Bokklubb...

En önskedröm har slagit in! Jag har tillsammans med några goda vänner startat en bokklubb. Det ska bli så roligt att sitta ner med ett gäng "boktokar" och diskutera massor av böcker.

Den första boken valde jag och det blev en från min Topp 10-lista:
"Budskap från andra sidan" av Marlo Morgan.Det är en historia om en amerikansk kvinnas vandring med en nomadiserad aboriginstam, "Det äkta folket", i Australiens outback. Det är en fascinerande historia om hur aboriginerna lever sina liv i det karga, torra landskapet. Hon får lära sig delar av deras urgamla visdom, förundras över deras filosofi och.... att gilla grillade larver..  :o)

En riktig klokbok!!


Klassfesten...

Tyvärr visade det sig vara en väldigt dålig uppslutning till vår planerade klassträff i slutet av april.. Av 48 stycken var vi bara drygt 20 stycken som loggat in på barabamba.se(företaget som ordnat själva träffen). Vi som bor en bra bit ifrån våra hembyar, ja vi loggade in och visade intresse, medan flera av de som bor kvar inte ens bemödade sig om att kika in på siten. Men ok, de var väl inte sugna på att träffas, antar jag..

Nåja, vi är i allafall några stycken som tänker träffas tisdagen efter påskhelgen. Istället för att betala nästan 400 kronor för den officiella klassträffen och en trerättersmiddag så bokar vi istället bord på en kinarestaurang och kanske dricker en öl eller två!! :o)

Verifieringar igen...

Oj, här rasslade det till och svar på min fråga anlände.. Då kommer min följdfråga i detta ämne, hahaha..

När ni skriver "spam",
menar ni att det automatiskt plockas bort "skitkommentarer"(att jämföras med "skräppost" i mailen) 
eller
är det bara så att alla kommentarer kommer bloggägaren till del men att den personen då väljer att radera vissa av kommentarerna och att dessa alltså inte syns bland inläggskommentarerna??

Öhh, är det någon som fattar vad jag menar?? :o)

Och frågan på varför vissa av orden som man ska skriva av är nästan oläsliga, ja den är fortfarande obesvarad..

Jag litar på er, kära läsare.. I need an answer, för har jag en gång börjat fundera på något då måste jag få ett svar.. annars blir jag tokig!! :o)


Verifiera din kommentar...

Kan någon förklara för mig poängen med att verifiera sina kommentarer på vissa bloggar..
Vad gör det för skillnad om kommentaren skickas direkt eller via en verifiering? Innehållet i kommentaren blir väl inte annorlunda för att den verifieras!!!
Allvarligt, jag fattar inte..

Dessutom undrar jag varför alla dessa ord som man ska skriva av är så svårlästa?
Är poängen att eliminera de synskadade eller?? 
Men samtidigt så får man ju välja nya ord om man inte kan läsa de första orden.. (vilket förmodligen inte gör någon skillnad för de synskadade!!)
Öhh, vilken poäng är det med det??

Snälla ni, ge mig en bra förklaring.. :o)

Marie Douglas-David...

Vad är höjden av girighet?

Ja, det måste vara att, som Marie, inte nöja sig med 344 miljoner kronor utan istället låta hela världen se på när hennes smutsiga, snuskiga byx dras fram, bara för att få mer pengar.

Vet inte Grevinnan Marie Douglas-David att girighet är en dödssynd?

Cancer...

Detta förhatliga ord, cancer!

Ett ord som tar död på drömmar och framtidstro!
Ett ord som orsakar enorm rädsla!
Ett ord som skriker döden!
Ett ord som drabbar man, kvinna, barn!
Ett ord som ger en känsla av maktlöshet!
Ett ord som inte tar minsta lilla hänsyn!

Så många är drabbade
och det enda jag kan bidra med är pengar till cancerforskningen
och med mina ord, mina kramar, mina tankar

och med mina böner
jag ber till det gudomliga
gör dem friska, hela dem
ge dem deras framtidsdrömmar tillbaka
ge dem en chans till

Alla borde vi leva livet fullt ut
med glädje
med tacksamhet
med ödmjukhet
med empati
och
med blick för det lilla, det självklara
med vetskap om hur snabbt livet kan förändras

Sänder mina varmaste tankar
till
E & S - Tänker på er massor och hoppas att
behandlingen raderat ut all cancer!
till
 Sabina - som inte mår bra alls, men som är en kämpe!
Jag följer dig varje dag!
till
Vimmelmamman - som just är hemkommen efter ytterligare en operation.
Följer även dig dagligen!
till
Min vän T - som jag idag fick veta också har drabbats..
Du finns i mina tankar!!
till
Alla som på något sätt befinner sig i cancerns grepp, drabbad själv,
som anhörig eller vän!

Gör det du kan för att hjälpa
visa att du finns
och
ta chansen att stötta Cancerfonden

SMS-gåva till Cancerfonden
För att skänka 50 kr.
Skicka ordet BESEGRA till 72900

Earth Hour...

Ni glömmer väl inte att leta fram stearinljusen och tändstickorna inför Earth Hour ikväll kl 20.30!Tycker dock att det är klokt om städerna inte släcker ner gatubelysningen.. Tusan vet vad vissa idioter skulle kunna hitta på under den släckta timmen!!

Men i övrigt hoppas jag att alla affärer, företag och privatpersoner hörsammar detta "and goes black!".

Men va nu???

Gick och lade mig efter ett i natt och vaknade tjugo över åtta i morse, pigg som en mört!

Va?? Jag fattar ärligt ingenting!

Jag är såå sjukt nöjd...

Magnus och Annika vann Let´s Dance-finalen!!! Yes!!! Har haft Magnus som favorit ända från början och f-n vad han är duktig!! Men jag blev nog ändå gladast för Annikas skull, att hon äntligen fick vinna och inte bli nummer två i år igen..

Congrats!!!

Foto:Mikael Schulz/Agent Bauer/TV4
Foto: www.TV4.se

Restless legs...

Här läste jag något intressant om Restless legs. Själv äter jag ju Sifrol men eftersom det är en Parkinsonmedicin så känns det lite olustigt eftersom ingen vet något om de långsiktiga biverkningarna. Ska be min läkare kolla järnvärdet på mig och jag ska be att få information om det där plåstret.

Skört...

Idag upplevde jag något som fick mig att inse hur skört livet kan vara. Det var något chockartat som gav ett adrenalinpåslag utan dess like. Det känns jätteskönt att jag och de andra reagerade precis som man ska göra.
Men det blev en lång och nervös väntan innan vi fick besked om att allt var ok. Först då släppte spänningen i kroppen..

Var rädd om er!!

Liten förklaring...

Det är några som kommit med frågan om hur jag fått kontakt med min etiopiska vän B.

Jag skulle haft en migrant som studerade medicinsk svenska och detta skulle ordnas via Röda Korset och Folkuniversitetet. Men innan jag fick kontakt med min "rätta" migrant så ringde någon från Frivilligcentralen till mig och berättade om B. Ingenting stämde med vad jag hade fått veta om de olika migraterna genom min kontaktperson på Röda Korset, men jag tänkte att jag kanske hade fattat fel. Så jag tog kontakt med B.

