Body Combat...

På gymmet igår körde jag bl a 7,5 km sidestep och 1 km löpning; tränade nedre delen av kroppen. Idag blev det den övre delen som fick sig en ordentlig genomkörare.

Carro är jätteförkyld, så det blev bara jag och Johanna som åkte till badhuset för att testa Body Combat för första gången. Åh jösses!! Trodde inte att man kunde bli så trött av ett träningspass, men alla dessa boxingslag och sparkar.. shit, va jobbigt det var! Men otroligt roligt var det! En toppenledare som peppade alla på ett himla bra sätt. Man blev mera taggad att orka fullt ut och kände inte för att slå honom på käften!! ;o)

I morgon blir det vila från träning. På förmiddagen följer jag med Johanna till Hand- och plastikkirurgen. Dags för Botoxinjektioner i tummarna. Efter lunch blir det jobb och halv sju på kvällen ska jag och Johanna på bio. The Black Swan ska vi se. Carro kommer att befinna sig i på Umeå Open både fredag och lördag. Massor av artister under samma tak. Anders och hans två kompisar bilar ner till Hedemora och PV-klubbens årsmöte på lördag.

Nu är jag fullständigt slut i kropp och själ. Funderar på om jag kommer att ta mig ur sängen i morgon bitti! ;o) Nåja.. vi får väl se. Ha det gott, vänner! <3


Muddusfallet...

I min julkalender så skrev jag om en barndoms sommardag i Muddus nationalpark. Min moster påstod då att jag ramlat ner i en myrstack, vilket jag i så fall förträngt :o) För jag minns vistelsen där som helt underbar! Moster skickade några bilder som var tagna då.

Här har vi stannat till för en liten rast och det är jag i mitten, i röd träningsoverall á la 70-tal!! ;o)


Min fina morfar


Det mäktiga MuddusfalletBloglovin...

Följ min blogg med bloglovin

Börjar se effekt...

... av träningen. Kanske inte så himla mycket vad gäller vikten, om man bortser från det där 10 kg's viktraset som blev i februari!! Hahaha! Däremot har jag tappat 3 cm i omkrets på både midja, höfter och rumpa. Har alltså tightat till mig lite! Me like! Och jag har inte ens hållt på i två månader.

Jag har haft ett hemligt mål också. Det var att vara med i skidtävlingen hemma i byn i påsk. Fick ett nytt skidpaket av maken (en tidig födelsedagspresent) i början av februari. Men nu fick jag tyvärr veta att den blir tidigarelagd. Ett väldigt smart beslut med tanke på hur sen påsken är i år, men lite trist känns det att inte få möjlighet att åka.

Men, jag har ju verkligen inte tränat förgäves! Det var en väldigt bra motivation för att komma igång med skidåkningen igen. Jag tycker att det är så roligt att åka. Jag tävlade i längdskidor i många år när jag var yngre, så tekniken har jag. Det är mest flåset som måste förbättras. Men all dans och gymträning har gjort nytta de veckor jag inte kunnat skidra; tiden då kylan hade grepp om Sverige. På en månad förbättrade jag min tid på 3,2 km med sju minuter! Den dagen var jag oerhört stolt över mig själv!!

Jag har fått en del gjort idag. Bl a så har jag letat fram morfars stora bibel från kartongen i förrådet, rensat och torkat ur skafferiet, tränat på gymmet och gjort våfflor.

Nu ska jag titta på "Luftslottet som sprängdes". I morgon är det måndag och ny jobbvecka. Kram på er!


Total avslappning...

Nu är vi hemkomna från stugan vid det frusna havet. Våra vänner mötte oss med supergoda pajer, sallad och bröd. Vi åt och drack gott och kände lugnet lägra sig. Till efterrätt blev det Budapeststubbe. Smarrigt värre!!

Satt och surrade i en hel del timmar innan det var dags att lägga sig. Sov dock lite dåligt eftersom vi stängt dörren till "vårt" rum och Bessie låg och gnydde varje gång hon hörde vännerna röra på sig i rummet intill :o) Hon är ju en vallhund och kände väl att hon inte riktigt hade koll på alla med dörren stängd.

Vaknade av ljuset som letade sig in genom fönstret. Och såg, till min glädje, att himlen verkade vara blå. Ingen snö- eller hagelstorm så långt ögat nådde. Tack för det, väderguden!!


Efter en lång frukost packade Anders och Krister ihop pimpelgrejerna och gick ner till havet. Ungefär 20 minuter efteråt följde jag, Agge och Bessie efter. Men vi pimplade inte utan tog skidorna och begav oss ut på havet. Det blåste riktigt ordentligt. När vi började skidra hade vi solen i ansiktet och vinden i ryggen.. Men på hemvägen hade vi motvind och det blev en himla bra träning för kroppen! :o)
Bessie kutade fram och tillbaka på det oändliga vita.


Vilka vyer!!
Jag tog tyvärr inget foto av våra pimplare, men en sik fick de i allafall. Det blev ganska kallt att sitta där och pimpla, med tanke på blåsten. Hade nog varit toppen om de haft en ark!! :o) Anders var inte tillräckligt varmt klädd för det. Så när vi kom tillbaka från skidturen, efter drygt en timme så hade de precis gått tillbaka till stugan.

