2009 blir 2010!!!Jag vill önska alla mina vänner, gamla som nya, ett riktigt Gott Nytt År!!


Tvillingregistret...

För ett par veckor sedan fick vi ett stort brev från Karolinska Institutet. Eftersom våra flickor är tvillingar så har vi valt att vara med i Svenska Tvillingregistret. Det har gjorts många studier vad gäller hälsa, levnadsvanor, miljö och arv genom att studera just tvillingar. För något år sedan gjordes bl a en telefonintervju.

Den här gången handlar studien om att, via saliven, studera DNA-profilerna för ärftliga faktorer för hälsa och beteende. Men DNA-provet kommer också att användas för att verifiera om de är enäggs- eller tvåäggstvillingar.

Vi väntar med spänning på resultatet av det senare eftersom våra tjejer är sååå lika varandra.. not!!! Det torde nog räknas som ett väldigt uppseendeväckande resultat om de skulle visa sig vara enäggstvillingar!! Hahaha..

Sålunda har jag nu tvingat bägge döttrarna att spotta i varsitt rör! :o)

Morden i Midsomer...

... kör på sista versen nu. Som Kina skrev i sitt inlägg: "det finns inga fler att mörda i Midsomer".. ;o)

Men så är det.. Det kommer inte att spelas in några fler avsnitt med John Nettles som kriminalkommissarie Tom Barnaby. Det är lite sorgligt, faktiskt!

Det är ju en mysig serie och jag gillar Barnaby och hans "högra händer" Gavin och Ben! Däremot är jag lite tveksam till deras kompetens som poliser! Jag menar, ibland hinner 3-4 personer gå och dö innan Barnaby & Co hittar mördaren! I typ varje avsnitt!! De borde plocka in någon från CSI, som kan göra en ordentlig utredning av mördarens efterlämnade spår! ;o)


Foto: VisitBritain 

För den Midsomer-frälste: Kolla in länken ovan!

Frisörbesök...

Ni vet, när håret växer för långt för att vara kort!! Det går fort! Och nu har jag skjutit fram frisörbesöket i allt för många veckor. Men kvart i tolv idag ska jag äntligen bli klippt. Åh, så jag längtar! :o)

ICA-reklam...

Hittade en otroligt rolig ICA-reklam hemma hos Fågel, fisk eller mittemellan http://fageln.blogg.se

Kinesisk tideräkning...

Läste ett inlägg hos Britt och började googla lite.. Jag gillar att googla! :o)

Enligt Smittskyddsinstitutet så blev asiater smittade av fågelinfluensan redan 2005. Det var "in the year of the chicken"! Ooops!! 

"Tillfälligheter", tänkte jag och läste vidare.. Men på Livsmedelssäkerhetsverket hemsida stod det att läsa att det förekom svininfluensa redan 2007. Alltså "in the year of the pig"! Hoppsan! 

Det sägs att världen ska gå under 2012, men jag funderar nog mer över det vaccin vi kommer att behöva just det året. Då är det nämligen Drakens år!!!

Det känns lite Harry Potter-aktigt att riskera att drabbas av Drakinfluensa"!!! ;o)

(Ja, jag vet att influensan kan vara farlig och inte alls något man flinar åt. Därför behöver ni inte skälla på mig nu när jag skojar om det lite.. Okey?!)

1988...

... flyttade vi från Karlstad till Holmsund. Jag började arbeta som läkarsekreterare på sjukhuset inne i Umeå och maken(som då var min sambo!) fick jobb på Volvo Lastvagnar.

Varför börjar jag tänka på den tiden nu? Jo, för vädret här liknar det väder som rådde då. Det snöade och snöade och snöade. Jag tror att det var över en månad som det snöade oavbrutet! I februari 1988 var snödjupet 107 cm! Jag undrar liksom.. ska det fortsätta så här länge till?!

Inte för att jag klagar egentligen. Jag älskar det här vädret. Så här ska ju en vinter vara. Men jag tänker på dem som har en stor gård att skotta, om och om igen. Vi har ju bara vår lilla bro att göra ren från snö! ;o)

Maken fick 1988 börja sitt nya jobb med att, tillsammans med en massa andra, skotta Volvos alla platta tak. Det var flera tak i samhället som rasade in och av någon anledning var flera av dessa belägna på skolor!

Jag åkte buss från Holmsund in till Umeå varje dag och jag minns morgonen då jag gick till bussen och tänkte för mig själv: "Men, det känns konstigt! Vad är det som är fel?". Plötsligt upptäckte jag att det inte snöade längre!! ;o)

Men jag tycker att den vintern var en av de bästa, faktiskt! En äkta vinter och mellan 5-10 minusgrader hela tiden. Lovely!!! :o)

Visst hade ni alla snö under julen? Jag hoppas att många av er fortfarande har kvar snön!

Morgondagen...

Ikväll måste jag komma i säng tidigare än jag gjort de senaste dagarna. Jag ska nämligen arbeta i morgon!! Jag känner redan nu hur trött jag kommer att vara! :o) Men, som tur är så jobbar jag bara måndag och tisdag, 8 - 12 bägge dagarna. Sedan är jag ledig igen i fem dagar! Nice! 

Hej, hej mitt vinterland...

... nu är du här!! Den trallande sången håller vi verkligen med om just nu. Herregud, vad det snöar!! Jag gick ut med Bessie i morse, men först skottade maken bron!Jag genade över gräsmattan för att ta mig upp på cykelbanan(som jag inte rekommenderar någon att försöka cykla på förrän plogbilen kommit förbi!) och hade snö en bra bit ovanför knäna!! Härlig fluffsnö! :o)Bessie försökte gå före, men hon insåg rätt snabbt att det var "drunkningsvarning" i snödrivorna idag! Så det slutade med att jag fick göra en gångväg åt henne istället! ;o)På cykelbanan var det några(hundägare? I think so..) som gjort upp ett litet spår så då var det enklare för Bessie att ta sig fram!Så här ska en vinter vara, enligt min mening!! :o)

Men det här vädret är inte så kul när man befinner sig i en bil på väg hem från sitt julfirande på annan ort. Jag hoppas att alla tar det riktigt försiktigt därute på vägarna! Bättre att komma hem sent än att inte komma hem alls!!  