Efter att hon och jag haft kontakt via telefon vid ett flertal tillfällen, så ringer plötsligt RK och meddelar att det är klart med min migrant. Que?? undrar ju jag och berättade att jag redan hade en.. Men det var ju helt fel tydligen.. B gick inte alls på Folkuniversitetet och ingick inte i Mentorsprogrammet.

Nåja, jag sa iallafall att jag inte kunde dumpa B bara för att RK gjort fel.. så på den vägen är det! Och lika gott eftersom den migrant jag skulle haft inte fick gå kvar på skolan; hon klarade tyvärr inte proven..

Så nu hoppas jag kunna vara en god mentor för B, oavsett om våra möten ingår i ett Mentorsprogram eller ej! :o)

Ibland så händer det...

Nä, jag har inte vunnit på Triss, men faktiskt så känns det nästan så. Idag har varit en riktigt bra dag..
I jämförelse med gårdagen - en jävligt bra dag!! :o)

Gick en långpromenad på slätten med doggen. Underbart soligt och den iskalla vinden i ryggen! Saknade solglasögon, men shit happens!! :o)Åt tidig lunch, pratade med vännen P i telefon och sedan var det dags att ta bussen ner på stan till mitt första möte med B.

B är en 27-årig etiopisk tjej som önskar någon att prata svenska med.. Hon kom hit som ensamkommande flyktingbarn när hon var 16 år(fatta.. lika gammal som mina tjejer..) och har bott här i stan i 9 år. Det var lite pirrigt måste jag säga. Skulle hon gilla mig? Skulle vi ha något att prata om? 

Och så kom hon, en söt och glad tjej. Vi fikade ihop och samtalet flöt bra. Vi pratade om våra intressen och om att hon vill läsa till undersköterska. Hon gillade att läsa men visste inte riktigt vilka böcker hon kunde låna. Här hade hon ju stött på en "expert" så vi gick till biblioteket och kollade lite på böcker. Hon gillar romantik så då tänkte jag att Meg Cabots böcker är ju både roliga och ganska lättlästa.. så då blev det två såna och till den ena fick hon låna boken även på CD. Det är ganska smart för då kan man läsa boken samtidigt som man lyssnar på den..

När jag frågade henne hur det kändes med vårt möte så såg hon uppriktigt nöjd ut och sa att hon var jätteglad över att att träffat mig. Så, nästa onsdag träffas vi igen och då ska vi prata lite om boken hon läst/lyssnat på. Kolla om det är något hon funderar över, inte förstått eller om hon kan berätta någon rolig episod ur boken. Det blir bra svenskaträning och roligt också då jag älskar att diskutera böcker!! Jag har självklart läst bägge böckerna som hon lånade.. :o)

När vi skiljdes åt så bestämde jag mig för att gå lite i affärerna.. Brukar vanligtvis inte vara mitt favoritnöje, men idag gick det över förväntan. Hittade ett par snygga jeans och en vårjacka. Dessutom hade jag en rabattkupong i börsen, och för en gångs skull kom jag ihåg att använda den.. Annars brukar jag aldrig minnas att jag har dem utan rensar ur dem ur plånboken när det visar sig att de inte gäller längre!

Mmm, det var faktiskt en riktigt bra dag idag!! *ler belåtet*

Fattigbloggen...

Dagens tips: Läs Fattigbloggen.

Åtskilliga människor som tvingas leva på existensminimum och fler lär det bli när människor nekas sjukpenning och stämpling.

Fattig-Sverige istället för Välfärds-Sverige!

Restless legs...

Detta inlägg kommer att bli en klagotext.. Sorry, men mitt sista dygn har bestått av sömnlöshet pga helvetiska myrkrypningar i bägge benen och i höger arm, symtom som jag beskrivit i ett tidigare inlägg. Trots att jag tog min Sifroltablett igår kväll så hände tydligen något i natt.

Antingen har tabletterna slutat verka(jag får panik av bara tanken!) eller så var det något fel med just den tabletten(hur sannolikt är det??) Vid 6-tiden pallade jag inte längre och tog då ett extra Sifrolpiller och en Citodon mot smärtan som bultade i benen och armen.

Några timmars sömn och sen kom ju migränen som ett brunt fönsterkuvert i brevlådan. En ny värktablett och 1,5 timme på spikmattan.. Känner mig rätt bakis just nu, men hoppas på en lugn natt!


Blondinbella...

Läste i Aftonbladet om att Blondin-Bella visst har hittat en förebild när det gäller hennes juridikstudier.

"Det faller sig naturligt för mig att börja plugga juridik. Ända sedan jag såg filmen Legally Blonde så har jag vetat att det är mitt mål, säger Isabella Löwengrip".

Hollywoodkomedin Legally Blonde handlar om Elle Woods (Reese Witherspoon). En snygg, rik och framåt superblondin. Hon är hetast i Kalifornien och dessutom ordförande för en kvinnoförening. I filmen bestämmer sig Elle Woods för att plugga juridik på Harvard och erövra rättssalarna - helt i rosa och höga klackar.

Vilken värld lever Bella i?? Samma som vi andra lever i? Nja, tveksamt..


Bloglovin´...

Jag upptäckte att jag har två prenumeranter via bloglovin. Öhh, hur kan jag ha det?? Jag har ju sett att vissa har en sån logga på sin blogg men det har ju inte jag.. Seriöst.. jag fattar ingenting..

Men nu sitter jag här med en viktig fråga:

Vilka två underbara personer är det som prenumererar på "mig" via bloglovin?? :o)http://www.bloglovin.com/blogg/233017/anjocapi


Me like 18100...

Läste bloggaren Knivlisas inlägg om hur hon skrivit till 118 100 för att få svaret på: "Vem är Knivlisa?".. Tänkte att det måste jag testa och skickade iväg frågan "Vem är anjocapi?". Detta var svaret jag fick:

"anjocapi.blogg.se är en svensk blogg som skrivs av en 42-årig Umebo vid namn Pia. Bloggen kretsar kring hennes tankar om familjeliv, populärkultur, böcker mm och beskrivs som synnerligen läsvärd"..

Åhå, det sista var intressant!! Synnerligen läsvärd!!  Me like...

Naaaw...

Så här kan det nog bli när man inte är tillräckligt upplyst!! :o)


Robinson á la Träskläger 2009...

Såg reprisen av Robinson 2009 nyss.. Visserligen hamnade de i helvetesträsket men annars är det väl "the same procedure as last time".. *gäsp*

Jag skulle önska att hemskickandet av deltagare skulle bero på hur de presterar på tävlingarna och inte vilka pakter som bildas där deltagarna själva röstar ut en "kamrat".. Kommer ni ihåg Jerker som vann?? Han gjorde inte ett skit på hela tiden och gled liksom obemärkt förbi..

Nej, jag skulle önska att tävlingarna verkligen handlade om hur man överlever på en öde ö.. öhh, ett öde träsk, menar jag. Den sämst lämpade åker ut.. Det vore intressant att se hur hierarkin skulle bli då!!