Satte oss i lä på uteplatsen. Lapade sol, drack te och kaffe samt käkade grillkorv med bröd och goda mazariner, vilket satt fint i magen efter den långa skidturen.

Tack fina vänner för en trevlig kväll igår och en supermysig dag idag!


Både jag och maken är rätt trötta nu, men Bessie är fullständigt slutkörd.. Dunsade i golvet och slocknade så fort vi kom hem! :o)

Stugan vid havet...

Våra vänner har en stuga på ett underbart ställe vid havet. Och dit har jag och maken blivit bjudna över en natt. Vi ska äta gott, dricka gott, surra gott och sedan slumra gott.. Och i morgon hoppas jag att väderguden visar sig från sin vårligaste sida så vi kan åka skidor på isen och pimpla lite(fisk alltså!).

Systemkameran följer nog med så bilder kommer på söndag. Tills dess, ha en underbar helg!!

Samma datum, olika år...

Jag har bloggat i snart tre år. Jag började i april 2008. Sedan dess har jag skrivit 1589 inlägg. Ikväll har jag roat mig med att läsa bakåt lite grann. Håll tillgodo!

Ett inlägg från 2008 som handlar om den älskade bokbussen. Några boktips får ni på köpet.

Om någon är intresserad så finns här en förklaring till mina nackproblem.

Om när den lilla bybon besöker hufvudstaden! En bonuslänk om en förvirrad Pia får ni på köpet! :o)

Ett inlägg om en härlig stund hos vännerna som har stuga vid havet. Dit ska vi åka till nu i helgen, men då blir det liksom mera snö och is, skidåkning och pimpling.

Eftersom jag precis skaffat ett Skype-konto så passar det här inlägget perfekt in här.

De fina grammatiska orden är inget för Pia. Om att veta "hur", men inte "varför"!

Lite irriterande ord kring de sjuka och arbetslösa.Zumba...

Det blir inte mycket skrivet här ikväll. Är fullständigt, underbart utpumpad efter Zumbapasset. Att dansträna är verkligen en av de roligaste saker man kan göra. Tycker i allafall jag! :o)

Over and out!

Sjunga i kör...

Var inne hos Syster yster och läste om hennes "hemliga" dröm, att få stå med en mikrofon i handen och sjunga. Gärna i Körslaget.

Jag började tänka på när jag var med i en gospelkör. Det började med en helg-workshop med Cindy Peters och efter den var vi så taggade på att sjunga gospel. Då bestämde sig Frälsningsarmén, eller rättare Anne-Li Marthinussen, att starta en gospelkör.

Jag kan inte läsa noter och kan inte ta ut min egna stämma om jag inte står bredvid någon annan med samma stämma som min. Värst var om jag råkade hamna precis på gränsen mellan alt och sopran.. Jag kan säga så här, jag har definitivt inte en röst som passar bland sopranerna!!! :o) Fick snabbt se till att byta plats med någon. Jag passade liksom bäst in i mitten av mitt gäng.

Det här var i samma veva som jag fick mitt diskbråck i nacken. Anders fick skjutsa mig till Frälsis och sedan hämta mig. Jag var ofta helt slut i nacken efteråt, men oj vad själen levde upp av att sjunga. Efter ungefär två år hoppade jag dock av. Det blev för jobbigt med ont dagen efter.

Men jag kan sakna sjungandet och gemenskapen. Och jag kan sakna ledaren Anne-Li, som förresten är med i Team Lisa i Körslaget. Hon är en suverän sångerska med enorm karisma.

Vilken är min hemliga dröm då? Ja, en av dem är att kunna skriva en bok.. Bloggandet ger ju i allafall viss övning! ;o)

Vilken är din hemliga dröm??


Är Sverige rustat för katastrofer???

Bogportar och tsunamis är ord som, för många svenskar, betyder katastrof och det är med all rätta. Det var många som direkt eller indirekt drabbades av både Estonias förlisning och tsunamin i Thailand. Det var fruktansvärt. Dessa katastrofer skedde inte inom Sveriges gränser, men är nog ansvariga till att ha tagit flest svenskars liv.

Vi har självklart haft naturkatastrofer även i Sverige. Eller egentligen handlar det om södra Sverige. I Norrland har vi varit förskonade om man bortser från översvämningar när vårfloden stigit och den våldsamma skogsbranden 2006 i Norrbotten. Orkaner och kraftiga stormar har drabbat den södra delen av landet. Vid Julorkanen 1902 dog 50 fiskare. Tuveraset 1977 tog nio personers liv. 62 människor skadades, 436 blev hemlösa och 67 hus rasade samman. Orkanen Gudruns framfart 2005 dödade 9 personer och 11 dog i samband med röjningsarbeten. Orkanen Per tog 2007 tre människors liv och två dog under röjningsarbetet.

Dessa dödsfall var naturligtvis en katastrof för de anhöriga. Och för dem som ägde skogarna, där träden låg som plockepinn, var det naturligtvis en fullständig ekonomisk katastrof.

Sverige har däremot inte haft katastrofer av en sådan dignitet att den totalt förstört omgivningen och orsakat massdöd som t ex orkanen Katrina, jordbävningen i Haiti eller det som hänt och händer i Japan.

