Advent...

... kommer vid samma tidpunkt varje år. Och även om den riktiga julkänslan inte riktigt infunnit sig, så kräver fönstren sin pyntning! :) Och vem behöver inte det extra ljuset? Det gör i allafall jag så pyntet åkte upp. Tomtegardinerna kommer att sättas upp nästa helg.


Ni som läst här ett tag vet ju att jag inte är så där överförtjust i rött.. Inga röda ljus här inte! :)


Vardagsrummet


I förmiddags stack jag ut i skogen för att leta material till en julkrans på ytterdörren.


Och så här blev resultatet:


Såg nu, i fotoarkivet, en bild som jag tog häromdagen. Rätt dramatisk himmel, eller hur?!


Hoppas ni alla haft en bra 1:a adventshelg!

Bildutmaning...

Jag har tänkt mig att följa nedanstående lista med start 1 dec(bara för att det är enklast att komma ihåg). Kan bli kul att botanisera bland alla bilder för att hitta det rätta fotografiet under varje rubrik.
Lägger ut detta redan nu, ifall någon vill sno listan och göra en egen fotomånad! :)

Dag 1
: Bild på mig själv
Dag 2: Ett härligt minne
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En av mina favoritbilder
Dag 9: Här bor jag
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Mina vänner
Dag 12: En gammal bild på mig
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: Bild på ett av mina djur
Dag 15: Ett tråkigt minne
Dag 16: Svartvit bild
Dag 17: En konstig bild
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bodde jag
Dag 20: Ett ögonblick
Dag 21: Ett pris du vunnit
Dag 22: En cool bild
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Tema "vatten"
Dag 25: En bild på någon i din släkt
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: En gruppbild där jag själv är med
Dag 28: Väder
Dag 29: Något som betyder mycket
Dag 30: En höstbild
Dag 31: En "kall bild"

Scrapbooking...

Ikväll har vi scrappat på Konstnärsshopen. Jag, Johanna och Agge plus ett gäng andra pysselglad människor. Det är ju fantastiskt kul, speciellt när man får fritt tillträde till lådor fulla med material att använda sig av. Det här måste vi göra hemma också. Bara att börja bunkra på sig material! :)

Johannas läckra kort


Närbild

Johannas tändsticksask


Mitt julkort


Min tändsticksaskJulen närmar sig...

... med stormsteg! Och inte en, ursäkta uttrycket nu, JÄKLA snöflinga så långt ögat når! Vafalls?! Har väderguden åkt på semester och glömt att lämna viktiga instruktioner till vikarien? Nå, det är väl bara att ta en huvudvärkstablett och gilla läget!

I måndags morse halkade jag på ett snorhalt löv och knäckte till nacke/rygg ordentligt. Tog mig till jobbet, men vid 11-tiden var jag tvungen att åka hem igen. Då mådde jag så fruktansvärt illa och värken tilltog. Tog en hel Citodon och sov hela eftermiddagen. Kände mig mer och mer sned i kroppen. Tack och lov så fick jag en tid igår hos min naprapat Michael på Umeå Rygg- och ledklinik. Han undrade vad tusan jag hade gjort egentligen, som blivit så sned! Men han fixade till nacken och ryggen. Efteråt kändes det som att ha blivit överkörd, så öm var jag längs ryggraden. Men samtidigt så otroligt skönt att kunna stå rak och kunna djupandas :)Här knepas och knåpas det med saker som ännu inte kan visas upp här. Hemlisar alltså! Och hela världen verkar spela WF på sina mobiler, men än så länge spelar jag bara Word på Facebook. Det är på engelska och det funkar bra, men det skulle vara roligt att få använda svenska ord.

Idag blir det nog en stavpromenad. Och kanske den görs efter spåret i skogen för då kan jag passa på att leta efter lite fin mossa att pynta med. Jag ska också försöka hitta kåda. Vill ha lite i lager för kommande behov. I eftermiddag drar jag till gymmet en sväng. Men nu - frunch!

Fynd för alla...

Igår åkte jag och Anna till en loppis i en källarlokal. Jag brukar vara skeptisk till sådana, men det här var ett riktigt fyndställe. Anna hittade en jättesnygg yllekappa för otroliga 30 kronor! En knapp var borta, men det går att fixa för det fanns extraknappar på insidan.


