hel ampull och är inte jag med, ja då kastas resten. Men eftersom jag var med så fick även jag en spruta i tummen. Och man blir kluven, för de där sprutorna gör jä..igt ont!! Men samtidigt gör de gott också! :)

Efter läkarbesöket tog vi hissen upp till 9:e våningen, till café Nian, där vi käkade lunch. Utomhus vräkte regnet ned. Det passar inte ihop med en julmust direkt! :(



Och stjärnan försöker glittra ikapp med regndropparna.


Igår kväll stack jag iväg till gymmet. 7 km sidestep och 2 km rodd är rätt bra gjort av en som knappt hade någon energi! ;)

Försöker pyssla lite. Efterfrågade en barnvävstol på FB och fick svar att moster har en, men den är ju i Norrbotten.. Jag vill ju väva nu! ;) En vän här i stan hade visst också en, så vi får se om jag får vänta till jul eller...
Vävde i allafall en liten snutt med hjälp av vävplattan. Det blir inte speciellt bra och jämt, men kul att testa. Vävde in lite papperssnöre också.


I morgon kommer Sarah, utbytesstudenten från Taiwan/Överkalix, hit. Vi ska gå på Gammliamarknaden och sedan ska vi tillverka julkort. Det blir kul! Hon är en härlig prick.

Det går bra härhemma med Anna. Nu börjar det lossna ordentligt med svenskan och vi försöker prata svenska så mycket som möjligt. Hon pluggar hårt till det andra engelskaprovet, SAT, som hon ska göra i Stockholm i januari.

Carolina har det bara fint där i Ohio. Hon har skickat en önskelista och det är nästan bara godissorter uppskrivet på den! Hahahaha.. Så nu håller vi på och fixar svenska julklappar till hennes värdfamilj plus allt godis. Och så en påse saffran. Hon ska visst baka lussekatter med familjen :) Vi saknar henne och det kommer att kännas väldigt konstigt att fira jul utan henne :( Jag ser dock framemot massor av foton från hur folk där i USA julpyntat! :)

Nu ska jag fixa lite innan det är dags för sängen. Ni vet väl om att det är fredag i morgon! Yihaa!!

PS. Så här såg himlen ut i morse, när jag var på väg till jobbet! Vackert!






RSS 2.0