Vi svenskar är förskonade från både gigantiska naturkatastrofer och krig. Vi skulle förmodligen dö av förskräckelse om något sådant skulle hända här för våra "katastrofer" handlar mycket om snöoväder, strömavbrott och att kollektivtrafiken står stilla. Det är i och för sig kanske inte så konstigt, det är sådana saker som står oss närmast. Men när dessa saker händer kanske vi ska försöka sätta det i ett större perspektiv och inse att det inte är så katastrofalt som det kanske känns från början.

Den här bilden har absolut inget att göra med texten ovanför.. Tycker bara att det är lite kul med sparkstöttingar som låsts fast vid tunnelöppningen. Men jag förstår sparkägarna; det är nämligen omöjligt att sparka genom tunneln och ner på stan. Alldeles för väl sandat! :o)


Seminarium på Litt-festen...

Igår gick jag till Litt-festen(som alltså betyder Litteraturfest) för att lyssna på Mattias Gardell som berättade om sin bok Islamofobi. Det var många fakta om muslimer och hur de framställts rent historiskt. Intressant!Han berättade om hur många terrordåd som skett i Europa under de senaste åren och hur få av dessa som utförts av muslimer och att de flesta av dem misslyckats. När han nämner bombaren i Stockholm, Sveriges första terrordåd, så frustar han liksom till och säger ungefär så här: "ytterligare ett attentat som misslyckades". Jaha. Skulle det vara kul, eller? Han nämner dock inget om hur siffrorna ser ut utanför Europa. Det hade jag velat veta.

Bombaren i Stockholm misslyckades och det var ju för väl. Men betyder det att vi bara kan rycka på axlarna åt det? "Nåja, inget att bry sig om. Det sket sig och drabbade bara honom själv" typ? Det tycker inte jag. Det finns farliga och extrema människor av alla sorter därute och det måste vi ta på allvar.

Däremot ska vi inte dra alla muslimer över samma kam och säga att alla är presumtiva terrorister. Självklart inte. Det vore både löjligt och otroligt fördomsfullt. De allra flesta muslimer lever på samma sätt som alla andra. De jobbar, leker med sina barn och umgås med sina vänner.

Något som fastnade i mig och som jag kan ta till mig var att okunskap ställer till problem. Nåja, just det var väl inget nytt. Men.. Han frågade hur många av oss som inte varit i New York. Många med mig räckte upp handen. Då frågade han hur många av oss som inte varit i New York ändå vet hur det ser ut i New York. Samma människor räckte upp handen igen.

Vi har nämligen sett staden New York i många amerikanska dokumentärer, filmer och tv-serier. Vi vet hur det ser ut där och kan också sätta oss in i hur "vanliga" amerikanare lever sitt liv. Så när en galen amerikansk pastor dyker upp och uttrycker sina extrema åsikter om olika saker. Ja, då vet vi att han definitivt inte representerar alla amerikaner.

Men när något liknande händer i ett land som inte är så exploaterat i media, ja då kan vi automatiskt luras att tro att det är så alla i det landet tycker.

Gardell fick bråttom på slutet. Han hade bara 45 minuter att förfoga över och tyvärr pratade han på ett sådant sätt att han inte gav tillfällen för någon att avbryta genom att ställa frågor till honom. Jag tror att det fanns många som velat fråga en massa.

Tänkte vidare på det under kvällen och hamnade i Israel-Palestinakonflikten. När det gäller själva konflikten vet jag alldeles för lite för att uttala mig och det är egentligen inte konflikten jag funderade på. Istället tänkte jag på om människor utanför tror att alla israeler och palestinier är självmordsbombare och skjutgalna. Jag undrar om inte flertalet israeler och palestinier liksom bara vill leva sitt liv i fred med varandra. Att de inte har valt och inte stödjer detta krigande och dödande. När det gäller den här konflikten har jag för mig att Gardell tydligt valt Palestinas sida.

På lunchrasten igår gick jag snabbt förbi Litt-festen för att kika på utställarna. Och vilka såg jag då? Jo, Jonas Hallberg och Ernst Billgren. Men jag är en försiktig paparazzi så jag väntade naturligvis med att fota tills de vänt ryggen till. Hahahaha..

Jonas Hallberg är ju självklart den längsta i gänget. Ernst promenixar längst till höger.


Idag skulle jag ha lyssnat på några seminarier, men jag var för slö. Jag vet att de har filmat seminarierna. Ska gå in där och kolla om man kan se dem i efterhand.Jag har lätt bloggtorka...

Dagarna swischar förbi.. jobb och träning varvas med hemmasysslor.. Många tankar, men inga kommer ner på pränt..
Jag återkommer i morgon kväll. Då har jag varit på Litt-festen och har förhoppningsvis något att skriva om efter det! :)

Ta hand om er!!

Jag undrar...

På Fryshuskyrkans hemsida står det:

"Sofia församling i Stockholm anställer en imam under nio månader. För att arbeta bland unga människor på Fryshuset. Imamens arbete ingår i ett större projekt som genom vägledning, utbildning och dialog bland unga vill motverka främlingsfientlighet och rasism. Projektet vill också föregripa konfrontationer och motsättningar som har sin grund i bristande förståelse för den andres tro. Sofia församlings beslut är en konkretion av de värderingar som lyfts fram i Svenska kyrkans ”Ja till respekt”..."

