Aurora borealis...

image9

"Norrsken uppstår när änglarna dammar sina mattor"

Barnprogram och gulp-ögonblick!!

Kommer ni ihåg Hedvig i barnprogrammet A till Ö? Hon som hade en uggla boende på taket! Hon hade en bildtelefon i vilken hon pratade med sin syster. Det som kändes som SciFi då är idag en realitet!!

Och det var just detta som ledde fram till mitt gulp-ögonblick . Jag ställde mig upp och på tecken berättade om jobbets bildtelefon, både för brukare och kollegor. Det gick jättebra och jag är faktiskt riktigt stolt över mig själv! :o)

Tänk så bra det kan kännas i kroppen när man utmanat sig själv och klarat sig igenom utmaningen!!

Jag längtar... efter sol, bad och lena hällar

image8
Foto: anjocapi

Mitt sommarparadis i vinterskrud!

Afrikansk dans..

Jag måste tacka S i "steggruppen" på jobbet för att hon introducerade den afrikanska dansen för mig.. TACK!
Att tio minuters provdans kunde få mig att känna sån värme och glädje i kroppen!! Dansar nu 1-2 gånger i veckan på Träningsvärkstan och det är såååå otroligt roligt! Och att, som mamma, få med sina tonårsdöttar på samma pass; det är coolt!

Men det betyder oxå att jag hittat muskler jag inte ens trodde existerade!! Och filéerna i sidorna och bak mot ryggen(de som kallas "lovehandles") känns riktigt möra nu! Rumpan börjar bli mer "lös och ledig" efter alla skakningar och "höftjuckningar".. Kan en rumpa bli fast men ändå lös????!!!!

Längtan...

image7
Foto: anjocapi

Tolkningar av våren/sommaren..

Tillbringade lördagen på stan med att studera människor.. Det är intressat att se hur olika våra uppfattningar om vädret är. Vissa går omkring med toppluvor och vinterjackor medan andra (mer vågade? dumdristiga?) går omkring i t-shirt och caprikorta brallor.. Mjukglasstånden har hittat in på torget igen.. men enligt min mening är det inte riktigt sååå varmt än! Glass ska ge svalka, inte gåshud!

Jag vet att det är vår när jag går omkring och släpper ner och vinklar igen persinnerna. Allt för att slippa se solen lysa in genom extremt skitiga fönster!

Våren är oxå en tid då många skaffar hundvalp. Min brorson var precis förbi oss och visade upp sin 9-veckor gamla cockerspaniel-tjej!!! Men herrejösses, jag blev helt såld och gjorde snabbt upp planer på att hundnappa henne!! :o)

Nära-döden-upplevelse...

När makaroner åker ner i luftstrupen då får man lätt en nära-döden-upplevelse. Men jag såg inte ljuset i tunneln, troligen beroende på de tårar som porlade ur ögonen(säkert 2 liter)... När jag väl kunde andas igen insåg jag att jag nog inte varit sååå nära döden som jag trott eftersom jag inte sett mitt liv flasha förbi.. Det har jag läst att man ska se, i normala fall!!

Nu är det fredag, underbara fredag.. Då vet man att man har två hela dagar på sig att ladda energi inför en ny krävande arbetsvecka.. Att jag bara har jobbat 1,5 dag den här veckan.. ja det hör liksom inte hit! Har ju faktiskt legat sjuk, det kräver en massa energi oxå...

Vädret är underbart, VÅREN ÄR HÄR!!! Härligt! 
Men hundskiten har töat fram, inte lika mysigt! MIN HUND bär ingen skuld till för detta, för jag är en ordentlig matte med massor av svarta plastpåsar i fickorna. Att folk inte förstår att "det som göms i snö, kommer upp i tö".


Körd ner i skoskaften

Då var det klart.. Avslag på vitt papper. Ingen seger i arbetsskadeärendet inte! Major disappointment! Gråt och tandagnisslan..
men samtidigt..
nu kan jag göra ett avslut med de tankar som snurrat i min hjärna i sju (7!!) år.. Ingen idé att gråta över något som inte går att ändra på... eller i morgon ska jag sluta med det.. men ikväll tycker jag att jag har rätt att deppa.. Eller hur?!

Snart så...

image4
Foto: anjocapi

Inga nya bakslag, tack!

Fördelen med snön som kom i söndags var ju att den gamla snön smälte lite snabbare. Med tanke på hur mycket grus som kapslar in snöhögarna lär det dröja till midsommar innan allt är borta!! :o) Men cykelbanorna är nästan helt torra och solen skiner idag! Livet är gôtt!!

Startskottet har gått... jag är en bloggare..

Det känns spännande med en egen blogg.. Vad ska jag skriva här måntro??!! Förmodligen blir det saker som jag blir glad av, irriterad på, uppfylld av och ilsken på... Jag är tuff så därför går jag direkt in på ilskan idag :o)

Varför kan man bara vara sjuk 2, 4, 6 eller 8 timmar enl FK??? Det pratas så mycket om att sjukskrivna ska tillbaka till arbetet... men låt folk öka sin arbetstid med en timme i taget istället för att som idag gå från två till fyra timmar(det är ju en dubblering av tiden), från fyra till sex(som egentligen blir 7 timmar på arbetet inkl lunchen då man ändå inte kan vila på samma sätt som hemma)... Har de inga räkneapparater till att räkna ut ersättningen eller vad är problemet?? Jag tror att Clas Ohlsson har rätt billiga sådana som de kan införskaffa!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0