Foto lånad från TV4.se

Jag vet inte riktigt om jag orkar följa den här tävlingen, men jag gillade Erik Billing, han med Roger Pontare-tofsen på huvudet! :o)

Mina tvillingar...

Läste inlägget På ont och gott hos Onekligen och kom då att tänka på en period när mina tvillingar inte hade ett synkroniserat sovande..

Tvilling J sov från 23.00 till 06.00 varje natt. Tvilling C kom plötsligt på att hon nog var en "nattuggla" och bestämde sig för att natten var en perfekt tid att jollra på. Det som höll mig uppe var att hon inte kolikskrek utan hon låg på filten,  i soffan eller i vagnen och bara var glad.. Lekte med sina tår och skrattade högt och tyckte livet var underbart!

Eftersom jag och pappan till barnen bestämt oss för att ingå äktenskap så satt jag på nätterna och smidde bröllopsplaner, gjorde inbjudningskort och bordsplaceringar. Vi lade oss i gästrummet (allt för att tvilling J och maken som läste på YTH på heltid skulle få sova) vid 3-tiden varje natt och flera nätter sa jag till min glada unge: "Gör vad du vill men nu sover jag!" Har ingen aning om hur länge ungen egentligen var vaken.
Kan meddela alla som tycker att jag var en dålig förälder att jag låg på en bäddmadrass på golvet omgärdad av kuddar som en liten mur runtom oss.. hon kunde liksom inte "smita" någonstans!! :o)

Men när tre veckor gått började jag bli lite sliten av tre timmars sömn per natt. Jag bestämde mig för att, med tvång, synka deras mat- och sovklockor! När tvilling J vaknade, så väckte jag tvilling C(som förmodligen sovit väldigt lite!!) genom att öppna altandörren så kalluften svepte in. "Pling" sa det när hennes ögon for upp av chock! Matade och bytte på dem och sen fick de somna igen. Samma visa nästa gång J vaknade.. Upp med C oxå, kalluft och "pling".. Det tog faktiskt bara den dagen så hade jag synkat deras tider.. :o)

Jag ska erkänna att jag kände mig som en hemsk mamma när jag gjorde så, men jag tänkte att lite kalluftschock är bättre än en mamma som "goes bananas" av för lite sömn.. Jag menar, de torterar ju folk på det sättet.. att aldrig låta fången sova!!

Glöm inte...

Snart är mars slut och jag ligger ju på fjärde och sista plats inne hos Morsan Mia och jag gråter mig till sömns varje kväll!

Snälla söta rara läsare, klicka på hennes namn här ovan och rösta på mig.. Tackar er läsare som redan gjort det!! :o)

Chokladbollar...

Idag gjorde dottern något gott och nyttigt! Chokladbollar, eller Ni-vet-vad-de-egentligen-kallas-bollar, innehållande fiberhavregryn. Det måste ju vara sånt som klassas som nyttigt snacks!! :o)


Min favorit...

Ja, så är det.. Min favoritjätte är i final i Let´s Dance. Jag tycker att han är den som utvecklats från "ingenting" till en dansare som flyter fram över dansgolvet. Jag tror inte att alla förstår hur mycket syre som krävs för att hålla igång denna enorma kropp, han har fått jobba hårdare än många andra.. Därför tycker jag att han definitivt är väl värd sin finalplats!Däremot hade jag gärna sett Morgan Allin som motståndare istället för Laila.

Fallskärmshoppning...

Jag läste i tidningen om en man som gjort en avhandling på vad som orsakar dödsfall vid fallskärmshoppning. Det fick mig att minnas min ungdomsvän M som dog när hon gjorde sitt 13:e hopp. Hon kom i spinn, linorna trasslade ihop sig och skärmen löstes aldrig ur. Det var så tragiskt! Jag undrade en lång tid efteråt om hon visste vad som väntade henne vid nedslaget eller om hon tappade medvetandet i och med att hon föll så snabbt.
Jag hoppas innerligt på det sistnämnda.


Bal...

"Ja, vad är väl en bal på slottet? Den kan vara tråkig och... alldeles, alldeles underbar!!"Vem har kommit på den otroligt dumma idén att ha en bal när ungarna slutar 9:an?
Sen ska de ha bal igen när de slutar gymnasiet.. Jeez!! Fattar ni hur fattiga vi kommer att bli? Vi har ju tvillingtjejer!!
Undra om man kan hitta balklänningar i en affär vars skylt säger: "Ta två, betala för en!"??

Tack...

Stort tack för alla Krya-på-dig-hälsningar.. Ni gjorde mig glad och jag lovar att jag blev piggare när jag senare på kvällen läste era kommentarer! :o)

Kram på er därute!

Livsenergi...

Fick boktidningen Livsenergi häromdagen. Började tänka på när jag vann en resa till Åland. En sorts "andarnas" tripp. En båtlast full av medier och massor av människor som intresserade sig för andlighet och "andra sidan". Det var en häftig upplevelse.

Vi var nio stycken som vunnit resan genom Livsenergi. Vi var alla främlingar för varandra men jag, Lotta och Ewa hittade varandra direkt och höll ihop som de "tre musketörerna" hela resan. Vi fick god mat och dryck och entréer till storseanser med bl a Terry Evans och Benny Rosenqvist. En sak är säker, det fanns många olika energier i rörelse på den båten.. :o)

Tyvärr har jag tappat bort Ewa en smula, men hon betydde mycket för mig det där dygnet på båten. Båda gav de mig en bekräftelse angående det andliga som jag så väl behövde! Ewa har skrivit en bok så kika gärna in på hennes hemsida.

Men kära Lotta har jag fortfarande kontakt med.. Jag tror att vi var systrar i ett tidigare liv! Vi känner inte varandra egentligen, men samtidigt så upplever jag det som om jag känt henne i evigheter! :o)

Ljus och värme!

Migrän...

Vid halv tre i eftermiddag pallade jag inte mer.. Då åkte jag hem, tog en Citodon och lade mig på spikmattan. Där har jag legat fram till nu, bortsett från middagsätandet. Jädrans migrän!! :o(

Mår bättre nu, men känner mig "bakis". Dyker jag inte upp hos er ikväll, ja då förstår ni varför!!

Ta hand om er därute i bloggsfären!!

Award...

Härliga bloggvännerna Eva-Müm och Coolbettan förärade mig nedanstående awards.. TACK!! Jag är glad och stolt!!

 
Jag vill gärna dela med mig av dessa awards till följande bloggare:

Morsan Mia
The devil wears
Tindra
Katinka
Imse

Vilken dag...

Blackout...

Jag har miljoner tankar i huvudet men inte en enda vill landa på tangentbordet.. Måste sortera dessa och återkommer lite senare..


Hej hopp, ny utmaning...

Ny fin utmaning á la Coolbettan Om ni inte läst hennes blogg; gör det nu efter ni läst mitt inlägg!! :o)

Tre jobb jag haft:
Dikesrensare på torvbrytning(18 mil diken blev rensade på 7 veckor!)
Läkarsekreterare
Vuxendövtolk.

Tre platser jag har bott på:
Hemma hos mamma och pappa i byn.
Inneboende hos moster med familj i samhället. (De "galna" åren!! Hahaha..)
Ensamboende i lägenhet i Värmland..