"De vill ge uttryck för en tro som inte gör våld på andras tro, som respekterar varje människas lika värde och tror att Gud inte gör skillnad på människor."

På tal om respekt och att "Gud inte gör skillnad på människor", räknas troende homosexuella in här?

Men, va tusan!!!

I morse gick Carro ut med Bessie. Jag skulle alltså få en ordentlig sovmorgon plus att jag inte skulle behöva hoppa i kläderna för att gå ut. Vad händer då? Jo, jag vaknar av en mental tupp.. "Kuckeliku, klockan är sju"! Vad tusan nu då? Jag säger som Sverker Olofsson "Ska det vara så här? Va? Va?".

Nåja, skönt i allafall att kunna lulla omkring i nattsärken ett tag och se en nöjd Bessie sova sött.

Jag tror att jag sträckt muskeln kring höften. Tigerbalsamet gjorde susen och det värsta onda är borta. Gamla människan, börja dansa latinodans! Men det är ju så vansinnigt roligt, så jag hoppas att jag mår bra till nästa tisdag.

Trots att det är min lediga dag idag så väljer jag att åka upp till sjukhuset, till administrationsbyggnaden, för att vara med på en information om Valuator. Det handlar individbedömningskriterier. Det var tydligen den enda dagen som informationen hölls så.. Det var tänkt att jag skulle gå på informationen som hålls kl 15.00, men med tanke på hur tidigt jag är uppe så funderar jag på att välja tiden 10.30 istället. Få det bortgjort liksom.. Måste bara meddela min namne på jobbet, vi skulle gå tillsammans i eftermiddag.

Nu kurrar magen och det är dags för frukost. Hoppas ni alla får en bra dag!


Blandade känslor...

Ikväll var det zumba med tjejerna. Det är fantastiskt roligt och nog tycker jag att höfterna börjat lösgöra sig en aning!
Däremot körde jag nog Beyoncé-wannabe-stilen för hårt, det kändes som om jag sträckte mig lite i muskeln kring höger höft. Ska in i duschen nu och sedan blir det ett lager Tigerbalsam på höften i natt.

Glad i hela kroppen efter zumban, slår jag på datorn och loggar in på Facebook. Där läser jag om Inger, vars mamma hastigt avlidit. Så sorgligt och jag känner så med henne! Trots att vi "bara" lärt känna varandra via våra bloggar och via FB och aldrigt träffats i den riktiga världen!

Livet består av tvära kast, mellan glädje och sorg..

Littfest...

Snart är årets Littfest igång.. Jag brukar vanligtvis inte gå på speciellt många seminarier utan brukar mest plocka åt mig gratistidningar och dylikt bland utställarna. Men i år fanns det flera stycken som jag skulle vilja gå på.

Fredag 18 mars:

15.00 – 15.20 · Mia Öström talar om sin bok Den du söker finns inte här. Om Florence Nightingale med fokus på hennes tidiga år.

16.00 – 16.45 · Mattias Gardell talar om islamofobi med utgångspunkt i sin senaste bok med samma titel. Samarrangör: ABF.

Lördag 19 mars:

10.00 – 10.45 · Elin Berge, Mattias Gardell och Ann Ferm samtalar om slöjan.

12.00 – 12.20 · Anna Sandström samtalar om sin bok Dörren på glänt.

12.30 – 12.50 · Det finns massor av regler i vårt samhälle om hur man ska bete sig. Men är det självklart för alla, och vilka är de? Boken Oskrivna regler förklarar dessa regler på ett roligt sätt.

14.00 – 14.45 · Eva Gabrielsson talar om sin bok Millennium, Stieg och jag.

Intressant, eller hur? Men jag har ett problem på lördagen. Prick klockan 12 måste jag ju sitta vid en dator för att boka tisdagens Zumbapass!! Hm, får nog leja någon pålitlig att boka det till mig!! ;o)

Katastrofen i Japan...

Jag tänker inte skriva något inlägg om det hemska som hänt och händer i Japan. Det finns det massor av andra gjort, som beskrivit katastrofen med både text och bild. De japanska människorna finns i mina tankar!

Det jag däremot vill be er alla om, är att skänka en slant till Läkare utan gränser. De gör ett fantastiskt bra arbete och finns överallt där de behövs! Jag skickade ett sms. Det gick fort och gör faktiskt skillnad! Speciellt om vi är många som gör det!

Hit kan du skicka din gåva:

Det går att ge en gåva direkt online på hemsidan: www.lakareutangranser.se/gava/

Eller SMS:a genom att skicka ordet LIV till 72990 (50 kr)

Det fungerar också att göra en insättning:

Plusgiro: 90 06 03-2

Bankgiro: 900-6032


"In the club" med Danny...