Seriös shopping...

... i 3,5 timme!! Puh! Pia är nu helt slut som "artist"!! :o) Inte vet jag, men någon sa något om "lågkonjunktur"! Det kan man inte tro när man går på stan ett par timmar.. Jösses!!

Tjejerna fyndade en hel del fina saker och själv hittade jag två tröjor och en långkofta. Me vara nöjd! :o)

   

Det dyraste på hela "stadsvandringen" var stoppet på Wayne´s Coffée. Kycklingtoast plus Coca-Cola x 3 = 300 spänn! Där var det minsann ingen rea! :o( Men det var ett nödvändigt köp, annars hade vi tuppat av! ;o)

Vad har ni pysslat med idag då??

Avslutar det här fantastiska(öhh?) inlägget med ett snöhjärta gjort av Anjocapi herself! Love you!


My life is average...

Vill ni bli roade en aning; gå in på den här sidan! ;o)

Ett exempel:
"Today i realized the background of my phone can be set so it plays a video instead of displaying the usual picture. Now whenever i open my phone i see my grandparents smiling and waving back at me. I feel like Harry Potter"
Mellandagsrea...

Det är en företeelse som min man vägrar delta i! Och ska jag vara ärlig så vet jag inte ens själv om jag pallar riktigt..

Men jag får ljuga för mig själv och säga "åh, det kommer att bli såå roligt.. inte alls en massa människor som trängs.. svetten kommer inte att rinna.. huvudet kommer inte att sprängas eller benen vika sig.. nejdå!". För  har man fått ett presentkort i julklapp så kan man ju en jädra massa rea-saker för de pengarna!! :o)

C U later! (I hope...)

Old dogs...

Vi har gjort en önskelista härhemma. På ett papper har vi listat saker som vi vill göra tillsammans. Det blev en ganska lång lista och innehåller både stora saker, som att åka till London och mindre saker, som att spela spel eller gå på bio. Det sistnämnda bestämde vi oss för att göra redan idag. Vi åkte ner till Filmstaden och såg filmen "Old dogs" med Robin Williams och John Travolta.

Det var en komedi som stundtals var hysteriskt rolig! En underhållande och lättsam film som passade oss bra ikväll. Inte minst för att fokuset i filmen var på föräldrar och barn! :o)Juldagen...

... är väl den skönaste dagen på hela året! En dag då man stiger upp när man vill, äter när man vill, slötittar på alla amerikanska "julfilmer" och fingrar efter den sista chokladen i asken! En dag som inte innehåller ett enda måste.. Eller nu ljög jag.. Ett "måste" finns. Bessie behöver sin morgon- och kvällspromenad, men å andra sidan.. det behöver jag också!! ;o)

Hoppas ni har det lika lojt och skönt som jag har det!! Juliga kramar till er alla!

Julbocken i Gävle...

Läste i tidningen i förrgår att bocken i Gävle, traditionsenligt?, eldats upp. Dessutom verkar någon i Jönköping ha startat en egen tradition - att bränna stadens stora julkärve!!

Så här såg bocken ut i början av december när maken fotade den på vägen upp från Stockholm.Det är trist, tycker jag, när de inte kan låta bli att leka pyromaner.

Jul-koma...

Tittat på Kalle Anka, maten är uppäten, julklapparna öppnade, chokladaskarna länsade.. då infinner sig den sk jul-koman, som yttrar sig som en klassisk paltkoma! Ni som inte vet hur just paltkoma känns, take a guess!! ;o)

Barnen är nöjda över alla klappar och det är huvudsaken! :o) Själv fick jag presentkort på Clas Ohlsson och Lindex plus ett usb-minne, en massa doftljus, en supermysig mjukishund, en härlig halsduk, choklad och en film(Flickan som lekte med elden). M a o så är jag också väldigt nöjd! ;o)

Men varje år så upplever jag en sorts antiklimax.. så många förberedelser och förväntningar och vips är liksom allt över! Märkligt! :o)

Jag tog en promenad med hunden vid 18-tiden. Jag kände mig som den enda överlevande efter en atombomb, eller något!! Inte en enda käft, förutom jag och Bessie, var ute!! ;o) Jag tittade in i husen som var pyntade och granna. Började tänka(som jag ofta gör när jag är ute och promenerar) på hur julfirandet gått till därinne. 

Ibland är jag positiv och ser framför mig tindrande ögon hos barnen, men rätt ofta är jag negativ och tänker på vuxna människors blanka ögon och barnens rädda, där de sitter i ett hörn och håller för öronen. Jag tänker på de barn, vars föräldrar dricker sig fulla och arga. På jultomten som stinker sprit. Där ingen julmat och inga julklappar finns för pengarna har gått till att köpa sprit. På kvinnor(och kanske män) som i morgon kommer att vakna upp med en blåtira. För dessa människor kanske det är "same procedure as every year"! :o(

När jag tänker på ovanstående så är jag otroligt tacksam för min familj. Att vi har glada, och aningens bortskämda barn(haha), ingen fylla och inga hårda ord som skriks. Med palt-koma istället för hunger! Det finns mycket att vara ofantligt tacksam över!!

Jag hoppas att ni haft precis en sådan jul som ni önskat er! Kram på er alla!

Julafton...

... betyder AFK(away from keyboard)!!! Men vill ändå passa på att önska Er alla en riktigt God Jul!!


Konstverk...

Dotterns julklapp till sin vän!


Stressad??? Nä, inte jag...