Tre saker jag gillar att se på tv:
Desperata hemmafruar.
Criminal Minds
Cityakuten.

Tre favoriträtter:
Makens fläskfilé och potatisgratäng.
Mammas älgköttbullar.
Tacos.

Tre platser jag skulle vilja vara på just nu:
Hemma hos mamma.
Hos en massör.
I sängen(öhh, alltså inte med massören.. eller jo kanske, om massören var min man!)

Men kom igen säg någon mer spännande plats:
En varm källa på Island!!

Jag utmanar följande bloggare:

Fröken Evans
Lallis
Daniel

 

Ilska och frustration...

Vad står bakom min rubrik idag? Jo, denna utbredning av utanförskap som inte längre bara handlar om människor från andra länder boende i Sverige.

Enligt Wikipedia kan ordet också beskrivas så här:


"Utanförskap
innebär att en individ befinner sig utanför och känner sig vara utanför en grupp som det ses som önskvärt tillhöra. Utanförskap kan bl a handla om långtida arbetslöshet, men också vissa typer av långtidssjukskrivning och även andra typer av frånvaro från arbetslivet".

Som det sparkas på den som "redan ligger"..

- Arbetslösa premieras inte om de jobbar på timtid, nej antingen ska de jobba heltid eller inte alls!

- Om jag fattat det hela rätt så behöver du inte söka jobb i andra län om du har småbarn.. För självklart är det lättare att flytta med sin tonåring än med en 2-åring!! *dryper av ironi*

- Sjukskrivna som uppbär sjukersättning går från att vara 100%-igt sjuk till att vara helt frisk liksom över en natt..
"När Försäkringskassan själv får bestämma" borde vara FK:s nya paroll. Är det sjukt eller är det mirakel som utförs??
Vilken arbetsgivare skulle komma på tanken att anställa en sjuk människa när det finns massor av friska, arbetsföra att välja mellan?

- När sjuka människor blir "nollade"(=har varken sjukpenning eller arbetslöshetsersättning)så innebär det att om de uppsöker hälsocentralen för ett annat medicinskt bekymmer så får de frågan: "Av vilken anledning är du här?". Och det är inte en fråga i all välmening, absolut inte. Nej, läkarna måste ställa frågan för att utreda om de orsakat skadan själv.. i syfte om att bli sjukskrivna!! Så för att dessa personer ska få någon sjukpenning; ja då är det nog en IVA-vistelse som gäller! Varför protesterar inte de intygsskrivande läkarna mot att deras specialkompetens bara "körs över" av FK:s förtroendeläkare?

Vår arbetslöshetsförsäkring och sjukförsäkring är på väg att köras i botten, skyddsnäten repas upp allt mer.
Hur kan vi tillåta att detta händer? Är det inte dags att vi halar upp vår knytnäve ur byxfickan och protesterar högt och ljudligt? För om en vecka, en månad eller ett år är det kanske din och min tur att bli sparkad på!


Wipeout...

Det nya programmet Wipeout på 5:an är det sjukaste jag sett på länge.. Jag undrar hur många whiplashskador som uppkom vid inspelningarna?? Speciellt vid den där "boxhandskväggen"!

www.expressen.se

Besök á la Gevalia... eller nå´t!!!

Idag hade vi "långväga"(!) besök. Jajamen..Det var två gamla vänner som vi inte träffat på "år och dar".

Nåja, vi har nog stött på varandra på ICA eftersom de faktiskt bara bor två gårdar bort från oss, men så sällan som vi träffas på riktigt kunde man tro att de bor på andra sidan Atlanten eller nå´t!! :o) Så vi hade ett "Gevalia"-moment och det var riktigt trevligt. Det är nog så med goda vänner; man behöver inte träffas varje vecka för att upprätthålla en relation. Men något oftare än en gång om året kanske inte hade varit helt fel!! :o)

Men så tycker jag att det kan vara med barndomsvänner också. Vissa är avpoletterade och andra finns kvar, trots en sporadisk kontakt under åren. Jag tror att det handlar mycket om faser i livet. Ibland växer man "ifrån" varandra för att några år senare "växa samman" igen. Ena stunden har den ena småbarn men inte den andra, i nästa stund har bägge "halvstora" barn.

Man tar olika vägar i livet. Vissa flyttar. Andra stannar kvar. Man har olika intressen som senare kan mynna ut i ett gemensamt intresse och man hittar varandra igen.. Vissa relationer kan jag sakna och där vill jag kanske inte alltid inse att den är förlorad för alltid! Att "ungdomens tid" är förbi och att det är omöjligt att upprätthålla en sådan relation i vuxenlivet.

Jag finns här för mina vänner men numera finns det gränser för hur länge jag ställer upp. Jag vill kunna känna att vännen kommer att finnas här för mig, om och när min svacka infinner sig. Energitjuvar som bara suger musten ur mig och aldrig ger något tillbaka; de avpolleterar jag utan pardon!

Hur kunde jag glömma???

Vem tusan är Moto Boy, killen med håret i page, sotade ögon och läppstift som sjöng kraxade fram Hero med värsta målbrottsrösten???
Var han på allvar? Var han ett skämt som gick mig förbi?? Jag fattade ärligt ingenting..

Programledaren Petra Mede och Moto Boy bjuder på några av lö
Foto: ANDREAS BARDELL, PERNILLA WAHLMAN

La finale...

Ja, nog blev det väl en oväntad vinnare i Melodifestivalen. Malena med La Voix. Det var absolut inte en låt i min smak för jag föredrar låtar då jag hör vad sångaren sjunger.. Men den är eljest från vad vi tidigare skickat till Eurovision Song Contest så jag tror att den kan funka i Moskva. Så om vi vill vinna in da Russia.. då menar jag att Rätt låt vann!!

Foto lånat från Eventnews

Caroline var snubblande nära förstaplatsen, men trots att jag gillar låten(bara jag slipper se henne) så är jag säker på att den inte hade platsat i Ryssland. Men det måste vara fantastiskt roligt för henne att få känna folkets support..

Sarah D-F kunde dölja sin förvåning över de låga poängen rätt så bra. Måns däremot visade upp en sådan besviken och chockad min att det nästan gjorde ont i mitt hjärta. Lilla gubben!!! Ja, grabbarna i EMD såg nästan likadana ut, men de är ju tre stycken och kan ju trösta varandra..

Jag tyckte att många låtar var bra, vissa av dem kan jag nynna på nu, men hittade ingen direkt favorit.. Det känns ju skönt egentligen för då slapp jag bli besviken när inte "min" låt vann!! :o)

Hej hopp rosenknopp!!

Min barndom...

När jag växte jag upp, i en liten by i Norrbotten, så hade vi en(1) TV som visade 1:an, 2:an och finsk tv. På somrarna kunde det vissa eftermiddagar visas matiné, s k "regnfilmer", på eftermiddagarna, men det var bara när det regnade i Stockholm!! Hmrfff...

Det visades program på serbokratiska och jag lärde mig handalfabetet genom programmet "Upp med händerna". "Vilse i pannkakan", "Tårtan" och "Fem myror är fler än fyra elefanter" och "Kalles klätterträd" var några av barnprogrammen. Just "Vilse i..." med Staffan Westerberg var ett hatprogram.. Alla ungarna avskydde det!!