Min pappa sa ibland att "de där poplåtarna.. de sjunger ju bara ett och samma hela tiden".. När det gäller Dannys melodifestivallåt håller jag fullständigt med pappa!! ;o)

"It's Friday night, I barely made it through this week
I text my friends; put on my favourite song on repeat
Time is tickin', let's get wicked
Gotta hit the street, hit the street (ohuoh)
There's no need to worry 'cause we're always on the list

In the club, the club
In the club, the club
In the club, the club
In the club, the club

In the club, the club, oh-oh
In the club, the club, oh-oh
In the club, the club, oh-oh
In the club, the club, oh-oh
(In the club)


Lights are low, girls in front and everywhere we go, go, go
Bottles up, the beat is droppin' as we hit the floor
Everybody's going crazy, screamin' out for more

In the club, the club, oh-oh
In the club, the club, oh-oh
In the club, the club, oh-oh
In the club, the club, oh-oh

In the club, (the club, oh oh)
Ain't no place in this world where I would rather be
(In the club, the club, oh oh)
Than here with you and rock this club, that's my philosophy
(In the club, the club, oh oh)
You and I through the night
In the club, in the club, in the club

Alright, alright, so let me get a second now
To clear my head from everything that's spinning round and round
I've seen you checkin' me out
Don't be a stranger, please come around
Tell me about ya, where are ya from
I'd like to get to know ya in this club

In this club, (the club, oh-oh)
(In the club, the club, oh-oh)
In this club, (the club, oh-oh)
(In the club, the club, oh-oh)
In this club

In the club, (the club, oh oh)
Ain't no place in this world where I would rather be
(In the club, the club, oh oh)
Than here with you and rock this club, that's my philosophy
(In the club, the club, oh oh)
You and I through the night
In the club, in the club, in the club"

Bessie bland annat...

Nu ska ni äntligen få se en bra bild på Bessie.


© C Hagman

Vi struntade ju i städning och tog en långpromenad istället. In på stan och ner till älven. Satt på trappan till Hamnmagasinet och sippade på en mugg varm choklad. Fantastiskt vårväder och massor av flanörer.

Gjorde slingor i Johannas hår. Jobbade dock i onödan då det knappt blev någon synlig blekning på hennes röda hår.. Fy, så surt! Ett stycke trött mamma och ett stycke besviken Johanna. Nåja, efter tvätten toppade jag hela hennes hår, så någon nytta gjorde jag. Men nu svider det ordentligt i nacken, så det blir en Citodon och ryggläge.

När det gäller melodifestivalen så måste jag säga att jag tyckte att det var ett hyggligt startfält i år. Många låtar har vuxit till sig och vissa har satt sig på hjärnan, oavsett om jag gillar låten eller ej! Jag vet inte riktigt vilken låt som jag helst velat se som vinnare, men jag blev i allafall glad över att det var Saade och inte Danny som vann. Dannys låt bestod ju av tre ord, "in the club", och knappt något mer. Eric Saades låt var ju rätt tjatig den med, men han är ju söt som socker.. öh, vad nu det har med saken att göra?! ;o)

God natt!!!

Vårsol...

På agendan idag stod det "Städning av lägenhet".. men det skiter vi i. Vi tar med oss kamerorna och Bessie och går ut på promenad istället. Det är alldeles för underbart väder därute för att vi ska häcka härinne. Dammråttorna lär inte försvinna!! C U!

Glasögonorm...

... eller linslus, ja det är frågan! Eller egentligen inte, för jag blir nog bägge! ;o)

Idag gjorde jag en synundersökning hos optikern. Jag har bestämt mig för att skaffa endagslinser. De ska jag använda främst när jag tränar. Det är så otroligt irriterande när glasögonen immar igen och glider på näsan när svetten lackar.
Fick ett par linser på mig när jag skulle hem och det var tämligen ovant. I slutet på 80-talet och i början på 90-talet använde jag linser dagligen. Under 2003 hade jag också linser, men sedan tog förpackningarna slut och jag kom mig inte för att beställa fler! Haha!!

Men nu har jag beställt ett paket med 30 linser som då räcker i 15 dagar. Men.. ett stort MEN... det betydde att jag behövde införskaffa läsglasögon som jag ska använda när jag har linserna på mig. Idag gör jag ju så att jag, helt sonika, lyfter på glasögonen när jag ska läsa något riktigt finstilt. Men det funkar ju inget vidare med linser.. jag kan ju inte hålla på och plocka ut linserna varje gång jag behöver läsa en yttepytteliten text! ;o)

Här leker jag "linslus"..

Vad ska man tro på???

Att ha en tro är viktigt. En tro på att "något" kan hjälpa mig, i både goda och mindre goda tider.

Du kan tro på Gud, tankens kraft, kristaller, healing, meditation, regression, vegetarisk mat, akupunktur, yoga... Ja, det finns otaliga sätt att "lyfta" både kroppen och själen på. Jag tror att vi alla har individuella sätt att försöka klara av, framför allt, de svårigheter vi drabbas av i livet.

Jag är själv väldigt öppen för olika saker och anser egentligen inte att det finns något rätt eller fel. Jag sväljer dock inte allt med hull och hår. Att ifrågasätta är för mig nummer ett! Men gör något mig gott, ger mig kraft, gör att jag känner mig piggare och detta inte skadar någon annan, ja då tycker inte jag det spelar någon roll vad det är jag tror på.

Däremot är jag tveksam till alla dessa preparat som speciellt människor med obotliga sjukdomar lockas att köpa för tusentals kronor. Det finns så många oseriösa försäljare därute, som lurar dessa människor, lurar dem att grabba tag i verkningslösa "halmstrån". Men jag vet också att det finns viss homeopatmedicin som kan vara effektiva och många gånger ett bra komplement till den traditionella medicinen. Absolut.