"Jag har lagt barnen under granen, klapparna ligger i sängen och kakorna är tvättade. Golven är färdigbakade, gröten ligger i julkärven, skinkan i frysen och köttbullarna i sophinken. Jag har satt fjädrarna i riset, klätt granen med nybakta lussekatter.. eller var det till Lucia vi skulle haft dem??? Strunt samma, huvudsaken är att allt är klart och jag är inte ett dugg stressad.

Trevlig midsommar på er!!"Ovanstående kom som ett sms och jag tyckte först att det var en riktigt rolig text.

Men sedan började jag tänka. Undra hur många kvinnor som får hjärtinfarkt just vid juletid? Och de kanske får symtom som inte överensstämmer med den "manliga" hjärtinfarkten, vilket gör att de missdiagnosticeras och kanske dör pga det? Jag hoppas verkligen att kvinnorna(och männen) därute tar det lugnt och inte stressar sig till en för tidig död. Det är väl ändå "den perfekta julen" inte värd!


Har grannen blivit tokig???

I morse blev jag väckt liiiiiite för tidigt av telefonen, men det var ändå bra för nu vet jag att det ordnar sig med vissa saker som behöver förflyttning 50 mil norrut! :o) 

Sätter mig i köket för att läsa tidningen då jag plötsligt ser grannen springa utanför huset, iklädd morgonrock, kängor och med en laptop i händerna. "Va f-n? Har det slagit runt eller?", tänker jag och går ut på bron och frågar vad tusan hon håller på med. Svaret blev: "Jag pratar med mamma och pappa i Israel. Jag visar bara hur mycket snö vi har!"

Teknikens under!! Skype och webbkamera fixar biffen! ;o)


Out of order...

... eller typ något liknande i allafall.. Nu har jag julledigt i fem dagar, därefter jobb två halvdagar och sedan nyårsledigt i fem dagar.. Men just idag är jag fullständigt slut. Så slut att jag slutar mitt inlägg för kvällen här!

Surprise...

Hm, vad gör man med vänner som har hemligheter? Som undlåter sig att berätta saker?
Som i skymundan bara smiter iväg? Va??! Får man bära sig åt på det sättet??

Men hemligheten är ingen hemlighet längre! Det är tur att jag har en spion som håller koll på mina vänner!!

Grattis L till att du nu blivit fru!! ;o)


Ett historiskt test...

Hittade en länk till NE på Kajsalisas sida. Vill du veta vilken historisk person som är din tvilling? Gör testet här!"Marilyn Monroe

Marilyn Monroe (1926-62) var den firade stjärnan med det labila psyket. Dog tidigt men har förblivit stilikon"

Jag måste nog ha svarat tokigt på de där frågorna. Eller så är jag den stabila tvillingen med en mera påklädd klädstil!! ;o)


Smarriga saker...

Här har pysslats i köket i eftermiddag.. julgodis stod på schemat. Det blev smarriga Rocky Roads innehållande jordnötter, marsmallows och dumle samt Cornflake crisp gjort av choklad, Nutella och cornflakes. Sedan gjorde vi fyra glas chokladpannacotta som vi ska ha som efterrätt ikväll. Lasagnen står, i skrivande stund, i ugnen.

Det blir bra att få lite mat i magen snart.. all provsmakning av dylika godsaker fick mig att bli lite illamående! ;o)

  

Knäcken hamnade dock i soporna.. det blev lite problem med skålen som blev väldigt het därinne i mikron!
Nytt försök, med mera värmetålig bunke, görs i morgon! Så.. nu pratar vi inte mer om det! ;o)

Så där ja...

Maken hittade en ersättare till den glödlampa på julgransslingan som jag smaschade igår och... voila!


Som jag skrivit förut, jag är usel på att få mobilkameran att ta bra bilder inomhus.. *suck*

Lite Disney får plats även hemma hos oss.


Och så anledningen till varför jag anser att man har en gran överhuvudtaget:

Maud Olofsson...

... aka Flin-Lisa är i en klass för sig! Hon kan konsten att hänga ut andra människor som ansvariga. De får skiten för något som hon själv borde tagit ansvar för, som i Vattenfall-affären.

Till Volvo Lastvagnar här i Umeå kom hon aldrig på besök när varslen var som mest aktuella. Men när det börjar gå uppåt igen och Volvo börjar återanställa personal, då kan hon flina upp sig och säga "se, va bra det går!". I Robetsforstrakten kallas hon för Konkurs-Maud. Hm, vad kan det bero på?

Dessutom verkar hon "vända kappan efter vinden". Är hon så sugen på att få behålla den makt hon har idag(att ingå i Alliansen) att hon lägger sig platt på rygg i fråga om kärnkraften? Vore jag Centerpartist så skulle jag ta en allvarlig funderare på vad min partiledare håller på med!

Alliansen är ju lysande på att skylla på andra. Moderaten Husmark-Pehrsson hänger ut sina egna tjänstemän på Försäkringskassan och menar att de är så korkade att de tillämpat sjukförsäkrings-reglerna fel. Skämmes!!

Sen när det gäller ett eventuellt samarbete med SD(Sverigedemokraterna) verkar det vara svårt att få till ett klart ja eller nej. Klicka här för att se intervjun där Reinfeldt skyller på Socialdemokraterna!! Så där ja, då hängde vi ut någon annan igen!!


ICA Maxi...

Hm, tappade ner ljusslingan till granen i golvet och naturligtvis gick en lampa sönder! Typiskt!! Granen är pyntad och fin, men helt ljuslös! *suck* Får försöka fixa en ny lampa i morgon.

På kvällen kom jag och döttrarna på att vi skulle köpa ingredienser till lite julgodis. Fick åka ända bort till ICA Maxi för att handla. Men oj så lugnt det var i affären; det var vi och en handfull andra människor där! :o)
När vi sedan kom hem så gick luften ur oss och vi bordlade vi julgodisaktiviteten. Vi tar upp "frågan" igen i morgon!