"Lilla huset på prärien" däremot var en höjdpunkt; jag grinade alltid! Antingen var det hiskeligt sorgligt eller så var det ofantligt lyckligt, det som hände hos familjen Ingalls. "Familjen Macahan" missade jag nog inte ett enda avsnitt av.
Åh, vad kär jag var i Bruce Boxleitner; han var ju sååå snygg!!

Jag spelade in Trackslistan på kassettband och lyssnade på alla låtarna på min lilla bandspelare. Men ibland var det Clabbe som spelade låtarna i programmet "Rakt över disk" och då missade man alltid början eller slutet av låtarna för han kunde aldrig hålla käften.. Vissa kompisar hade en stereo och massor med idolbilder på väggarna. Jag minns inte att jag var ett stort fan av någon sångare/grupp egentligen, men Jerry Williams var en stor favorit. Jag fick hans autograf på mina jeans en gång och min mamma hotade med att elda upp dem! På midsomrarna vallfärdade vi till Tärendöholmen(ca sju mil) där det alltid var något känt band som spelade. När artisterna stod på scenen hade de utsikt över älven och solnedgången och jag minns flera gånger då sångarna tystnade och häpet tittade på solen som aldrig gick ner! Midnattssolen alltså!! :o)

Vi cyklade till älven för att bada och blev vi godissugna cyklade vi två mil till närmaste kiosk. Affären var stängd på söndagar och bara öppen till klockan ett på lördagar; men våra föräldrar planerade noga sina inköp. Vi spelade fotboll på somrarna och på vintrarna kastade vi oss ner i dikena varje gång vi såg att plogbilen kom.. Det var så häftigt när all snö rasade över en(hur jäkla livsfarligt som helst egentligen!!).. Under vårarna lekte vi vid översvämmade bäckar.. Vi plurrade och gick hem och bytte kläder och skor. Plurrade vi en gång till, ja då var det slutlekt för några fler ombyten hade vi inte. Vi körde skoter, grillade korv, pimplade på isen och blev brunbrända av vårsolen. Vi plockade bär och byggde kojor i skogen.

Jag minns att jag hade en Barbiedocka. Var egentligen inte så intresserad men ibland kom någon kompis med sina dockor och då kunde jag hala fram min enda och leka ett tag. Men största delen av fritiden tillbringades utomhus där vi nyttjade vår fantasi på ett otroligt sätt för att aktivera oss för vi hade inga färdiga lekplatser, sandlådor eller fritidsgårdar.

Min pappa var en storfiskare av högsta rang. Jag skyller på att det är han som fiskat ur Lina älv!! Han tog sitt metspö med egenhändigt gjorda drag, ställde sig mitt i älven i sina vadarstövlar och någon timme senare kom han hem med en ICA-kasse full med harr och laxöring. Vi åt halstrad fisk, rökt fisk, kokt fisk och stekt fisk hela somrarna..
Och gissa vem som hade oturen att få rensa dessa fiskar? Jo, jag! Så upplevde jag det i allafall!! :o)

Vi hade sex mil till närmaste samhälle och det var inte jätteofta vi åkte dit. Jag minns att jag satt obältad i baksätet på pappas Mercedes-Benz. Jag minns också att det vi nästan alltid hade med oss hem var en Budapestrulle.. Än idag är det en favoritbakelse! :o) Vi hade en liten "bubbla" också. Den lärde jag mig köra vid 12 års ålder! Jag döpte den till Pimp! Hahaha, jag hade uppenbarligen inget lexikon då jag inte fattade vad det betydde på engelska!!

Mamma-test...

Gjorde Vilken typ av mamma är du?"-testet och fick följande resultat:

Avslappnade harmoniska mamman
Det är helt naturligt för dig att vara mamma. Du mår bra i din mammaroll och litar mer på din egen intuition istället för alla andras goda råd.
Goda råd: Keep up the good work ...

Jag är väldigt nöjd med det resultatet. Det är en sådan mamma jag vill vara!! :o)

Sunda förnuftet segrade...

Sådärja, bra jobbat svenska folket! Elisabeth har dansat ut ur Let´s Dance och det var ju f-n på tiden..
Nu är det de tre bästa paren kvar.. Och jag hejar nog på Magnus som vinnare!! Japp!

Fobier...

Jag undrar om det är många som lider av Paraskevithekatriafobi - fobi för fredag den 13:de? De har i så fall det rätt jobbigt just idag.

Jag googlade lite och hittade massor av intressanta fobier, varav Fobofobi var rätt märklig. Fobi mot fobier!! Hm..

Jag led tidigare av Araknofobi - rädsla för spindlar. Men jag botade mig själv genom att "byta det negativa band" som spelades i mitt huvud och kunde till slut klappa en chilensk fågelspindel!

Eller klappa och klappa.. jag petade på den i allafall!! :o)

Vänförfrågningar...

Jag klagar ju massor på Face Book, men är trots det inne en gång per dag. Har hittat några gamla vänner där och det är ju kul. Men nu har jag fått några vänförfrågningar som jag inte är ett dugg intresserade av.. När det gäller helt okända så är det ju inga problem att klicka på "ignorera", men det här är känt folk..

Jag vill klicka på "ignorera" men min väluppfostrade sida säger "nej, så kan man väl inte göra".. Vad tycker ni??

______________________________________

Update: De flesta av er tycker att jag ska ignorera.. Ja, det tror jag faktiskt att jag ska göra också! Tack!

Tiden är knapp...

Det finns dagar då tiden inte räcker till för allt man vill göra. Dagen idag var en sådan dag och den här gången fick bloggen stryka på foten (meh, varför heter det så??)..

C U!


Foto: C

Antingen eller...

Häromdagen läste jag en arg insändare om Coop Forum. Se delar av den här nedan:


Jag kan förstå att man blir irriterad över att det prisvärda köttet är slut när hon/han kommer dit på eftermiddagen..
Men hellre en sådan lapp om att köttet är slut än att det gamla köttet märks om med nytt datum á la ICA!

Ett strå till stacken...

Det känns bra att få redovisat att min lilla slant tillsammans med alla andras slantar gjorde verkan:


Inbjudande???

Nåja, vårsolen visar sig men än är det ett tag kvar innan man kan sitta här och sola!! :o)Men jag gör en "hands up" för att våren är på gång!!


Here we go again...

En ny utmaning till mig.. av kära Anna

1. Ta närmsta bok, slå upp sidan 18, rad 4. Vad står det?
Gula pilar, "flechas amarillas", utmärkte leden hela vägen (Ur En kvinnas resa av Agneta Sjödin.

2.  Sträck ut din vänstra arm så långt du kan. Vad rör du vid?
En egenhändigt gjort pennburk i lera glaserad i brunt.

3. Vad såg du senast på TV?
En väldigt konstig skräckfilm på 1:an, om aliens som tog över en skola. Strange!!

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är?
Kvart i tio.
Rätt svar är 10.44.