Sedan hittade vi både vävplattor, väv- och virkgarn i massor av fina färger. Plus en massa virknålar, söta kantband och en bok om makrame.


Väl hemma igen vävde jag ett armband och började virka ett mobilfodral


Idag har jag, Marie och Anna haft loppisbord på Umåker. Johanna satt hemma och pluggade till ett prov. Många av mina kollegor och andra vänner har lämnat in massor av fina saker. Dessa sålde vi iväg idag. Nåja, inte allt, men väldigt mycket av det. Förtjänsten blev 860 kronor! Alla pengar går oavkortat till skolavgifter i Tanzania. Dessa loppispengar blir ett bra tillskott till de kulor vi får in under året av oss månadsgivare.

Köpte faktiskt ingenting själv. Eller nu ljuger jag. Jag köpte faktiskt en påse kanelbullar. Nybakade förstås! :)

Just nu är Anders och Johanna i Bygdeå för att köpa en förstoringsapparat och en massa framkallningsgrejer. Johanna ska, i sitt "examensarbete", göra en pinhole-kamera, fota och sedan framkalla fotona själv. Kul!

Nu ska jag gå ut med Bessie. Då kanske jag kan lyckas hålla mig vaken hela kvällen. Måste ju se "Allt för Sverige" - älskar de där amerikanarna! :)

Visum för inresa i Västerbotten...

Ansökan om tillfälligt visum till Västerbotten

Vå hajt du,förnamne förscht: ..............

Vå ha du före persson-nummer: ...........

Ha du'n bil-om jåå,numre: ...........

Ha du körkort: ..........

Vårs bo du nagerst: ............

Postnumre: ...............

Telifån: ..............

Vårs ger du född nagerst: ...........

Arbajt: .............

Få du betart: ...........

Ha du'n apparat: ..........

Jer du gift: ..............

Jer du vaksinere: ......

Tjörn: Pojk ... Flejk .... Så'n denna som int vaijt veilke ....

Hårferj (om du ha nage håår): .........

Ferg oppa öga: .....

Böijksnumre: ....

Skonumre: .....

VARFÖR VEILL DU FARA HIT? X vid svaret

Seij oppa naturn

Trääf norrlänninga

Fiisk

Seij midnattssola

Prober möiggolja

Åååk ackja

Eta renskavve

Lait gulle

Seij vars n'Ingemar ha bott

Plååck leinbera

Nääp snåttren i glommers

Nannting anne(spesifiser)

Ha du'n beljett dellbaks?

Ha du vöre nöll om Gävle va lapparn?

Ha du nanting mot Böiskborna?

Kännde du n'Henning Sjöström?

Ha du nannting att jer ve politiken?

Jer du frussen?

Et du palt'n?

Ha du nånschtin ette surströmmingen?

Ha du tainkt å vaal länger än nödvändigt?

I försäker oppa heder å samvete att oppgiftera ovalför vaa rekti å saan:

Boomärke: .............. Daatum: ..............


Höstljus...

Mådde inget vidare idag och gick hem lite tidigare från jobbet. Lade mig och sov som en stock i nästan två timmar! Men det verkade att ha gjort susen och det gjorde att jag orkade gå in på stan vid 19-tiden. Tjejerna var också med.

Då var det nämligen dags för invigning av Höstljus 2011. "Mina drömmars stad" var temat för alla ljusinstallationer som tändes ikväll.

I Vänortsparken tänds varje år ljus i glaslyktor som en massa barn målat och gjort fina. Det är så mäktigt att se och jag önskar att jag hade haft en vidvinkelkamera. Men ni får hålla tillgodo med min mobilbilder!
En gigantisk lampa som med söta barnsliga motiv som snurrade runt, runt..
Alla broar i parken var belysta.. blåa eller gröna.
Hjärtan på rad <3<3<3


Jamen, där står de! Och väntar på tomten!


I SF-parken hittade vi Alice i Underlandet och några av hennes vänner(eller ovänner.. jag minns inte!).
Å så katten..


Träskulptur
En liten ljusstig.. Kanske var det Tingeling som flugit förbi här?! :)Listor...