Men tusan också, kom precis på att jag faktiskt hade kunnat kolla på Maxi om de kanske haft en lampa till julgranen? Pucko jag!! :o(

Men usch, vilket oinspirerande inlägg. Jag lägger ner för ikväll. C U!

Julgranspyntning...

Jahapp, då är granen insläpad.. från förrådet!

Många säger: "Men, ska ni inte ha en riktig gran?". Va f-n, det är ju en riktig plastgran! Utan en massa barr som sticks, utan ett 70-tal livs levande spindlar och utan en fot som behöver vatten för att överleva.

Livs levande granar ska stå kvar utomhus, där trivs de bäst! Som denna ståtliga gran i Yrttivaara! ;o)


Tandläkare...

Jag borde beställa en tid hos tandläkaren.. ja, det borde jag! Speciellt innan jag börjar trycka i mig en massa knäck och sådant.. Inte för att jag har några akuta problem(då hade jag nog ringt!), men jag känner att det kanske kan vara dags för en kontroll.

Har jag t ex blivit klokare sedan sista kontrollen? Då hade jag nämligen inte fått en enda visdomstand!

Hur många "början-till-hål"-varningar kommer jag att få? Sist fick jag en!

Kommer jag känna mig som 5 år när jag ligger där i stolen och tandläkaren hummar och mumlar "distalt 1 och buckalt" och jag inser att jag nog borde kört lite mer än två veckor med tandtråden?? Troligen.

Jag är inte rädd för att gå till tandläkaren, men jag kan inte direkt påstå att jag gillar det! Finns det överhuvudtaget någon som tycker att det är skoj?? Tänder ska liksom bara funka, men inte kosta. Och kostar gör det!

Men, man behöver ju sina tänder.. speciellt till att äta knäck.. så det är väl bäst att jag bokar en tid! ;o)

Svävar i det blå...Det var en riktigt trevlig upplevelse det här! Tack Spiderchick för det! :o)


Spiderchick...

... har fått min statistik att skjuta i höjden.. kurvan för idag är ingen kurva utan en spikrak lodrät linje, rakt upp i skyn!! :o)

Varför så många läsare helt plötsligt? Jo, hon har nämligen min lilla blogg i sin adventskalender. Bakom lucka nr 17 döljer sig Anjocapi! Det är ju jag det!! ;o) Tanten tackar och bockar ödmjukt! Och håller tummarna för att någon av dagens nya läsare kanske kommer tillbaka även i morgon.

Och har ni inte läst Spiderchick innan så se för tusan till att göra det. Hennes blogg var en av de första som jag hittade när jag, för drygt 1,5 år sedan, började blogga och jag har varit henne "trogen". Andra bloggar kan komma och gå, men inte hennes blogg; man blir liksom beroende av den!

Tack kära Spidermama!!!

Enya...

Två gånger har jag opererats och bägge gångerna har jag haft Enya i hörlurarna under operationen. Jag vet inte riktigt varför, men hennes musik och sång gör mig totalt avslappnad!!

I think you are an awesome girl...

Så hedrad jag känner mig! En award från Coolbettan. Läs gärna hennes tio punkter!

Hade ju förmånen att få en sådan här award för ett tag sedan, vilket betyder att jag måste försöka komma fram till tio nya saker om mig själv.1. Jag tycker om doften av vanilj.
Speciellt när doften kan överträffa stanken av Bessies tuggben. Vilket nerköp det var, men hon gillar dem!! ;o)

2. Jag tycker inte om blåsigt väder.
Det blir jag nervös av.. Usch, skulle få nervproblem i ett land där orkaner härjar!

3. Jag tycker om att pjollra med bebisfötter.
Ja, resten av bebisen är också mysig.. Men jag gillar bebisfötter, gillar inte så mycket andra sorters fötter!!! ;o)

4. Jag tycker inte om spindlar med långa ben.
Ni vet, de där äckliga som springer upp och ner för väggarna när hösten kommer.. *ryser*

5. Jag tycker om att få massage.
Har en underbar massör, Gertrud, som vet precis var mina problem i rygg och nacke sitter.

6. Jag tycker inte om att bli kittlad.
Jag inte bara ogillar det, jag avskyr det!

7. Jag tycker om att prata i telefon.
Så länge jag har ett headset på mig så kan jag prata i timmar i telefon. Det är ett underskattat nöje!

8. Jag tycker inte om kedjebrev.
Att bli hotad med 14 års olycka, ekonomisk ruin och olyckligt kärleksliv är lågt. Ibland kan jag skicka dessa förhatliga kedjebrev vidare, men bara om det är fina bilder med eller en fin text. Däremot raderar jag alltid de där "hoten" på slutet! :o)

9. Jag tycker om att blogga.
Ja, jag älskar att blogga, att läsa andras bloggar, att lära känna människorna bakom bloggarna. Åh, så glad jag är över er som läser och kommenterar!

10. Jag älskar mina underbara ungar över allt annat på denna jord!
Det var väl ingen nyhet, va?! ;o)

Nu skickar jag denna utmaning vidare och svaren behöver absolut inte vara "Jag tycker om, jag tycker inte om".. det blev liksom bara min form av lista den här gången. Gör på ett sätt som passar er och jag ser fram emot att få läsa era tio punkter :o)

Anna B - min jättefina bloggvän, som blivit väldigt viktig för mig!

Anna - en underbar bloggvän som delat med sig av sina erfarenheter till mig. Jag har fått många goda råd som jag uppskattat mycket!
 
Kristina B - tack vare våra bloggar har vi hittat varandra igen. En stark och god människa!

Awarden är visserligen ställd till "an awesome girl" men jag måste bara få in:
Daniel - en awesome boy som förgyller mitt liv och som alltid ger så underbara kommentarer.


Botox-injektioner...

Tung morgon och jag kände verkligen inte för att åka iväg någonstans, men... Maken var underbar! Han hade skottat fram bilen och satt på motorvärmaren innan han gick på jobbet. Puss på dig!!