5. Bortsett från datorn, vad hör du nu?
Tvättmaskinen.

6. När du senast var ute, vad gjorde du då?
Gick på morgonpromenad med hunden. 

7. Vad tittade du på innan du gjorde denna undersökningen?
Satt vid datorn, kollade mail, bloggar..

8. Vad har du på dig?
 Stor t-shirt(ingen BH!! Hahaha), mjukisbrallor och sockor.. öh, ja trosor oxå..

9. Drömde du något inatt?
Troligen men minns inte om vad..

10. När skrattade du senast?
Igår när jag såg skräckfilmen!! :o)

11. Vad finns på väggarna i det rum du är i nu?
Tavlor på indianer och vargar, en vit hylla, bilder på barnen, en lampa

12. Har du sett något konstigt på sista tiden?
Det ska vara skräckfilmen då!!

13. Vad tycker du om den här utmaningen?
Intressant.

14. Vilken var den senaste filmen du såg?
Jag ser sällan filmer, mest tv-serier, öhh, förutom den där skräckfilmen igår...

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa då?
Jag skulle betala alla skulder, köpa en stuga vid en sjö/hav, resa, lägga undan en massa till barnen..

16. Berätta något om dig själv som folk inte vet om:
Kan inte komma på något som jag inte redan berättat här på bloggen!! :o)

17. George Bush?
Glad att han är ersatt.

18. Ingen fråga?
Vaddå ingen fråga?? :o)

19. -20. Vad ska dina barn heta, pojke respektive flicka?
Har två barn, C & J.

21. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?
Nope. Jag uppskattar våra fyra årstider.. däremot skulle jag kunna hålla mig härifrån under perioden INNAN snön bestämt sig om den ska lägga sig eller ej, samt på våren.. UNDER TIDEN den bestämmer sig om den ska försvinna eller ej!! (Ni fattar, "aprilväder".. man tror att nu är den borta och så kommer den jäkla snön tillbaka)

22. Vad vill du att Gud ska säga till dig när du kommer till Pärleporten?
Vi kommer att ha många djupa diskussioner, du och jag!

23. Vilka fyra vill du ska svara på dessa frågor?

Eva-Müm
Kajsalisa
Micke
AnkanPå käften...

Idag hade jag nog tagit till våld, om jag bara fått möjlighet! Jag är inte en sådan person som förespråkar våld, inte alls.. men idag kunde jag verkligen ha gett en viss busschaufför en rak höger!

Efter min träning står jag och väntar på bussen som ska gå kvart i sju. Tiden går och ingen buss kommer och Pia börjar småhurves.. Börjar hallucinera om den goa varma duschen därhemma.. Buss efter buss stannar och åker vidare men inte 6:an, min buss! Nej, den dyker helt enkelt inte upp.. Klockan är 2-3 minuter i sju när jag bestämmer mig för att gå inåt stan och ta 9:an hemåt istället..

När jag kommit en bit då inser jag att "NU passar det bussen att komma" och jag vinkar till chauffören och börjar springa tillbaka till hållplatsen. Han tvärnitar vid hållplatsen och släpper på två tjejer men struntar i att jag kommer springande utan stänger igen dörren och kör iväg. Jag var högst fyra meter ifrån dörren och när han åkte så blev jag så in i h*lvete förbannad att jag smällde till bussen med knytnäven.. Jag tror att jag fick en spricka i lillfingerbenet!
Det var så dumt att slå på döda ting..  just då hade jag hellre slagit på en livs levande busschaufför!! :o)

Inte nog med detta.. Inser ju att "nu gäller det att sätta fart" för att hinna med 19.02-bussen.. Men självklart, enligt lagen om alltings jävlighet, går bussen absolut punktligt och jag ser bara bakänden på fanskapet då den åker iväg!! Kan säga så här: då hade jag lust att bara sätta mig ner och grina ögonen ur mig!!

Efter ytterligare 15 minuters väntan fick jag då, stelfrusen, stiga in i värmen på bussen.. Blir jag sjuk nu, typ förkyld, då kommer jag att stämma bussbolaget!! Lägger nog in bensprickan också i min stämning! :o)

Cecar Millan...

The dog whisperer Cecar Millan får gärna besöka mig... absolut.. inga problem.. ja några problem kan jag väl komma på.. med Bessie alltså... bara han kommer hit!! :o)


Foto

Småbarnsföräldrar, se hit...

Jag läste ett så fantastiskt kul inlägg hos Ketchup-Mamman.. om sex efter barnafödandet!! Hysteriskt kul!!
Eller kanske inte egentligen!!?? :o)

Att vara tonårsförälder bjuder egentligen bara på ett stort problem! Ungarna lägger ju sig aldrig, vilket ju gör att en annan hinner somna ifrån allt!! :o) Å snälla, föreslå inte mornar... sunkig andedräkt, full blåsa och "gojs" i ögonvråna och håret på ända(det sistnämnda har vi gemensamt med småbarnsföräldrarna!) känns inte direkt upphetsande!! :o)

Tävling...

Jag är med i en tävling hos Levinda där jag kan vinna ett superfint halsband.. Var med du också!!


Tävlingen pågår fram till den 13 mars!!

Det oöppnade paketet...

Jag hade ju ett paket kvar som öppnades då andra dottern kom hem från stan.. En jättegullig förvaringspryl!Här ska jag förvara alla mina smycken och sånt!! Fin va?!

Hallå???

Dottern gjorde ett byte med mig idag.. Jag tömmer diskmaskinen åt henne så går hon ut med hunden istället för mig! Bra byte, tyckte vi båda! Jag är nämligen "den tiden i månaden" och lusten att aktivera mig är lägre än Glocalnet!!

Hörde hur dottern tog på sig alla ytterkläder och öppnar dörren och säger: Oj, jag kanske ska ta med mig Bessie!!
Hon var på väg ut med hunden utan hund så att säga!! :o)

Sista plats...

Kikade in hos Morsan Mia för att se hur jag låg till i tävlingen om Mars månads bloggare..

Jag ligger på 4:e plats, av fyra deltagare!!! *skriker högt av vanmakt*

Det vet väl alla hur himla boring det är att bli 4:a, precis utanför pallen.. Ni kan bara inte låta detta hända petit moi!!
Om det händer de andra? Meh, det hör ju inte hit.. Nu är det MIG det handlar om!

Pleeeez, gå in och rösta nu!! Ni tio tappra som redan gjort det; jag bugar mig så långt min mage och mina bakre lårmuskler tillåter mig att buga!! Tack!!

Vissa av konkurrenterna är såna proffsbloggare så de kan sätta in en sådan där permanent påminnelse till sina läsare om vikten av att gå in hos MM och rösta. Jag har ingen aaaaaaning om hur man gör det! Ska det ligga mig i fatet?
(varför heter det så?? Nåja, det var en parentes)

Så "Snälla, snälla, snälla" *väser jag med värsta Ugglas-rösten*, vote for me!!

Gillar ni inte Caroline af Ugglas så kan jag väsa med vilken röst som helst och som passar just dig! Bara du röstar!! :o)

Caroline af Ugglas...

