Jul-koma...

Tittat på Kalle Anka, maten är uppäten, julklapparna öppnade, chokladaskarna länsade.. då infinner sig den sk jul-koman, som yttrar sig som en klassisk paltkoma! Ni som inte vet hur just paltkoma känns, take a guess!! ;o)

Barnen är nöjda över alla klappar och det är huvudsaken! :o) Själv fick jag presentkort på Clas Ohlsson och Lindex plus ett usb-minne, en massa doftljus, en supermysig mjukishund, en härlig halsduk, choklad och en film(Flickan som lekte med elden). M a o så är jag också väldigt nöjd! ;o)

Men varje år så upplever jag en sorts antiklimax.. så många förberedelser och förväntningar och vips är liksom allt över! Märkligt! :o)

Jag tog en promenad med hunden vid 18-tiden. Jag kände mig som den enda överlevande efter en atombomb, eller något!! Inte en enda käft, förutom jag och Bessie, var ute!! ;o) Jag tittade in i husen som var pyntade och granna. Började tänka(som jag ofta gör när jag är ute och promenerar) på hur julfirandet gått till därinne. 

Ibland är jag positiv och ser framför mig tindrande ögon hos barnen, men rätt ofta är jag negativ och tänker på vuxna människors blanka ögon och barnens rädda, där de sitter i ett hörn och håller för öronen. Jag tänker på de barn, vars föräldrar dricker sig fulla och arga. På jultomten som stinker sprit. Där ingen julmat och inga julklappar finns för pengarna har gått till att köpa sprit. På kvinnor(och kanske män) som i morgon kommer att vakna upp med en blåtira. För dessa människor kanske det är "same procedure as every year"! :o(

När jag tänker på ovanstående så är jag otroligt tacksam för min familj. Att vi har glada, och aningens bortskämda barn(haha), ingen fylla och inga hårda ord som skriks. Med palt-koma istället för hunger! Det finns mycket att vara ofantligt tacksam över!!

Jag hoppas att ni haft precis en sådan jul som ni önskat er! Kram på er alla!

Kommentarer
Postat av: Em

Vi har gjort precis som vi brukar och haft det jättemysigt. Sentimental har jag lätt för att bli så fort jag har en ledig stund för mig själv på högtider som detta och då går tankarna så som du skriver. Vad gott vi har det, många har inte den turen!

Ha en fortsatt underbar kväll i paltkoman! ;) KRAM

2009-12-24 @ 21:29:07
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Kristina J

Ja när man själv inte haft några problem är det lätt att mitt i julivern glömma bort att alla inte ser fram emot julen lika mycket. Hoppas du och familjen får en god fortsättning!

2009-12-24 @ 22:39:31
URL: http://mammispammis.se
Postat av: Ia

God fortsättning!Ja, nog har man mycket att glädjas åt. Ju äldre jag blir desto oftare tänker jag på det!I morgon har vi vår julafton så nu är det dags att koja så man orkar fixa fram sillen, laxen, strömmingen, skinkan, doppet och sen göra sig redo för att släppa in tomten ;))

2009-12-24 @ 23:40:53
URL: http://kajsalisa.blogg.se/
Postat av: Kristina

läser ditt inlägg, för slut för att själv skriva ett men oändligt tacksam för julafton hemma.Delar dina tankar ovan, så bra vi har det ändå och så många som inte har det. Tack för att du finns och fortsatt god jul

2009-12-24 @ 23:59:45
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Stattinskan

Vi har också haft så trevligt ... men --- det är skänt när det är över :-) Kramar

2009-12-25 @ 00:49:38
URL: http://http://metrobloggen.se/stattin
Postat av: Maria

God Jul till dig också Pia! Jag håller med om att så mkt tid går åt att förbereda mat osv, och så tar det en sekund att äta upp allt.

Ha en god fortsättning! Kram!

2009-12-25 @ 01:55:07
URL: http://desertchick.blogg.se/
Postat av: Tizzel

Här brukar alltid julkoman sammanfalla med Kalle Anka! Jag kan inte minnas ett enda år sedan jag blev s k vuxen som jag har sett hela programmet. Jag somnar i soffan och sover sååå gott!

2009-12-25 @ 09:25:04
URL: http://tizzel-o-tazzel.blogspot.com/
Postat av: spiderchick

är också otroligt tacksam över allt vi har!god jul! =)

2009-12-25 @ 09:31:13
URL: http://spiderchick.blogg.se/
Postat av: ansepanse

precis likadan tankar går jag också omkring och tänker, jag är SÅ tacksam för att vi har det bra

god fortsättning

2009-12-25 @ 11:01:14
URL: http://kinaguld.blogg.se/
Postat av: Em

En rejäl frukost nu, så är du snart i paltkoma igen. ;) God morgon!

2009-12-25 @ 11:03:29
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Malin

Jag ar otroligt tacksam att mina foraldrar aldrig blandat hogtider med alkohol... eller nagra andra tider heller for den delen.

2009-12-25 @ 11:45:33
URL: http://piccadillytears.blogg.se/
Postat av: Agneta

precis så är en av oss uppväxt så vi firar våra jular såsom man har en bild av att det ska vara med mkt mat, julklappar och glädje. Minnen finns alltid där så våra barn ska ha goda minnen med sig från jularna.

Sv: jo, juldagen är den absolut bästa dagen då allt sker precis när och om man vill...SÅ skönt!

2009-12-25 @ 13:19:37
URL: http://bigmarlin.blogg.se/
Postat av: Vigdis

Ja, det glöms lätt bort, att för många är inte julen en glad högtid med god mat och tid att umgås med familjen... :/

Jag är tacksam att jag själv har haft en fin jul på alla sätt, med lagom stress, nära och kära omkring en (även om några får bli via telefon) jultomte, nyfikna barnaögon, god mat och semester. Och på tok för mycket julgodis... =)

God fortsättning på julen!

2009-12-25 @ 21:16:43
URL: http://nyandning.blogg.se/
Postat av: UlrikaPaltkoman har definitivt infunnit sig, och lär hålla i sig till över trettondagen, vad värre är...

Konstigt, att fast man är så fruktansvärt övermätt att det känns som om man aldrig någonsin ska behöva äta igen, så är man utsvulten lik förb..på morgonen igen..!! Jag tror att man tänjer ut magsäcken, och mycket vill ju som bekant ha mer... Gaaaahh...!!

Skinkavgiftning, kanske vore nåt?

2009-12-25 @ 23:58:19
URL: http://fabulousforty.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0