Jag och Johanna åkte till sjukhuset och tog hissen upp till Handkirurgen. Hon gick in på rehab för att få en ny tumortos. Hon har fått Botox injicerat i sin högra tumme för någon vecka sedan, men behöver också ett stöd för tummen. Själv gick jag in på mottagningen för att träffa dr Isabella och få en spruta i vardera tummuskel. Det gjorde riktigt jä*la ont, men det är det värt. Nu får jag vara smärtfri i nästan ett år.

Under de första dagarna efter injiceringen så funkar inte tummarna som de ska. En del av muskeln är förlamad och det tar lite tid innan hjärnan fattat att "även om jag tar i för kung och fosterland" så går vissa rörelser helt enkelt inte att göra! Andra rörelser, som att knäppa knappar och dra upp dragkedjor, är väldigt knepiga att få till!

Jag skulle aldrig låta dem spruta in Botox i mitt ansikte i rent skönhetssyfte. Så läskigt som det känns med förlamade tummuskler, hur skulle det inte kännas t ex med en förlamad panna?! Huvaligen.. *ryser*

Skjutsade dottern till Midgårdsskolan och på vägen hem var jag bara tvungen att föreviga denna sol, som så länge lyst med sin frånvaro:Det är alltså underbart vinterväder idag. Solen skiner, mätaren visar på -9 grader och fluffsnö så långt ögat når!
Me like.. me like very much!!! ;o)

Angående förkylningen så mår jag aningen bättre än igår, men är inte bra än! Nu har nästäppan lättat, men rethostan har kommit. Den är så irriterande, men det är tur att jag har Cocillana-Etyfin hemma! ;o)

Eftersom jag inte tagit vaccinet, så kommer jag med bestämdhet att hävda att det faktiskt är Svininfluensan som jag lider av just nu. I allafall verkar min näsa snart anta formen av ett tryne, ett rött sådant!!! ;o)

Men så går det när man är dum och använder hushållspapper i flera dagar innan man kommer sig för att köpa hem de där mjuka och goa Kleenex-näsdukarna. Skyll på mig själv, pucko! :o)

Botox...

I morgon ska jag få Botoxbehandling! Japp, klockan nio i morgon bitti blir det injektioner. I tummusklerna! För er som kanske inte läst om detta här förut så kan jag berätta att jag får dem mot min "skrivkramp" i tummusklerna. Funkar suveränt.. enda problemet är att en del av muskeln blir förlamad och det gör att jag, i ett par dagar, har jädrans svårt att knäppa knappar eller dra upp dragkedjan på jackan ;o)

Jag skulle aldrig, ALDRIG, låta dem spruta in Botox i mitt ansikte.. för om det känns så där obehagligt i tummarna, hur skulle det då inte kännas i ansiktet? Huvaligen!

Harry Potter & jag...

Dagen har varit sämre än igår så jag har häckat i fåtöljen, druckit te, snorat och sett Harry Potter-filmer.

Jösses, vilken fantasi denna JK Rowlings hade(har!).. Att bara komma på orden till alla besvärjelser hade gjort mig helt matt!

Hon måste definitivt känna till trollkarlsvärlden; hur kan man annars skriva så detaljerat om allt? Jag tror att hon själv är en häxa och vi är en massa otroligt naiva mugglare! Japp, så är det nog! ;o)

Nu ska jag strax se den tredje filmen för dagen. Harry Potter och Den flammande bägaren.

För vän av ordning: de två första filmerna, De vises sten och Hemligheternas kammare, har jag sett många gånger med tjejerna, så de fick stå kvar i hyllan. Dagens filmkavalkad startades istället med seriens tredje film.

Dotterns kommentar: "Du har ju sett dem i fel ordning!!!"
Tydligen kom "Flammande bägaren" före "Fenixorden".. Äsch, whatever!! ;o)


Svenska hjältar...

Ikväll tänker jag se Svenska hjältar-galan. Jajamen.. Men jag kommer definitivt inte att överleva kvällen. "Öhh??", tänker ni säkert. "Hur menar hon nu??"

Jo, jag är redan fullständigt täppt i näsan och svullen i halsen. Hur ska det inte vara efter att ha grinat till alla  berättelser om heroiska och fina människor?? Jag bara frågar..

img_svenska_hjaltar
Bild lånad från TV4.se


Nu är det förkylt...

Det onda i halsen kvarstår, men har nu utvecklats vidare till omväxlande nästäppa och nysningar, hosta, värk i kroppen och med ett huvud som verkar vara inlindat i bomull! :o)

Fick en ordination av dr Jonsson på FB: "Temugg m honung i, soffläge med pläd/filt, bra underhållning på teve samt näsdukar o papperskorg i närheten". Tycker det låter som en väldigt bra ordination! :o) Lägger dock till lite Alvedon och Acetylcystein.

Tror inte att det är Swine Flu utan mer en vanlig förkylning. Men, det är väl inte mindre synd om mig för det?! ;o)

Alliansens idéer, bra eller dåliga???

Läs gärna här!!! Jag vet vad jag tycker! Vad tycker ni?

Dagen efter...

I morse.

Min fysiska status var:
- SVINont i halsen
- värk i arm och nacke

Min psykiska status var:
- Låg

Intag av värktablett, en stor kopp mintte med honung samt en långpromenad runt slätten.

Nu.

Min fysiska status är:
- Mer rörlig i nacken, mindre ont
- Mer ork i kroppen
- SVINont i halsen

Min psykiska status är:
- Väldigt god.

Dagens enda minusgrad, pudersnö på backen och en luft som äntligen gick att andas räckte för att höja mitt mående markant!

Nu ska jag hinka i mig en till kopp te för att försöka "bränna bort" de där små "nassarna" jag har i halsen!! ;o)
Hej tomtegubbar...

Idag har jag städat och julpimpat vårt kök. Uj, jag kommer att få sota för det i morgon. Men då är det ju söndag = vilodag så..