När jag nu då var inne på det här med utstyrslar så passar det ju alldeles utmärkt att skriva om S.T.Ö.V.L.A.R.N.A som Caroline af Ugglas hade på sig.. Trodde först att det var riktiga gummistövlar men utan den karaktäristiska gröna Tretornfärgen.. Såg ju sedan att det inte var det.. Men f-n va likt det var!! Undra om någon någonsin haft gummistövlar på sig i Melodifestivalsammanhang??

Hennes sång var ju helt ok, om jag lyssnade med kudden framför ögonen.. För om jag tittade på henne så blev jag helt fokuserad av hennes ben som åkte upp och ner genom hela låten.. Warum??

Undra om Janis Joplins ande flyttat in i henne??

The original


Caroline af Ugglas

Bild lånad från: Expressen

Lilla Amy...

Hon är så söt som socker, lilla Amy Diamond. Så vem hade kunnat tro att hon är snart 17 år? Inte då jag med tanke på hennes klädstil.. Kunde tro att hon var 13 och ett halvt!!

Och tro nu för all del inte att jag vill att hon ska klä sig i urringat eller muskorta kjolar.. nej, men lite mer som en ung kvinna.. Man kan ju jämföra henne med jämnåriga Molly Sandén.. Påklätt men känns mer åldersmässigt rätt..

Amy Diamond
Foto: Gyllene Skor


Foto: Gyllene Skor


Foto: SVT

Mitt egna lilla galleri...

Sådärja.. nu har jag måttat och spikat färdigt.. Nu hänger våra tavlor där de ska, med lite utrymme för fler alster..
Jag ber om ursäkt för alla blixtar i glasen!
Andra chansen, del II...

En Finest Sarah, en Janis Joplin-wannabe och en grekisk sång gick till Globen! Den här festivalen är märklig..

Jag har hittat två låtar som jag kanske kan nynna på i morgon.. Gimme, gimme, gimme... och Tonight I´m gonna take you higher, can you feel the heat is on, tonight I´m gonna take you higher til the end of time...
Den sistnämnda är den enda låt som jag ville ha vidare till golfbollen! Snälla, snälla.. men icke...

Andra chansen...

Snart är det dags för den stora festivalen och jag kan inte nynna på en enda låt.. Det tyder ju på att ingen av låtarna fastnat hos mig..  Jag kan vagt minnas de olika artisternas uppträdande, men... fatta.. jag kan inte nynna på en enda låt.. inte ens de där dåliga, töntiga låtarna á la "Jag kommer med solsken till dig" eller "Kebabpizza" minns jag..och de brukar man minnas!! Det är f-n tragiskt!

Ikväll är det Andra chansen. Hahaha, det kan ju vara andra chansen för mig att faktiskt "nöta in" en låt som jag kan nynna på senare.. Den som lever får se!


The gifts...     
 

Å så lite arbete av äkta maken som gjorde att min lilla bloggplats blev såå fin..


Jag antar att ni hajar att jag gillar Vargar!! :o)

Min dag...

Det verkar bli en riktigt trevlig dag idag!! :o)

Många sms och hälsningar..
Två önskade böcker..
En CD med Takida..
En inramad målning..
Ett kort med en skön sedel i..
En tårtmakare aka dotter J in action just nu..
Ett paket med kort som väntar på öppning tills att andra dottern kommit hem från stan..
Ett fantastiskt väder därute..

Jag mår rätt gott just nu!!


Dansa iväg nu!!!

Jaha, blev Elisabeth kvar i Let´s Dance?? Jag undrar lite försynt: "Vem f-n röstar på henne?" Hon borde fått åka hem idag när hon faktiskt gjorde en rätt fin liten dans och inte var så patetisk som förra veckan.. Hon hade kunnat åka ut med stil!

Jag är otroligt fascinerad av Magnus, att denna enorma man kan "flyta" så i sina danssteg. Det var verkligen på pricken likt Skönheten och Odjuret men bara när man tänker på deras storlekar.. I övrigt tyckte jag att de var ett fantastiskt par på dansgolvet!

Nu är det snart de tre bästa paren kvar... för Elisabeth måste definitivt åka ut nästa fredag.. Allt annat är en skam!

Frisör igen...

Men denna gång handlar det om blondering av dotterns hår.. Ah, där sparade jag väl ett par hundringar. :o)

Är sur på blogg.se eftersom jag inte kan kommentera hos er.. *grrr*.. Vi får väl se om det funkar bättre i morgon och då ska jag ha mer tid att uppdatera min lilla blogg..

Må väl, vänner!

Boknörd...Det här var ett riktigt kul test.. Gör det ni oxå!!

Många strängar på min lyra...

Idag har jag varit:

Kock -
Lunch bestående av ägg, bacon och stekt potatis till sportlovslediga ungar inkl övernattande kompis.

Frisör - Klippt bägge tjejerna.. se, där sparade jag nästan 900 kronor!! Är lite förvånad över att två snart 16-åriga tjejer låter mig göra det!! Då måste jag ju vara en rätt ok "frissa"!! :o)

Sömmerska - Sytt in och fållat upp två par jeans. Lagat en huvtröja.

Tvätterska - Same procedure as every week!!

Idag har jag inte varit:

Ledig -
Se ovanstående.

Nyss åkte tjejerna ner på stan för att vara med på en filminspelning med Petter, the hiphopper!! Rätt coolt!!

Själv ska jag ta det bara lugnt ikväll.. efter att jag hängt upp tvätten, vattnat blommorna och gått ut med hunden.. :o)

PS. Är det någon som vet hur man gör för att välja fler kategorier än en till ett inlägg?? DS


För en god sak...

Bloggare För Världen och Barncancerfonden

 
"Tillsammans kan vi göra skillnad! Om vi alla hjälps åt och skänker något som en tjuga, som inte alls är så mycket för oss, så blir det tillsammans en summa som kan förändra. Vi vill så gärna hjälpa och det ska vi!"
Startad 081110 av Jenny, Emelie och Louise med målet att få ihop 60 000 kronor till Barncancerfonden.

Vill du hjälpa till; klicka här och gör som jag; skänk en tjuga! Eller mer...

En liten begäran...

Om ni tycker att min blogg är en liten, trevlig blogg så gå för all del in och rösta hos Morsan Mia!! :o)


Utmaning...

Vigdis med bloggen Nyandning gav mig denna utmaning.. Jag har gjort en sådan här förut men tänkte försöka mig på sju nya sanningar om mig själv.. med lite motionstema!

Utmaningen går ut på följande:
1. Länka till den som har utmanat dig.
2. Berätta sju sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i ditt inlägg. .
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så att de vet om utmaningen.

1.
Jag tävlade i längdskidor under flera år när jag var yngre. Jag var riktigt duktig och vann många tävlingar. Men den tävling jag minns bäst var då vi tävlade på en 2,5 kilometer lång bana, som var förlagd på en jädra åker. Det var sååå tråkigt, plattare än plattast.. Inte en liiiten backe så långt skidorna bar.. Jag gillade nämligen backar, både uppför och nerför. Det var då jag var som bäst!