Jag gillar listor. Olika sorters listor. Det kan vara boklistor. Listor över saker man gillar. Eller ogillar. Listor fulla med önskningar. Vanligtvis brukar det bli listor, vars innehåll sedan kan bockas av. Att-göra-listor, alltså! :)

Min To-do-lista handlar just nu mycket om sortering av diverse saker, inköp av presenter till olika människor och fixande och trixande med foton. Allt detta innefattar en viss nivå av stress.

På listan finns även punkten "träning". Har haft problem med att passen ändrats hejvilt i höst. Avskyr att träna så sent som klockan åtta på kvällen. Innan jag har svalnat och duschat så är klockan skitmycket. Och man blir ju liksom lite uppe varv när man tränat så.. gillar't inte! Men verkar nu ha fått lite struktur på tränandet igen. Kör Zumba och har hittat tillbaka till gymmet där jag kört mycket side step och rodd. Tre riktigt roliga aktiviteter!

Berättade tidigare om när Sarah från Överkalix/Taiwan var här under höstlovet. Hon var en riktigt kul prick! :) När hon åkte hem lämnade hon efter sig ett jättefint kort:Troligen åker Johanna och Anna upp till henne helgen före jul och ska då följa med Sarahs och hennes värdföräldrar till Rovaniemi i Finland. Till tomteland! :) Jag hoppas innerligt att det kommit snö tills dess.

I fredags hade vi husfest. Alltså, vårt hus fyllde 50 år i år och det ville vi ju fira förstås. Det var ungefär hälften av alla boende kom. Kul! Dessutom hade vi en dam som bott här i alla dessa femtio åren! Häftigt! Hon blev extra firad med applåder och fin blombukett. Vi hade beställt maten på Time Kitchen och det var suveränt gott. Avslutade kvällen vid ettiden på natten. Så man kan säga att det var en lyckad kväll! :)

Här två foton som jag tog en kväll när jag var ute med hunden. Ett är taget med blixt och ett utan. Det silvriga är vattendroppar.. Det blev rätt coolt!

Längtar...


Avd: Hur svårt kan det vara???

Ja, hur svårt kan det vara att få till ett inlägg här på bloggen. Jag gör en summering av de senaste dagarna.

Anna åkte till Stockholm i fredags och kom hem i tisdags. "Toffeltestet"(TOEFL=engelskatest) som hon gjorde i lördags verkar ha gått bra. Svaret kommer dock först om någon vecka. Hon fick tid till att turista lite grann i hufvudstaden och hon bodde hos en familj, som också hade en student från Taiwan hos sig.

Anders var också hemifrån förra veckan(onsd-lörd). Han bilade ner till Smålands Stenar(jobbrelaterat) och passade på att åka förbi sin mamma på vägen hemåt igen.

Det är ju höstlov och i fredags och lördags var Johanna på två födelsedagsfester med tema Halloween. Själv var jag rätt slut efter två dagars Excelkurs och en tvättstugesejour däremellan. Det var således ganska skönt att ligga i soffan och glo på tv. I söndags blev det en sväng på loppis och på kvällen kom Julia från Yrttis ner hit. Måndagen tillbringade Johanna och hon på Bölesholmarna med fotoföreningen och temat var Halloween. Ska se om jag kan få tag i någon bild och visa er.. Skitläckra och lite skrämmande! Själv fick jag välbehövlig massage hos Massörduon.

Igår jag dammtorkade jag överallt, dammsög och våttorkade alla golv och skurade badrummen. Åh, så himla nöjd jag kände mig efteråt! Som alltid! :)

I går tog Julia bussen norrut samtidigt som Sarah, en taiwanesisk utbytesstudent, hoppade på bussen söderut. Hon bor i Överkalix. Värdmamman är även Carros kontaktperson! :) Sarah ska vara här till söndag. I morgon ska de göra stan och shoppa lite. I morgon kväll kanske det blir filmkväll och då kommer det tjejer och killar från Mexiko och Schweiz.

Pratade med Carro via FB och troligen ska hon "graduate" i maj nästa år. Hon ska kolla upp att det är säkert att hon får göra det. Så himla coolt, i så fall! :) Annars funkar det bra för henne därborta, men självklart saknar vi henne skitmycket! <3

Nu är det bara en dag kvar av jobbarveckan, sedan är det sköna helgen nästa. Ta hand om er, vänner!


RSS 2.0