Jag läste en bok för många år sedan, den hette "Samtal med Gud". Efter att jag läst den så tänkte jag "ja, precis så här är MIN Gud". Inte som den Gud som min konfirmationspräst mässade om. För det enda han pratade om var Helvetet, om en Gud som bara dömde och straffade. Redan då, som 14-åring, reagerade jag över det och tänkte "nej, så är inte den Gudomlighet som jag tror på". Min Gudomlighet är inte fördömande, min Gudomlighet ger mig kraft och redskap att använda i livet. Sedan är det upp till mig att bestämma hur jag vill använda dessa "redskap", till att göra gott eller ont.

Jag är inte religiös i den bemärkelsen att jag regelbundet går till en kyrka eller engagerar mig i en församling. Däremot trivs jag de gånger jag besöker kyrkan. Där finns en stillhet och ro där som ger mig tid att reflektera över saker och ting i livet. Jag har, efter en lång process, valt saker som tilltalar och passar mig. Jag har valt saker som ger mig kraft och hopp. Oavsett vilken religion eller livsfilosofi jag plockat det ifrån.

Jag har både fått och själv gett healing och jag har haft kontakt med min pappa på andra sidan. Jag tror på ett liv efter detta och jag tror dessutom att jag levt flera liv innan mitt nuvarande liv. Varje kväll ber jag att min Gud ska beskydda mina barn och mina nära och kära. Jag ber för att min Gud ska se efter dem i världen som har det jobbigt, särskilt alla barn. Och varje kväll tackar jag min Gud för mina underbara döttrar! Jag tror att det är viktigt att våra chakran är balanserade och att vi kan påverka mycket med "tankens kraft" och positiva affirmationer. Jag tror på att det finns energitjuvar och jag tror på att det finns möjlighet att "stänga mig" för att energiflödet inte ska stjälas.

Jag är m a o en människa som, efter moget övervägande, använder "saker" från olika religioner och från det som kallas New Age. För det får mig att må bra och tillför mig energi.

Det skulle vara intressant att veta hur just Du ställer dig i den här frågan. Vad ska man tro på?Vad hände???

Jag har ju skojat om att när man blir äldre så somnar man till Rapport och vaknar sketatidigt på mornarna. Man ska visst inte skämta på det sättet. Det blev jag varse igår ikväll.

Födelsedagskvällen innehöll bl a tårtätning och huvudmassage. Fick klassisk massage av rygg och nacke tidigare på dagen och kvällen innehöll bl a tårtätning och massage av den där massagemojängen. Frågan är om det var pga all massage som jag somnade strax efter halv åtta igår kväll eller om det helt enkelt handlade om att jag blivit ett år äldre?

Jag somnade nämligen med laptopen i knät. Det har aldrig någonsin hänt förut. Vaknade till av att Johanna sa: "Nämen, mamma, nu är du ju precis som mommo!" :o) Det var tio minuter kvar tills Top Model skulle börja, men jag vacklade i säng. Ni som känner mig vet att Top Model är ett av mina favoritprogram, men det var stört omöjligt att hålla ögonen öppna. Slocknade som ett Liljeholmens och vaknade till vid 1-tiden på natten. Stapplade upp på toaletten och fick av mig kläderna och hoppade i nattsärken och lade mig igen. Vaknade först halv sju i morse då klockan ringde.

Idag var jag tidigt på jobbet, redan kvart över sju(börjar 8.30 i vanliga fall). Vi skulle åka upp till Skellefteå för APT hela dagen. Det blev ett bra möte med livliga diskussioner om både det ena och det andra. Alltid lika kul när vi samlas allihopa.

När jag kom hem var det bara att svida om till träningskläder. Dags för Zumba för mig och Johanna. Carro var på tjejmiddag, så hon kunde inte hänga på. Efter 20 minuters dansande var jag sjöblöt och kände mig helt slut och tänkte "jösses, hur ska jag orka 40 minuter till?". Men jag kom in i andra andningen och körde järnet hela timmen ut.
Det var skitbra musik och så fantastiskt roligt!! Hoppas att vi får plats även nästa tisdag. Det är rätt högt tryck på dessa pass eftersom det inte funnits Zumba på badhuset förrän nu.

Bävar dock lite för i morgon.. för då kommer jag att ha fruktansvärt ont i rumpan och benen! Så blir det nog när man försöker leka Beyoncé med sin rumpa!! Det är tur att jag är ledig i morgon! Hahaha..Två fina fyror...

... blev jag idag!! :o)

Och när ett år gått så borde man kanske känna sig lite äldre och lite tröttare. Men istället känner jag mig betydligt gladare och piggare idag än jag gjorde vid den här tiden förra året. Och det känns gôtt!! :o)

Fick en massagemojäng av Carro. Det känns jätteskönt att massera skallen med den! Av maken fick jag flera skraplotter, som jag inte hunnit skrapa än.


Och Johanna hade varit på affären och sedan fixat till en smarrig tårta som present till mig.. Mums!


Tur man ska träna i morgon!! :o)

Ooops, hur tänkte de här???