I allafall så blev jag 2:a i denna utomordentligt trista skidtävling och skulle sålunda få välja från prisbordet. Ja, naturligtvis efter att vinnaren gjort sitt val. Hon hade nog inte "alla hästar hemma i stallet" för hon valde en förpackning med långa tändstickor!!
Jeeez, tänkte jag och grabbade tag i det jag satt sikte på så fort jag såg prisbordet. Ett par skitfräna skoterdojjor!!!
Det var något annat än sketna tändstickor, långa eller ej!! :o) 

2. Jag har gått 187 steg på händer! Jag gick i 6:an, tror jag... Jag kan säga så här: Blod i huvudet hade jag gott om när jag väl ställde mig på fötterna. Min kompis P hade rekordet på strax under 200 steg.. Om jag minns rätt så blev hon nerknuffad av en av killarna typ 2-3 steg innan 200!! Gissa om hon var ilsken som ett bi då!!

3. Efter skidåkningen blev det fotboll under många år. Vårt lag låg i division 3 så det var verkligen inte fy skam! Jag spelade högerback under lång tid men blev sedan utsedd att spela libero.. Min tränare visste verkligen hur han skulle få mig att ge järnet på matcherna; genom att reta upp mig riktigt ordentligt innan matchen!! Minns egentligen inte vad han sa, jag minns bara att jag ofta var skitarg!! :o)

4. Efter gymnasiet blev det sporadiskt med matcher och träning eftersom jag bodde i Piteå och utbildade mig till läkarsekreterare.. Det rann liksom ut i sanden!! Flyttade till Karlstad och där tränade jag Taek-wondo ett tag. Efter flytten till Umeå spelade jag fotboll i Volvos damlag ett par säsonger, men sedan började Det stora förfallet!!

5. Jag sprang Vårruset en gång! Då körde jag min enda träning och "tävling" samma dag. Redan vid uppvärmningen med Clabbe var jag i stort behov av syrgas. Tänkte "va f-n, vi har ju inte ens börjat springa själva loppet än!!".
Jag fick brutalt inse att det inte klassas som löpning om en hurtig kvinna, 60+, går förbi en!!

6. En vår fick jag för mig att jag skulle börja träna, jajamen.. Jag skulle åka skidor.. Sagt och gjort, satte en sele på hunden, vallade skidorna och tog mig till spåret. Otränad som jag var började jag med 2,5 kilometersslingan.. Trodde jag.. Hunden satte fart och jag insåg plötsligt att det inte fanns några riktiga spår att åka i. Jag var tvungen att åka fristil hela vägen! Herregud, jag som aldrig hade skejtat förut.. Dessutom visade det sig att jag hamnat i spåret som var fem
(5!) kilometer långt! Kunde ju inte låta hunden dra mig runt så jag skejtade som en blådåre. Den brännande smärtan i innanlåren var nästan outhärdlig och mot slutet av banan lovar jag er att jag såg livet passera revy!!

7. Numera är jag en klok kvinna.. jag promenerar!! :o) Och jag dansar afrikansk dans två gånger i veckan. Den enda "riktiga" träning jag kör är Core. Och det är fullt tillräckligt med galenskap!! :o)

Jag utmanar nu följande bloggare för jag vill gärna veta lite mer om dem:

Zvammel
Ankan och Kakan
Evamüm
Ex Amino
Blondii
Brunettbella
Tesstamente

(PS. Det ligger absolut ingen press i att ni ska anta utmaningen! DS)

Hallå våren???

Det är sånt jäkla skitväder därute.. jag ville inte ens ta upp mobilen och fota eländet. Det var alldeles för stor risk att blåsten skulle slita den från min hand eller att snön skulle ge den fuktskador.. Min mobil, my precious!!

Project Runway...

Ny episod, nya blivande designers, nya uppdrag, nytt material, fantastiska.. eller inte.. kreationer!!!  Jag gillar programidén och jag gillar Heidi Klum.

Jag förundras över den kvinnan! Jag förstår inte hur hon kunnat föda tre barn och ändå ha den där kroppen..
Som inte ser ut som size zero utan faktiskt ser riktigt sund och frisk ut!

Själv försöker jag skylla mina extrakilon på att jag faktiskt fött tvillingar..
Öhh, vaddå över 15 år sedan? Men herregud, det hör väl ändå inte hit!! :o)


Foto: Babble

En söt historia...
"Det var en gång en katt som jik på promenad. Då jik hon till skogen. Där såg hon en sko. Hej sko sa hon. Hej katt sa skon. Nu jik skon också på promenad. En längre bit ini skogen låg en myra. Hej myra sa katten. Hej katt sa myran. Hej myra sa skon. Nu följde myran medkatten och skon. Dom jik ut ur skogen. Utan för skogen såg de ett träd. Hej katt sa trädet. Hej träd sa katten. Hej träd sa skon. Hej sko sa trädet. Hej träd sa myran. Får vi leka på dig. Ja vist sa trädet. Tack sa katten."

Skriven av C i klass 3c
Lärarkommentar: Toppen av dig C! *stor guldstjärna*

Det riktigt söta i den här historien är ju att de inte såg något träd förrän utanför skogen!! :o)


Livet är tungt...

Det är en jobbig tid för många just nu och då pratar jag inte om kräksjukan, influensan, migränen eller andra "sjukdomar". De är liksom skitjobbiga för stunden, men övergående!

Nej, jag pratar om allvarligare sjukdomar som antingen är dödliga eller behandlingsbara men med fruktansvärda biverkningar.

Min vän S, vars sambo är sjuk och genomgår en tuff behandling just nu. Tänker på Er!

Min bloggvän Devil Wears som befinner sig i ett vägskäl som ingen avundas henne. Det blir troligen tufft oavsett vilken väg hon väljer. Men jag hoppas på att de ska finna en tredje väg som ger hopp och glädje. Du finns i mina tankar!

Vimmelmamman som kämpar på mot biverkningarna av cellgifter och väntan på besked om cancerns vara eller icke-vara. Sabina som har malignt melanom och som kämpar på med obeskrivliga smärtor och behandlingar.

Att läsa deras ärliga bloggar är oerhört jobbigt men samtidigt lärorikt och jag fylls av en enorm tacksamhet, både över att de låter mig vara delaktig i deras liv, dels över mitt eget liv och min familj.

Ge dessa människor som kämpar så hårt ett mirakel, ett mirakel lika stort som livet!


Foto lånat från: Housing

Nominering...

Oj, så glatt förvånad jag blev när jag läste en kommentar av Morsan Mia..

Lilla jag har nämligen blivit nominerad till att kunna bli Mars månads bloggare!!! Men det är definitivt inget dåligt sällskap jag hamnat i!! Jag inser att konkurrensen inte är att leka med.. De andra nominerade är Coolbettan och Kvinnan med koftan, två av mina egna favoritbloggare.  

Den tredje bloggaren var för mig helt ny, Karras vardag. Henne måste jag genast kika in hos. Måste ju se vad jag är up against!! :o)

Här kommer då mitt tal till nationen:

"Jamen, sätt igång och rösta på mig då!!!" :o)

Ni kan rösta på mig här.


Dotter C:s alster...

Jag lovade ju att skryta lite om mina döttrars talanger! :o) Här såg ni två av dotter J:s teckningar.

Nu är det dags för dotter C:s foton. Håll tillgodo!
RSS 2.0