Jag gillar tomtar, men inte dessa "Coca-Cola"-tomtar. Ni vet, sådana här:De ser ofta ut som om de ätit och druckit för mycket och hinkat något starkare än Coca-Cola!! ;o)
Nej, de tomtar som jag gillar använder färgerna vitt, grått, brunt, grönt, men ofta med en röd luva.

   

 När jag påtalade för ena dottern att jag faktiskt bytt gardiner så sa hon typ:
- Meh, det är ju bara en näsa, en luva och en snöhög!!
- Vaddå snöhög?! Det är ju skägget, för tusan!
- Öhh, jaha!!

Närbild på den söta tomten och "snöhögen"!! ;o)


Gardinerna köpte jag faktiskt på Dollar Store för 50 spänn! Hittade dessutom en handduk som passade perfekt.Så.. mer jul än så här blir det inte! ;o)


Straff...

Jag tycker att vi ofta har väldigt märkliga straffpåföljder på brott här i Sverige. Här kommer några exempel på domar utdömda av Tingsrätten eller Hovrätten:

- Åklagaren yrkar på fyra års fängelse för en man som torterat sin lilla styvson på de mest skrämmande sätt!

- En man som försöker stjäla två starköl och en "dunk" vin och döms till ett års fängelse.

- En man dömdes på elva punkter till villkorlig dom för kvinnomisshandel.

- En förskolechef med eget företag lurade staten på 13 miljoner kronor. Domen blev fem års fängelse i Tingsrätten. 

- En man dömdes för sexuella övergrepp mot en 4-åriga flicka. Hovrätten sänkte straffet från tre år till två års fängelse, eftersom flickan sov när övergreppen skedde!

- En man som smugglat in en stor mängd alkohol döms till åtta månaders fängelse

- Två män(32 och 16 år) söp ner en 13-årig flicka och våldtog henne. Männen dömdes i Tingsrätten till 5 års fängelse resp 1 års sluten ungdomsvård. Hovrätten ändrade dock straffet till åtta månaders fängelse resp en månads sluten ungdomsvård med motiveringen att flickan druckit sig hjälplös helt frivilligt!

- Piratkopiering och fildelning kan ge allt från böter upp till två års fängelse. Pirate Bay-domen löd: ett års fängelse och 30 miljoner i skadestånd.

Är det någon annan är jag som ser ett mönster här? Att "saker" är viktigare än människor?   
Livet...

... kan ibland vara på ett sådant vis att datortiden hamnar i skymundan. Så blev det igår. Jag gick hemifrån kvart över åtta på morgonen och kom hem kvart i tio på kvällen! Puh!

Först hade vi en Verksamhetsdag med jobbet, ämnena var intressanta men föreläsarna var av väldigt varierad karaktär. Bland annat så fanns det en man som jag utan problem får titeln "Den sämsta föreläsaren någonsin!". *suck*

Ärligt talat, människor som i princip bara "läser av" texten på sin fina powerpoint-presentation utan att knappt säga något överöver detta.. sådana föreläsare "går fetbort"! Jag hade ju redan hunnit läsa vad som stod och behövde för tusan inte höra samma sak sägas en gång till av talaren!! Usch och fy!! Men en god jultallrik bjöds vi på!!

Eftersom hela arbetslaget var samlade så tillbringade vi även kvällen ihop. På Scharinska åt vi mat och fick oss lite "Mord till bords". Det var fyra skådespelare som agerade syskon i en rik släkt. En man hade blivit mördad och nu var det upp till oss att lista ut vem mördaren var genom deras skådespel och ledtrådar!

Jag vill ju inte berätta för mycket, eftersom de fortsätter att köra samma tema även under januari. Så, har ni möjlighet att få tag på biljetter till detta; gör det!! Ni kommer inte att ångra er! Vi skrattade så otroligt mycket den kvällen och mitt bord komponerade t o m en sång som vi framförde inför alla! T o m skådespelarna blev förvånade!! Hahaha.. skitkul!

När jag kom hem på kvällen var jag "helt slut som artist"! Jag dunsade i säng och slocknade som ett ljus en stund senare.

I morse startade arbetsdagen en halvtimme tidigare, vilket inte jag uppskattade särskilt mycket när jag vaknade. Uj, så ont jag hade i både nacke och huvud. Det tog en kvart att ta mig ur sängen och en Citodon för att överhuvudtaget komma igång. Arbetsplatsträff fram till klockan två. Jag var rädd att jag inte skulle orka dagen ut men det gjorde jag.. Skam den som ger sig! ;o)

Men jag misstänker också att det inte blir särskilt många knop här i kväll. Men lite datortid måste jag ju få till.. jag kan bara ana hur många inlägg jag har att läsa ikapp hos er alla!!! :o)

Viktig notering i efterhand: Min huvudvärk berodde inte på något alkoholintag. I såfall var det Julmust-bakfylla!! ;o)

Spackel...

Läste ett inlägg hos Jemini och började tänka lite på det här med smink. Jag sminkar mig bara vid festliga tillfällen. Kanske borde jag sminka mitt "åldrande" ansikte för att uppnå lite fräschhet.. men jag orkar inte! Jag prioriterar att sova längre på morgonen istället! ;o)

När jag var yngre så hände det rätt ofta att jag glömde att sminka mig även vid partytillfällena. Jag blev nämligen sittande med killarna, drickandes öl, medan alla tjejer trängdes på toan för att få på brunkrämen, den blå mascaran, den blå ögonskuggan, Nivea på läpparna och en halv flaska ozonfarlig hårspray i barret.

De gånger som jag sminkade mig så använde jag en "genomskinlig" mascara från Yves Rocher! Jag hade(och har fortfarande!) mörka ögonfransar så det behövdes ingen färg, men det blev lite mera "stuns" i ögonfransarna när jag använde den mascaran.