Grannarna firar visst någons födelsedag. Troligen är det lill-tjejen i familjen som fyller år då det fanns en tom trehjulingskartong utanför deras dörr i trapphuset.

Men, man undrar ju hur de tänkte när de arrangerade ballongerna som de fäst på ytterdörren. Eller är det bara jag som har snuskig fantasi??!! ;o)Idag har jag och Agge delat ett loppisbord på Ersboda FH. Här är alla mina grejer. Inte så mycket som det brukar vara, jag rensade nog väldigt bra vid flytten i somras.

Men idag var ingen bra dag för att ha loppis. För idag gick Vasaloppet och 5-milen och folkströmningen uteblev. Men, trots detta så inbringade dagen drygt 500 kronor i vinst. Det var både förvånande och glädjande!! :o)

När jag gick ut och rökte så förvånades jag över en sak. Tiotals fimpar låg utspridda på marken nedanför en askkopp. Hur jäkla lata kan människor vara egentligen? Grrrr...


Den här veckan har jag tränat skitdåligt och det känns faktiskt i kroppen. Känner mig rastlös och har mer ont i kroppen på mornarna. Så nu till veckan blir det nya, friska tag! Jag längtar till tisdag, då jag och Johanna ska testa Zumba för första gången. Spännande!!

Nu är det strax dags för Bones så.. Ha en fortsatt skön söndag allihopa!!

Öhh, va?!?

Pratade med mamma häromkvällen. Vi diskuterade vädret. Äntligen har kylan släppt greppet även däruppe i norr och det hade töat ordentligt. Massor av snö hade åkt ner från taken både från huset och ladan och mamma hade jobbat hårt för att skotta bort det så det inte skulle frysa till och bli stenhårda högar av det.

Plötsligt säger hon "men allt har inte kommit ner från hustaket än. Avgasröret från vindstoan stoppar upp en hel del snö". Jag bara: "What?? Avgasrör?"

Hon menade förstås ventilationsröret som går ut från lilltoan på vinden, men när jag tänker efter så var det ju ett bra uttryck, det är ju faktiskt en sorts "avgaser" som bildas på en toa och som måste ventileras ut! Hahahaha...Bästa dagen under veckan är...

... såklart fredagen!!! Speciellt kvällen. För då har man hela helgen framför sig.

Har plockat ihop en del grejer som jag tänker sälja på loppisen på söndag. Jag och Agge har hyrt bord tillsammans.
Men jag hade inte så mycket som jag trodde; jag rensade väldigt bra då vi flyttade förra året! :o)

Jag och tjejerna har ett hemligt projekt tillsammans med Carinne, vår f d granne. På dagen i morgon ska vi hem till henne för att diskutera vidare. Projektet har legat på is då tjejerna haft mycket med skolan, men nu ska vi dra igång allt igen. Spännande!

Här är värsta tövädret just nu. Mitt huvud reagerar dåligt på vädret, men jag bryr mig inte. Det är underbart med solsken och takdropp. Jag är så glad att de skrapat vägarna nästan ner till asfalten för någon vecka sedan. Det betyder att det inte blir värsta sörjan att plumsa omkring i. De har dock inte hunnit med alla småvägar och cykelbanor än, så där blir det riktigt moddigt.

Häromdagen satt jag och Carro och kollade igenom e-guiden över Santorini. Pratade om vad vi helst vill se när vi är där. Chattade med Apollo och fick veta lite priser på de olika utflykterna. I slutet av april kan vi förboka vissa saker. Himmel, vad vi längtar efter att få åka iväg!!

Här kommer några bilder av Kristinas vackra smycken:

© C Hagman

© C Hagman

© C Hagman

© C Hagman

© C Hagman

Nu ska jag lägga mig raklång på spikmattan, glutta på tv:n, läsa lite om Ozzy och sedan sova.

Hoppas ni alla får en toppenskön helg! Kram!Alltså, det här är rent hypotetiskt...

"En polisbil rullade sakta fram utanför O´Learys efter stängningsdags. Precis då vinglade Pekka ut genom dörren, praktfullt på lyset och med bilnyckeln i högsta hugg. Polisbilen stannade och konstaplarna betraktade med häpnad hur Pekka beslutsamt kämpade sig fram mot parkeringen, där han provade nyckeln på inte mindre än fem bilar innan han hittade sin egen och mödosamt tog sig in bakom ratten.

Där satt han sedan alldeles stilla i tio minuter, varpå han startade vindrutetorkarna (det var en vacker sommarkväll och inte ett moln på himlen). Därefter tände och släckte han strålkastarna några gånger, tutade och slog på och av varningsblinkern. Sen startade han motorn och la med ett skrapandei en växel. Bilen tog ett kort skutt framåt och motorn dog. Han försökte några gånger till, alltmedan parkeringen tömdes på bilar.

Till sist, när han var ensam kvar, lyckades han få bilen att börja rulla framåt, tog sig ryckigt ut på gatan och satte kurs norrut.

Poliserna, som väntat tålmodigt, slog nu på sirener och blåljus samt körde fram och stoppade Pekka och bad honom blåsa. Dom trodde knappt sina ögon när apparaten inte gav något utslag!