Det var också väldigt praktiskt eftersom jag ofta glömde bort att jag hade sminkat mig och gnuggade ögonen.
Ni kan ju tänka er hur jag skulle sett ut om jag haft en svart eller blå mascara istället! :o)

I dagens läge kan det inte vara speciellt kul att vara man! De får ju s a s "köpa grisen i säcken" och kan bli väldigt förvånade när de vaknar ur "kärleksruset" och ser kvinnan au naturel!

Utan smink
Utan push-up-BH
Utan gördel-trosor
Utan rump-push-up-strumpbyxor

Kallas inte detta för falsk marknadsföring??!! ;o)

Å andra sidan så är det ju många män som också börjat "fuska" med vissa saker.. så det kanske jämnar ut sig i längden! :o)

Gäsp...

Vaknade halv sju av att en dotter stod i duschen och hojtade: "Var är balsamet?". Ooops, det lånade vi ju igår..

Jag hade att välja på att a) låta henne plaskvåt ta sig till badrummet på nedervåningen eller b) kliva upp och själv hämta det. Ni kan väl gissa vilket av alternativen det blev!! ;o)

Mår aningens bättre i nacken idag. Det var bra med ryggsimmet igår. Nu ska jag ta en promenad med Bessie i det vackra trista decembervädret. Tre plusgrader, mörkt och grått. Jag längtar tillbaka till byn!


TV-kväll...

Tog en tur med dottern till badhuset. Herre jösses, så många simkunniga människor på en och samma bana! Det var rena Autobahn!! ;o)

Jag har suttit ganska intensivt framför datorn på jobbet idag, så min nacke har inte varit så medgörlig ikväll. Det betyder att detta korta inlägg är allt som produceras här på bloggen i afton. Jag har kollat NCIS och DHW och nu är det dags att hoppa i säng.

I morgon ledig dag. Vila och kanske lite datortid. 

Polaroidbilder...

Det är rätt coolt att fixa till egna bilder så att de liknar bilder tagna med Polaroidkameran. Sedan kan man skriva ut dem, beskära dem och nåla fast dem på väggen i dotterns rum.När man sedan liksom slagit in på retrospåret.. ja, då kan man nåla upp några LP-skivor också! :o)


Grus i ögonen...

Första jobbardagen på en dryg vecka.. Puh!! Vem hällde grus i mina ögon?? ;o)

Släkten är... bäst!!!

När jag hälsade på moster G tidigare i veckan så kom vi in på gamla kameror. Carro har ju, som jag tidigare nämnt, fått "dille" på sådana. Plötsligt har bästaste moster letat fram deras gamla analoga kameror med tillhörande objektiv och säger att Carro kan få dem!!! Va??!! Gissa om dottern blev överlycklig när hon fick öppna den tunga väskan med alla dessa grejer i! :o)Två kameror(den tredje på bilden är från min bror), sju objektiv(bl a zoom + tillhörande stöd, makro, vidvinkel), blixt och två kameraväskor! Shit pommesfrittes, vad här ska fotas! ;o)

//En glad mor som sänder en tackkram till Gu&Gö!!

Regeringen backar...

Läser i AB att regeringen nu tvingas backa när det gäller att "tvinga cancersjuka att jaga jobb"!! "Det var aldrig vår mening", säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson. Nähä, och vad var er mening då??? :o(

På frågan "Vad har du att säga till de som redan drabbats?" svarar hon:
"Jag känner djupt för de personerna. Men samtidigt har vår reform varit bra för många grupper som tidigare gått sjukskrivna i åratal".

Ja, herregud, de drabbade mår säkert bättre av att veta att Cristina känner djupt för dem! Jag skulle gärna vilja att någon som upplevt de nya, hårdare reglerna som någonting positivt hör av sig till mig. De kanske finns, men jag tror tyvärr inte att de är speciellt många.

Jag håller med om att det, i de flesta fall, inte är särskilt bra att gå sjukskriven år efter år, men det största problemet är ju att personerna inte får någon som helst rehabilitering. Det är ju där det felar!

Inte fasen blir man väl friskare av att plötsligt tvingas jobba heltid från att ha gått helt sjukskriven en längre tid. Det krävs både medicinsk rehabilitering och en lugnt utökande arbetsträning för att komma tillbaka i arbetslivet.

Alla som varit sjuka vet hur tungt ett bakslag tar på kroppen, främst på psyket. Jag har alltid funderat på varför man bara kan vara sjuk 2, 4, 6 eller 8 timmar. Väldigt märkligt!! Det är t ex ett oerhört stort steg att gå från halvtid till 75%. I arbetstid blir det "bara" två timmar extra, men faktum är att du befinner dig på jobbet tre extra timmar. Att den tredje timmen är en lunchrast betyder ju inte att du automatiskt kan vila på samma sätt som om du vore hemma. Tänk om arbetsträningen kunnat öka med en timme i taget istället, för då tror jag att vi skulle ha långt fler deltidssjukskrivna i arbete! 

Jag tror att jag ska skicka en miniräknare till FK, så de kan räkna ut ersättningen för timmarna 1, 3, 5 och 7 också!


Home, sweet home...

Puh, hemma igen efter en åttatimmars bussresa. Åkte från ett vintrigt Norrbotten till ett regnigt Västerbotten. Bläää! Tur att jag tankat massor av energi under min vecka hos mamma! :o)

Orkar nog inte med någon dator ikväll. Nu vill jag bara få tömt väskorna och sedan paxa fåtöljen för resten av kvällen.. ;o)


Här svär man inte!!!