- Du får lov att följa med oss och ta ett blodprov, det måste vara fel på apparaten, sa en av poliserna.

- Nja, det tvivlar jag på, flinade Pekka. Det är jag som är lockfågeln ikväll!"

Som rolig historia tycker jag att den är småkul!!! Men sådant här ska naturligtvis inte praktiseras i verkligheten, att på det här sättet ge möjlighet för andra att köra rattfulla! För då kan det se ut och gå till så här. En film som min brorson tog när han och kompisen kom körande efter Kirunavägen. Självklart ringde de polisen först, innan de började filma.
Man ryser när man ser den.

Aningens irriterad...

... har jag varit idag. Både för att jag har ögoninflammation och mensvärk samt för att blogg.se har jäklats idag. "Problem med strömförsörjningen" eller nå't liknande.. Det betyder att jag inte kommit in på min egen blogg och inte kunnat kommentera på andras. Eftersom jag inte orkat med så mycket annat än datorn idag så har det varit lite frustrerande! Och trist.. för när jag äntligen har tid att läsa runt, ja då kan jag inte kommentera! *surt*

Jaja, nu funkar det ju i allafall :o)

Detta utbytesår ger mig gråa hår!! Carro kom hem häromdagen och berättade att det bara var två stycken av 94:orna som valt inriktningen Grafisk kommunikation. Det är ju den inriktningen hon går och när hon kommer hem från USA så är det ju tänkt att hon ska gå sitt sista år med 94:orna. Men, för att kursen ska bli av så krävs det att minst sju elever vill gå Graf-inriktningen. Om så inte sker, ja då kanske hon måste avstå från sitt utbytesår!

Men vi pratade, Carro och jag, och jag skickade ett mejl i förmiddags till hennes graf-lärare, där jag tog upp problemet och kom med en lösning. Att köra C-kursen på distans i USA, parallellt med hennes nuvarande klasskompisar. Fick ett snabbt svar, där hon meddelade att hon skickat vidare vår fundering till rektorn, men hon meddelade också att de i morgon ska träffa 94:orna för att se om det inte är fler än två stycken som skulle vilja gå Graf.

Svaret från rektorn kom en timme senare! Där markerade han tydligt att Carro absolut inte ska behöva avstå sitt utbytesår utan att problemet måste lösas och därmed spann han vidare på vår idé om att läsa kursen på distans. Han hade, på någon timme, hunnit diskutera med hennes lärare och kommit fram till att det kan funka. Men han ville också kolla om Carro anser sig kunna mäkta med det samtidigt som hon ska klara heltidsstudierna i USA. C-kursen handlar om ca 160 timmar fördelat på två terminer.

Men, eftersom hon inte har några andra krav på sig än att få C(godkänt) i alla ämnen i USA, och det är jag övertygad om att hon klarar av(och det är hon själv också), så kan hon lägga mer energi på att fixa Graf-kursen.

Jag är definitivt positivt överraskad över den snabba responsen från skolan och viljan att lösa problemet. Det tackar jag för! Nu får vi sätta "tålamodsmössan" på huvudet och vänta tills efter sportlovet innan vi får veta om det blir plan A eller plan B! :o) Men vilket det än blir, utbytesåret är inte hotat! Puh!

Kalimera...

Till Anna!

Här kommer den efterfrågade mejladressen: [email protected]

Deras e-broschyrer är helt outstanding, faktabaserade men också väldigt personliga och detaljerade.

Klämt boobisarna idag...

Idag hade jag en tid på Mammografienheten på Dragonens HC. Att klämma boobisarna alltså. Det gick bra och nu är det bara att vänta i 2-3 veckor på svaret, som jag innerligt hoppas inte visar något farligt. Jag trodde att undersökningen skulle göra ont, men det gjorde det inte.

VARNING bilden som visas härnedan är en riktig närbild!!!

Hahaha, ingen närbild på boobisarna heller.. är ni galna?? ;o)

På eftermiddagen började vänster öga kännas konstigt, kändes nästan som om jag hade grus i ögat. Jag fick en chock när jag tittade mig i spegeln. Ni ska vara glada över att jag inte spärrade upp ögat mer för det är läskigt rött och svullet.Först trodde jag att jag spräckt ett kärl i ögat, men vid närmare koll så lutar det mer åt ögoninflammation. Håhåjaja, här har jag (ta i trä!, fingrar i kors!) klarat mig från magsjukor, kristallsjukor och influensor.. och så ska jag få något så fånigt som en inflammation i ögat. Glöm det lilla virus, här ska kureras! Jag tror dock inte att whisky eller Renat är så bra att hälla i ögat, så jag får väl göra som Maria sa: fixa egen saltlösning och sedan skölja ögat med det när det svalnat! Hur många gånger måste jag säga det? Vik hädan, basilusker, vik hädan!

Stack iväg till gymmet innan middagen. Man tränar ju inte med ögonen, även om det sved lite när svetten rann in i ögat! Det var nog inte sådan saltlösning som Maria menade! Hahahaha.. Det blev fem km sidestep och 1,5 km rodd. Carro hade sådan huvudvärk så hon stannade hemma, men Johanna följde med. Efter träningen köpte vi varsin fruktsallad som ska avnjutas om en liten stund. Mums!!
RSS 2.0