Det här med svordomar är intressant. Det kan nog hoppa ut en och annan från min mun, speciellt om jag är ilsken över något. Men det finns platser där jag aldrig skulle svära. Kyrkan är ju naturligtvis ett sådant ställe.. och på kyrkogården! Det är bara så.. där svär man inte! Jag jobbade en sommar åt kyrkan. Jag klippte gräs och krattade. Nog fanns det tillfällen då jag hade haft lust att svära, t ex när jag just krattat alla grusgångar och himlen öppnade sig. Vattnet forsade längs gruset och när skyfallet var över var det bara att börja om igen! ;o)

Idag besökte vi just kyrkogården för att tända ljus på pappas, mormor & morfars, farmor & farfars och fasters gravar. Det är riktigt fint där nu, massor av snö och lyktor som lyser upp i mörkret. Här nedan lyktan vid pappas grav! Det är nu elva år sedan han gick bort. Saknar dig, pappa!Hemma hos mormor och morfar svor man absolut inte! Och man ska inte ta kollekten heller när mormor hade symöte!! Mer om det kan ni läsa här! Jag lovar, under alla år som vi vistades hos dem så var det max 4-5 gånger som ett "jävlar" hördes från våra munnar. Märkligt egentligen, att man som unge lär sig vad som passar att säga på olika ställen. Men vi ungar älskade att vara hos mormor och morfar!! De hade bra gener, morfar var 91 år när han dog och mormor 97! De är så saknade!

På tal om mormor. Hittade ett foto här hos mamma som är taget på mormors 95-årsdag. Mormor sittande med mina småtjejer på varsin sida. Där det skiljde nästan 90 år mellan dem! (det felade på ett halvår!) Det är ganska coolt, när man tänker efter. 90 år, fattar ni!!


Back to da city...

Jahapp, då är ledigheten och vistelsen i byn snart över. I morgon åker jag söderut igen. Det har varit en ljuvlig vecka, på alla sätt och vis. Många trevliga samtal, promenader och ett underbart väder. Många korsord har blivit lösta under kvällarna. Mysigt! Men samtidigt ska det bli skönt att komma hem. Att jobba borde gå som en dans efter all denna "energitankning" som bylivet gett mig! ;o)

Anders åkte i morse till Stockholm till PV-klubbens styrelsemöte. Det bjuds på julbord också. Hmm.. Jag skulle ju ha följt med, men naturligtvis så sammanföll det med min vecka här.. Trist, men jag antar ju att det blir fler möten som han ska närvara vid, så... Det mest snopna är ju att missa ett julbord!! :o)

Detta betyder ju att tjejerna, för första gången, är helt själva hemma. Men de vet att de kan kontakta grannen om det behövs. Grannen har oxå lovat att hålla lite koll på att det inte börjar välla in en massa människor!! Ifall om det sprids att de är ensamma hemma.. Dumt att skriva det här då.. men jag tror väl inte att så många av deras kompisar läser min blogg!! Hahahaha. Själv är jag hemma vid sextiden i morgon kväll efter en dryg resa på 8 timmar! *suck* Sverige är långt, det är bara att inse!

Statistik...

Det är intressant att titta på bloggstatistiken ibland. Min ser ut som om den har en väldigt oregelbunden hjärtrytm!! ;o) Kanske ska jag prova på att ge den lite elchocker.

Clear!! Eller hur det nu är de brukar säga! :o)

Har hälsat på min andra bror och hans sambo idag. Alltid lika trevligt. Dessutom kom en bykompis hit i kväll och jag har försökt förklara för henne vad man kan pyssla med på Face Book! ;o)


Numerologi... eller nå´t!!!

Hittade en länk hos Egoinas mamma som handlade om numerologi..

Mitt lyckotal är 7 så det var ju rätt coolt att jag faktiskt fick det numret då jag gjorde testet:

"Siffran Sju:

Du är intresserad av det ockulta och kan se på världen ur ett andligt eller filosofiskt perspektiv. Sjuor som du är ofta psykologer, genier eller affärsmänniskor men mer artistiska yrken kan också vara vanligt, som till exempel konstnär och författare. Du älskar människor och omger dig ofta med dina vänner. Av dem som inte känner dig riktigt sätts du av någon anledning ofta på en piedestal. Kanske kan det bero på din mystiska sida som gör att du verkar oåtkomlig.

I fel sällskap kan du lätt bli blyg och tillbakadragen, det blir du därför att du har svårt för att lita på folk. Du kan också bli cynisk och starta ett beroende, till exempel börja dricka.

Du är inte den som tar första steget när det gäller kärlek, utan du väntar på att någon annan ska ta initiativet. Men har du väl börjat träffa någon du tycker om är du inte rädd för att vara mer framåt. Den som får din kärlek svävar ständigt på rosa moln.

Sjuor regeras av Neptunus och de bästa färgerna är grönt, mossgrönt och silver."


Dagstur till Gällivare...

Vid 10-tiden idag tog mamma och jag bilen in till samhället. Gick på affärer, besökte systemet, hälsade på moster och brorsan. På hemvägen stannade vi till hos Kattis i Sakajärvi. Blev bjudna på smaskig köttfärspaj och det blev ett par timmars surrande med henne innan vi åkte hem. Oj, så roligt det var att träffa henne; det var säkert två år sedan sist! 

Av moster fick jag en hel del riktigt braiga saker och jag funderar nu hur jag ska få hem allt. Jag åker ju buss! Hmmm, det tål att funderas på!! :o)

Klockan är snart elva på kvällen och jag är stenslut.. Så, det blir knappast något bloggläsande ikväll. Jag får ta igen det i morgon. Kram på er!


 December är här...

Soligt och vackert vinterväder med -11 grader på termometern. Nästan blidväder i jämförelse med de senaste dagarna!! ;o)

Har arbetat för brödfödan i förmiddags. Här är det vedeldning som gäller, så det gäller att fylla på vedstaplarna i pannrummet.Nu ska jag ta sparken och hälsa på Anette en stund. Hon kunde tyvärr inte följa med oss på galej i lördags, eftersom hon jobbade, så då blir det hembesök istället. Senare ikväll ska jag hem till Anita och titta på hennes rumsrenovering och självklart blir det en stund med de desperata hemmafruarna på 5:an!
RSS 2.0